Yhdistystiedote viikolle 15/2018

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 15/2018

Wappu lähestyy, mutta sitä ennen kannattaa laittaa yhdistyksen tietosuoja-asiat kuntoon maanantain 9.4. koulutuksessa. Ilmoittautuminen sulkeutuu tänään perjantaina.

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille
9.4. klo 15.30-19.30 Koulutus EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta (kohta 1, ilmoittaudu 6.4. mennessä)
16.4. A!-pelit turnaus Otahallilla (kohta 3)
18.4. Aalto Open Air (kohta 4)
22.4. OtaHoas kerhotilojen haku päättyy (kohta 6)
29.4. Hullu Jussi (kohta 5, rastinpitäjien ilmoittautuminen 24.4. mennessä)
27.5. Ilmoita tapahtumasi viimeistään lukuvuosikalenteriin (kohta 7)

Tiedotteen sisältö
1. Koulutus 9.4.: Tietosuojalainsäädäntö uudistuu, onko yhdistyksesi valmis?
2. Lisää yhdistyksesi tapahtuma Wappukalenteriin sekä tulevaan Whappu-applikaatioon!
3. A!-pelit!
4. Aalto Open Air 2018
5. Tule rastinpitäjäksi Hulluun Jussiin!
6. OtaHoasilla kaksi tilaa vapaana yhdistyksille
7. Järjestöjen tapahtumat lukuvuosikalenteriin 2018–19
8. Monissa kertavuokrattavissa tiloissa remontti käynnissä

 

1. Koulutus 9.4.: Tietosuojalainsäädäntö uudistuu, onko yhdistyksesi valmis?

Kaikkien henkilötietoja käsittelevien organisaatioiden tulee soveltaa uutta EU:n tietosuoja-asetusta toukokuusta alkaen. Laki koskee myös kaikkia AYY:n piirissä toimivia yhdistyksiä. Tule koulutukseen oppimaan, mitä sinun yhdistystoimijana pitää ehdottomasti tietää uudesta tietosuoja-asetuksesta (GDPR=General Data Protection Regulation).

Koulutus järjestetään Aalto-yliopiston oppimiskeskuksessa Otaniemessä maanantaina 9.4. klo 15.30-19.30. Alkuun on kahvit, itse luento on klo 16-18 ja työpajat klo 18.15-19.30.  Työpajoissa on tarkoitus käydä läpi tärkeimpiä dokumentteja ja keskustella hyvistä käytännöistä tietosuojaan liittyen. Jos et pääse paikalle, voit osallistua luentoon kätevästi myös striimin välityksellä (klo 16.00–18.00). Tapahtumaan kannattaa osallistua puheenjohtajien sekä niiden toimijoiden, jotka käsittelevät jäsenten tietoja (esim. jäsenrekisteri, tapahtumailmoittautumiset).

Koulutuksen pääkieli on suomi, mutta yhdessä työpajassa tiivistetään tärkeimmät pointit englanniksi. Tapahtuma järjestetään yhdessä Tekniikan akateemisten ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kanssa.

Linkki suoraan ilmoittautumiseen, ilmoittautuminen sulkeutuu pe 6.4. Ilmoittautuminen koskee myös striimin kautta osallistuvia.

Lisätiedot työpajoista ja tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/769005286629302/

MITÄ: Koulutus EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta yhdistyksille
MISSÄ: Oppimiskeskuksessa livenä (Otaniementie 9) ja luento-osuus myös striimin kautta
MILLOIN: ma 9.4. klo 15.30-19.30
MIKSI: Koska EU:n tietosuoja-asetuksen dokumentit oltava kaikilla 25.5. mennessä kunnossa!
ILMOITTAUDU: https://www.lyyti.fi/reg/GDPRluento_9418 pe 6.4. mennessä

 

2. Lisää yhdistyksesi tapahtuma Wappukalenteriin sekä tulevaan Whappu-applikaatioon!

Jäynäkilpailu ja Futurice tuovat taas yhteistyössä Whappu-applikaation nostamaan wappufiilistä 11.4. alkaen. Applikaatiosta löytyy tapahtumakalenteri, johon voi lisätä avoimia tapahtumia ja lisäksi nämä tapahtumat tulevat näkymään myös wappukalenterissa osoitteessa wappu.fi.

Lisää siis yhdistyksesi tapahtuma kalenteriin osoitteessa www.wappu.fi ja lataa Whappu omasta sovelluskaupastasi 11.4. alkaen!

Yhteydenotot wappu(a)wappu.fi.

 

3. A!-pelit!

Nyt on aika ottaa korkeakouluista mittaa, ja selvittää, mistä tulevat parhaimmat palloilijat! AYY:n Liikuntatoimikunta LTMK järjestää A!-pelit, jossa korkeakoulut pääsevät kasaamaan itselleen joukkueen ja mittelemään muita korkeakouluja vastaan. Turnaus pidetään Otahallilla 16.4. ja pelit pelataan 9-16 välisenä aikana. Joukkueet kohtaavat toisensa koripallossa, salibandyssa, futsalissa, lentopallossa ja ultimatessa. Osallistua voi niin moneen lajiin kuin itse haluaa.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/208661209900787

Mitä: A!-pelit
Missä. Otahalli
Milloin: 16.4. klo 9-16

Ystävällisin terveisin,
Roope Pääkkönen

Liikuntatutorvastaava
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
roope.paakkonen(a)ayy.fi | +358 40 0184339

 

4. Aalto Open Air 2018

Aalto Open Air tulee jälleen keskiviikkona 18.4! Alvarin aukion valtaa taas hulvaton ulkoilmafestari, jossa pääsee nauttimaan loistavista esityksistä ja festarifiiliksestä. Eivätkä bileet suinkaan lopu festareihin vaan tänä vuonna Alvarin aukiolle nousee myös telttakylä, jonne jokainen opiskelija on tervetullut telttailemaan sekä viettämään yön juhlien ja nukkuen yliopiston pihalla. Ikimuistoiset bileet tulossa, joten saavu paikalle kavereiden kera! Lisäksi parhaimman telttakokoonpanon tehnyt ryhmä palkitaan AYY:n tilavuokralla, joten kannattaa totisesti laittaa kaikki peliin.

Facebook: https://www.facebook.com/events/167896853866470/

MITÄ: Aalto Open Air
MISSÄ: Alvarin aukio
MILLOIN: 18.4.2018 klo 16-22
MITÄ MAKSAA: Ei mitään!
MIKSI: Koska on aika aloittaa festarikausi ja Wappu

Ystävällisin terveisin,
Katri Mäki-Kullas

Viestintä, Yhteisöjaosto Aava ’18
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY)
+358 400 345 052 | katri.maki-kullas(a)ayy.fi

 

5. Tule rastinpitäjäksi Hulluun Jussiin!

Wappu on taas tulossa ja sen myötä lähestyy myös wappukansan odottama perinteinen Hullu Jussi, jossa on tänä vuonna Approtwisti™!

Kyseisessä tapahtumassa jotakuinkin 4-10 hengen joukkueet kiertävät ympäri Otaniemeä Wapun aatonaaton yönä suorittaen erinäisiä rasteja ja keräten karttaansa merkintöjä. Nyt yhdistyksellänne tai kaveriporukallanne on mahdollisuus päästä seuraamaan tapahtumaa aitiopaikalta samalla markkinoiden omaa hyvää meininkiä rastin muodossa!

Rastinpitäjien ilmoittautuminen on auki osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussi-2018-rastit-crazy-john-2018-checkpoints/  ja sulkeutuu 24.4. Mikäli yhdistyksellänne ei ole kerhotilaa ja haluatte pitää rastin sisätiloissa, ilmoittautukaa mahdollisimman pian ja ottakaa järjestäjiin yhteyttä, niin pyrimme järjestämään tarvittavat tilat.

Palkinnoksi tarjoamme parhaan rastin pitäneelle yhdistykselle tai kaveriporukalle hulppean (ja herkullisen) wappukorin sekä yhden kertavuokrattavan saunatilan käyttökerran ilmaiseksi loppuvuoden aikana.

TL;DR:

MITÄ: Rasti Hulluun Jussiin!
MISSÄ: Ympäri Otaniemeä
MILLOIN: 29.4.2018 klo n. 21.30-1.00, fuksispeksien ja alkupamauksen jälkeen
ILMO AUKI: 24.4. asti osoitteessa https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/hullu-jussi-2018-rastit-crazy-john-2018-checkpoints/

Lisätietoa voi kysellä Teekkarikulttuuritirehtööreiltä:
Paavo Hietala ja Elena Pitkänen
paavo.hietala(at)ayy.fi
elena.pitkanen(at)ayy.fi

 

6. OtaHoasilla kaksi tilaa vapaana yhdistyksille

OtaHoasilla (Hoasin Otaniemen opiskelija-asuntokohteiden yhteinen asukastoimikunta) on kaksi yleiskäyttöistä kerhotilaa vapaana yhdistyksille hallinnoitavaksi. Tilat sijaitsevat osoitteissa Jämeräntaival 10 AB ja Servin Maijan tie 3 A.

Tilojen käytöstä ei peritä vuokraa, ja niiden käyttöönottoon voidaan antaa tukea. Yhdistykset voivat käyttää tiloja parhaaksi katsomallaan tavalla, kunhan ne ovat asukastoimintaa edistävässä käytössä. Tilat eivät sovellu yökäyttötiloiksi.

Hakuohjeet ja lisätietoja löytyy osoitteesta https://otahoas.ayy.fi/kerhohuoneet/tila-anti-2018/

 

7. Järjestöjen tapahtumat lukuvuosikalenteriin 2018–19

AYY ja TOKYO toteuttavat ARTSin Otaniemeen muuton kunniaksi yhdessä design-lukuvuosikalenterin lukuvuodelle 2018–19. Design-kalenteri jaetaan AYY:n perinteisen kalenterin tapaan ilmaiseksi AYY:n jäsenille. Kalenteriin tehdään listaus AYY:n piirissä toimivien järjestöjen tapahtumista.

Käythän lisäämässä yhdistyksesi tiedossa olevat ensi lukuvuoden tapahtumat linkin takaa löytyvään Excel Online -tiedostoon. Lisää tapahtumasi viimeistään 27.5.2018 mennessä, niin varmistat, että se tulee mukaan kalenterin listaukseen!

 

8. Monissa kertavuokrattavissa tiloissa remontti käynnissä

Jämeräntaival 3, 5 ja 7 -kiinteistöjen peruskorjaus Otaniemessä etenee suunnitellusti ja hanke on jo kokonaisaikataulun puolivälissä. Peruskorjaus vaikuttaa myös moniin kertavuokrattaviin tiloihin, jotka sijaitsevat kyseisissä kiinteistöissä.

Remontissa ovat nyt huhtikuun alusta seuraavat kertavuokrattavat tilat: Gorsu, Kylän olohuone ja Tatamisali. Kesäkuun lopussa remonttiin menevät lisäksi Monitoimitila ja Pelitila.

Remonteista aiheutuu monenlaista haastetta tapahtumajärjestäjille, mutta palkintona kärsivällisyydestä odottavat entistä toimivammat ja viihtyisämmät tilat. Mikäli sinulla on kysymyksiä tai kommentteja AYY:n vuokrattaviin tiloihin tai niiden remonttiin liittyen, voit lähettää viestiä tilasektorille osoitteeseen tilat(at)ayy.fi.

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *