Yhdistystiedote viikolle 46/2018

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 46/2018

Yhdistyskoulutuksen ilmoittautuminen aukeaa NYT! (kohta 1) Tarkista koulutuspäivien ohjelma ja ilmoittaudu mukaan. Vinkkaa koulutuksista myös uusille hallituslaisille ja ensi vuoden toimijoille. Ja löytyy sieltä myös konkareille sopivaa ohjelmaa.

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille
19.11.-28.11. Yhteisörakenneprojektin kommentointikierros (kohta 2)
21.11. Yhdistyskoulutusten ilmoittautuminen päättyy (kohta 1)
21.11. Yhdenvertaisuuskyselyn suunnitteluworkshop (kohta 3)
23.11. Haku jaostojen puheenjohtajiksi päättyy (kohta 7, ayy.fi/stop)
27.11. Yhdistyskoulutus – peruspaketti (kohta 1, ilmoittaudu täällä)
28.11. Yhdistyskoulutus – teemapäivä (kohta 1, ilmoittaudu täällä)
29.11. Yhdistyskoulutus englanniksi (kohta 1, ilmoittaudu täällä)
3.12. Haku AYY:n jaostoihin päättyy (kohta 3, ayy.fi/stop)
3.12. Hallopedhaku päättyy (kohta 5)
3.12. AYY10-juhlavuosivastaavan haku päättyy (kohta 6)
31.12. Haku AYY:n toimikuntiin päättyy (kohta 7, ayy.fi/stop)

 

Tiedotteen sisältö
1. Yhdistyskoulutusten ilmoittautuminen auki!
2. Kommenttikierros yhdistyksille AYY:n järjestörakenteiden kehitysehdotuksista tulossa 19.11.-28.11.!
3. Kiinnostaako yhdenvertaisuuden kehittäminen Aalto -yhteisössä?
4. Versiomuutos yhdistysten käyttämissä IT-palveluissa
5. Pitäisikö yliopiston muuttua? Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!
6. Hae AYY10-juhlavuosivastaavaksi!
7. Hae mukaan AYY:n jaostoihin tai toimikuntiin 2019!


1. Yhdistyskoulutusten ilmoittautuminen auki
Yhdistyskoulutus uudistuu! Tänä vuonna suomenkielinen koulutus on kaksipäiväinen tiistaina 27.11. ja keskiviikkona 28.11. Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa on uusille toimijoille ja vuoden 2019 hallituslaisille perustietoa yhdistystoiminnasta. Toisena koulutuspäivänä syvennymme muutamaan ajankohtaiseen teemaan tarkemmin työpajojen muodossa. Molemmat koulutukset järjestetään Espoon Otaniemessä Design Factorylla, Betonimiehenkuja 5C.

Tervetulleita ovat kaikki AYY:n piirissä toimivien yhdistysten aktiivit, hallituslaiset ja uudet toimijat. Suosittelemme koulutuksia myös yhdistystoiminnan konkareille, sillä varsinkin keskiviikon teemapäivästä löytyy uusia ajankohtaisia aiheita.

Koulutuspäiviin ilmoittaudutaan erikseen.
Tiistai 27.11. Yhdistyskoulutus – peruspaketti: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-yhdistyskoulutus-peruspaketti-27-11/
Keskiviikko 28.11. Yhdistyskoulutus – teemapäivä: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-yhdistyskoulutus-teemapaiva-28-11/
Ilmoittautuminen päättyy 21.11. klo 23.59


Tiistain 27.11. ohjelma

klo 16 Pientä purtavaa tarjolla
klo 16.30 Kaikille yhteistä ohjelmaa
*   AYY:n palvelut yhdistyksille ja ajankohtaista yhteisössä
*   TTER:n tarjoamat avustukset
*   Yhdenvertaisuus opiskelijayhteisössä
*   Kansainvälisyys yhdistyksissä
*   GDPR:n ajankohtaiset

klo 18.15-20 Ryhmäosuudet
Kierros 1:

  • Viestinnän ajankohtaiset ja oleelliset
  • Yhdistyksen taloudenhoito
  • Yhdistysten lailliset oikeudet ja velvollisuudet

Kierros 2:

  • Vinkkipaketti tapahtumien järjestämiseen
  • GDPR – Olennaiset tietoturvasta
  • Opiskelija – näin vaikutat

klo 20.15 Tapahtuma päättyy, AYY:n järjestöasiantuntija tavattavissa

 

Keskiviikon 28.11. ohjelma
klo 17 Koulutuksen aloitus
klo 17.30 Teemakierros 1
klo 19 Teemakierros 2
klo 20.15 Koulutus päättyy

Teemat 1:

  • Jaksaminen ja itsensä johtaminen / Piia Kuosmanen, CEO, Paragraaffi Oy
  • Yhdenvertaisuus yhdistyksessä / Maria Mailasalo, Allianssi
  • Vapaaehtoisten innostava johtaminen / Susanna Jokimies, Head of Program ja Jasmin Seppälä, Head of Community, Dare to Learn

Teemat 2:

  • Varainhankinta ja yrityssuhteet / Otto Bergius, yrityssuhdekoordinaattori, AYY
  • Vapaaehtoisten innostava johtaminen / Susanna Jokimies Head of Program ja Jasmin Seppälä Head of Community, Dare to Learn
  • Yhdenvertaisuus yhdistyksessä / Maria Mailasalo, Allianssi

Kysymyksiä yhdistyskoulutuksiin liittyen voi lähettää osoitteeseen jarjestoasiat(a)ayy.fi.

 

2. Kommenttikierros yhdistyksille AYY:n järjestörakenteiden kehitysehdotuksista tulossa 19.11.-28.11.!
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa on käynnissä yhteisö- ja järjestörakenteiden kehittämisprojekti. Projektin tavoitteena on kyselyiden, haastatteluiden ja keskustelujen avulla selvittää, miten ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien yhdistysten yhteistyötä ja Aalto-yhteisön rakenteita voisi kehittää niin, että eri tahojen roolit olisivat entistä selkeämmät. Projektin tavoitteena on entistä yhtenäisempi opiskelijayhteisö, jossa eri korkeakoulujen opiskelijat otetaan paremmin samanarvoisina huomioon.

Projektin ensimmäinen osa oli yhdistyksille syyskuussa lähteneet kartoituskyselyt rakenteiden nykytilasta ja kehittämisenkohteista. Kiitokset kaikille yhdistyksille, jotka käytitte aikaa kyselyyn vastaamiseen! Tällä hetkellä projekti etenee fokusryhmäkeskusteluilla, joissa kyselyyn vastanneet yhdistykset muodostavat ratkaisumalleja kyselyissä ja ennakkokeskusteluissa ilmenneisiin haasteisiin.

Ratkaisumallit lähtevät kommenttikierrokselle kaikille yhdistyksille ja vapaaehtoisille 19.11.-28.11., joten kannattaa varata jo nyt kokouksesta tai muusta tapaamisestanne aikaa kommentoida ratkaisumalleja. Kommentteja on tarkoitus lähettää yksi/yhdistys, joten on tärkeää, että varaatte aikaa yhteiselle keskustelulle kokouksistanne. Projektin tulokset vaikuttavat yhdistyskentän ja vapaaehtoiskentän rakentumiseen tulevaisuudessa, joten on erittäin tärkeää, että tuotte näkemyksenne esiin.

Jos sinulla on kysyttävää projektiin liittyen, laita viestiä projektikoordinaattori Elina Niemiselle osoitteeseen: elina.nieminen(a)ayy.fi

 

3. Kiinnostaako yhdenvertaisuuden kehittäminen Aalto -yhteisössä?
Yhdenvertaisuus on puhuttanut ylioppilaskunnassa ja yhteiskunnallisesti laajemminkin. Nyt tahdomme ylioppilaskunnassa selvittää, miten voisimme parhaalla tavalla kartoittaa yhdenvertaisuuden tilaa Aalto -yhteisössä. Alkuvuodesta 2019 keräämme tietoa kokemuksista jäsenkyselyllä, ja nyt kaipaamme kiinnostuneiden apua kyselyn laatimisessa!

Järjestämme keskiviikkona 21.11. workshopin Avain Saunalle (Otaranta 8E) 16-18. Tarjolla pientä purtavaa, joten ilmoittauduthan tulevaksi viimeistään 19.11. Jokainen on tervetullut osallistumaan omalla kielitaidollaan, käytämme tilaisuudessa työkielinä suomea ja englantia.

Ilmoittaudu mukaan: https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/yhdenvertaisuuskyselyworkshop-21-11/



4. Versiomuutos yhdistysten käyttämissä IT-palveluissa
AYY tarjoaa yhdistyksille IT-palveluita, johon on tulossa versiomuutos joulukuussa. Liitythän sähköpostilistalle, jos vastaat yhdistyksesi nettisivuista, jotta saat ajankohtaisimmat tiedot päivityksistä.

Otax.fi on AYY:n yhdistyksilleen tarjoama webhotelli, joka tarjoaa nettisivupalveluja ja sähköpostilistoja. Otax.fi:ssa tapahtuu php-versiomuutos joulukuussa. Muutosta varten palvelun käyttäjien tulisi varmistaa sivujensa toiminta ennen vaihdosta. Vaihdosta varten perustetaan erillinen palvelin otax.fi:n rinnalle, josta päivitetty versio löytyy.

Tarkista, onko yhdistyksesi AYY:n palvelimella olevista yhdistyksenne nettisivuista vastaava henkilö sähköpostilistalla, jossa muutoksen päivämääristä ja versionumeroista kerrotaan tarkemmin. Mikäli listalle liittyminen on jäänyt välistä, se on mahdollista osoitteessa https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/otax-web-masters.

Lisäksi, ensi vuoden maaliskuussa tulee vastaan myös otax.fi pääkäyttäjäilmoituksen täyttäminen. Jotta ensi vuoden toimijoilla on hyvät edellytykset palvelun käyttöön, nyt on hyvä hetki päivittää yhdistyksen sisäinen dokumentaatio ajan tasalle. Ensi vuoden ilmoitukset käydään lävitse normaalia tarkemmin.

Kaikissa yhdistyksen IT-asioissa voitte olla yhteydessä tietotekniikka(a)ayy.fi.

 

5. Pitäisikö yliopiston muuttua? Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi!
Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat tavallisia opiskelijoita, jotka osallistuvat yliopiston päätöksentekoon ja kehittämiseen. Opiskelija on oman opiskelun ja opetuksen arjen paras asiantuntija. Avoimia paikkoja on yli 250. Ylioppilaskunta valitsee hallopedit yhden kalenterivuoden kaudeksi ja hakea voivat kaikki ylioppilaskunnan jäsenet. Haku on avoinna 21.10.-3.12.2018.

Opiskelijaedustajia on koulutusohjelmissa, laitoksissa, kouluissa ja yliopiston keskushallinnossa. Toimielimiä ovat akateemisten asiain komiteat, koulutusneuvostot sekä erilaiset toimikunnat. Ylioppilaskunta, hallopedvastaavat ja järjestöjen opintovastaavat tukevat vaikuttamistyötä.

Virallinen hakuilmoitus ja lista paikoista vuodelle 2018: /blog/2018/10/29/ayy-hakee-hallinnon-opiskelijaedustajia-vuodelle-2019/

Ylioppilaskunnan halloped-ohjesääntö: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615832&preview=/12615832/12386353/Halloped_ohjesaanto.pdf

Lisätietoa voit kysyä: laura.luoto(a)ayy.fi tai minna.makitalo(a)ayy.fi

 

6. Hae AYY10-juhlavuosivastaavaksi!
Rakas ylioppilaskuntamme on porskuttanut eteenpäin jo monta vuotta ja pian juhlitaankin jo ensimmäisiä pyöreitä. Nyt on viimein tullut aika avata haku virkaan, jota moni on odottanut: AYY10-juhlavuosivastaavaksi!

Vuosijuhlavastaavana pääset suoraan juhlavuoden ja itse 10v-vuosijuhlien ideoimisen ja toteuttamisen ytimeen. Järjestetäänkö juhlavuoden aikana erillisiä juhlavuosispektaakkeleita vai tehdäänkö tutut tapahtumat isommin, mutta AYY10v-twistillä? Miten koko yhteisö saadaan mukaan juhlavuoteen? Ja ennen kaikkea, tietysti: missä ja miten järjestetään itse huipentuma, juhlavuoden päättävä vuosijuhlakokonaisuus? Koordinoit itse rekrytoimaasi jaostoa ja varmistat, että näistä bileistä puhutaan Aalto-yhteisössä vielä pitkään!

Haku aukeaa maanantaina 5.11. ja päättyy maanantaina 3.12. Hae tekemään AYY:n historiaa!

Lisätietoa: /stop/ayy10/


7. Hae mukaan AYY:n jaostoihin tai toimikuntiin 2019!
AYY:n hallituksenmuodostaja on valittu ja parhaillaan haastatellaan hallitusehdokkaita. Seuraavaksi sulkeutuu haku AYY:n jaostojen puheenjohtajaksi perjantaina 23.11. Haut AYY:n jaostojen jäseniksi ovat auki 3.12. asti ja toimikuntiin vielä koko joulukuun ajan.

Erilaisia virkoja on tarjolla laidasta laitaan: voit esimerkiksi hakea mukaan järjestämään Wappubileitä (Teekkarijaosto/Juhlatoimikunta) tai Aalto Afterpartyja (Aava/Afterparty-toimikunta), toteuttamaan erilaisia liikuntatapahtumia (Aava/Ulkopelitoimikunta), remontoimaan kertavuokrattavia tiloja (Kampusjaosto) tai valvomaan opiskelijoiden etuja Aallon hallopedinä.

Ja tässä mainittiin vain muutama AYY:n vapaaehtoispesteistä: tutustu niihin kaikkiin osoitteessa ayy.fi/stop/!

 

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *