Yhdistystiedote viikolle 44/2018

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset


Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 44/2018

AYY:lla on upouudet linjapaperit (kohta 1) ja ensi viikolla valitaan ylioppilaskunnan vuoden 2019 hallituksen muodostaja (kohta 2) – jännittävät hetket käsillä!

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille
29.10.-3.11. Elossa-elokuvafestivaali (kohta 3, https://elossafestival.fi)
1.11. klo 11-15 AYY:n vapaaehtoispestien infotapahtuma, Kandidaattikeskuksen aula (kohta 2)
1.11. Edustajiston kokous 10/2018 (seuraa ayy.fi/live)
7.11. Haku AYY:n hallituksen jäseneksi päättyy (kohta 2, ayy.fi/stop)
9.11. Teekkariperinnejuhla (https://teekkarius146.ayy.fi )
1.11-23.11./3.12. AYY:n jaostohaku käynnissä (kohta 2, ayy.fi/stop)
1.11-31.12. AYY:n toimikuntahaku käynnissä (kohta 2, ayy.fi/stop)
19.11.-28.11. Yhteisörakenneprojektin kommentointikierros (kohta 4)
27.11. Save the date: Yhdistyskoulutus (peruskoulutus)
28.11. Save the date: Yhdistyskoulutus (teemakoulutus)
29.11. Save the date: Yhdistyskoulutus englanniksi

 

Tiedotteen sisältö
1. Ylioppilaskunnalla uudet linjat
2. AYY:n vuoden 2019 hallituksenmuodostajan valinta sekä jaosto- ja toimikuntahakujen aukeaminen
3. Elossa-elokuvafestivaalin ohjelmisto on julkaistu
4. Kommenttikierros yhdistyksille AYY:n järjestörakenteiden kehitysehdotuksista tulossa 19.11.-28.11.!
5. Hae AYY:n vaihtostipendiä!
6. Yhdistystoimintanne jäljet historiaan
7. Astiastojen vuokraus AYY:n piirissä oleville yhdistyksille

 

1. Ylioppilaskunnalla uudet linjat
Edustajisto hyväksyi kokouksessaan (18.10.) ylioppilaskunnalle uuden poliittisen linjapaperin, joka ohjaa kaikkea AYY:n vaikuttamistyötä. Uudistuksen aikana päivitettiin, miten AYY:n tavoitteet esimerkiksi toimeentuloon, opiskelijavalintoihin ja kansainväliseen liikkuvuuteen liittyen toteutuvat parhaiten muuttuneessa maailmassa. Linjapaperinsa mukaan AYY tavoittelee myös kampusaluetta, joka tukee opiskelijatoimintaa kaikissa sen muodoissaan. Kokonaan uusia osioita ovat mm. tietoyhteiskuntaan, taidepolitiikkaan ja yhdenvertaisuuteen liittyvät teemat.

Uudistuksesta vastannut hallituksen varapuheenjohtaja Tapio Hautamäki kertoo aiheesta lisää blogissa: /blogi/2018/10/26/ayyn-uudet-linjat/

Linjapaperi on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=7405619

 

2. AYY:n vuoden 2019 hallituksenmuodostajan valinta sekä jaosto- ja toimikuntahakujen aukeaminen
AYY:lla jännitetään: torstaisessa edustajiston kokouksessa valitaan ylioppilaskunnan vuoden 2019 hallituksen muodostaja! Haku hallituksen jäseneksi on auki vielä ke 7.11. asti. Vuosi ylioppilaskunnan hallituksessa on uskomattoman monipuolinen ja unohtumaton kokemus, joka kasvattaa sinua niin vaikuttajana kuin ihmisenäkin. Mitä siis vielä odotat!

Lisäksi torstaina 1.11. aukeavat haut AYY:n jaostoihin ja toimikuntiin. AYY:lta löytyy virkoja niin tapahtumajärjestämisen, kampuskehittämisen, opiskelijaedunvalvonnan kuin liikunnankin parista ja varmasti paljon sellaista, mitä et ole aiemmin huomannutkaan. Tutustu eri pesteihin osoitteessa /stop/ TAI vieraile Kandidaattikeskuksen aulassa 1.11. klo 11-15 välillä: paikalla on AYY:n vapaaehtoisia kertomassa kokemuksia omasta AYY-vuodestaan!

Lähde mukaan tekemään maailman parasta opiskelijan elämään!

 

3. Elossa-elokuvafestivaalin ohjelmisto on julkaistu
AYY:n taidevuoden päättävä Elossa-elokuvafestivaali on julkaissut ohjelmistonsa. Ohjelmistossa nähdään opiskeljayhteisöjen valitsemia elokuvia vastinpareina toimivien teemojen alla: ihmismieli & teknologia, rakkaus & viha ja valta & anarkia. Elokuvakirjo yltää aina Mad Maxistä Moulin Rougeen ja osa elokuvista nähdään aitoina filmikopioina. Elokuvien alkukuvina nähdään ELOn opiskelijoiden tekemiä lyhytelokuvia. Festivaali järjestetään Kino Tapiolassa ja Kino Sherylissä 29.10.-3.11.

Koko ohjelmisto osoitteessa: https://elossafestival.fi

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/558838954564413/

 

4. Kommenttikierros yhdistyksille AYY:n järjestörakenteiden kehitysehdotuksista tulossa 19.11.-28.11.!
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa on käynnissä yhteisö- ja järjestörakenteiden kehittämisprojekti. Projektin tavoitteena on kyselyiden, haastatteluiden ja keskustelujen avulla selvittää, miten ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien yhdistysten yhteistyötä ja Aalto-yhteisön rakenteita voisi kehittää niin, että eri tahojen roolit olisivat entistä selkeämmät. Projektin tavoitteena on entistä yhtenäisempi opiskelijayhteisö, jossa eri korkeakoulujen opiskelijat otetaan paremmin samanarvoisina huomioon.

Projektin ensimmäinen osa oli yhdistyksille syyskuussa lähteneet kartoituskyselyt rakenteiden nykytilasta ja kehittämisenkohteista. Kiitokset kaikille yhdistyksille, jotka käytitte aikaa kyselyyn vastaamiseen! Tällä hetkellä projekti etenee fokusryhmäkeskusteluilla, joissa kyselyyn vastanneet yhdistykset muodostavat ratkaisumalleja kyselyissä ja ennakkokeskusteluissa ilmenneisiin haasteisiin.

Ratkaisumallit lähtevät kommenttikierrokselle kaikille yhdistyksille ja vapaaehtoisille 19.11.-28.11., joten kannattaa varata jo nyt kokouksesta tai muusta tapaamisestanne aikaa kommentoida ratkaisumalleja. Kommentteja on tarkoitus lähettää yksi/yhdistys, joten on tärkeää, että varaatte aikaa yhteiselle keskustelulle kokouksistanne. Projektin tulokset vaikuttavat yhdistyskentän ja vapaaehtoiskentän rakentumiseen tulevaisuudessa, joten on erittäin tärkeää, että tuotte näkemyksenne esiin.

Jos sinulla on kysyttävää projektiin liittyen, laita viestiä projektikoordinaattori Elina Niemiselle osoitteeseen: elina.nieminen(a)ayy.fi

 

5. Hae AYY:n vaihtostipendiä!
AYY jakaa syksyllä vaihtostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa. Vaihtostipendiä voivat hakea vaihtoon lähdössä olevat, parhaillaan vaihdossa olevat sekä vaihdosta huhtikuun 2018 jälkeen palanneet AYY:n jäsenet.

Stipendiä voi hakea 24.10. klo 12:00 – 14.11. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: /jasenille/palvelut/stipendit/

 

6. Yhdistystoimintanne jäljet historiaan
Unohtuuko arkistointi helposti? Mitä ylipäätään tarvitsee ja kannattaa arkistoida? Jääkö arkistointi huomaamatta vuoden loppuun? Nyt on hyvä hetki ottaa aiheesta koppia, jottei paniikki yllätä joulukuussa.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan arkisto tarjoaa piirissään toimiville yhdistyksille säilytystilaa, tarvikkeita ja neuvontaa arkistoinnissa. Arkistoinnin tarkoituksena on luoda tulevaisuuden toimijoille elävä kuva yhdistyksen toiminnasta. Arkistoida kannattaa kaikki yhdistykseen toimintaan liittyvä itse tuotettu aineisto sekä muuta jälkipolville mielenkiintoista materiaalia asianmukaisesti merkittynä. Vinkkejä arkistoinnin rajaukseen esimerkiksi Yhdistystoimijoiden sivuilta.

Tärkeää on, että arkistointia pidetään mielessä ja toteutetaan pitkin vuotta. Kysy rohkeasti vinkkejä ja ota yhteyttä arkisto(a)ayy.fi.

 

7. Astiastojen vuokraus AYY:n piirissä oleville yhdistyksille
AYY kannustaa ekologisuuteen, ja yksi tapa vähentää turhaa jätettä on karsia kertakäyttöastioiden käyttöä tapahtumissa. Otarannan kerhotilasta löytyy astiasto, joka on tilan vuokraajien käytettävissä. Muissa tiloissa astiastoa on vähemmän, mutta vuokrausmahdollisuuksia löytyy sisältäen mm. toimituksen paikalle sekä palautuksen tiskaamattomana. Jalostajilla ja Astivalla on AYY:n piirissä toimiville yhdistyksille edulliset tarjoukset, joista lisätiedot löytyvät tästä:

Jalostajat:
Otaniemen jalostusseura vuokraa Otaniemessä toimiville tahoille illallisastiastoa 220 hengelle joustavasti ja edullisesti! Toimitus Otaniemen alueelle on ilmainen ja ulkopuolelle toimitusmaksu sovitaan erikseen etäisyyden mukaan. Lisäksi hinta sisältää tiskauksen, joten astiat voi palauttaa likaisena! Astiastoa voi vuokrata sähköpostitse osoitteen astiasto(a)jalostajat.fi kautta ja vastaamme mielellämme myös mihin tahansa astiastoon liittyviin kysymyksiin.

Astiva:
– sopimus on voimassa toistaiseksi, poislukien kevään lakkiaisviikko
– alennus aina vähintään 20%, periaatteella mitä aikaisemmin / enemmän tilaa -> sitä isompi alennus
– tilaus tehtävä viimeistään 2 viikkoa etukäteen (kysyntävarauksella)
– määrätarkennus riittää (viikonlopputilaisuuksiin) edeltävänä maanantaina
– toimitus Otaniemen alueelle veloituksetta ma – pe klo 9 – 15
– Smökin toimituksissa / poisnoudoissa ei tarvitse olla paikalla, meillä on sinne avain
– tiskaus sisältyy aina hintaan, eli saa palauttaa tiskaamattomina
– maksuehto 7vrk netto poisnoutopäivästä laskien, myös korttimaksu onnistuu tarvittaessa
– myös AYY:n jäsenten henkilökohtaisiin juhliin saa edullisia tarjouksia

Alennuksen saa jos tekee tilauksen suoraan sähköpostitse astiva(a)astiva.fi ja mainitsee tilauksen tulevan AYY:n piirissä toimivalle yhdistykselle. Nettisivujen kautta tilausta tehdessä alennuksen saa koodilla “AYY2018”.

 

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *