AYY: Kansainväliset opiskelijat saavat viimeinkin kunnon sairasvakuutuksen

Uudet kansainvälisille opiskelijoille suunnatut vakuutukset ovat nyt myynnissä. Aikaisemmin maahanmuuttoviraston vaatimukset täyttävän ja luotettavan sairausvakuutuksen saaminen on ollut monista maista tuleville opiskelijoille vaikeaa, kohtuuttoman kallista tai mahdotonta.  Suomalainen opiskelijaliike on pitänyt asiaa aktiivisesti esillä jo useita vuosia ja viime vuonna Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) esitti Aalto-yliopistolle ryhmävakuutuksen neuvottelemista kansainvälisille opiskelijoille. AYY kiittää Aalto-yliopistoa ripeästä toiminnasta Suomessa opiskelevien kansainvälisten opiskelijoiden sairausvakuutusongelmien ratkaisemiseksi.

AYY on erityisen tyytyväinen siihen, että Aalto kutsui myös muut Suomen yliopistot ja ammattikorkeakoulut mukaan kilpailutusprosessiin. Monet oppilaitokset lähtivätkin mukaan ja näin paketin hinta saatiin alemmaksi ja kansainvälisten opiskelijoiden tilanne useissa korkeakouluissa ympäri maata helpottui.

”Tähänastisten sairausvakuutusten hinta, epäluotettavuus, puutteet kattavuudessa ja huono saatavuus ovat aiheuttaneet erittäin vaikeita ongelmatilanteita erityisesti EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Toivomme että uudet vakuutuspaketit tuovat kaikkia tyydyttävän ratkaisun ongelmaan”, iloitsee AYY:n kansainvälisten asioiden asiantuntija Hanna Sauli. ”Tulevan lukuvuoden aikana aiomme seurata tarkasti vakuutusten toimivuutta käytännössä, ” Sauli jatkaa.

Vakuutus maksaa 260€ vuodessa tai 0,71€/pv niille kansainvälisille opiskelijoille, jotka ovat oikeutettuja YTHS:n tai kotikuntansa palveluihin eli toisin sanoen niille, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä tai opiskelevat Suomessa vähintään kaksi vuotta. Ylioppilaskuntaan kuulumattomille vaihto-opiskelijoille, jotka asuvat suomessa alle kaksi vuotta, on tarjolla laajemman turvan vakuutuspaketti hintaan 431€/vuosi.

Lisätiedot: Hanna Sauli, AYY:n asiantuntija, kansainväliset asiat, international@ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *