Atheos: Keskusteluilta älykkäästä suunnittelusta

Päärakennus, E-sali

Otakaari 1

Espoo
17.4.2014 18:00—20:00

TIETEELLINEN PÄÄTTELY JA SUUNNITTELUN TUNNISTAMINEN

Atheos – ateistiteekkarit ry järjestää keskusteluillan älykkäästä suunnittelusta Päärakennuksen E-salissa torstaina 17.4. kello 18:00 (tilaisuus alkaa tasalta!). Keskustelua alustavat Otto Pellinen, Mikko Lehikoinen ja Ilmari Hirvonen. Alla on alustusten otsikot ja niiden sisältö pääpiirteissään.

Otto Pellinen: Onko ID-teoria Aukkojen Jumala -argumentointia

Pellinen esittelee todennäköisyyspäättelyn valossa minkälaiset perustelut tukevat älyllistä suunnittelua tai evoluutioteoriaa. Hän tarkastelee myös perinnöllistä informaatiota ja sukupuita.

Mikko Lehikoinen: From so simple a beginning…

Lehikoinen esittelee evoluutioteorian perusteita sekä lajikäsitteen ja lajiutumismekanismien problematiikkaa. Uusien lajien syntyä tarkastellaan fossiiliaineiston ja nykyaikana tehtyjen havaintojen avulla. Hän argumentoi, että evoluutioteoria on paras tieteellinen teoria, jolla eliökunnan nykyinen monimuotoisuus voidaan selittää.

Ilmari Hirvonen: Suunnittelun tutkiminen tieteellisesti

Hirvonen esittelee kuinka suunnittelua tutkitaan empiirisesti nykytieteessä. Lisäksi hän argumentoi tieteenfilosofisin perustein, etteivät älykkään suunnittelun kannattajat käytä erityistieteissä sovellettuja menetelmiä suunnittelun tunnistamiseen.

Tervetuloa!

Atheos - ateistiteekkarit ry

atheos-hallitus@list.ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *