Pimiön alkeiskurssi

8.12.2014 17:00—21:00

Aallon valokuvausseura järjestää pimiötyöskentelyn alkeiskurssin viikoilla 50 ja 51. Kurssilla opitaan kehittämään mustavalkofilmiä ja vedostamaan kuvia valokuvausseuran laboratorion välineillä; kurssi antaa myös valmiudet työskennellä itsenäisesti laboratoriossa.

Kurssin ensimmäisenä päivänä (maanantaina 8.12. kello 17) käydään läpi mustavalkofilmin kehitys ja kehitetään jokaisen mukanaan tuoma filmi, jolta toisella kerralla (ti 9.12. tai 16.12. kello 17) vedostetaan kuva. Aikaa kannattaa varata ainakin kolmisen tuntia molemmille päiville, vedostukseen mielellään hieman enemmän.

Maanantaina jokainen kehittää siis oman filminsä, joten tarvitset mukaan täyteen kuvatun mustavalkofilmin. Filmin täytyy olla tavallisessa mustavalkoprosessissa kehitettävää mallia, esim. Kodakin Tmax, Tri-X, Ilford HP5+ tai FP4+ ovat hyviä vaihtoehtoja. (Markkinoilla on myös väriprosessissa kehitettäviä mv-filmejä, jotka eivät tähän käyttöön sovi.) Filmi voi olla joko kinofilmiä (tunnetaan myös leveyden mukaan nimellä ”35mm” sekä koodilla 135) tai rullafilmiä (120), kehitysprosessi on joka tapauksessa sama.

Pimiökurssille ilmoittaudutaan intran (http://intra.teekkarikamerat.fi) Osta-sivulla ostamalla kurssituote. Kurssin hinta 10 euroa (20 euroa ei-jäsenet) veloitetaan ilmoittautumisen yhteydessä piikkitililtäsi, maksaminen hoituu normaaliin tapaan kuittaamalla piikin kerhon tilille. Kurssimaksu sisältää kaikki tarpeelliset materiaalit (paperit ja kemikaalit), poislukien filmi jonka jokainen tuo mukanaan. Pimiön rajallisen tilan takia mukaan mahtuu 6 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, joista kullekin vedostuspäivälle 3. Kurssi pidetään suomeksi, mutta tarpeen vaatiessa opetusta annetaan myös englanniksi.

Mahdollisia kysymyksiä voi osoittaa lauri.levola (at) aalto.fi, jos haluat lisää tietoa, tarvitset apua esimerkiksi filmin hankkimisessa tai lainakameraa.

Tervetuloa kurssille!

Lauri Levola

lauri.levola@aalto.fi +358440212279

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *