Viikkotiedote 9/2018

Tämä on AYY:n viikkotiedote viikolle 9/2018. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

 

Valoisaa viikkoa! Tällä viikolla haluamme muistuttaa kaikkia AYY:n jäseniä #LuovutusAalto-verenluovutuskampanjaan osallistumisesta. Saimme kampanjan huippukomeasti käyntiin, joten ei anneta hyvän luovutustahdin hiipua. Suurkiitos jo tähän mennessä kampanjaan osallistuneille hengenpelastajille!

 

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä.

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

 

Viikko 9

1.3. Teekkaripurjehtijoiden rannikkolaivurikurssi alkaa /blog/events/teekkaripurjehtijoiden-rannikkolaivurikurssi-alkaa/

Viikko 10

7.3. Ristin kilta: Heidi Zitting – Ekumeniasta /blog/events/ristin-kilta-heidi-zitting-ekumeniasta/
8.3. Women of Aalto & Teekkaritytöt Kick Off /blog/events/women-of-aalto-teekkaritytot-kick-off/

 

AYY TIEDOTTAA

  1. Asumisen ohjesääntö muuttuu 1.3. alkaen
  2. Kysely seksuaalisesta häirinnästä Aalto-yliopistossa, vastaa 12.3. mennessä
  3. Rekisteröidy Autonappiin, aja yhteiskäyttöautolla alennettuun hintaan
  4. #LuovutusAalto-kampanja on käynnissä – varmista järjestösi luovutusvoitto
  5. Gather a team to hack for better financial wellbeing!

KESÄTYÖT

  1. AYY etsii korkeakouluharjoittelijoita
  2. Kesätyö, joka saundaa hyvälle – Avain Meet&Mingle -tilaisuus Avain Saunalla 8.3. klo 17

TAPAHTUMAT

  1. Olutta ja Raamattua ravintola Fat Lizardissa keskiviikkona 28.2. klo 17.30
  2. Kampussauna 5.3.
  3. Women of Aalto & Teekkaritytöt unite – Join our growing network! Kick Off 8.3.
  4. Opiskele ulkomailla InnoEnergy:n kanssa!
  5. Fulbright Forum Explores 21st Century Education, Arctic Health, and Innovative Energy Solutions 15.–16.3.

HYVINVOINTI

  1. Kohtaa itsesi luovasti kirjoittaen! Luovan kirjoittamisen iltapäivät Otaniemen kappelilla keväällä 2018

MUUT

  1. Osallistu OHO!-hankkeen opiskelijakyselyyn saavutettavuudesta
  2. BEST Summer courses’ application begins

 

 

AYY TIEDOTTAA

 

1. Asumisen ohjesääntö muuttuu 1.3. alkaen

AYY:n edustajisto päätti kokouksessaan torstaina 22.2.2018 asumisen ohjesääntöä koskevista muutoksista. Ohjesääntöön tulleet muutokset koskevat erityisesti asuntohakemusten voimassaoloa, asuntotarjoukseen reagoimista ja asunnon edelleenvuokraamista koskevia ehtoja.

Uusi ohjesääntö tulee voimaan 1.3.2018, eli nyt on hyvä hetki tarkastaa, kuinka muutokset mahdollisesti vaikuttavat omaan asumisen tilanteeseen: /blog/2018/02/22/asumisen-ohjesaanto-muuttuu-1-3-2018-alkaen/

 

2. Kysely seksuaalisesta häirinnästä Aalto-yliopistossa, vastaa 12.3. mennessä

Helsingin tutkijanaiset ry kartoittaa opiskelijoiden ja henkilökunnan kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä Aalto-yliopistossa. Häirintää on mm. tahallinen tai tahaton epämiellyttäväksi koettu teko, puhe tai teksti.

Kyselyyn voivat vastata kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet. Kyselyn voi halutessaan täyttää nimettömänä. Kerättyä aineistoa käsittelee Helsingin tutkijanaisten hallitus häirinnänvastaisen työn edistämiseksi.

Jos tahdot, voit antaa luvan käyttää vastaustasi myös tutkimustarkoitukseen, jolloin vastauksen käsittelyssä sitoudutaan noudattamaan Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeistusta hyvästä tieteellisestä käytännöstä.

Kyselyn tarkoitus on kerätä tietoa yliopistojen piirissä tapahtuneista häirintäkokemuksista, eikä se ole kanava saada henkilökohtaista apua tilanteeseen.

Jos haluat keskustella kokemastasi tai todistamastasi häiritsevästä käytöksestä, voit ottaa yhteyttä AYY:n koulutettuihin häirintäyhdyshenkilöihin Minna Mäkitaloon hairinta-nainen@ayy.fi tai Lauri Jurvaseen hairinta-mies@ayy.fi. Yhteydenotot ovat luottamuksellisia, eikä mihinkään toimenpiteisiin ryhdytä ilman suostumustasi.

Vastaa kyselyyn täällä: http://blogs.helsinki.fi/tutkijanaiset/2018/01/24/seksuaalinen-hairinta-yliopistoissa-sexuella-trakasserier-vid-universitet-sexual-harassment-in-universities

 

3. Rekisteröidy Autonappiin, aja yhteiskäyttöautolla alennettuun hintaan

AYY:n yhteiskäyttöauton lukitus on uusittu. Nykyään auton käyttö varauksesta ovien avaamiseen toimii kokonaan Autonappi-sovelluksen kautta.

Maaliskuun ajan uudet käyttäjät pääsevät ajelemaan ensimmäiset kaksi tuntia tuntimaksutta, jolloin hintaa kertyy vain 15 senttiä ajetulta kilometriltä.

Lataa ilmainen Autonappi-sovellus, rekisteröidy aalto.fi-sähköpostiosoitteellasi ja käytä koodia AYY. AYY:n jäsenille auton vuokra on 8 € / tunti (kuitenkin enimmillään 38 € / päivä) + 0,15 € / km. Auton voi varata minimissään tunniksi ja maksimissaan kolmeksi päiväksi.

Lue lisää yhteiskäyttöauton varaamisesta: /jasenille/palvelut/tilojen-vuokraaminen/yhteiskayttoauto/

 

4. #LuovutusAalto-kampanja on käynnissä – varmista järjestösi luovutusvoitto

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta haastaa kaikki piirissään toimivat järjestöt luovuttamaan verta #LuovutusAalto-kampanjassa.

Kampanja lähti komeasti käyntiin Dipolin verenluovutustilaisuudessa, jossa AYY:n järjestöjen nimissä tehtiin peräti 49 luovutusta. Vielä on kuitenkin hyvin aikaa nostaa oman järjestönsä luovutussaldoa ja varmistaa voitto kotiin. Kampanja on käynnissä 6.4. asti, ja eniten verta luovuttaneet järjestöt saavat palkinnoksi ilmaisen illan AYY:n saunatiloissa.

Lue osallistumisohjeet ja tule mukaan luovuttamaan: /blog/2018/02/01/luovutusaalto-tulee-taas-verenluovutuskampanja-kaynnissa-8-2-6-4-2018

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/143681462965475/

 

5. Gather a team to hack for better financial wellbeing!

Intrum is aspiring to improve individual customers’ financial wellbeing. We open up the challenge to the community of bright minds and skillful professionals and invite you to take part in a hackathon, arranged in partnership with Tieto. Together we would like to explore how to create the best experience based on the insights from the data in combination with creative approach and out-of-box thinking.

Check out the invitation video here: https://youtu.be/YrEkX6QF_8Y

Get your team together and join us in creating radical innovations that help people to manage their own personal economy. We’ll support you along the way with mentorship, insights, data and tools. The top teams are rewarded with prizes.

APPLICATION DEADLINE: March 5, 2018
HACKATHON DATE: April 11-12, 2018
PLACE: Tieto Keilalahti Campus, Espoo, Finland

MORE INFORMATION:
Website: https://campaigns.tieto.com/intrumhack
Facebook event: https://www.facebook.com/events/143400566332422/

 

KESÄTYÖT

 

6. AYY etsii korkeakouluharjoittelijoita

AYY etsii kesälle 2018 1–3 korkeakouluharjoittelijaa, joiden työtehtävät voivat liittyä muun muassa organisaatiokehittämiseen, automaatioon, arkistointiin tai opiskelijahyvinvoinnin kehittämiseen.

Harjoittelu on palkallinen ja sijoittuu huhti–elokuulle. Jos mikään tarjolla olevista pesteistä ei tunnu omaltasi, voit myös ehdottaa meille uudenlaista toimenkuvaa – kuulemme mielellämme uusista ideoista.

Täytämme paikat sopivien hakijoiden löydyttyä. Lue kuvaukset toimenkuvista ja hakuohjeet täältä: /blog/2018/02/20/aalto-yliopiston-ylioppilaskunta-hakee-korkeakouluharjoittelijoita/

 

7. Kesätyö, joka saundaa hyvälle – Avain Meet&Mingle -tilaisuus Avain Saunalla 8.3. klo 17

Tartu tilaisuuteen ja vietä unohtumaton kesä Avain Yhtiöissä! Tervetuloa Avain Meet&Mingle -tilaisuuteen kuulemaan Avain Yhtiöiden toiminnasta, kesätyömahdollisuuksista ja henkilöstön urapoluista. Tarjolla pientä purtavaa ja halukkaille saunomismahdollisuus.

Kaikkien tilaisuuteen osallistuneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Giganttiin!

Tilaisuus järjestetään 8.3. klo 17 alkaen Avain Saunalla osoitteessa Otaranta 8 E.
Ilmoittaudu tilaisuuteen 7.3. klo 15 mennessä osoitteessa: www.avainasunnot.fi/meetnmingle
Toimithan nopeasti, tilaisuudessa on rajoitettu osallistujamäärä.

Haussa juuri nyt kesätyöntekijöitä mm. kiinteistöjen hoitoon ja kunnossapitoon, asiakaspalveluun sekä rakennuttamisen ja hallinnon tehtäviin.

Voit lukea lisää Avaimen kesätyöpaikoista osoitteessa www.avainasunnot.fi/rekrytointi

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, isännöintiin sekä korjausrakentamiseen. Konsernin omistuksessa on yli 7 000 asuntoa ja tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. www.avainasunnot.fi

 

TAPAHTUMAT

 

8. Olutta ja Raamattua ravintola Fat Lizardissa keskiviikkona 28.2. klo 17.30

”Kun minä saarnaan, minä saarnaan niin, että seitsenvuotias lapsikin ymmärtää. Mutta kun minä ja maisteri Melanchton juomme kellarissa olutta ja keskustelemme teologiasta, ihmettelee Jumala taivaassakin tätä oppineisuutta.” – Martti Luther (1483–1546)

Tule mukaan keskustelemaan, oppimaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Ravintola Fat Lizardissa Otaniemessä kokoontuu joka kuun viimeisenä keskiviikkona klo 17.30 matalan kynnyksen raamattupiiri opiskelijoille ja nuorille aikuisille.

Kevään 2018 kokoontumiset: 28.2., 28.3., 25.4. ja 30.5.

Ravintola on kivenheiton päässä Aalto-yliopiston metroasemalta, sinne on helppo löytää ja sieltä saa ruokaa ja juomaa. Raamattupiirin ideoijina ja koollekutsujina ovat tapiolalaiset oluen ja Raamatun ystävät Stina ja Ilmar Metsalo, mukana menossa ovat Aalto-papit ja Tapiolan seurakunta.

Lisätietoja Aalto-pappi Marjut Mularilta: marjut.mulari@evl.fi / 050 365 2256

 

9. Kampussauna 5.3.

Väre tulee! Otaniemen kampus kasvaa ja kehittyy!

Mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Tule kuulemaan lisää Kampusjaoston Kampussaunaan ma 5.3. klo 16.30 Rantasaunalle!

Hankkeiden esittelyn jälkeen pääsemme nauttimaan hyvästä seurasta, keskustelusta ja lämpimästä saunasta. Varustaudu siis omalla pyyhkeellä! Kampusjaosto tarjoaa kaikille makoisaa purtavaa.

Ohjelma:

16.30 Tarjoilut
17.00 Eetu Ristaniemi, Aalto University Campus & Real Estate: ”Kampuskehityksen kokonaiskuva ja uudet suunnitelmat”
18.00 Sari Dhima, One Campus -projekti: ”Väre”
19.00 Saunomista ja vapaata ohjelmaa

MITÄ: Kampussauna: Väre & Kampuskehitys
MISSÄ: Rantasauna, Otaniemi
MILLOIN: Ma 5.3. klo 16.30
KENELLE: Kaikille Otaniemen kampuksen kehityksestä kiinnostuneille
HINTA: Ilmainen
FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/217878338766582/

 

10. Women of Aalto & Teekkaritytöt unite – Join our growing network! Kick Off 8.3.

The winds of change are blowing and it’s time to welcome the new exciting times for Women of Aalto and Teekkaritytöt with our first Kick Off & Annual General Meeting together on March 8th, the International Women’s Day!

This spring and following year we want to emphasize diversity – how it benefits us all and how to work with diversified group of people efficiently. What better way to start this than unifying our powers with Women
of Aalto and Teekkaritytöt. Together we have the honour of hearing what our guest speaker from Accenture has learned of the topic.

After Accenture’s presentation we have time for open discussion and free mingling before the annual general meeting. This is your place and time to really get to know Women of Aalto and Accenture. Don’t miss this opportunity to connect with your future colleagues! We are looking for new board members that are willing to keep developing women’s network in the Aalto society. If you are interested, we are more than happy to tell you more about Women of Aalto!

On top of all to make the event even more enjoyable, we are happy to offer you drinks and snacks! For more information, check out the event’s Facebook page: https://www.facebook.com/events/744240275775830/

The event is for all Aalto students and it will be held in English.

WHAT: Women of Aalto Kick Off & AGM
WHEN: Thursday 8.3.2018 at 18:00
WHERE: Atlantinkatu 7A, Rooftop Sauna Lounge
SIGN UP: https://goo.gl/forms/G9tmGYKhIMgTNUmC2
HOW MUCH: Free of charge (no-show fee €5)

In case of cancellation, please contact us by March 4th at the latest so we can give your spot to someone else.

 

11. Opiskele ulkomailla InnoEnergy:n kanssa!

Kiinnostavatko opiskelumahdollisuudet ulkomailla?
Haluatko tulla kansainvälisemmäksi?
Kuulitko, että tarjolla on ilmaista ruokaa?

Ilmoita itsesi mukaan kansainvälisiä opiskelu- ja harjoittelumahdollisuuksia avaavaan infotilaisuuteen, jonka järjestävät yhdessä BEST Helsinki, InnoEnergy ja Aalto-yliopiston Oppimispalvelut sekä Ura- ja rekrytointipalvelut.

Tilaisuus on torstaina 8.3. klo 16–18 Harald Herlin -oppimiskeskuksella (Otaniementie 9, Espoo). Tilaisuus on avoin kaikille Aallon opiskelijoille! Muistathan kuitenkin ilmoittautua, jotta osaamme varata eväitä ja virvokkeita osallistujille. Esitykset ovat pääasiassa englanniksi.

BEST Helsinki on AYY:n kansainvälisen sektorin piirissä toimiva paikallinen BEST-järjestön (Board of European Students of Technology) alaorganisaatio. BESTin tavoitteena on tukea tekniikan opiskelijoita opiskeluissa ja ura-asioissa sekä kansainvälistymisessä.

InnoEnergy on yritys, jonka tavoitteena on lisätä kestävää kasvua ja kilpailukykyä energia-alalla Euroopassa.

Tilaisuudessa on paikalla myös Insinööritieteiden korkeakoulun oppimispalveluista Börje Helenius, joka kertoo enemmän kansainvälisiin maisteriohjelmiin hakemisesta.

Aalto-yliopiston Ura- ja rekrytointipalvelut tulee myös tapahtumaan pitämään tietoiskun kansainvälisistä harjoitteluohjelmista sekä GoingGlobal-palvelusta.

Tilaisuuden jälkeen olet tervetullut illanviettoon BEST Helsingin kerhohuoneelle osoitteeseen Jämeräntaival 11AB klo 18.30 alkaen.

Ilmoittautuminen: http://goo.gl/k9ojPa

Lisätietoa antaa: Ville Alasalmi (+358402715327) ville.alasalmi@best.eu.org

MITÄ: Opiskele Ulkomailla! -tilaisuus
MILLOIN: 8.3.2018 klo 16–18
MISSÄ: Harald Herlin Oppimiskeskus, Otaniementie 9, Espoo
MIKSI: Koska tarjolla on vain mahdollisuuksia.

 

12. Fulbright Forum Explores 21st Century Education, Arctic Health, and Innovative Energy Solutions 15.–16.3.

”Fulbright Forum 2018: Education, Innovation, Science and Art” at the University of Helsinki and Aalto University on March 15–16, 2018 provides a unique opportunity to hear about the research and projects that the current American Fulbright scholars, teachers, and graduate students are doing in Finland.

Join us for the whole seminar or pop in for the presentation of your choice. The event is open to the public and free of charge. The presentations are in English.

Check out the seminar program: http://www.fulbright.fi/en/fulbright-forum

Welcome!

 

HYVINVOINTI

 

13. Kohtaa itsesi luovasti kirjoittaen! Luovan kirjoittamisen iltapäivät Otaniemen kappelilla keväällä 2018

Tule mukaan luovan kirjoittamisen iltapäiviin Otaniemen kappeliin! Iltapäivien tavoitteena on:

– Tuoda iloa, uusia näkökulmia ja itsetuntemusta luovan kirjoittamisen avulla
– Tukea Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa kasvussa ja kehittymisessä

Iltapäivien teemat ovat (ilmoittautumislinkki kuhunkin iltapäivään lopussa):

Itsetuntemus 14.3. klo 15-17.30 http://bit.ly/2E8Hl21
Oma viisaus 28.3. 15-17.30 http://bit.ly/2nMhpz8
Unelmat 11.4. klo 15-17.30 http://bit.ly/2E7sx3w

Tilaisuudet ovat lempeitä ja voimauttavia. Niissä kirjoitetaan, keskustellaan ja hiljennytään.

Voit osallistua oman aikataulusi ja kiinnostuksesi mukaan yhteen, kahteen tai kolmeen tilaisuuteen. Osallistuminen on maksutonta. Kahvi- ja teetarjoilu. Jokaiseen iltapäivään otetaan mukaan max. 15 osallistujaa. Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla iltapäivien teemoja. Ilmoittauduthan jokaiselle kerralle erikseen.

Luovasti & lämpimästi tervetuloa!

Vetäjä: FM, kirjailija & kouluttaja Mertzi Bergman. Hän on julkaissut teoksia luovuudesta ja inspiroitumisesta. Bergman on yliopistotutkinnon (FM) ja kirjoittamisen lisäksi opiskellut muun muassa mindfulnessia, taideterapiaa, klovneriaa, tantraa, psykodraamaa, nlp:tä, coachingia, ratkaisukeskeistä työnohjausta, standupia, voimauttavaa valokuvausta ja improvisaatiota.

Luovan kirjoittamisen iltapäivien mahdollistajana on Tapiolan seurakunta, mukana Aalto-pappi Marjut Mulari.

 

MUUT

 

14. Osallistu OHO!-hankkeen opiskelijakyselyyn saavutettavuudesta

Korkeakoulujen saavutettavuutta kartoitetaan opiskelijoille suunnatulla kyselyllä osana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa OHO!-hanketta.

Korkeakoulutuksen saavutettavuudella tarkoitetaan sitä, miten korkeakoulun ympäristö ja toimintakulttuuri tukevat opiskelijoiden osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Vastaa kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/E47E4D95ABC8734E

 

15. BEST Summer courses’ application begins

This summer, BEST (Board of European Students of Technology) brings to you courses around Europe.

In these, you’ll get to attend lectures, given by the university’s teaching staff or by experts from companies, on Technology, Career Related Skills, and Applied Engineering. After the lectures, you’ll also take part in evening programmes, designed for you, to give a taste of the LBG (Local BEST Group) – that hosts you – and the local culture.

These courses are about one week long. They cost up to 50€, including stay and food.

Application deadline: March 19th 2018, 00:00

For more information about the courses and FAQs, visit https://besthelsinki.fi/en/courses/application/

WHAT: Summer courses’ application begins
WHEN: Feb 18th, 2018
WHERE: https://best.eu.org/courses

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *