Campusideoinnin sidosryhmäworkshop

29.1.2013 08:30—12:30

Mitä: Campusideoinnin sidosryhmäworkshop
Missä: Aalto PRO, Dipoli, sali 1, Otaniemi
Milloin: ti 29. tammikuuta 2013, klo 8.30 – 12.30
Järjestäjät: Dekaani Helena Hyvönen ja johtaja Markku Markkula

Aalto-yliopiston opiskelija: Tule mukaan Campusideoinnin sidosryhmäworkshoppiin!

Työpajassa on lyhyitä linjaavia ja informatiivisia heräte-esityksiä sekä työpajatyöskentelyä, jossa syvennetään ja laajennetaan erityisesti alla kuvattuja teemoja. Teemoja on valmisteltu työpajaa ja muita toimenpiteitä varten syksyn 2012 aikana. Työskentely tapahtuu ohjattuna Learning Cafe –tyyppisenä pöytäryhmätyöskentelynä.

Esiintyjinä tapahtumassa ovat dekaani Helena Hyvönen, professori Perttu Hämäläinen ja elinkeinojohtaja Tuula Antola. Lisäksi lyhyet johdantoherätteet alla olevista teemoista. Työpajan fasilitoinnin hoitaa Markku Markkula.

Ilmoittautumiset  http://aaltopro2.aalto.fi/lomakkeet/kurssit/campus/ilmo.html (kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat ovat tapahtumaan tervetulleita).

Pöytätyöskentelyn teemat ja vetäjät

Seuraavat ovat pöytätyöskentelyn teemat, joita siis käsitellään koko työpajan ajan rinnakkain eri pöydissä ja pöytäryhmissä:

Media & T3 (Jon Fabritius )

Miten Otaniemen kampusalueen hiljainen tieto, osaaminen ja vetovoimatekijät voidaan tehdä median keinoin näkyväksi osana T3-alueen kehittämistä? Miten alue voidaan median keinoin brandata kansainvälisesti verkottuneiden opiskelijoiden, tutkijoiden sekä yrityksissä ja yhteisöissä toimivien osaajien ainutlaatuisena luovuuden ja innovatiivisuuden ekosysteeminä? Yksi työpajan teemoista pohtii, miten alueen talot ja tilat kertovat houkuttelevalla tavalla siitä, mitä niissä tehdään ja tapahtuu.

Aalto elokuvan ja median kaupunkina (Anu Maja)

Aalto-yliopisto tekee Otaniemestä elokuvan ja median ”kaupungin”, joka toimii aktiivisena ja houkutteleva elokuvan ja median koulutus- tutkimus- ja tuotantokeskuksena ja säteilee ympäristöön kiinnostavaa  kulttuuritarjontaa.  Tavoitteena on myös kansainvälisesti tunnettu ja vetovoimainen median ja elokuvan keskus, joka tarjoaa koko metropolialueelle uudella tavalla elämyksellisen opiskelu-, työskentely-, asuin- ja ajanviettoympäristön. Yksi työpajan teemoista on ideoida ja jalostaa toimenpiteitä, joilla tämä viedään käytäntöön: festivaaleja, kuvauspaikkoja, studioita, elokuvan tekijöiden ja tutkijoiden yhteisöjä, alan yrityksiä ja muita toimijoita…

Learning Hub -verkosto (Atso Andersén) 

Aalto-yliopisto uudistaa oppimisympäristöjään sekä kehittää oppimiskeskeistä ja opiskelijalähtöistä opetustoimintaansa. Osa tätä kehitystyötä on Learning Hub –tilojen verkosto. Kokeiluihin ja jatkuvaan kehittämiseen perustuva toimintamalli luo uusia joustavia tiloja etenkin opetukselle ja vuorovaikutukselle yliopiston sisällä ja sidosryhmien kesken. Jo tehdystä kehittämistyöstä ja toteutetuista ratkaisuista on erinomaisia kokemuksia. Yksi työpajan teemoista pohtii lähestymistavan mahdollisuuksia, sopivia ratkaisuja ja uusia avauksia tämän aiheen osalta.

Urban Mill – urbaanien innovaatioiden keskiö (Kari Mikkelä)

Urban Mill on urbaanien innovaatioiden luomisen uusi kansainvälinen keskiö Otaniemessä. Design Factoryn ja Startup Saunan kylkeen kasvava 1300 neliön yhdessätekemisen tila tuo yhteen rakennetun ympäristön, kaikkialla läsnäolevan tietotekniikan, urbaanien palveluiden sekä urbaanin elämän tutkijat, innovaattorit ja käyttäjät. Toiminta käynnistetään tammikuussa 2013 Aallon, AYK Oyn, RYM Oyn ja Espoon yhteistyönä osana RYM-SHOK:n EUE-ohjelmaa. Yksi työpajan teemoista pohtii Arabianrannan osaajien roolia Urban Mill -toiminnassa ja laajemmaltikin kysymystä miten tällainen tutkimus-, innovaatio- ja opiskeluympäristö voi saavuttaa tunnetun ja tunnustetun edelläkävijän roolin EU:ssa.

Uusi yhdessätekemisen kulttuuri  ja sen tarvitsemat virtuaaliratkaisut (Riikka Kuusisto)

Tavoitteena on, että Aalto-kampusta leimaa uusi yhdessätekemisen kulttuuri – siis kulttuuri, joka kannustaa paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä projekteja synergiseen yhteistyöhön? Työpajan tämä teema tuottaa ideoita ja toimenpidekuvauksia koskien näkemyksiä yhteisen verkkotyöskentelyn ja projektihallinnan työkalupakista sekä ehdotuksia sosiaalisen median, pelien ja simulaatioiden tarjoamista mahdollisuuksista. Muita pohdittavia kysymyksiä ovat mm. orkestrointi sekä konseptit ja mallit, joiden avulla tällainen työtapa ja työilmapiiri voidaan synnyttää.

T3 innovaatiopilottien testausalue (Lars Miikki)

Otaniemi-Keilaniemi-Tapiola alue (T3) kehittyy eri tahojen määrätietoisten toimenpiteiden seurauksena alueellisen innovaatioekosysteemin pioneerialueeksi EU:ssa. Työpajan tässä teemassa käsitellään jo tehtyjä ja meneillään olevia pilotointeja hahmottamalla opiskelijoiden ja tutkijoiden sekä heidän yhteisöjensä roolia asetettujen kovan tason toiminnallisten tavoitteiden saavuttamisessa esim. harjoitus- ja opinnäytetöiden sekä harrastustoiminnan kautta. Toimenpide-ehdotukset konkretisoivat Aallon ja Espoon kaupungin välisen puitesopimuksen toteuttamista.

 

Pienet muutokset mahdollisia.

Aalto yliopisto

markku.markkula@aalto.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *