Yhdistystiedote viikolle 38/2018

 

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset


Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 38/2018

Not Cool -kampanja on käynnistynyt. Olisiko teidänkin yhdistyksessä aika puhua yhdenvertaisuudesta ja miettiä omia käytänteitä? (kohta 1) Huomaa myös uudet Telegram-ryhmät kansainvälisiin asioihin ja edunvalvontaan liittyvälle keskustelulle (kohdat 3 ja 4).

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille
17.9. Polyteekkarimuseon opasrekryilta (kohta 5)
30.9. TTER:n kolmas hakukierros päättyy (kohta 7)
1.10. Otatarhan ajot, Alvarin aukio
1.10. Lakinlaskijaiset, Dipoli
6.10. Otaniemen yö (http://otaniemenyo.fi/)
21.10. PTK:n arwoisien ehdottaminen päättyy (https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/)
27.11. Save the date: Yhdistyskoulutus
28.11. Save the date: Yhdistyskoulutus
29.11. Save the date: Yhdistyskoulutus englanniksi

Tiedotteen sisältö
1. Not Cool! – Jokainen voi puuttua asiattomaan käytökseen
2. Oletko kohdannut häirintää tai epäasiallista kohtelua Aallossa? Ota yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin!
3. New Aalto International discussion group
4. AYY: Edunvalvonta nyt myös Telegrammissa
5. Polyteekkarimuseon opasrekryilta maanantaina 17.9. klo 17
6. Kysely yhdistyksille tulossa ke 19.9.
7. TTER:n vuoden 2018 kolmas hakukierros on avattu!

 

1. Not Cool! – Jokainen voi puuttua asiattomaan käytökseen
AYY:lla on käynnistynyt Not Cool! -kampanja, jonka tarkoituksen on kannustaa kaikkia tunnistamaan ja puuttumaan asiattomaan käytökseen.

Syksyn alussa häirintää yleisellä tasolla on hyvä käsitellä omassa opiskelijayhdistyksessä. Otetaanko kaikki yhdenvertaisina mukaan? Onko meillä käytäntöjä, jotka voivat tuntua syrjiviltä? Pitäisikö meidän luoda pelisääntöjä tai toimintamalleja, joilla ehkäistään häirintää ja tehdään yhteisöstämme yhdenvertaisempi?

AYY:lta saat tarvittaessa tietoa ja tukea toiminnan yhdenvertaisuuden kehittämiseen. Voit myös napata kampanjan julisteen yhdistystilaanne AYY:n keskustoimistolta postilaatikkojen päältä. Lue lisää kampanjasta AYY:n sivuilta ayy.fi/notcool #notcool

 

2. Oletko kohdannut häirintää tai epäasiallista kohtelua Aallossa? Ota yhteyttä AYY:n häirintäyhdyshenkilöihin!
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, mies ja nainen, jotka ovat AYY työntekijöitä. Häirintäyhdyshenkilöihin voi olla yhteydessä, jos AYY:n jäsenen on kokenut tai havainnut häirintää yliopistoyhteisössä tai jos yhdistyksenne kaipaa neuvoja häirinnän ehkäisyssä.

Häirintäyhdyshenkilöt tarjoavat apua häirinnän tunnistamiseen, neuvontaa, keskusteluapua sekä tarvittaessa auttavat tilanteen ratkaisussa. Tarvittaessa kysyjä ohjataan muiden palvelujen piiriin ja ottamaan yhteyttä viranomaisiin tai yliopistohenkilökuntaan, jos tarve siihen yhteydenoton perusteella ilmenee ja yhteydenottaja näin toivoo.

Kaikki yhteydenotot ovat luottamuksellisia. Niiden sisällöistä ei kerätä tietoa ylioppilaskuntaan, eikä niiden sisällöstä kerrota eteenpäin ilman yhteydenottajan omaa suostumusta.

Häirintäyhdyshenkilö Lauri Jurvanen hairinta-mies(a)ayy.fi puhelin 050 520 9438
Häirintäyhdyshenkilö Minna Mäkitalo hairinta-nainen(a)ayy.fi puhelin 050 520 9438

Häirintäyhdyshenkilöt auttavat riippumatta siitä, onko häirintää koettu ylioppilaskunnan toiminnan, järjestöjen toiminnan ja opetuksen aikana. Häirintä tai epäasiallinen käytös voi ilmetä sanallisena tai sanattomana loukkaamisena, ei-toivottuna fyysisenä koskettamisena, uhkailuna, ei-toivottuna yhteydenpitona, yhteisöstä ulossulkemisena tai muuten sen toimintaan osallistumisen asiattomana vaikeuttamisena. Häirinnän kokemus on subjektiivinen, eli mikä on loukkaavaa ja ahdistavaa ja koetaan häirinnäksi vaihtelee henkilöittäin, joten on ensisijaisesti tärkeintä on yhteyttä ottavan oma kokemus tilanteesta.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos epäilet kohdanneesi häirintää ja kaipaat apua.

Terveisin häirintäyhdyshenkilöt Minna ja Lauri

 

3. New Aalto International discussion group
The Facebook group Aalto International is now also on Telegram to serve the same purpose and you can join the group here: t.me/@aaltointernational. The group is made for discussion and publicity of activities and events among Aalto University student community. The group is moderated by AYY as an informal communications channel and the language of the group is English. Don’t forget the official channels on Facebook: @ylioppilaskunta & Instagram and Twitter: @ayy_fi.

See you on the Telegram group – don’t hesitate to come up with your thoughts @aaltointernational!

If you have any questions, concerns or ideas about internationalization, get in touch with our specialist Rosa Väisänen (rosa.vaisanen(a)ayy.fi,  050 527 2401).

 

4. AYY: Edunvalvonta nyt myös Telegrammissa
Herättääkö perustulo tunteita, mutta et tiedä kenelle niitä jakaisit? Haluaisitko pallotella ajatuksia avoimista tietojärjestelmistä, mutta kämppiksesi on kyllästynyt kuuntelemaan. Ei se mitään, AYY: Edunvalvonta -keskustelukanava löytyy nyt myös Telegram-pikaviestimestä!

AYY: Edunvalvonta on epävirallinen ja sitoutumaton alusta edunvalvonnalliselle keskustelulle ja toiminnalle Aallossa, Suomessa ja maailmalla. Yhteisöön mukaan tuleminen ei sido mihinkään, eikä liittyäkseen tarvitse olla hallinnon opiskelijaedustaja tai edes Aallon opiskelija.

Kanava löytyy osoitteesta: t.me/AYYadvocacy

Lisätietoja antaa: vaikuttamisen ja viestinnän päällikkö Heikki Isotalo, heikki.isotalo(at)ayy.fi

 

5. Polyteekkarimuseon opasrekryilta maanantaina 17.9. klo 17
Itkettääkö kun et ole vielä Polyteekkarimuseon opas? Ei hätää, tee kuin Henri ja ryhdy oppaaksi niin hymy palaa silmiisi. Tule maanantaina 17.9. klo 17 museolle, varaa pari tuntia ja tutustu oppaan eloon ja oloon. Kaikki tervetulleita opintosuunnasta ja vuosikurssista riippumatta – odotamme teitä!

Lisää infoa voi kysyä mailitse intendentti(a)ayy.fi

 

6. Kysely yhdistyksille tulossa ke 19.9.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan keskustoimistolla on elokuun alussa aloittanut yhteisö- ja järjestörakenteiden projektikoordinaattori Elina Nieminen, jonka tehtävänä on kyselyiden, haastatteluiden ja keskustelujen avulla selvittää, miten ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien yhdistysten yhteistyötä ja Aalto-yhteisön rakenteita voisi kehittää. Projektin tavoitteena on entistä yhtenäisempi opiskelijayhteisö, jossa eri korkeakoulujen opiskelijat otetaan entistä paremmin samanarvoisina huomioon.

Projekti starttaa kyselyllä, joka lähetetään kaikille yhdistyksille keskiviikkona 19.9.2018. Kyselyyn vastausaikaa on 2 viikkoa, joten kannattaa varata jo nyt kokouksesta tai muusta tapaamisestanne aikaa vastata kyselyyn, sillä kyselyyn on tarkoitus vasta yhdellä vastauksella per yhdistys.

Lisätietoja tulossa ensi viikolla! Jos sinulla on kysyttävää projektiin liittyen, laita viestiä: elina.nieminen(a)ayy.fi

Tutustu projektikoordinaattori Elinaan ja hänen vetämäänsä projektiin tarkemmin: /blog/2018/08/23/uusi-projektikoordinaattori-auttaa-aalto-yhteisoa-kehittymaan/

 

7. TTER:n vuoden 2018 kolmas hakukierros on avattu!
TTER:n vuoden 2018 kolmas hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2018 kolmannen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 30.9.2018 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Syksyn 2018 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.
HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *