DOMINANTE 40 – JUBILEUM

14.11.2015 17:00—19:30

Domi jubileumJubileum, 40 vuotta kantaesitysten ja suurteosten juhlaa

Dominanten Jubileum-juhlakonsertissa tiivistyy kuoron 40-vuotinen historia. Uuden musiikin tilaaminen ja kantaesittäminen on ollut merkittävä osa kuoron taiteellista näkemystä. Vuosien varrella uutta musiikkia on tilattu niin suomalaisilta kuin pohjoismaisilta säveltäjiltä. Juhlakonsertissa kuultavat tilausteokset ovat säveltäneet Matthew Whittall sekä Dominanten varajohtaja Yui Katada. Whittall on säveltänyt kolmen teoksen sarjan ”love is a place” E. E. Cummingsin rakkausrunoihin. Katadan UPOPO koostuu niin ikään kolmesta kappaleesta, jotka pohjautuvat tarinoihin japanilaisen Ainu-heimon traditioista.

Kantaesitysten lisäksi konsertti sisältää myös paljon erilaisia tunnelmia, joita vahvistavat kuoron ja solistien liike sekä valaistus. Vahvaa dramaturgiaa sisältävät muun muassa R. Murray Schaferin Narcissos and Echo, jossa tanssi toimii yhtenä tarinan kerronnallisena elementtinä, sekä Veljo Tormisin Raua needmine. Myös Aulis Sallisen humoreskissa The Beaufort Scale rikotaan perinteisen kuorolaulun rajoja. Konsertin ohjaajana ja koreografina on taitelijaprofessori Jorma Uotinen.

Dominanten 40-vuotisjuhlakonserttin sopii mainiosti myös Jaakko Mäntyjärven 40 äänelle sävelletty Tentatio. Katsaus Dominanten vuosikymmenten ohjelmistoon nostaa esiin yhden maamme keskeisimmistä kuoromusiikin säveltäjistä, Toivo Kuulan. Hänen massiivinen ”perintönsä Suomen kuoroille”, Meren virsi, kuullaan juhlakonsertissa suurkuoron voimin, johon osallistuu dominantelaisia kuoron koko historian ajalta.

JUBILEUM – Dominante 40

la 14.11. klo 17 Musiikkitalo

liput (11,50/22,50 – 32,50/43,50 €) Lippupalvelusta http://goo.gl/9HfQts

Dominante