Korkeakoululiikunnan suositukset julkistetaan tänään

Korkeakoululiikunnan suositukset julkistetaan tänään

Opetusministeri Henna Virkkunen ja kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin valtiosihteeri Marcus Rantala vastaanottavat tänään perjantaina 25.2.2011 korkeakoululiikunnan suositukset.  Suositukset luovuttaa opetus- ja kulttuuriministeriössä pidettävässä julkistamistilaisuudessa korkeakoululiikunnan asiantuntijatyöryhmän puheenjohtaja, rehtori Jouko Paaso Oulun seudun ammattikorkeakoulusta.
Korkeakoululiikunnan suositukset koskevat liikunnan asemaa korkeakoulujen strategioissa, liikuntapalvelujen rahoitusta, henkilöstöä, tiloja, palautejärjestelmää sekä itse liikuntatarjontaa ja sen käyttöä.  Suositusten tavoitteena on, että korkeakoululiikunnalla on hyvinvoinnin ja opiskelu- ja työkyvyn edistäjänä vakiintunut ja arvostettu asema Suomen kaikissa korkeakouluissa vuoteen 2020 mennessä.

Suositusten toteuttamisen tueksi työryhmä esittää Liikkuva korkeakoulu-hankkeen aloittamista.  Hankkeen tavoitteena on suositusten toteuttamisen tukeminen ja seuranta.
Suositukset valmistelleeseen korkeakoululiikunnan asiantuntijatyöryhmän puheenjohtajiston muodostivat Ammattikorkeakoulujen rehtorien neuvosto ARENE ry:n ja Suomen yliopistot (UNIFI) ry:n edustajat. Työryhmään kuuluivat lisäksi edustajat ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoista, korkeakoulujen liikuntatoimista, liikunta- ja terveystieteilijöistä sekä opiskeluterveydenhuollosta. Työryhmän asioiden valmistelua hoidettiin Opiskelijoiden Liikuntaliitossa.

Työryhmän perustamisen taustana olivat Valtioneuvoston periaatepäätös liikunnan edistämisen linjoista (2008) ja eduskunnan antamat lausumat ammattikorkeakoulu- ja yliopistolakien hyväksymisen yhteydessä (2009).

Korkeakoululiikunnan asiantuntijatyöryhmän loppuraportin voi kokonaisuudessaan lukea täältä: http://www.opiskelijaliikunta.fi/service.cntum?pageId=151813

Lisätietoja:
Jouko Paaso (Arene, työryhmän puheenjohtaja)
+358445568200

Paula Tuovinen (Unifi, työryhmän varapuheenjohtaja)
+358405838549

Jussi Ansala, Korkeakoululiikunnan asiantuntijatyöryhmän sihteeri
+358447800214

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *