Viikkotiedote 17/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 17/2011

Viikkotiedote ilmestyy tänä keväänä vielä kaksi kertaa (16.5. ja 23.5.). ja seuraavan kerran elo-syyskuussa.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Stipendit jaossa ensimmäistä kertaa
  3. AYY hakee uudelle AV-medialle päätoimittajaa
  4. Tongji on Tracks tuo Aaltoon 80 opiskelijaa Kiinasta
  5. Lukuvuosi-ilmoittautuminen Aalto-yliopistossa lukuvuonna 2011-2012
  6. Tupsahdus-konsertti 14.5
  7. Sisäisen liikkuvuuden hakuaikaa jatkettu 16.5. asti
  8. Master of Arts 2011 -festivaali 12.–29.5
  9. The Finnish labour market, highly educated workers, and Akava

1. Tällä viikolla tapahtuu

Keskiviikkona 11.5.: Startup Sauna BBQ
Keskiviikkona 11.5.: Comedy Wave
Keskiviikkona 11.5.: Polyteknikkojen kuoron kevätkonsertti
Torstaina 12.5.: Master of Arts, MoA2011
Perjantaina 13.5.: Sporting day with the student from Tongji University
Lauantaina 14.5.: Tupsahdus

2. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Stipendit jaossa ensimmäistä kertaa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta jakaa tänä vuonna ensimmäiset omat stipendinsä. AYY:n stipendit ovat vaihtostipendi, yhteisöstipendi ja opintostipendi. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Vuonna 2011 stipendien hakuaika on perjantai 1.7. kello 08.00 – sunnuntai 31.7. kello 23.59. Jakopäätökset tullaan tekemään perjantaihin 26.8. kello 16.00 mennessä. Vaihtostipendin osalta tullaan järjestämään vielä toinen hakukierros syksyllä kevään 2012 vaihto-opintoja silmällä pitäen. Hakemukset jätetään sähköisesti.

Lisätiedot stipendien hakemisesta julkaistaan AYY:n internetsivuilla touko-kesäkuun aikana.

3. AYY hakee uudelle AV-medialle päätoimittajaa

AYY:lle perustetaan 1.6. alkaen kanava, joka jatkaa televisiokanava OUBS:n seuraajana. AYY hakee nyt kanavalle kokopäiväistä päätoimittajaa ajalle 1.6.-31.12.2011. Tarjoamme audiovisuaalisesta media-alasta kiinnostuneelle mahdollisuuden olla mukana luomassa ja kehittämässä uutta opiskelijamediaa.

Päätoimittaja vastaa muun muassa uuden kanavan brändin luomisesta, kanavan sisällöstä ja taloudesta sekä toimii työntekijöistä ja vapaaehtoisista koostuvan toimituksen esimiehenä. Lisäksi päätoimittaja huolehtii osaltaan, että tiedonkulku päätoimittajan ja ylioppilaskunnan välillä on jatkuvaa, tasapuolista ja vuorovaikutteista.

Edellytämme hakijalta kokemusta journalistisesta työstä, videotuotannon perusteiden hallintaa ja toimintaprosessien ymmärrystä sekä hyviä esimiestaitoja. Ylioppilaskunta palvelee jäseniään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi toivomme hakijalta konkreettista näkemystä siitä, mitä opiskelijakanavan tulisi olla ja miten sen tulisi palvella katsojiaan. Eduksi voidaan katsoa ylioppilaskunta- ja opiskelijamaailman tuntemus. Eduksi katsotaan myös rohkeus esittää ja toteuttaa uusia ideoita, ulospäin suuntautunut asenne ja joustavuus.

Jätä hakemuksesi 18.5.2011 klo 16.00 mennessä AYY:n nettisivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Vinkkaa tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta myös kaverillesi.

http://oubs.fi/

4. Tongji on Tracks tuo Aaltoon 80 opiskelijaa Kiinasta

Kiinalainen Tongjin yliopisto järjestää toukokuussa matkan Suomeen Aalto-yliopiston vieraaksi. Matka tapahtuu junalla Shanghaista Venäjän läpi Helsinkiin. Juna on lähtenyt matkaan keskiviikkona 4.5. ja se saapuu Helsingin rautatieasemalle tiistaina 10.5. klo 18.01. Tongjilaisten junamatka, Tongji on Tracks, on vastavierailu noin vuosi sitten Aallon opiskelijoiden aloitteesta syntyneeseen Aalto on Tracks -hankkeeseen. Tuolloin 80 opiskelijaa, tutkijaa ja partneria matkasi junalla Helsingistä Shanghain maailmannäyttelyyn.

Vieraat kiertävät Kauppakorkeakoululla ja Taideteollisella korkeakoululla 11.5. ja Tekniikan alan korkeakouluilla 12.5. Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vieraille urheilupäivän 13.5. klo 13.30-16.30 Alvarin aukiolla Otaniemessä. Luvassa on perinteisiä (suomalaisia) urheilulajeja pussijuoksusta ultimateen, sekä kiinalaisia erikoisuuksia. Kaikki opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita urheilemaan!

Kiinalaiset opiskelijat suunnittelevat 14.5. yhdessä Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa Kiina-paviljongin Helsinkiin juhlistamaan World Design Capital 2012 teemavuotta. Tämä Aalto-Kiina -päivä on kaikille opiskelijoille avoin, mutta vaatii ilmoittautumisen täällä. Mukaan mahtuu 50-70 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Lisätietoa Aallon Kiina-viikosta.

5. Lukuvuosi-ilmoittautuminen Aalto-yliopistossa lukuvuonna 2011-2012

Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2011-2012 tapahtuu WebOodin (https://oodi.aalto.fi/a/) kautta. Ylioppilaskunnan jäsenmaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä WebOodissa ensisijaisesti verkkopankkitunnuksilla (OP, Nordea, Aktia, Sampo) tai mikäli tämä ei ole mahdollista WebOodin tuottamalla viitesiirtolomakkeella.

Ilmoittautumisaika on 2.5.-15.9.2011. Mikäli ilmoittautumisessa on ongelmia tai opiskelijalla ei ole pääsyä WebOodiin, suositellaan häntä ottamaan yhteyttä ensisijaisesti oman korkeakoulun opiskelijapalveluihin Aalto-yliopistossa – https://into.aalto.fi/.

6. Tupsahdus-konsertti 14.5.

Tupsahdus-konsertti järjestetään lauantaina 14.5. klo 18 Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa. Konsertissa esiintyy Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan musiikkiyhdistyksiä. Konsertissa esiintyvät Dominante, PoliRytmi, Polyteknikkojen kuoro, Polyteknikkojen Orkesteri sekä Retuperän WBK. Tupsahdus-konsertti on ainutkertainen mahdollisuus kuulla Otaniemen musiikkiyhdistysten tähtiyhtyeet yhden illan aikana!

Konsertti on tänä vuonna jälleen avoin myös opiskelijoille ja lippuja voi ostaa hintaan 8 euroa etukäteen tai tuntia ennen konserttia ovelta hintaan 10 euroa. Lippujä myydään vanhan tkk:n päärakennuksen ala-aulassa 10.-12.5. klo 10-14, Otaniemen palvelupisteessä (sihteeristö) ja Tiketissä.

7. Sisäisen liikkuvuuden hakuaikaa jatkettu 16.5. asti

Mikäli olet kiinnostunut suorittamaan opintoja toisessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa lukuvuonna 2011-12 voi se olla vielä mahdollista, sillä sisäisen liikkuvuuden hakuaikaa on jatkettu maanantaihin 16.5. asti. Opinto-oikeutta voi hakea yksittäiselle kurssille tai kokonaisuuteen.

Korkeakoulujen tarjoamiin mahdollisuuksiin pääset tutustumaan Intossa. Jatkettu hakuaika ei koske Taideteollisen korkeakoulun Muotoilun laitoksen Tekstiilitaiteen ja Vaatetussuunnittelu ja pukutaiteen tarjoamia opintoja. Ennen opinto-oikeuden hakemista tutustu myös opinto-oikeuden myönnön periaatteisiin ja kurssikuvauksiin.

8. Master of Arts 2011 -festivaali 12.–29.5.

Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun Masters of Arts -festivaali (MoA) järjestetään 12 .– 29.5. Salmisaarentalossa Ruoholahdessa.

Masters of Arts on valmistuvien maistereiden opinnäytetöiden sekä mielenkiintoisten tapahtumien ja seminaarien ympärille koottu kohtaamispaikka ja Aalto-yliopiston näyteikkuna. Taiteen maistereiden lisäksi näyttelyssä on ensimmäistä kertaa mukana myös kaupan ja tekniikan alojen lopputöitä. Laajennettu kokonaisuus, MoA Extended, tarjoaa mielenkiintoisen kurkistuksen tulevaisuuteen, jolloin festivaali laajenee koko yliopiston laajuiseksi.

Masters of Arts -tapahtumien päänäyttämönä toimii Salmisaarentalo Ruoholahdessa. Kulttuurin ja taiteen kohtaamispaikkana tunnettu Kaapelitehdas sijaitsee kävelymatkan päässä. Kino Engelissä esitetään elokuvataiteen ja lavastustaiteen maistereiden opinnäytteitä.

Masters of Arts 2011 on avoinna yleisölle 12. – 29.5.2011 arkisin klo 12–20 ja viikonloppuisin 12–18 osoitteessa Porkkalankatu 13, 00180 Helsinki / Kino Engel, Sofiankatu 4.

Lisätietoa: www. moa.fi

9. The Finnish labour market, highly educated workers, and Akava

International student, are you interested in finding a job in Finland? Come and listen to a presentation about the Finnish labour market, students’ and fresh graduates’ job hunting, and the academic labour union Akava! Time: 26th May, 5 pm. Venue: Studio at Design Factory (Betonimiehenkuja 5, Otaniemi). Speakers: Liisa Folkersma and Elina Havu from Akava. Organised by AYY and IDSC. The presentation will be followed by the meeting of AYY’s International Degree Students’ Committee IDSC. You are most welcome to stay and see what IDSC is about!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *