Suurmielenosoitus: Näpit irti opintotuesta!

Senaatintori ja Eduskuntatalo
Helsinki
20.3.2013 13:00—17:00

Opiskelijaliike on kyllästynyt jatkuvaan opintotuen pompotteluun. Nyt riittää!

Opintotuen ympärillä kuohuu taas kerran. Opintotuen tulevaisuudesta tehdään päätöksiä hallituksen kehysriihen yhteydessä 21.3. Valtion talous on tiukilla ja näyttää uhkaavasti siltä, että säästöpaineet kaadetaan opiskelijoiden niskaan. Hallituspuolueet ovat erimielisiä opintotuen kehittämisestä ja kaikki vaihtoehdot opintotuen käyttöajan rajaamisesta lainapainotteiseen opintotukeen ovat mahdollisia. Näpit irti opintotuesta! -kampanja (http://www.facebook.com/opintotuki2013) vastustaa järjettömiä kiristyksiä, jotka eivät edistä valmistumista. Suurmielenosoitus opintotuen puolesta järjestetään Helsingissä 20.3.2013.

Ei opintotuen lainapainotteisuudelle

”Opintolaina on sijoitus omaan tutkintoon ja osaamiseen”
– Opintolainan tulee olla täydentävä osa opintotukea, ei sen perusta. Lainapainotteisuus johtaa tilanteeseen, missä opiskelija täydentää toimeentuloaan tekemällä sivutöitä – mikä taas johtaa opintoaikojen pitenemiseen.

Opintotuen rajaaminen ei ole keino opintojen nopeuttamiseksi

”Kun tukea rajataan, opiskelija valmistuu nopeasti”
– Tämä on täyttä tuubaa! Tutkimukset osoittavat, että ahtaalle ajettu opiskelija voi huonosti, ja opintojen aikana hankitut ongelmat kostautuvat työelämässä.

Kysymys on sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta

”Me opiskelimme velaksi”
– Mutta teille oli tarjolla töitä: 2010-luvun opiskelijat valmistuvat epävarmoille työmarkkinoille, jonne heidät on epäoikeudenmukaista sysätä velkataakka niskassa. Kysymykset opintoajoista, työuran pidentämisestä ja eläkkeistä liittyvät kaikki toisiinsa, ja ne on ratkaistava kokonaisuutena – ei yhden sukupolven kustannuksella!

LUE LISÄÄ JA OSALLISTU KESKUSTELUUN FACEBOOKISSA

SYL ja Samok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *