Viikkotiedote 40/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 40/2011

Syksyn ensimmäinen Aino on ilmestynyt. Nappaa omasi luettavaksi kampuksilta tai ylioppilaskunnan palvelupisteiltä. Tsekkaa myös lehden vanhat numerot Ainon nettisivuilta http://ainolehti.fi/

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Vielä ehdit asettua ehdolle AYY:n edustajistovaaleissa
  3. Hae pian vaalivirkailijaksi
  4. Tule keskustelemaan Sauli Niinistön Johan Rockströmin ja Esa Hyvärisen kanssa
  5. Hae Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi
  6. TTER:n III hakukierros
  7. Kassi on aaltolaisten oma verkkotori
  8. Slush-opiskelijaliput myynnissä nyt
  9. Vielä muutama viikko aikaa osallistua Teekkarikuva 2011 -kilpailuun

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Vielä ehdit asettua ehdolle AYY:n edustajistovaaleissa

AYY:n edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy ke 5.10 klo 12. Vaaleissa saavat asettua ehdolle ja äänestää kaikki ylioppilaskunnan läsnä olevat jäsenet. 45-henkinen edustajisto käyttää ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa. Katso tarkemmat ohjeet ehdokasilmoittautumiseen osoitteesta /vaalit/ehdokkaalle/.

3. Hae pian vaalivirkailijaksi

Hae pe 7.10 mennessä AYY:n edustajistovaaleihin vaalivirkailijaksi! Vaalivirkailijat toimitsevat edustajistovaalien uurnavaalia ke 2.11. kello 10–16 sekä suorittavat äänestyspaikkojensa ääntenlaskun. Virkailijoita tarvitaan vielä erityisesti Poriin ja Lahteen (matkakustannukset korvataan), mutta myös Arabian ja Otaniemen äänestyspisteisiin voi hakea. Tehtävässä edellytetään mm. huolellisuutta sekä suomen kielen taitoa.

Vaalilautakunnan jäsenille maksetaan kertapalkkiona 100€ (puheenjohtajille 150€).

Muista hakea viimeistään pe 7.10! Katso ohjeet: /vaalit/etusivu/tiedotteet/

Lisätiedot: sonja.virta@ayy.fi.

4. Tule keskustelemaan Sauli Niinistön, Johan Rockströmin ja Esa Hyvärisen kanssa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää 2.11 klo 18.00-21.30 ensimmäisen korkeatasoisen ”Aalto Thinks” -keskustelutilaisuutensa, jonka tarkoituksena on tuoda kansalliset ja kansainväliset päättäjät keskustelemaan opiskelijoidemme kanssa yhteiskunnallisesti tärkeistä aiheista.Tämä ensimmäinen tilaisuus järjestetään Aalto Venture Garagella osoiteessa Betonimiehenkuja 3 ja illan teemana tulee olemaan maapallomme rajat (Planetary Boundaries).

Vieraiksemme ovat tulossa Esa Hyvärinen, Sauli Niinistö sekä ruotsalainen tutkija Johan Rockström. Tilaisuuteen mahtuu 350 ensimmäisenä ilmoittautunutta opiskelijaa, joten varaa ilmainen lippusi nopeasti osoitteesta https://lomake.ayy.fi/yrityssuhteet/aalto-thinks/ ennen kuin muut ehtivät.

5. Hae Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on päättänyt 23.9.2011 avata haun Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajiksi Aalto-yliopiston hallintoelimiin ja työryhmiin. Hallinnon opiskelijaedustajiksi voivat hakea Aalto-yliopiston opiskelijat.

Paikkoja on avoinna seuraavissa toimielimissä:

  • yliopiston akateemisten asioiden komitea
  • Taideteollinen akateeminen komitea
  • Kemian tekniikan akateeminen komitea
  • Sähkötekniikan akateeminen komitea
  • Elektroniikan ja tietoliikenteen koulutusneuvosto
  • Sähkötekniikan korkeakoulun opetuksen laatutoimikunta
  • Pienyrityskeskuksen neuvottelukunta

https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/haku-hallinnon-opiskelijaedustajaksi-23-9-2011/

6. TTER:n III hakukierros

TTER:n vuoden kolmas hakukierros on avattu. Rahaston tarkoituksena on avustuksia jakamalla tukea ylioppilaskunnan, sen jäsenten sekä sen piirissä toimivien yhteisöjen ja yhdistysten erilaisia pyrkimyksiä. Avustuksia haetaan erillisellä hakemuksella ja hakuaika päättyy sunnuntaina 9.10. klo 23.59.

Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyy rahaston nettisivuilta osoitteesta tter.ayy.fi. Sivuilta löytyy myös kaikkea muuta rahastoon liittyviä tietoa – kannattaa käydä tutustumassa, vaikkei avustustarvetta juuri nyt olisikaan!

Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Lisätietoja saa myös kysellä sähköpostilla osoitteesta tter@list.ayy.fi.

Tiedoksenne, että marraskuussa järjestetään kevennetty hakukierros, jonka aikana rahastolta voi hakea pienempiä avustussummia (korkeintaan 300 €) kevyemmällä hakumenettelyllä. Tästä tulee lisätietoja lokakuun aikana.

Tsemppiä hakuun!

7. Kassi on aaltolaisten oma verkkotori

Kassi on Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön tarkoitettu ilmainen yhteisöllinen verkkotori, jossa voit muun muassa ostaa, myydä, lainata, vuokrata ja antaa pois tavaroita, etsiä asuntoja, tarjota ja pyytää apua muilta, etsiä asuntoa sekä järjestää kimppakyytejä. Kassin kautta hoituu kätevästi muun muassa asunnon ja sen kalusteiden hankinta, vanhoista koulukirjoista eroon pääsy sekä poran lainaaminen naapurilta. Palvelussa voit myös tarjota ja pyytää apua tietokonepulmista muuttolaatikoiden kantamiseen.

Palvelu toimii osoitteessa http://aalto.kassi.eu .

Tervetuloa tutustumaan!

8. Slush-opiskelijaliput myynnissä nyt

Teknologia- ja startup-konferenssi Slushin liput opiskelijoille ovat nyt ostettavissa osoitteessa slush.fi

Opiskelijakortin haltijat voivat ostaa lippunsa 25 euron hintaan, sisältäen kahden päivän lämpimät ateriat sekä jatkobileet. Marraskuun 2-3 Kaapelitehtaalla järjestettävä Slush on tilaisuus tutustua startup-maailmaan, oppia industry-uutuuksista ja tavata runsaasti firmoja ja alan ihmisiä.

9. Vielä muutama viikko aikaa osallistua Teekkarikuva 2011 -kilpailuun

Teekkarikuva 2011 on valokuvakilpailu kaikille Aalto-yliopiston läsnäoleville opiskelijoille. ”Teekkarielämää Aalto-yliopistossa” -teemalla kulkeva kilpailu kannustaa sinua ikuistamaan parhaat hetkesi teekkariopiskelijan syksyltä. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat. Kilpailuaika on 23.8.-23.10.2011. Parhaat kuvat palkitaan! Lisätietoa kilpailusta osoitteesta http://teekkarikuva.ayy.fi

Viikon linkki

AYY:n edustajistovaalit lähestyvät. Ehdokasasettelu päättyy 5.10. klo 12.00! Muut tiedot vaaleista niin ehdokkaille kuin äänestäjille löytyy kätevimmin osoitteesta ayy.fi /vaalit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *