AYY:n tunnuksen suunnittelukilpailu – jätä jälkesi historiaan!

Miltä näyttää AYY:n rintamerkki?
Mitä liehuu AYY:n lipussa?
Mikä on AYY:n tunnus?
Se on sinun päätettävissäsi!

AYY:n tunnustyöryhmä järjestää kaikille avoimen suunnittelukilpailun, jonka tavoitteena on löytää ylioppilaskunnalle visuaalinen, tekstitön, ennen kaikkea ajaton ja pitkäikäinen tunnus, jota voidaan myöhemmin soveltaa esimerkiksi lipussa, rintamerkissä, ansio- ja kunniamerkeissä ja käädyissä.

Kilpailuaika on 18.4.–31.5.2011. Valmiin kilpailutyön tulee sisältää riittävän viimeistelty esitys ylioppilaskunnan tunnuksesta, sekä sen sovelluksista lipuksi ja rintamerkiksi. Kilpailutyön ei tarvitse pohjautua ylioppilaskunnan olemassa olevaan logoon, ilmeeseen tai väreihin.

Kilpailun paras ehdotus palkitaan 1000 eurolla, lisäksi muita ehdotuksia voidaan lunastaa 300 eurolla per ehdotus.

Kilpailun tavoitteet, ohjeet ja säännöt

Lataa pdf-tiedostona

Kilpailun tavoite ja tehtävä

Kilpailun tavoitteena on löytää AYY:lle visuaalinen, tekstitön, ennen kaikkea ajaton tunnus, jota voidaan myöhemmin soveltaa esimerkiksi lipussa, rintamerkissä, ansio- ja kunniamerkeissä ja käädyissä. Tunnuksen tulisi olla muokattavissa käyttöön myös muissa tarkoituksissa, jos sellaisia kilpailun jälkeen ilmenee.

Valmiin kilpailutyön tulee sisältää riittävän viimeistelty esitys ylioppilaskunnan tunnuksesta, sekä sen sovelluksista lipuksi ja rintamerkiksi. Kilpailutyön ei tarvitse pohjautua ylioppilaskunnan olemassa olevaan logoon, ilmeeseen tai väreihin.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on noin 15 000 jäsenen palvelu- ja etujärjestö, jonka jäseniä ovat kaikki Aalto-yliopistossa ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat. AYY tuottaa jäsenilleen palveluita ja tekee työtä heidän hyvinvointinsa edistämiseksi sekä Aalto-yliopiston opetuksen kehittämiseksi. AYY:n viralliset värit ovat purppura ja hopea.

Palkintoraati ja palkinnot

Kilpailun voittajan valitsevana raatina toimii Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan tunnustyöryhmä sekä opiskelijajäseniä kaikilta Aallon koulutusaloilta. Asiantuntijana toimii taideteollisen korkeakoulun graafisen suunnittelun lehtori Tarja Nieminen.

Kilpailun paras ehdotus palkitaan 1000 eurolla. Lisäksi tunnustyöryhmä voi lunastaa muita ehdotuksia 300 eurolla per ehdotus. Raati voi jakaa myös kunniamainintoja ja muita palkintoja. Raati ja tunnustyöryhmä pidättävät oikeuden olla jakamatta yhtään palkintoa tai lunastamatta yhtään ehdotusta.

Kilpailutyötä ei välttämättä valita sellaisenaan ylioppilaskunnan tunnukseksi, lipuksi tai rintamerkiksi. Kilpailun voittaneen ja lunastettujen kilpailutöiden pohjalta valmistellaan tunnustyöryhmän lopullinen ehdotus ylioppilaskunnan tunnuksesta, rintamerkistä ja/tai lipusta. Varsinaisesta käyttöön otettavasta tunnuksesta ja muista merkeistä päättää AYY:n edustajisto.

Kilpailutyöt palautetaan nimimerkeillä varustettuna, ja kilpailutöiden todelliset laatijat paljastetaan vasta palkinto- ja lunastuspäätösten jälkeen. Kilpailun voittaja ja muut lunastetut ja palkitut kilpailutyöt julkistetaan ylioppilaskunnan internet-sivuilla 17.6.2011.

Lähetysohjeet

Ehdotukset tulee palauttaa nimimerkillä. Palautuskuoreen tulee sisällyttää kaikki kilpailutyömateriaali nimimerkeillä varustettuna sekä suljettu, nimimerkillä varustettu kirjekuori, jonka sisällä on ehdottajan oikea nimi ja yhteystiedot.

Kilpailutyöt tulee toimittaa postitse osoitteeseen AYY keskustoimisto, Tunnustyöryhmä, PL 69, 02151 Espoo. Kilpailutyön postileiman on oltava leimattu viimeistään 31.5.2011.
Lisätietoja kilpailuun osallistumisesta antaa virka-aikaan AYY:n arkistonhoitaja ja museonjohtaja Tiina Metso, 050 520 9441, tiina.metso@ayy.fi.

Tekijänoikeudet

Palkittujen ja lunastettujen ehdotusten palkintosumma sisältää lunastusehtona ajallisesti ja maantieteellisesti rajoittamattomat ja yksinomaiset käyttö-, julkaisu-, esitys-, välitys-, levitys- ja kopiointioikeudet voittaneeseen työhön. Palkittujen ja lunastettujen kilpailutöiden jatkokehityksestä sovitaan erikseen kilpailutöiden suunnittelijoiden kanssa. Palkittujen ja lunastettujen töiden suunnittelijat eivät voi tehdä mitään muita lunastettujen töiden oikeuksia koskevia sopimuksia ilman Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan lupaa.

Kilpailun säännöt

  1. Tunnuksen suunnittelukilpailun järjestää Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan tunnustyöryhmä.
  2. Kilpailu on kaikille avoin. Kilpailuun voi osallistua myös ryhmässä.
  3. Kilpailuaika alkaa 18.4.2011 ja päättyy 31.5.2011.
  4. Kilpailun tavoitteena on löytää Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle visuaalinen, tekstitön, aikaa kestävä tunnus, jota myöhemmin voidaan soveltaa esimerkiksi lipussa, rintamerkissä, ansio- ja kunniamerkeissä ja käädyissä.
  5. Kilpailutyöhön tulee sisältyä riittävän viimeistelty esitys ylioppilaskunnan tunnuksesta, sekä sen sovelluksista lipuksi ja rintamerkiksi. Kilpailutyön ei tarvitse pohjautua ylioppilaskunnan olemassa olevaan logoon, ilmeeseen tai väreihin.  Ylioppilaskunnan viralliset värit ovat purppura ja hopea.
  6. Tunnuksen tulee soveltua käyttöön sekä painetuissa että sähköisissä viestimissä.
  7. Kilpailun järjestäjien kokoama raati valitsee kilpailun parhaan työn, jonka suunnittelija saa palkinnoksi 1000 €. Lisäksi tunnustyöryhmä voi lunastaa muita ehdotuksia 300 eurolla per ehdotus. Raati ja tunnustyöryhmä voivat jakaa myös kunniamainintoja ja muita palkintoja.
  8. Kaikki kilpailutyöhön liittyvä materiaali tulee palauttaa nimimerkillä. Palautuskuoreen tulee sisällyttää varsinaisen ehdotuksen lisäksi nimimerkillä merkitty suljettu kirjekuori, jonka sisällä on ehdottajan oikea nimi ja yhteystiedot.
  9. Ehdotukset tulee palauttaa postitse osoitteeseen AYY keskustoimisto, Tunnustyöryhmä, PL 69, 02151 Espoo. Palautetun kilpailutyön postileiman on oltava leimattu viimeistään 31.5.2011.
  10. Aalto-yliopiston ylioppilaskunta saa jakamaansa palkinto- tai lunastussummaa vastaan ajallisesti ja maantieteellisesti rajoittamattomat ja yksinomaiset käyttö-, julkaisu-, esitys-, välitys-, levitys- ja kopiointioikeudet voittaneeseen työhön.
  11. Kilpailuun osallistuneilla, joiden työ on palkittu tai lunastettu, ei ole oikeutta luovuttaa kilpailuun lähetettyihin kuviin ja piirroksiin liittyviä oikeuksia muille kuin Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle.
  12. Kilpailija vastaa siitä, että hänellä on oikeudet tunnuksen käyttämiseen kilpailutyönä näiden sääntöjen mukaisesti, sekä edelleen oikeus luovuttaa näiden sääntöjen edellyttämät oikeudet Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle.
  13. Kilpailuun jätetty ehdotus poistetaan kilpailusta, jos sitä ei ole jätetty määräaikaan mennessä tai ehdotus ei muuten vastaa kilpailuohjeita.
  14. Kilpailutöitä ei palauteta.
  15. Raati ja tunnustyöryhmä pidättävät oikeuden olla jakamatta yhtään palkintoa ja lunastamatta yhtään ehdotusta.
  16. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla on oikeus käyttää kilpailuun lähetettyjä töitä tunnuskilpailuun liittyvässä viestinnässä.
  17. Kilpailutöiden todelliset laatijat paljastetaan vasta palkinto- ja lunastuspäätösten jälkeen. Voittaja ja muut lunastetut ja palkitut kilpailutyöt julkistetaan 17.6.2011 osoitteessa www.ayy.fi.
  18. Palkittujen ja lunastettujen töiden pohjalta valmistellaan lopullinen työryhmän esitys ylioppilaskunnan tunnuksesta. Varsinaisesta käyttöön otettavasta tunnuksesta päättää Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto.
  19. Aalto-yliopiston ylioppilaskunta pidättää oikeuden tarkentaa kilpailun sääntöjä kilpailuaikana.

2 vastausta artikkeliin ”AYY:n tunnuksen suunnittelukilpailu – jätä jälkesi historiaan!”

    1. /blog/2011/06/20/tunnuskilpailun-lunastettavat-ehdotukset-valittu/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *