Viikkotiedote 37/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 37/2011

Mikä oli oman fuksisyksysi mieleenpainuvin muisto? Miksi juuri se? Kerro omasta fuksisyksystäsi Ainolle! Vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan leffalippuja.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Uutta Aallon verkkopalveluissa lukuvuoden alkaessa
  3. AYY:n Kampuskarkelot 19.9.-20.9. klo 10-14
  4. Aaltoes Talk –events this week
  5. Uuden korkeakoulun nimi-ideahaku käynnissä
  6. Syksyn palloilusarjat alkavat Ilmoittaudu 22.9. mennessä
  7. Teekkarispeksin impro- ja tanssikurssit
  8. Teekkaritenniksen huutosakki Davis Cupissa 16.-18.9.
  9. Dominante, Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat ja Polyteknikkojen Kuoro etsivät laulajia
  10. Aallon opiskelija, 9 suomalaista yritystä haluaa dialogiin kanssasi paremman työelämän puolesta!
  11. Nuorten asumisen ilta ke 28.9. klo 18-20.30
  12. Älä missaa Hidden Helsinki City Race -kaupunkiseikkailua 23. syyskuuta 2011
  13. PUS-Basket etsii uusia pelaajia

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Uutta Aallon verkkopalveluissa lukuvuoden alkaessa

WebOodin rinnalla Aalto-yliopiston opiskelijan tärkeimmät verkkopalvelut ovat Noppa ja Into. Nyt myös TAIK:ssa ja Kauppiksella kurssien kotisivut ja kurssiuutiset löytyvät kätevästi Nopasta. Lue lisää osoitteesta http://noppa.aalto.fi

Viime keväänä julkaistu Into on portaali opiskeluun, yliopiston palveluihin ja omaan yliopistoon liittyvään tietoon. Sivusto kerää myös Aalto-yliopiston uutiset ja tapahtumat kandidaatti- ja maisteriopiskelijoille sekä tohtorikoulutettaville. Kesän aikana Into-sivustojen sisältöä on täydennetty ja Into on korvannut opiskeluun liittyviä koulu- ja laitossivuja sekä Kauppakorkeakoulun Piazzan. Lue lisää osoitteesta https://into.aalto.fi

HUOM! Intossa käyttökatko maanantai-iltana 12.9.2011 n. klo 17-21 järjestelmäpäivityksen vuoksi.

CareerWeb avautuu

Ura- ja rekrytointipalvelut avaavat 15.9.2011 uuden Aalto CareerWebin Aalto-yliopiston opiskelijoille! Sieltä löydät tukea urasuunnitteluusi, työpaikkailmoituksia ja muuta hyödyllistä työnhakuun liittyvää. Palvelun esittely kampuksilla 15.9.:Töölö päärakennuksen ala-aula klo 11-14, Otaniemi päärakennuksen ala-aula klo 11-14 ja Arabia pääovien luona klo 10-12. Seuraa Inton uutisia sekä sähköpostiasi!

Muista myös käydä WebOodissa antamassa lupa käyttää osoitetietojasi rekrytointitarkoitusiin. Vain siten voit saada Ura- ja rekrytointipalveluilta postia koskien mm. yritysesittelyitä, koulutuksia tai CareerWebiä. Lue lisää Intosta.

3. AYY:n Kampuskarkelot 19.9.-20.9. klo 10-14

AYY:n Kampuskarkelot tulevat jälleen! Kampuskarkelot on kaksipäiväinen expotyylinen vapaamuotoinen tilaisuus kaikille aaltolaisille. Tapahtumassa yhdistykset esittelevät toimintaansa pisteillä, jotka voivat sisältää mitä tahansa yhdistyksen näköistä toimintaa hiljaisesta ständistä elefanttiin tai sohvaryhmästä pomppulinnaan.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 19.-20.9. Otaniemessä ja 20.9. Töölössä klo 10-14 (korkeakoulujen vanhojen päärakennuksien aulatilat).

Tule selvittämään mitä harrastusmahdollisuuksia ja puuhaa yhdistyksillä on tarjota sinulle!

Yhdistykset voivat ilmoittautua tapahtumaan lomakkeella keskiviikkoon 14.9. mennessä.

4. Aaltoes Talk –events this week

Mon 12.9.

Aaltoes Talk: Micki Honkavaara

16:30 – 19:00 at KY House (Pohjoinen rautatienkatu 21 B, Helsinki)

The beginning lecture of the series What I Wish I Knew When I Was A Freshman. Come and get inspired by the Micki Honkavaara’s talk on following your passion! The event ought to be especially thought-provoking for freshmen, but everyone else looking for a bit of inspiration is welcome to join!

Thu 15.9.

Aaltoes Talk: Timo Ahopelto

16:30 – 19:00 at Aalto Design Factory (Betonimiehenkuja 5, Espoo)

The second lecture in the series What I Wish I Knew When I Was A Freshman, takes place at Aalto Design Factory in Otaniemi. Timo will talk about the journey that has taken him from the RUK primus and fastest graduate from the industrial engineering & management department to one of the most successful serial entrepreneurs, CEOs and investors in Finland.

5. Uuden korkeakoulun nimi-ideahaku käynnissä

Taideteollinen korkeakoulu ja arkkitehtuurin laitos muodostavat uuden korkeakoulun Aalto-yliopistoon. Ehdota uudelle korkeakoululle nimeä ja osallistu uuden koulun nimi-idean hakuun! Kilpailu on avoin kaikille – opiskelijoille, henkilöstölle, alumneille, yhteistyökumppaneille ja yleisölle. Kilpailuaika on 5.-23.9.2011. Voit jättää niin monta ehdotusta kuin haluat.

Lisätietoa kilpailusta

6. Syksyn palloilusarjat alkavat Ilmoittaudu 22.9. mennessä

Aalto-yliopiston palloilusarjojen (ent.Teekkarisarjat) järjestämisestä vastaa jatkossa UniSport.

Joukkueet koostuvat pääsääntöisesti ainejärjestöjen, kiltojen, tutor-ryhmien tai kaveriporukoiden joukkueista. Myös henkilökunta on tervetullutta mukaan. Vaikka joukkueet kisaavat, korostuu toiminnassa reilun pelin henki, rentous sekä yhteisöllisyys. Sarjatoiminta yliopistolla ei ole kovia otteita varten.

Palloilusarjoja pelataan Otahallissa, Kumpulan liikuntakeskuksessa sekä Töölön pallokentällä. Kunkin palloilusarjan paras HY:n tai Aallon joukkue voi omassa lajissaan edustaa oppilaitostaan opiskelijoiden SM-kisoissa.

HUOM. UniSport ei vakuuta pelaajia. Kannattaa varmistaa, että oma vakuutus on kunnossa.

Osallistuminen sarjoihin ei edellytä kausikorttia. Ainoa maksu on joukkuekohtainen sarjamaksu. Tiedustelut 050 4001 875 tai erkki.somervuo (at) helsinki.fi

Syksyn 2011 sarjojen aloituspäivämäärät:

  • Jalkapallo, 26.9. Töölön Pallokenttä
  • Salibandy Otaniemi, 5.10. Otahalli, ilmoittautuminen päättyy 22.9.
  • Salibandy Kumpula, 7.10. Kumpulan liikuntakeskus Futsal Otaniemi, 3.10. Otahalli, ilmoittautuminen päättyy 22.9.
  • Futsal Kumpula, 26.10. Kumpulan liikuntakeskus

Katso lisätietoja sarjoista.

7. Teekkarispeksin impro- ja tanssikurssit

HEITTÄYDY IMPROVISAATION KIEHTOVAAN MAAILMAAN

Teekkarispeksi järjestää jälleen improvisaatiokursseja sekä ensikertalaisille että kokeneemmille. Alkeiskurssi sopii kaikille eikä vaadi lainkaan aiempaa kokemusta esiintymisestä, teatterista tai improvisaatiosta – intoa ja huumoria kyllä!

Kurssit alkavat viikolla 38 ja sisältävät yhteensä kahdeksan kolmen tunnin improvisaatiokertaa. Kurssin yhteishinta on Teekkarispeksi ry:n jäsenille 30 euroa, muille 35. Kurssien aikataulu on seuraava:

  • Alkeis A tiistaisin 16-19
  • Alkeis B torstaisin 19-22
  • Jatko C tiistaisin 19-22
  • Jatko D torstaisin 16-19

Alkeiskurssille ilmoittaudutaan TKK:n päärakennuksen ala-aulassa keskiviikkona 14.9. klo 12 ja jatkokurssille JMT 1 A:n ala-aulassa klo 19. Lisätietoja Teekkarispeksin sivuilta (www.teekkarispeksi.fi) ja tuottajilta: tuottajat at teekkarispeksi.fi

TULE TANSSIMAAN TEEKKARISPEKSIN KURSSILLE

Kurssit järjestetään keskiviikkoisin, viikosta 38 alkaen, seuraavasti:

Alkeiskurssi klo 17.15-18.30 (ei edellytetä aikaisempaa kokemusta, tunneilla lähdetään liikkeelle täysin alkeista) Jatkokurssi klo 18.30-19.45 (edellytetään 1-5 vuoden tanssikokemusta) Edistyneiden kurssi klo 19.45-21.15 (edellytetään useamman vuoden tiiviitä tanssiopintoja)

Kurssit maksavat Teekkarispeksi ry:n jäsenille 15 euroa ja muille 20 euroa koko syksyltä. Teekkarispeksi 2012 -produktion tanssijat valitaan tanssikurssien ja kurssien lopuksi järjestettävien tanssikokeiden perusteella, mutta kurssille osallistuminen ei sido mihinkään.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa TKK:n päärakennuksen ala-aulassa keskiviikkona 14.9. klo 12.00 ja samanaikaisesti Teekkarispeksin nettisivuilla. Lisätietoja tanssikursseista saa Nora Windiltä: nora.wind at teekkarispeksi.fi ja Speksin nettisivuilta: www.teekkarispeksi.fi.

8. Teekkaritenniksen huutosakki Davis Cupissa 16.-18.9.

Teekkaritenniksen huutosakki valtaa Barona Areenan fanikatsomolohkon 16-18. syyskuuta ja kannustaa Suomen joukkueen voittoon!

Missio: 100-200 teteläistä, muuta aaltolaista ja muitakin nuorekkaita tennistä diggaavia, etenkin opiskelijoita, huutosakkiin. Upeat kannustushuudot, menoa ja meininkiä, jollaista ei ole Suomessa ennen nähty!

Porkkana: Ilmaiset liput (pe-su) Davis Cupiin, ruokahuolto, mahdollisuus tavata Suomen joukkueen pelaaja henkilökohtaisesti ja loistavaa menoa, mainetta ja kunniaa!

To do: Kutsu mukaan kaikki, jotka voisivat tästä innostua: teteläiset, muut aaltolaiset ja muualla opiskelevat/vasta valmistuneet tennistyypit. Tarvitsen kaikkien teidän apuanne, jotta saadaan porukka kokoon! Ilmottautumiset osoitteeseen puheenjohtaja (at) tete.fi: nimi+yhteystiedot+minä päivinä(pe-su) arvelet pääseväsi paikalle.

Pähkinä: Mikä on fanikatsomomme nimi? Joko mielessäsi on nasevia kannustushuutoja?

Ilmottautumiset siis osoitteeseen puheenjohtaja(at)tete.fi /Anu Henttonen 041-5477333

Lisätietoa: www.tete.fi
Facebook-tapahtuma

9. Dominante, Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat ja Polyteknikkojen Kuoro etsivät laulajia

Dominante

Sekakuoro Dominanten seuraavat pääsykokeet järjestetään torstaina 15.9. Otaniementie 17 sijaitsevan TUAS-talon salissa AS2. Pääsykokeissa testataan mm. nuotinlukutaitoa ja äänialaa, lisäksi siellä tulee esittää yksi vapaavalintainen laulu. Pääsykoeajan voi varata kuoron puheenjohtaja Maiju Rahkoselta numerosta 040 543 2314. Kuoroon liittymisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan kuoron harjoituksia maanantaina 12.9 klo 18. Avoimiin harjoituksiin ei tarvitse ilmoittautua.

Lisätietoja: dominante.fi

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat

Mieskuoro Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat etsii laulajia ja järjestää koelaulut maanantaina 12.9. ja 19.9.2011 klo 20.00 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla ravintola Proffassa (opastus päärakennuksen etuovelta). Valmistaudu esittämään yksi vapaavalintainen laulu. Voit halutessasi tulla seuraamaan treenejämme jo klo 18.00.

Lisätietoa:
www.kyl.fi/liittyminen
www.facebook.com/kylchoir
http://kyl.kyweb.fi

Polyteknikkojen Kuoro

Haasta itsesi, tule mieskuoro PK:n koelauluihin! Sinun ei tarvitse olla huippulaulaja, vielä!

Syksyn 2011 koelaulutilaisuudet pidetään ke 14.9., 21.9. ja 5.10.2011 klo 17:00 TUAS-talossa (Otaniementie 17, seuraa opasteita aulasta). Varaa aika koelauluun kuoron fuksikeisarilta: fuksikeisari@polyteknikkojenkuoro.fi.

Lisätietoja: http://www.polyteknikkojenkuoro.fi/

10. Aallon opiskelija, 9 suomalaista yritystä haluaa dialogiin kanssasi paremman työelämän puolesta

Aallon opiskelija, tervetuloa mukaan Dialogiin – Uuden työn hankkeeseen! Dialogissa opiskelijat ja yritykset yhdessä kehittävät tulevaisuuden työtä. Vuoropuheluun kanssasi haluaa yhdeksän edelläkävijäyritystä: Accenture, KONE, Outokumpu, Pohjola, Sanoma, SEK&GREY, UPM, Valio ja Wärtsilä.

Ensimmäisen tai X:nnen vuoden opiskelija, vastaa 23.9.2011 mennessä kyselyyn suoraan tästä linkistä http://www.surveymonkey.com/s/Dialogi ja osallistu taisteluun paremman työelämän puolesta sekä 1000 euron arvoisen matkalahjakortin arvontaan. Dialogi huipentuu marraskuussa pidettävään työpajaan, jossa Dialogi-yritysten johtohenkilöt ja n. 100 Aallon opiskelijaa istuu samaan pöytään luomaan Uutta työtä. Varmista paikkasi työpajasta!

www.uusityöontäällä.fi

11. Nuorten asumisen ilta ke 28.9. klo 18-20.30

Oletko hankkimassa ensiasuntoa vai onko tarve jo vaihtaa suurempaan? Mitä on hyvä tietää, kun ostat asunnon yksin, avo- tai avioliitossa? Tule kuulemaan ajankohtaista asuntoasiaa ja keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa YIT:n pääkonttorille Käpylään, os. Panuntie 11.

Kutsu on kahdelle ja paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu 21.9. mennessä www.nordea.fi/helsinki/asumisenilta tai puh. 0290 011 299 (pvm/mpm) ma–pe 8–20.

Illan ohjelma ja lisätiedot: www.yitkoti.fi/ikioma/asumisenilta

Tapahtuman esitykset ovat suomenkielisiä.

12. Älä missaa Hidden Helsinki City Race -kaupunkiseikkailua 23. syyskuuta 2011

Oletko koskaan nähnyt Helsinkiä ylhäältä käsin – samalla mukavasti leijuen yläilmoissa? Hidden Helsinki City Race tarjoaa sinulle mahdollisuuden voittaa kuumailmapalloajelun ja useita muita upeita palkintoja!

23. syyskuuta, 6 tuntia, 28 joukkuetta ja 17 tehtävää – mikä joukkue suoriutuu parhain pistein ja löytää Helsingin vähemmän tuntemattomat upeat paikat ja selviytyy hauskoista tehtävistä, joissa uppoudutaan Helsingin historiaan ja suunnitellaan kaupungin tulevaisuutta?

Tapahtuma järjestetään nyt jo toista kertaa, tänä vuonna osana Helsinki Region Welcome Weeks -tapahtumakokonaisuutta (www.welcomeweeks.fi). Järjestäjinä toimivat Helsinki Education and Research Area (HERA), Helsingin kaupunki, Opiskelijametropoli-hanke ja Jolly Dragon yhteistyössä opiskelijajärjestöjen, ylioppilaskuntien ja muiden helsinkiläisten toimijoiden kanssa.

Kaikki pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijat ovat tervetulleita kaupunkiseikkailuun, mutta toimi nopeasti – paikkoja on rajoitettu määrä. Älä siis missaa mahdollisuuttasi seikkailuun!

Osallistuminen on maksutonta.

Lisätietoja ja rekisteröitymistä varten, tsekkaa tapahtuman nettisivut: www.hiddenhelsinki.fi. Ilmoittautuminen 18. syyskuuta mennessä!

13. PUS-Basket etsii uusia pelaajia

Kiinnostaako koripallo? Etkö kuitenkaan haluaisi panostaa 5 kertaa viikossa (etkä maksaa 500 € kaudesta)?

Etkö myöskään halua pelata puolivaloilla kendokavereitasi vastaan kerran kuukaudessa?

Jos vastaus näihin kysymyksiin on myöntävä, niin Aalto-yliopiston koripallojoukkue, perinteinen teekkariseura PUS-Basket on sinulle oikea joukkue (kaikki Aaltolaiset tervetulleita). Harjoittelemme 2 kertaa viikossa Leppävaaran liikuntahallissa. Pelaamme Eteläisen alueen II-divisioonassa, jossa koripallotausta on vapaa mutta pakollinen.

Pelimiestemme tason voit varmistaa nettisivuiltamme löytyvistä videoista: http://pusbasket.ayy.fi/

Lisätiedot: Seuran puheenjohtaja Jouko Heiskanen, pusbasket@list.ayy.fi

We’re talkin’ about practice!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *