Viikkotiedote 34/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 34/2011

Syksy on jo ovella! Lukuvuositarrat ja kalenterit ovat nyt noudettavissa ylioppilaskunnan palvelupisteiltä. Hanki samalla AYY:n upouusi  ekokassi! Muista myös päivittää matkakorttisi opiskelijastatus 31.8.mennessä.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. AYY:n viikko- ja yhdistystiedotteessa tiedottaminen
  3. Aalto Party 1.9.2011
  4. Aalto-yliopisto hakee projektityöntekijää SELL 2012 –projektiin
  5. Tervetuloa Unisport Otaniemeen ja Töölöön
  6. Salibandyharrastajia etsitään
  7. Osallistua Aaltokaupunkiseminaariin 12.9.2011
  8. Tervetuloa HOT-Dancen (Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho) tanssikursseille!
  9. Hae vapaaehtoistöihin Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan
  10. Kiinnostaako lyhyt tai pidempiaikainen vapaaehtoistyö Eurooppaa kauempana?

1. Tällä viikolla tapahtuu

Maanantaina 22.8.2011 alkaen: Polijazz ry:n Reggaeton con hiphop- kurssi

2. AYY:n viikko- ja yhdistystiedotteessa tiedottaminen

Viikkotiedote on AYY:n uutiskirje, joka ilmestyy lukukausien aikana maanantaisin suomeksi sekä tiistaisin ruotsiksi ja englanniksi. Viikkotiedotteeseen toivotut tekstit tulee toimittaa tiedottajalle (tiedottaja@ayy.fi) edelliseen perjantaihin klo 10.00 mennessä. Viikkotiedotteen voi lukea osoitteesta ayy.fi/viikkotiedote. Saman linkin takaa voit myös tilata viikkotiedotteen tiivistelmän sähköpostiisi. Jatkossa viikkotiedotteen numero kertoo sen, mille viikolle tiedote on suunnattu.

Viikkotiedotteen ”tällä viikolla tapahtuu”-osioon poimitaan automaattisesti yhdistysten ilmoittamat tapahtumat, jotka löytyvät AYY:n tapahtumakalenterista. Mikäli yhdistykselläsi ei ole tunnuksia tapahtuman lisäämistä varten, voi ne pyytää web-kehittäjä Rekik Hailelta (rekik.haile@ayy.fi). Viikkotiedotteen muu sisältö koostuu ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien tahojen ja yliopiston ajankohtaisista tiedotteista ja tapahtumista. Ensisijaisesti viikkotiedotteessa pyritään julkaisemaan tiedotteet ja tapahtumat, jotka koskettavat mahdollisimman montaa aaltolaista.

Yhdistystiedote on suunnattu nimensä mukaisesti yhdistyksille ja se ilmestyy lukukausien aikana perjantaisin. Materiaali yhdistystiedotteeseen tulee toimittaa Joona Jylhälle (joonas.jylha@ayy.fi) keskiviikkoon klo 10.00 mennessä. Yhdistystiedotteen voi lukea osoitteesta ayy.fi/yhdistyksille/yhdistystiedote/. Saman linkin kautta voit tilata tiedotteen myös sähköpostiisi.

3. Aalto Party 1.9.2011

Yliopiston virallisen avajaistilaisuuden jälkeen pidetään Aalto Party -jatkot Otaniemen Design Factorylla ja sen ympäristössä klo 15.30-21.00 välisenä aikana! Jatkot ovat tarkoitettu kaikille aaltolaisille ja Töölön ja Arabian kampuksilta on bussikuljetus Aalto Partyyn. Huomioithan, että mm. tarjoiluiden takia tapahtumaan on ilmoittauduttava alla olevan linkin kautta viimeistään 29.8.

Ilmoittautuminen Aalto Partyyn täällä!
Lisätietoa Aalto Partysta: rsvp@aalto.fi

Tervetuloa juhlimaan lukuvuoden alkua yhdessä!

4. Aalto-yliopisto hakee projektityöntekijää SELL 2012 –projektiin

Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopiston urheiluseura hakee projektityöntekijää Aalto-yliopiston tapahtumatuotannon käsikirjan ja kestävän kampuksen toteuttamiseen.

Työn tavoitteena on luoda Aallolle tapahtumatuotannon käsikirja. Käsikirja luodaan SELL Student Games 2012 -opiskelijakisojen toteutuksen yhteydessä. Projektista saatujen kokemusten pohjalta tuotetaan ohjeistus Aallon tapahtumille kestävän kehityksen tavoitteet huomioiden. SELL Student Games 2012 -kisat järjestetään Otaniemen kampuksella Espoossa 17.–20.5.2012. Projektin ohessa voi tekijä toteuttaa myös pro gradu- tai diplomityönsä

Vapaamuotoiset hakemukset, ansioluettelo ja opintosuoritusote toimitetaan Meri Löyttyniemelle (meri.loyttyniemi@aalto.fi) 4.9.2011 mennessä. Työ alkaa sopimuksen mukaan ja kestää 22.6.2012 saakka. Työntekijälle maksetaan kokonaiskorvauksena 12 000 euroa (6 kk à 2 000e täysipäiväistä työtä jakaantuen noin 10 kk:lle). Johtuen osa-aikaisesta luonteesta työn ohessa on mahdollista opiskella. Työtila tulee sijaitsemaan Aallon Otaniemen kampuksella SELL-kisatoimiston yhteydessä.

Lisätietoja

Työpaikasta
Kestävästä kehityksestä Aalto-yliopistossa

SELL 2012 –kisoista http://sell2012.fi/

5. Tervetuloa Unisport Otaniemeen ja Töölöön

Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteiset liikuntapalvelut starttaavat vihdoin myös Töölössä ja Otaniemessä! Nyt pääset nauttimaan liikunnan ilosta sinulle parhaalla tavalla!

Otahalli

Kuntosalit ja asiakaspalvelu aukeavat 22.8. Ryhmäliikuntatunnit ja palloilut alkavat 1.9.

Töölö

Töölön kauppakorkeakoulun ryhmäliikunta- ja kuntosalipalvelut alkavat 1.9. Asiakaspalvelupisteen ollessa remontissa, tiloihin on kulku aluksi poikkeusreittejä. Asiakaspalvelupiste aukeaa Töölössä lokakuussa. Kausikortin/muut palvelut voit ostaa siihen saakka UniSportin muista liikuntakeskuksista esim. Meilahdesta tai keskustasta (uudet asiakkaat) tai netissä www.unisport.fi (vanhat Yliopistoliikunnan asiakkaat). Ryhmäliikuntatunneille ja kuntosalille pääset tutustumaan maksutta syyskuun ajan.

Käy tutustumassa tarjontaan: www.unisport.fi

6. Salibandyharrastajia etsitään

Eräs AYY:n salibandyseuroista, Ylämummo, etsii joukkoonsa salibandyn harrastajia pian alkavaa vitosdivarikautta varten. Kaikille AYY:läisille avoin treenivuoromme on Meilahden Liikuntakeskuksessa maanantaisin kello 21-22.

Jos olet pelimies ja omaat reilun ja rehdin asenteen salibandyyn, tule rohkeasti yksin taikka taitavan kaverisi kanssa mukaan lämimään palloa treeneihin! Lisätietoa mikko.matero (at) aalto.fi .

7. Osallistua Aaltokaupunkiseminaariin 12.9.2011

Kino Tapiola 12.9. klo 13:00-18:00

Aalto-yliopiston johto teki kesäkuussa 2011 päätöksen sijoittaa pääosan toiminnoistaan Espoon Otaniemeen. Tässä Espoon kulttuuritoimen ja Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskuksen (YTK) järjestämässä seminaarissa kuullaan Aallon kampusvisiosta ja hahmotellaan Otaniemen kytköksiä muihin T3-alueen keskuksiin (Tapiola, Keilaniemi).

Keskustelijoina ovat mm. Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Saara Hyrkkö ja professori Jarmo Suominen. Seminaarin puheenjohtaja on kulttuurijohtaja Georg Dolivo. Kaikki seminaarin luennot ovat suomenkielisiä.

Seminaari on osa Aalto-yliopiston World Design Capital Helsinki 2012-ohjelmaa. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen.

Lisätietoa ja välttämätön ilmoittautuminen täällä

Tervetuloa!

8. Tervetuloa HOT-Dancen (Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho) tanssikursseille!

HOT-Dance on Hämäläis-Osakunnan aktiivinen tanssikerho, joka on tarkoitettu opiskelijaikäluokalle.

Syksyn 2011 kurssit (viikot 36/37-50)

  • alkeet: ke 14.9. alkaen klo 17–19 (Julia ja Tomi)
  • alkeisjatko: ke 7.9. alkaen klo 19-21 (Minna ja Petteri)
  • jatko: to 8.9. alkaen klo 17–19 (Henna ja Mikko)
  • edistyneet: to 8.9. alkaen klo 19–21 (Kimmo)

Kurssien hinnat Hämäläis-Osakuntalaisille:

Alkeet: 5 euroa/kausi tai kaikki kurssit: 15 euroa/kausi

Hinnat muille opiskelijoille:

Alkeet: 25 euroa/kausi tai kaikki kurssit: 40 euroa/kausi

Kurssit eivät vaadi ennakkoilmoittautumista eivätkä omaa paria. Mukaan tarvitset mukavat vaatteet ja sisätiloihin soveltuvat kengät. HOT-Dancen tanssikerhot löytyvät osoitteesta Urho Kekkosen katu 4-6, sisäpiha, 4. krs, Punainen Mylly.

Lisätietoja:
HOTin sähköpostilistalta (liittymisohjeet kotisivulla)

Facebook-ryhmästä: HOT-Dance
HOTin tiedottajalta: tiina.tanninen@helsinki.fi

9. Hae vapaaehtoistöihin Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan

Etelän vapaaehtoisohjelma Etvon kautta 20–30 vapaaehtoista pääsee työskentelemään esimerkiksi ympäristönsuojelun, ihmisoikeuksien tai kyläkehityksen parissa. Etvolainen saa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kehitysmaiden arkeen.

Etvo on suunnattu vähintään 22-vuotiaille vapaaehtoistöistä kehitysmaissa kiinnostuneille. Vapaaehtoistyöpaikat ovat suomalaisten järjestöjen paikallisissa yhteistyöjärjestöissä.

Tehtävät vaihtelevat esimerkiksi ympäristökasvatuksesta lastenoikeuksien puolustamiseen ja englannin opetuksesta pakolaisten asuma-alueiden elämän raportoimiseen. Yhteistä kaikille paikoille on se, että jokainen vapaaehtoinen pääsee tutustumaan kehitysmaiden elämään ja järjestöjen toimintaan ruohonjuuritasolla. Omarahoitteisen vapaaehtoistyön kesto on puolesta vuodesta vuoteen riippuen vastaanottavan järjestön tarpeista sekä hakijan toiveista.

Jos kiinnostuit, tutustu hakuohjeisiin www.etvo.fi/hakuohjeet sekä vuoden 2012 vapaaehtoispaikkojen kuvauksiin www.etvo.fi/kohdemaat. Käy myös lukemassa tällä hetkellä vapaaehtoistöissä olevien blogeja. Haku päättyy 1. syyskuuta.

10. Kiinnostaako lyhyt tai pidempiaikainen vapaaehtoistyö Eurooppaa kauempana?

Tule tutustumaan järjestöihin, kuulemaan vapaaehtoisten kokemuksista paneelikeskustelussa ja kysymään lisää! Toimintaansa on esittelemässä Kepan Etelän vapaaehtoistyöohjelma Etvo, Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT), Maailmanvaihto ICYE ry sekä Allianssin Nuorisovaihto.

Ajankohta: Keskiviikkona 24.8.2011 klo 18:00-20:00, kulttuurikeskus Caisassa, Mikonkatu 17 C, Helsinki.

Paneelikeskustelu 18:45-19:30

Lisätietoa järjestöistä:
www.etvo.fi
www.kvtfinland.org
www.maailmanvaihto.fi
www.nuorisovaihto.fi

Viikon linkki:

AYY on nyt HeiaHeiassa. Liity ryhmään osoitteessa https://www.heiaheia.com/groups/ayy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *