Viikkotiedote 39/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 39/2011

AYY:n edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy 5.10.klo 12.00. Kokoa liittosi nyt! Lisätietoja vaaleista, edustajistosta ja ehdolle asettumisesta löytyy osoitteesta ayy.fi/vaalit

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Aate kutsuu opiskelijat Kellarista Kulttuurikeskukseksi -aivoriiheen
  3. Etsintäkuulutus: paras kansainvälinen opettaja 2011
  4. Liiku stressi pois -kurssi
  5. Anna palautetta Aalto-yliopiston tiloista ja voita Jopo tai iPad
  6. Lukuvuonna 2011-2012 maisteriksi valmistuva, tule osaksi MoA-näyttelyä
  7. Opiskelijoiden tukikeskus Nyyti ry:n nettiryhmät alkavat maanantaina 26.9.
  8. Nyyti ry:n kysely uusille opiskelijoille opintojen alkutaipaleesta
  9. Maalaa aitaa
  10. Montaasin kaitafilmikurssi 7.-9.10.
  11. First Date Sitsit

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Aate kutsuu opiskelijat Kellarista Kulttuurikeskukseksi -aivoriiheen

Otaniemessä, Jämeräntaival 1:n kellarissa sijaitsee tila joka tunnettiin ennen OUBS:na. OUBS:n toiminta lakkautettiin 31.5.2011 ja AYY:n uusi audiovisuaalinen media Aate aloitti toimintansa 1.6.2011.

Televisio-ohjelmatuotannon lisäksi Aatteen tavoitteena on toimia avoimena areenana ylioppilaskuntalaisten moninaisille kulttuuriprojekteille. Aate haluaa palvella mahdollisimman monia taiteesta, kulttuurista ja audiovisuaalisesta ilmaisusta kiinnostunutta aaltolaista.

Toimiva kulttuurikeskus tarvitsee ympärilleen innostuneita ihmisiä, niinpä Aate kutsuu kokoon

KELLARISTA KULTTUURIKESKUKSEKSI: YHTEISEN AATTEEN ASIALLA

-aivoriihen. Vapaamuotoisessa tilaisuudessa ideoidaan, miten Aate voisi rikastuttaa AYY:n kulttuurielämää. Musiikkia, teatteria, runoja, elokuvia, valokuvia, joogaa, kuvanveistoa… pallo on SINULLA.

Saavu siis Aatteelle (Jämeräntaival 1 A, kellarikerros) maanantaina 3.10.2011 klo 19!

Lisätietoja:

Vesa Rajala, vastaava tuottaja / executive producer
vesa.rajala@ayy.fi
p.+35850 520 9425 | http://aatemedia.fi

Aivoriihi facebookissa

3. Etsintäkuulutus: paras kansainvälinen opettaja 2011

Oletko kohdannut Aallossa loistavan englanninkielisen luennoitsijan tai opiskelijoilleen täydellisesti omistautuneen ohjaajan? Ansaitseeko säkenöivä opettajasi tunnustuksen työstään?

AYY jakaa palkinnon vuoden parhaalle vieraskieliselle opettajalle. Opiskelijat voivat ehdottaa palkinnon saajaksi ketä tahansa muulla kielellä kuin suomeksi tai ruotsiksi Aallossa opettavaa henkilöä. Lähetä ehdotuksesi 4.10. klo 16 mennessä osoitteeseen international@ayy.fi. Liitä mukaan lyhyet perustelut, miksi juuri tämä opettaja pitäisi valita palkinnon saajaksi.

Palkinto jaetaan kansainvälisten opiskelijoiden juhlassa 12.11. Palkinnolla AYY haluaa kiinnittää huomiota laadukkaan vieraskielisen opetuksen tärkeyteen. Parasta opettajaa ehdottaneiden kesken arvotaan kaksi paria Finnkinon elokuvalippuja.

4. Liiku stressi pois -kurssi

Opiskelijoille suunnattu Liiku stressi pois –kurssi alkaa YTHS:n Töölön toimipisteessä 5.10. klo 14.30-16.

Kurssi toteutuu kerran viikossa ajalla 5.10. – 23.11.2011. Kurssitapaamiset ovat puolentoista tunnin mittaisia. Kokoontumispaikkana on YTHS:n Töölön toimipiste, Töölönkatu 37 A, AK-kerroksen liikuntatila.

Kurssi sisältää 8 kurssikertaa, joiden aikana tutustutaan eri liikuntalajeihin, kokeillaan erilaisia rentoutumisharjoituksia sekä käydään läpi stressin hallintaan liittyviä asioita. Kurssin tarkoituksena on löytää liikunnan ja stressin hallinnan välinen yhteys. Kurssi on hyvä tapa aloittaa liikunta ensi kertaa tai pitkän tauon jälkeen!

Kurssi toteutetaan YTHS:n ja AYY:n yhteistyönä. Ohjaajina YTHS:n fysioterapeutti Kati Kauppala ja AYY:n liikunta-asiantuntija, liikunnanohjaaja Karoliina Sarkkula. Kurssi on maksuton, mutta edellyttää sitoutumista. Peruuttamattomasta kurssikerrasta peritään 15 euron maksu!

Kurssille otetaan 12 ilmoittautunutta.
Sitovat ilmoittautumiset 30.9. mennessä kati.kauppala@yths.fi

5. Anna palautetta Aalto-yliopiston tiloista ja voita Jopo tai iPad

Anna äänesi kuulua ja kerro Aalto-yliopitokiinteistö OY:lle, mitä mieltä olet yliopiston tiloista ja kampus-alueesta. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan JOPO-polkupyörä (arvo 373 e) ja iPad (arvo 597 e). Arvontapäivä on 17.10.

Kysely löytyy osoitteesta: www.tutkimus.net/aalto2011

Kyselyyn voi vastata 3.10.2011 saakka.

Tutkimuksen toteuttaa tutkimusyritys Qualitems Oy, johon vastaukset suoraan palautuvat. Tulokset käsitellään luottamuksellisesti eikä vastanneiden yhteystietoja tulla missään vaiheessa yhdistämään vastauksiin.

Lisätietoja tutkimuksesta: laura.andstrom(AT)qualitems.fi

6. Lukuvuonna 2011-2012 maisteriksi valmistuva, tule osaksi MoA-näyttelyä

MoA INFOTILAISUUS 30.9.2011 Taideteollinen korkeakoulu, Hämeentie 135 C, 8. kerros, iso luentosali 822, perjantaina 30.9. klo 9:30-10:30.

MoA-tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 2000 asti ja viime keväänä avautui mahdollisuus muillekin kuin TAIKlaisille osallistua tapahtuman ytimeen, näyttelyyn. Tule kuulemaan miten sinun lopputyösi / diplomityösi / gradusi voisi parhaalla tavalla esitellä yleisölle kolmeviikkoisessa toukokuisessa tapahtumassa.

Kerromme mm. miten näyttelyyn osallistutaan, talven aikataulusta, mitä mahdollisuuksia tapahtumassa mukana olo sinulle tarjoaa ja mitä se sinulta vaatii. Minkälaisia mahdollisuuksia on esitellä tutkimuksellisia tai konseptuaalisia töitä.

Lisäksi tapaat MoA:n työryhmää ja muita valmistuvia opiskelijoita.

Tule, tule, tervetuloa! Katri ja Tarja, MoAn tuottajat

www.moa.fi

7. Opiskelijoiden tukikeskus Nyyti ry:n nettiryhmät alkavat maanantaina 26.9.

Ohjatuissa nettiryhmissämme voi käsitellä sinkkuutta, yksinäisyyttä ja eroa. Ryhmissä voi jakaa anonyymisti ajatuksia, tunteita ja kokemuksia toisten samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmissä voi saada uusia näkökulmia ja löytää itselle sopivia ratkaisuja, jotka auttavat jaksamaan ja pääsemään eteenpäin.

Nettiryhmät ovat kaikille opiskelijoille avoimia ryhmiä. Niitä voi lukea kuka tahansa ilman rekisteröitymistä. Ryhmiin kirjoittaminen edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista. Mukaan voi tulla milloin vain. Ryhmät jäävät tauolle 16.12.2011.

Lämpimästi tervetuloa mukaan ryhmiimme!

http://www.nyyti.fi/palvelut/nettiryhmat/

8. Nyyti ry:n kysely uusille opiskelijoille opintojen alkutaipaleesta

Nyyti ry:n sivuilla on julkaistu kysely uusille opiskelijoille, jonka avulla kartoitetaan uusien opiskelijoiden kokemuksia yliopistomaailmasta ja sinne sopeutumisesta. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan suosittuja Nyyti-kasseja ja muistitikkuja.

Kysely on käynnissä 12.9.-7.10.2011

Vastaamaan pääset nyyti.fi –etusivun linkin kautta. Tutustu myös muuten nyyti.fi sivustoon, jolta löydät tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnista ja elämänhallinnasta erilaisissa elämäntilanteissa.

9. Maalaa aitaa

Tule muuttamaan Otaniemen työmaa-aidat graffitiaidoiksi perjantaina 30.9. Maalaaminen alkaa Alvarin aukiolla klo 12 ja jatkuu niin pitkään kuin päivänvaloa ja intoa riittää. AYY tarjoaa maalit. Sinulta odotamme vain asennetta ja rohkeutta luoda.

Tapahtuman Facebook-eventti

Mukaan kannattaa ottaa maalausvaatteet ja kumihanskat.

Lisätietoja tarjoavat: lauri.lehtoruusu@aalto.fi ja rafael.linnankoski@aalto.fi

10. Montaasin kaitafilmikurssi 7.-9.10.

Elokuvakerho Montaasin legendaarinen kaitafilmikurssi järjestetään jälleen viikonloppuna 7.-9.10.! Elokuvanteon peruskurssi sisältää käsikirjoittamisen, kuvakerronnan, valaisun ja kuvauksen alkeet. Viikonlopun aikana myös ideoidaan ja kuvataan ryhmissä lyhytelokuvat 8 mm värifilmille. Kurssi tarjoaa siis ainutlaatuisen tilaisuuden tehdä leffa vuosi vuodelta harvinaisemmalle kaitafilmille.

Lisätietoa kurssista

11. First Date Sitsit

Puiden lehdet ovat ruskeita ja taivas on harmaa, Aalto ES:n jengi haaveilee Kaliforniasta, mutta Sinä ajattelet vain Häntä ja mietit, pitäisikö sinun pyytää häntä treffeile… Vai oletko jo ollut parisuhteessa niin kauan, ettet edes muista miten mies tai nainen isketään? Olkoon tilanne mikä tahansa, AYY:n KV-jaosto tarjoaa sinulle mahdollisuuden treenata kansainvälisessä ilmapiirissä First Date Sitseillä! Lisämausteena runsaasti rrranskalaisia rrrakastajia ja eksoottisia kaunottaria…

Miten pukeusit ensimmäisille treffeille unelmiesi naisen tai miehen kanssa? Ottaisitko kaapista smokin tai hienon mekon vai yrittäisitkö soveltaa ”Alaston mies” – tekniikkaa? Tsekkaa Barney Stinsonin parhaat vinkit, harjoittele hauskimpia iskulauseita ja vapauta sisäinen George Clooney, Scarlett Johansson, Borat tai Tuksu Smökissä 6. lokakuuta! Jatkot Rantsulla.

Lippuja myydään päärakennuksen aulassa 26.9 – 3.10 klo 11-13, hintaa 15 euroa (13 alkoholiton). Ota käteistä mukaan. Suomalaisille paikkoja on varattu 60.

Pähkinänkuoressa:

Mitä? First Date Sitsit by AYY International
Missä? Smökki
Milloin? 6/10, klo. 19:00 (kokkarit klo 18:00)
Mitä maksaa? 15/13e
Pukukoodi? Ekat treffit
Miksi? Vaihtareita on hauskaa perehdyttää sitsikulttuuriin

Viikon linkki

Ylioppilasmedia Aate on aloittanut toimintansa. Ensimmäiset videopätkät ovat katsottavissa osoitteessa http://aatemedia.fi/. Tyydyttikö näkemäsi? Mitä Aatteen toiminnan tulisi pitää sisällään jatkossa? Osallistu Kellarista Kulttuurikeskukseksi aivoriiheen 3.10. klo 19.00 ja kerro mielipiteesi. (ks. tarkemmat tiedot tilaisuudesta yllä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *