#Kotioiskiva – Kämppäkarkelot

Otaniemen kirjaston parkkipaikka
Otaniemi, Espoo
20.3.2015 12:00—16:00

#Kotioiskiva – Kämppäkarkelot

Perjantaina 20.3. klo 12–16 Otaniemessä järjestetään karnevaalihenkinen rakennuskilpailu, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota opiskelijoiden asuntotilanteeseen ja pääkaupunkiseudun opiskelijoille kohtuuttomaan vuokratasoon.

Kämppäkarkeloissa opiskelijaporukat nikkaroivat omia opiskelija-asuntojaan. Asunnot suunnitellaan ja toteutetaan täysin rakentajien ideoiden ja visioiden mukaisesti: ne voivat koostua vaikkapa pressuista, pahvilaatikoista tai vanerista. Rakennelmat arvioi muun muassa eduskuntavaaliehdokkaista koostuva tuomaristo, ja paras rakentajaporukka palkitaan ilmaisella Rantasaunan käyttökerralla paljuineen (/jasenille/tilojen-vuokraaminen/saunat/rantasauna/).

Tule tsemppaamaan suosikkitiimisi voittoon tai nauttimaan hyvästä musiikista ja ruoasta. Paikalla on myös puolueiden telttoja, joten sinulla on mainio tilaisuus tentata Uudenmaan ja Helsingin vaalipiirin kansanedustajaehdokkaita.

Haluatko mukaan rakentamaan? AYY hankkii paikalle rakennusmateriaaleja, joita saa vapaasti käyttää. Myös omien materiaalien käyttö on sallittua ja jopa suotavaa. 10 ensin ilmoittautunutta rakentajaporukkaa saa 100 euroa tarvikehankintoihin. Mukaan voit ilmoittautua täällä: http://lomake.ayy.fi/edustajisto/?p=56

Tilaisuuden järjestää Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY ja se on osa pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoiden yhteistä #kotioiskiva -vaalikampanjaa

Taustaa: Vaalien ja hallitusneuvotteluiden alla on merkittävä uhka, että opiskelija-asuntohankkeiden rahoitukseen tehdään merkittäviä heikennyksiä. Leikkaukset näkyisivät vuokratason nousuna. Jos rakentamisen rahoituksen tukia leikataan, uudis- peruskorjatuissa kohteissa vuokrataso olisi varovaisestikin arvioituna 50–100 €/opiskelija nykyistä korkeampi.

AYY

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *