AYY:n yhdistystiedote viikolle 10/2018

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 10/2018

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille
1.3. klo 12.00 – 29.3. klo 12.00: Toiminta-avustushaku ja yhdistysilmoitus (katso kohta 1 ja ohjeet)
20.3. klo 10 Ulliksen vappusiivouksen tarjousten deadline (katso kohta 3)
29.3. Otaxin pääylläpitäjäilmoitusten deadline (katso kohta 4)
8.2.–6.4. #LuovutusAalto vol. 3 (lisää tietoa)

Tiedotteen sisältö

1. Toiminta-avustushaku ja yhdistysilmoitus 1.3. klo 12.00 – 29.3. klo 12.00
2. Oletko kohdannut häirintää tai epäasiallista kohtelua Aallossa? Ota yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin!
3. Haluaako järjestönne ansaita vappuna rahaa?
4. Otaxin pääylläpitäjäilmoitukset on tehtävä 29.3. mennessä

 

1. TÄRKEÄÄ: Toiminta-avustushaku ja yhdistysilmoitus 1.3. klo 12.00 – 29.3. klo 12.00

Yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustusten haku alkoi torstaina 1.3. klo 12.00 ja päättyy torstaina 29.3. klo 12.00

Jokaisen AYY:n piirissä toimivan yhdistyksen on täytettävä yhdistysilmoitus. Kahdesti peräkkäin täyttämättä jäänyt tai selkeästi puutteellisesti täytetty yhdistysilmoitus voi johtaa yhdistyksen poistamiseen AYY:n yhdistysrekisteristä. Toiminta-avustusta voivat vuorostaan hakea ainoastaan AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon hyväksytyt yhdistykset. Yhdistyksen luettelon yhdistysrekisterissä voi tarkistaa TAHLO-järjestelmästä sen auetessa 1.3. tai sitä ennen järjestösektorilta (jarjestoasiat at ayy.fi).

Toiminta-avustushakemukset ja yhdistysilmoitukset käsitellään mahdollisimman nopeasti huhtikuussa. Mahdollisesta aikataulun venymisestä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja hausta saat sivulta /yhdistykset/palvelut/toiminta-avustus/, josta löytyy muun muassa pisteytysmalli, jolla toiminta-avustukset jaetaan sekä edellisinä vuosina jaettujen avustusten määrät. Mikäli jotain jäi epäselväksi, ota yhteyttä järjestösektoriin (jarjestoasiat at ayy.fi). Tavoitat järjestöasiantuntijan myös puhelimitse numerosta 050 520 9442, parhaiten arkisin välillä 10-14.

Huomio! Kaikkiin jatkuvan toiminnan ulkopuolisiin projekteihin ja uusiin, päräyttäviin ideoihin voi hakea rahoitusta TTER:lta (http://tter.ayy.fi/).

Yhdistystietokanta TAHLO:n käyttö

Yhdistysilmoitus jätetään ja toiminta-avustusta haetaan käyttämällä TAHLO-järjestelmää (Toiminta-avustusten hakulomake). Järjestelmä löytyy osoitteesta http://tahlo.ayy.fi/.

Kirjautuminen tapahtuu yhdistyksen omilla tunnuksilla. Nämä tunnukset ovat samat kuin edellisellä toiminta-avustushakukierroksella. Unohtuneen tunnuksen voi palauttaa yhdistyksen yhteisosoitteekseen ilmoittamaan sähköpostiin sivulla https://tahlo.ayy.fi/password_reset/ tai ongelmatapauksessa asiasta voi olla yhteydessä järjestösektoriin (jarjestoasiat at ayy.fi). Mikäli yhdistyksellä ei ole vielä tunnuksia, olkaa välittömästi yhteydessä järjestösektoriin (jarjestoasiat at ayy.fi), joka luo tunnuksen. Yleisenä vinkkinä, laittakaa TAHLO-salasana säilöön: yhdistys tarvitsee sitä ensi vuonnakin.

Täytä kaikki tiedot huolellisesti. Edellisten vuosien tiedot on kopioitu vanhasta järjestelmästä. Vuoden 2017 perustiedot (kuten yhdistyksen nimi, osoite ym.) on täytetty tällekin vuodelle oletuksena, joten aivan kaikkia kenttiä ei tarvitse täyttää uudestaan. Tietoja voi päivittää lomakkeen sulkeutumiseen, 29.3. klo 12.00 asti, joten kaikkea ei myöskään tarvitse tehdä kerralla. Muista tallentaa muutokset aina ennen kuin poistut joltain lomakkeen välilehdeltä! Huomaathan, että lomakkeissa on myös kohtia (esimerkiksi yhdistysrekisterin luokka, johon yhdistys kuuluu), joita yhdistys itse ei voi täyttää. Nämä kohdat täyttää järjestösektori.

Mikäli kohtaat järjestelmässä ongelmia, kirjoitusvirheitä tai muita outoja, ilmoita huomiosi osoitteeseen jarjestoasiat at ayy.fi. Yritämme olla hereillä esimerkiksi järjestelmän kaatumisen varalta, mutta ongelmien ilmoittaminen varmasti nopeuttaa niihin reagointia.

HUOM! Erityisasemayhdistyksille näkyy Erityisasema-välilehti, jonka täyttäminen on pakollista jokaiselle erityisasemayhdistykselle. Välilehdellä pyydetään vastaamaan siihen, miten yhdistys nykyisellään täyttää yhdistysohjesäännössä määritellyt erityisaseman edellytykset. Tietoja käytetään erityisaseman tarkasteluun ja ylioppilaskunnan yhdistyskentän kehittämiseen. Erityisasemavälilehden tiedot eivät vaikuta toiminta-avustuksen hakemiseen, mutta erityisasemayhdistykselle mahdollisesti myönnettyä toiminta-avustusta ei makseta, mikäli tietoja ole täytetty.

Jos teet vain yhdistysilmoituksen hakematta toiminta-avustusta, tarvitset:
*   voimassa olevat säännöt
*   toimintakertomuksen vuodelta 2017
*   vuoden 2018 toimintasuunnitelman
*   toimihenkilöluettelon

Täytä välilehdet Yleinen, Hallitus, Toimitilat ja Liitteet. Erityisasema-yhdistyksen on täytettävä myös välilehti Erityisasema. Hakemus-välilehteen ei tarvitse koskea.

Jos haet myös toiminta-avustusta, tarvitset:
*   voimassa olevat säännöt
*   toimintakertomuksen vuodelta 2017
*   tilinpäätöksen, taseen ja tuloslaskelman vuodelta 2017
*   vuoden 2018 toimintasuunnitelman
*   vuoden 2018 budjetin
*   luettelon toimihenkilöistä

Mikäli jokin dokumentti myöhästyy, esimerkiksi vuosikokouksen päivästä johtuen, ilmoita siitä hyvissä ajoin järjestösektorille (jarjestoasiat at ayy.fi)! Lisäaikaa voidaan myöntää perustelluista syistä. Puuttuvat asiakirjat vuorostaan rokottavat myönnettävää avustusta.

Täytä huolellisesti kaikki välilehdet, erityisesti Toiminta-avustuksen hakeminen. Toiminta-avustus jaetaan toiminta-avustusten pistemallia käyttäen: /wp-content/uploads/Pisteytysmalli_FI.pdf. Vastaa siis kaikkiin kysymyksiin, pisteitä määritetään suoraan vastausten perusteella.

Yhdistysprofiili AYY:n nettisivuilla

Toiminta-avustuksen maksamisen edellytyksenä on yhdistysprofiili AYY:n nettisivuilla. Profiilin on oltava olemassa vähintään toisella kotimaisella (suomi tai ruotsi) ja englanniksi. Oleellista on, että kaikkien yhdistysten profiilit löytyvät kaikista kolmesta kieliversiosta. Profiileja ei tarvitse kääntää kaikille kolmelle kielelle, kaksi kolmesta riittää. Esimerkiksi niin, että profiili on suomeksi suomenkielisellä sivulla (ayy.fi) ja englanniksi englannin- ja ruotsinkielisillä. Käännökset pääsee lisäämään profiilin muokkaussivun oikean laidan Language-palkin Translations- tai Translate this Document -kohdasta.

Jokainen yhdistys vastaa itse profiilinsa päivityksestä, ja myös sen kääntämisestä. Mikäli yhdistyksestäsi ei löydy ketään, joka taitaisi jommankumman kotimaisen kielen (suomi tai ruotsi), ota yhteyttä järjestöasiantuntijaan.

Profiilia pääsee muokkaamaan kirjautumalla sivulle osoitteessa /wp-admin/. Käyttäjätunnus sivulle on pääsääntöisesti yhdistyksen itsestään käyttämä lyhenne. Mikäli salasana on unohtunut, sen voi palauttaa kirjautumissivulta. Tunnukset on pääsääntöisesti kytketty yhdistyksen hallituksen sähköpostilistaan, jolloin vahvistusmailin pitäisi saapua sinne. Ongelmatapauksissa ole yhteydessä järjestösektoriin (jarjestoasiat at ayy.fi)

 

2. Oletko kohdannut häirintää tai epäasiallista kohtelua Aallossa? Ota yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin!

AYYllä on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, mies ja nainen, jotka ovat AYY työntekijöitä. Häirintäyhdyshenkilöihin voi olla yhteydessä, jos AYY:n jäsenen on kokenut tai havainnut häirintää yliopistoyhteisössä, sisältäen ylioppilaskunnan toiminnan, järjestöjen toiminnan ja opetuksen aikana tapahtuneen häirinnän. Häirintäyhdyshenkilöt tarjoavat apua häirinnän tunnistamiseen, neuvontaa, keskusteluapua sekä tarvittaessa auttavat tilanteen ratkaisussa. Tarvittaessa kysyjä ohjataan muiden palvelujen piiriin ja ottamaan yhteyttä viranomaisiin tai yliopistohenkilökuntaan, jos tarve siihen yhteydenoton perusteella ilmenee ja yhteydenottaja näin toivoo.

Kaikki yhteydenotot ovat luottamuksellisia. Niiden sisällöistä ei kerätä tietoa ylioppilaskuntaan, eikä niiden sisällöstä kerrota eteenpäin ilman yhteydenottajan omaa suostumusta.

Häirintäyhdyshenkilö Minna Mäkitalo hairinta-nainen@ayy.fi puhelin 050 520 9438
Häirintäyhdyshenkilö Lauri Jurvanen hairinta-mies@ayy.fi puhelin 050 520 9438

Häirintä tai epäasiallinen käytös voi ilmetä sanallisena tai sanattomana loukkaamisena, ei-toivottuna fyysisenä koskettamisena, uhkailuna, ei-toivottuna yhteydenpitona, yhteisöstä ulossulkemisena tai muuten sen toimintaan osallistumisen asiattomana vaikeuttamisena. Häirinnän kokemus on subjektiivinen, eli mikä on loukkaavaa ja ahdistavaa ja koetaan häirinnäksi vaihtelee henkilöittäin, joten on ensisijaisesti tärkeintä on yhteyttä ottavan oma kokemus tilanteesta.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos epäilet kohdanneesi häirintää ja kaipaat apua. Neuvomme myös järjestöjä häirinnän ehkäisyssä.

Terveisin,
häirintäyhdyshenkilöt Minna ja Lauri
Aalto yliopiston ylioppilaskunta (AYY)


3.
Haluaako järjestönne ansaita vappuna rahaa?

Nyt on oiva mahdollisuus tehdä ympäristöteko ja täydentää samalla järjestönne rahakirstua! HYY julistaa järjestöille tarjouskilpailun Ullanlinnanmäen vappusiivouksesta.

Järjestön tulee sitoutua vähintään kymmenen henkilön täysipainoiseen työpanokseen. Siivous tapahtuu keskiviikkona 2.5. noin klo 7-14.

Tarjoukset ti 20.3. klo 10 mennessä Julius Uusinarkaukseen (julius.uusinarkaus(a)hyy.fi) otsikolla ”Ullanlinnamäen siivous”. Jos kaksi järjestöä tekee saman tarjouksen, tarjouskisan voittaa tarjouksen ensimmäisenä lähettänyt järjestö. Tarjouskisan voittaneeseen järjestöön otetaan yhteyttä 20.3.


4. Otaxin pääylläpitäjäilmoitukset on tehtävä 29.3. mennessä

Koskien yhdistyksiä joilla on verkkosivut tai tunnukset AYY:n web-hotellipalvelu Otaxilla.

Otaxin pääylläpitäjäilmoitukset on tehtävä 29.3. mennessä. Niiden tilien osalta, joilta ilmoituksia ei ole tehty, lukkiutuvat tunnukset 1.4. ja sivusto suljetaan.

Samalla ilmoittajan täytyy tarkistaa ajossa olevat sovellukset, käyttäjät joilla on pääsy tunnukselle jne. Tarkemmat ohjeet löydätte ilmoituslomakkeesta. Jättäkää ilmoituksen tekemiseen ja sivuston tarkistamiseen riittävästi aikaa.

Ilmoituksen voi tehdä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/
Lisätietoja Otaxista ja muista AYY:n yhdistyksille tarjoamista IT-palveluista löydätte osoitteesta https://otax.fi/.

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *