Kansainvälisyysviikko / Pekka Haavisto: Kansainvälistymisen tärkeys

10.11.2014 15:00—17:00

Pekka Haavisto tulee puhumaan kansainvälisyydestä ja samalla aloittaa Mosaicin kansainvälisyysviikon Design Factorylla maanantaina 10.11. 15.00
Tarjolla on pientä purtavaa.

Pekka Haavisto on Vihreiden kansanedustaja ja entinen ministeri. Eduskuntauran lisäksi Haavisto on toiminut YK:n tehtävissä ollen vastuussa YK:n köyhdytettyä uraania koskevista kenttätutkimuksista Kosovossa, Montenegrossa, Serbiassa ja Bosnia-Hertzegovinassa. Vuosina 2000–2006 Haavisto johti YK:n ympäristöohjelma UNEP:n tutkimuksia eri konfliktien ympäristövaikutuksista. UNEP:n edustajana Haavisto oli muun muassa selvittämässä Romaniassa Baia Maren kaivosonnettomuutta. Hän toimi myös Afganistanissa, Palestiinassa, Irakissa ja Liberiassa. Haavisto osallistui Euroopan unionin Sudanin erityisedustajana neuvotteluihin Darfurin rauhansopimuksen solmimisesta 2005–2007. Vuonna 2007 hän toimi myös YK:n erityisasiantuntijana Darfurin kriisissä. Haavisto on ottanut osaa neuvotteluihin vielä EU-erityisedustajan työn jälkeenkin. Haavisto on toiminut myös ulkoministerin erityisedustajana Afrikan kriiseissä, erikoisalueenaan Sudanin ja Somalian konfliktit.

Haavisto on ollut vierailevana tutkijana Ulkopoliittisessa Instituutissa erityisalueenaan Venäjään liittyvät kysymykset ja uudet turvallisuusuhat sekä vierailevana luennoitsijana Bristolin yliopistossa aiheenaan kansainväliset ympäristökysymykset.

Puheen kieli on englanti. Tilaisuuden loppuun on varattu aikaa keskustelulle. Tervetuloa!

Mosaic

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *