KYN: Valoja, varjoja – äänessä etninen jazz

21.10.2014 19:00—21:30

KYN – Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan naislaulajat
Johtaa Kaija Viitasalo
Valoja, varjoja – äänessä etninen jazz

Valo kohtaa varjon, etnisyys jazzin, ihmisääni instrumentit. Värit soivat! Antaudu etnisen jazzin virtaan, jossa kansanperinteemme melodiset ainekset ja tekstit sekä nykyrunot yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan.

Konsertissa KYN kantaesittää kaksi teosta. Jukka Linkolan a cappella -sarjassa Loitsut rytminen ilottelu ja ilmaisuvoimainen tulkinta saavat alkuperäiskansojen tekstit sykkimään niin, että ne tavoittavat nykykuulijan tuoreina tässä ajassa. Mikko Hassisen Jos minä puhuisin sinulle Virpi Stenlundin runoihin on teos kuorolle, tenorisaksofonille, kontrabassolle ja lyömäsoittimille. Sen sävelkieli soi rakkauden kaipuuta ja luopumisen pelkoa, mutta myös valoisaa tulevan odotusta.

Ohjelmiston täydentää Jukka Linkolan Outo Kantele-sarja, joka on hurmannut yleisöjä Ranskasta Taiwaniin. Sarja tuo kalevalaiseen maailmaan annoksen rohkeata kabareehenkeä, voimakasta teatterityyppistä ilmaisua sekä ripauksen jazzillista svengiä.

Konsertin läpi virtaavat erilaiset sointivärit. Kuoro aloittaa yksin. Sitten se saa rinnalleen soittimen, joka liittyy yhteiseen sointikudokseen, kuoron yhdeksi ääneksi. Lopuksi kuoro on osa yhtyettä, yksi sen soittimista, joka välillä esittää sooloja, välillä säestää muita.

Hei sinä ensimmäisen vuoden kulttuurinjanoinen Aalto-yliopiston opiskelija! Aalto First Year Experience tarjoaa syksyn rientoihin palan kulttuuria.

Ensimmäisen vuoden opiskelijana voit päästä kuulemaan KYN:n kahden kantaesityksen ainutlaatuista konserttia tiistaina 21.10. klo 19:00 täysin maksutta.  Täytä tietosi tähän lomakkeeseen ja pääset  kuulemaan Savoy-teatteriin, kuinka valo kohtaa varjon ja äänessä on etninen jazz. Voit halutessasi lisätä lomakkeeseen halutessasi myös kaverisi tiedot. Lue lisää konsertista täältä.

Saat lippuvarauksesta sähköpostivahvistuksen 14.10.2014 mennessä. Kutsuvieraslippuja on jaossa 50:lle ensimmäiselle.

Tervetuloa! Seuraa KYN:ia myös facebookissa!

 

KYN
johtaa Kaija Viitasalo
Johanna Juhola, harmonikka
Kari ”Sonny” Heinilä, tenorisaksofoni
Kirmo Lintinen, piano
Ville Herrala, kontrabasso
Mikko Hassinen, lyömäsoittimet ja rummut

Kesto n. 2 h 15 min, sisältää väliajan

Tuotanto Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan naislaulajat ry – KYN
www.kyn.fi

KYN

puheenjohtaja@kyn.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *