Uudet kansainvälisille opiskelijoille suunnatut vakuutukset nyt myynnissä

Koska kansainvälisten opiskelijoiden on ollut vaikeaa löytää sopivaa sairausvakuutusta, Aalto-yliopisto on neuvotellut vakuutuspaketin yhdessä muiden suomalaisten korkeakoulujen kanssa meklariyhtiö Marshin kautta. Vakuutuspaketti on nyt saatavilla. AYY kiittää Aalto-yliopistoa ripeästä toiminnasta vakuutusten neuvottelemiseksi AYY:n tekemän aloitteen mukaisesti.

Kattavien ja kohtuuhintaisten vakuutusten huono saatavuus on ollut suuri ongelma monille EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville kansainvälisille opiskelijoille. Suomalainen opiskelijaliike onkin pitänyt esillä ryhmävakuutuksiin perustuvaa ratkaisumallia jo useiden vuosien ajan.

AYY on erityisen tyytyväinen siihen, että Aalto kutsui myös muut Suomen yliopistot ja ammattikorkeakoulut mukaan kilpailutusprosessiin. Monet oppilaitokset lähtivätkin mukaan ja näin paketin hinta saatiin alemmaksi ja kansainvälisten opiskelijoiden tilanne useissa korkeakouluissa ympäri maata helpottui.

Vakuutus maksaa 260€ vuodessa tai 0,71€/pv niille kansainvälisille opiskelijoille, jotka ovat oikeutettuja YTHS:n tai kotikuntansa palveluihin eli toisin sanoen niille, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä tai opiskelevat Suomessa vähintään kaksi vuotta. Ylioppilaskuntaan kuulumattomille vaihto-opiskelijoille, jotka asuvat suomessa alle kaksi vuotta, on tarjolla laajemman turvan vakuutuspaketti hintaan 431€/vuosi.

Paketti täyttää Maahanmuuttoviraston vaatimukset oleskeluluvan saamiseksi. Tarkempia tietoja vakuutuksen ottamisesta saat lukemalla Aallon tekemän ohjeen. Lisäkysymykset kannattaa esittää oman koulun Opiskelijapalveluille.

AYY on kiinnostunut siitä, miten uusi vakuutuspaketti toimii ja miten hyvin se vastaa opiskelijoiden tarpeita. Kommentteja ja kokemuksia vakuutuksen kattavuudesta, saatavuudesta, hinnasta tai muista ominaisuuksista saa mielellään lähettää AYY:n kansainvälisten asioiden asiantuntijalle Hanna Saulille osoitteeseen international(at)ayy.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *