Yhdistystiedote viikolle 3/2017

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 2/2018

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

12.1. Deadline ilmoittautua Talvipäivään

16.1. Talvipäivä (kts. 1)

21.1. TTER:n hakukierroksen DL (kts. 2)

Tiedotteen sisältö

  1. Tervetuloa rastinpitäjäksi Talvipäivään 16.1.
  2. TTER:n vuoden 2018 ensimmäinen hakukierros on auki!
  3. Muutokset AYY:n yhdistysohjesääntöön
  4. AYY:n yhdistyskoulutuksen esitykset netissä
  5. Save the date: turvallisuuteen liittyvä koulutus 26.1.2018

 

  1. Tervetuloa rastinpitäjäksi Talvipäivään 16.1.

Tervehdys ja hyvää alkanutta uutta vuotta!

Lumi, pakkanen ja uusi vuosi tarkoittavat sitä, että Talvipäivä on taas täällä! Talvipäivään tarvitaan tuttuun tapaan rastinpitäjiä ja kaikki yhdistykset, killat ja ISOhenkilöt ovat lämpimästi tervetulleita pitämään rasteja fukseille. Kiertely pidetään tiistaina 16.1. ja rastit ovat auki 14:30 alkaen ja sulkeutuvat 17:30. Otaniemen saunat lämpenevät klo 17 alkaen ja After Ski-jatkot alkavat Smökissä 20:00.

Rastinpitäjäksi voi ilmoittautua vielä perjantain 12.1. aikana lomakkeella:

http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/talvipaivan-rastinpitajaksi-checkpoint-for-winter-day-16-1/

Lisää tapahtumasta löytyy myös Facebookista:

https://www.facebook.com/events/152910288672536/

Mikäli teille herää mitään kysymyksiä ottakaa rohkeasti yhteyttä!

 

Terveisin,

Lauri Nyrhilä

Fuksimajuri

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY

+358 40 1959210 | lauri.nyrhila@ayy.fi

 

  1. TTER:n vuoden 2018 ensimmäinen hakukierros on auki!

TTER:n vuoden 2018 ensimmäinen hakukierros on auki! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2018 ensimmäinen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 21.1.2018 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Syksyn 2018 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

 

 

  1. Muutokset AYY:n yhdistysohjesääntöön

AYY:n edustajisto päätti 2.11. kokouksessaan 7/2017 muutoksista yhdistysohjesäännön velvoitteisiin koskien yhdistysten jäsenmäärää ja sen ilmoittamista. Eksakti jäsenmäärävelvoite eli vähintään seitsemän (7) AYY:n jäsentä oli aiemmin ainoastaan ensimmäisen luettelon yhdistyksillä. Vastaava velvoite päätettiin lisätä koskemaan myös toisen luettelon yhdistyksiä. Jatkossa siis myös toisen luettelon yhdistyksillä on oltava vähintään seitsemän (7) AYY:n jäsentä. Sen sijaan vähintään 60% yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä tarvitsee olla ylioppilaskunnan jäseniä jatkossakin ainoastaan ensimmäisen luettelon yhdistyksissä.

Jäsenmäärien tarkastamiseksi kaikkien yhdistysten velvoitteeksi päätettiin lisätä velvollisuus  ilmoittaa yhdistysilmoituksen yhteydessä yhdistyksen jäsenmäärä ja tieto siitä, kuinka moni yhdistyksen jäsenistä on myös ylioppilaskunnan jäseniä. Jäsenmääriä tarkastellaan näin ollen seuraavan rekisterissä jo olevien yhdistysten kohdalla vuoden 2018 yhdistysilmoituksen yhteydessä ensi keväänä. Yhdistysilmoituksen tarkastelu perustuu yhdistyksen TAHLO-järjestelmään ilmoittamiin tietoihin kuten aiemminkin.

Päivitetty yhdistysohjesääntö: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842

Lisätietoja asiasta voi kysyä viestintä- ja järjestöasiantuntija Ahto Harmolta osoitteesta jarjestoasiat@ayy.fi.

 

  1. AYY:n yhdistyskoulutuksen esitykset netissä

Suomenkielisen yhdistyskoulutuksen esitykset löytyvät nyt suurimmilta osin AYY:n nettisivuilta osoitteesta /yhdistykset/palvelut/koulutus-ja-kurssit/yhdistyskoulutus/.

Osa esityksistä puuttuu vielä, mutta kaikki esitykset lisätään mahdollisimman pian sivuille.

Englanninkielisen kolutuksen esitykset löytyvät osoitteesta /en/associations/services/training-and-courses/association-training/.  

 

  1. Save the date: turvallisuuteen liittyvä koulutus 26.2018

 AYY järjestää yhdessä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) kanssa turvallisuuteen ja häirintään liittyvän koulutuksen 26.1. Otaniemessä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen ensi viikolla.

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet ät ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Ahto Harmo (ahto.harmo ät ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *