Humpsvakar 50 Juhlakonsertti

5.11.2011 15:00—19:00

Ohjelma:
15:00 Finlandiatalon ovet avataan
15:30 Hugahphon-näyttely, Mitalimuseo, yleistä viihdettä
16:00 Tervetuliaispuhe, kuvia, onnitteluja
16:30 Konserttisalin ovet avataan
16:45 Konsertti alkaa
17:30 Tauko
18:45 Ilotulitus-shown kantaesitys Finlandiatalon ulkopuolella livemusiikin tahtiin (feat. RWBK)

Aalto-yliopiston ainoa osakunta Teknologföreningen on jo 50 vuoden ajan saanut nauttia helmoissaan häärivästä kulttuuri-ilmiöstä, jota millään muulla osakunnalla ei ole: teekkariorkesteri Humpsvakarista! Jotkut kutsuvat sitä Otaniemen hauskimmaksi orkesteriksi, mutta nämä väitteet eivät edusta koko totuutta. Ne joilla on syvempää Humpsvakar-kokemusta tietävät, että nimitys ’orkesteri’ on aivan liian rajoittunut ilmaisu. Niin, kun aistii sen holistisen kokemuksen jonka Humpsvakar tarjoaa yleisölleen, on helppo tajuta ettei sitä voi kutsua sen enempää orkesteriksi, kuoroksi, stand-up komiikaksi, sirkukseksi, baletiksi kuin oopperaksikaan: Humpsvakar ryöstökalastaa estoitta kaikkia näitä kulttuuriperintöjä suorastaan tuhlailevassa yhdessä luomisen ilossaan.

Tämä moninaisen kulttuuririkkauden tulva saavuttaa paikallisen huippukohtansa orkesterin juhlistaessa 50-vuotista soitto- ja lauluputkeaan Finlandiatalolla marraskuun ensimmäisenä lauantaina. Esitys on ruotsiksi, lukuunottamatta instrumentaalimusiikkiosuuksia, mikä mainittakoon nykyoloihin aivan erityisen sopivan poliittisen korrektiutensa vuoksi. Humpsvakarin vastapestyt valkoiset paidat tulevat hohtamaan kilpaa Finlandiatalon melko äskettäin remontoitujen marmorilevyjen kanssa kun orkesterin tukevien vaskisektioiden musiikillisesti värittynyt presenssi täyttää suuren salin ambienssillä, joka jättää salin akustiikkaa arvostelleet huhut omaan arvoonsa. Yksikään korva ei tule epäilemään Aallon kiistatonta kykyä luoda edellytyksiä laulutaiteen, instrumenttikaupan ja esitystekniikan luovalle yhteensulattamiselle.

Kun tilaisuuden ovet aukenevat klo. 15:00 tarjoutuu yleisölle tilaisuus ennen konserttia tutkia lukuisiin ylioppilastilaisuuksiin liittyviä mitaleja, sekä yrittää tulkita ainutkertaisia teekkarillisia koneita, joiden toiminnot ovat osin musiikkiin liittyviä, osin viritystoimintaa tukevia. Niistä erikoisin on ns. Hugahphoni, jonka toiminnot on pidetty orkesterilta salassa ja joka on ainoa laatuaan maailmassa. Konsertin päätösnumerona on ilotulituksen kanssa soitettu kantaesitys, joka esitetään yhdessä Humpsvakarin ystävyysorkesterin RWBK:n kanssa. Myös RWBK voidaan lukea hauskaksi. Ja kaikkea tätä ryydittävät baletinomaiset silmien iloa tuottavat makupalat jotka takaavat sen, että konsertin yleisö oppii tuntemaan Humpsvakarin moton: vem sover när Humps vakar?

Piljettejä voi tilata osoitteessa shop.humps50.fi (sekin on ruotsiksi).

Liput:
Opiskelijat 20 euroa
Hyvät paikat 30 euroa
Paremmat paikat 45 euroa
Parhaat paikat 55 euroa
Lapset 20 euroa

Teekkariorkesteri Humpsvakar

humpsvakar@humpsvakar.fi +358 (0)50-3534552

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *