Viikkotiedote 43/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 43/2011

AYY:n edustajistovaalit ovat käynnissä NYT! Voit äänestää JOKO sähköisesti 24.10. klo 00.01 – 1.11. klo 23.59 osoitteessa ayy.fi/vaalit TAI uurnavaalissa 2.11. klo 10.00 -16.00. Huomaa, että uurnavaalipaikkasi on ennalta määrätty. Tiedon uurnavaalin äänestyspaikastasi saat sinulle lähetetystä sähköpostista. Mikäli haluat muuttaa äänestyspaikkaasi, ota yhteyttä vaalikoordinaattori Sonja Virtaan (sonja.virta@ayy.fi, 050 520 9421). Äänestyspaikat näet täältä /vaalit/aanestajalle/.

Eikö oma ehdokas ole vielä selvillä? Löydä hänet SYL:n vaalikoneen avulla osoitteessa http://www.edustajistovaalit.fi/.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. NEXT STOP: AYY – HAKU ON AUKI!
  3. Älä arvaa vaan katso Vaalitaistelu ja äänestä
  4. Mitä on AYY:n asuminen 2016? Osallistu visiointiryhmään ja vaikuta
  5. Lähde mukaan AYYADVENTURES-seikkailulle
  6. Voi hyvin Aallossa –hyvinvointiviikko 31.10. – 3.11.
  7. Liikuntavälineitä lainaksi AYY:n Otaniemen palvelupisteeltä
  8. URATUPA Näin käytän tehokkaasti eri työnhakukanavia (CHEM, ENG, ELEC, SCI, +)
  9. Apurahoja tekniikan alan opiskelijoille ja opettajille
  10. Johtamisen Erityishanke on taas käynnistynyt!
  11. Come dine with me

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. NEXT STOP: AYY – HAKU ON AUKI!

Tämä on mahdollisuutesi! Tartu siihen ja hyppää AYY:n pysäkille!

Tule oppimaan ylioppilaskunnasta, elämästä ja maailmasta, ja koe elämäsi vuosi! Haku AYY:n hallitukseen, jaostoihin ja toimikuntiin on nyt auki. Opintoasioihin, liikuntaan, kulttuuriin, asumiseen vai viestintään vaikuttamista? Tehtävää löytyy monelta saralta!

AYY tarvitsee tekijänsä, olisitko sinä yksi niistä? Jokainen aktiivinen ylioppilaskunnan jäsen, opiskelija eli sinä voit omalla panoksellasi tehdä ylioppilaskunnastasi itsellesi ja ennen kaikkea yhteisöllesi tärkeän, tarpeellisen, sopivan, kiinnostavan ja luotettavan edunvalvojan, palveluntarjoajan ja yhteisön. Vaikuttamis- ja osallistumistapoja on monia, valitse sinulle sopivin!

Tutustu lisää osoitteessa ayy.fi/stop

3. Älä arvaa vaan katso Vaalitaistelu ja äänestä!

AYY:n edustajistovaalit ovat täällä! Kuka päättää mihin sinun jäsenmaksurahasi käytetään ja mitä sinun ylioppilaskuntasi toitottaa kantoinaan? Syksyn mielenkiintoisin kamppailu käydään 25.10. klo 19-21 Vaalitaistelussa, joka kokoaa samaan studioon vaaliliittojen edustajat hurjaan sanasotaan. Juontajina toimivat Aino-lehden toimittaja Johanna Mitjonen ja Aate-median toimittaja Maria Viitanen.

Kuka on kaunis? Katso! Aate tarjoilee jännittävän taiston kotisohville suorana lähetyksenä parhaaseen katseluaikaan. Kuka on rohkea? Osallistu! Lähetä mukaan omat tiukat kysymyksesi tai kommenttisi. Surffaa osoitteeseen aatemedia.fi.

Haluatko yleisöksi Vaalitaisteluun? Nopeimmat mahtuvat vielä mukaan seuraamaan trilleriä paikan päälle Aatteen studioon. Ilmoita itsesi yleisöön tiistaihin 25.10. klo 12.00 mennessä täällä.

AYY:n edustajistovaaleissa voi äänestää sähköisesti 24.10.-1.11. (ayy.fi/vaalit) ja uurnavaalissa 2.11.

4. Mitä on AYY:n asuminen 2016? Osallistu visiointiryhmään ja vaikuta!

AYY panostaa lähivuosina opiskelijoiden asumiseen liittyvien palvelujen parantamiseen, tavoitteenaan olla Suomen paras opiskelija-asuntojen tarjoaja 2016. Asumisen visiointiryhmässä kartoitetaan asumispalveluiden nykyistä tilannetta, ideoidaan tarvittavia uusia palveluita ja priorisoidaan tarvittavien parannuksien ja uusien palveluiden toteuttamista. Suunnitteluryhmän jäseniksi etsitään kaikkia opiskelija-asumisesta kiinnostuneita henkilöitä.

Työryhmän koko on maksimissaan noin 8-10 henkeä. Jäsenet valitaan yleisen edustavuuden ja monipuolisuuden näkökulmasta ryhmän toiminnasta kiinnostuneiden hakijoiden joukosta. Työryhmä aloittaa toimintansa marraskuussa ja kokoontuu viikoittain. Ryhmän on tarkoitus saada valmiiksi kattava ja perusteltu ylätason linjaus asumispalveluiden parantamisesta joulukuun loppuun 2011 mennessä.

Lisätietoja antavat ja kysymyksiin vastaavat
Kalle-Heikki Koskinen (hallituksen jäsen, asuminen ja palvelut, puh. 050 520 9416) ja
Jaakko Koivula (asumisasioiden asiantuntija, puh. 050 520 9444).

Ilmoita kiinnostuksestasi osallistua ryhmään sähköpostilla Jaakolle, jaakko.koivula@ayy.fi. Kerro vapaamuotoisesti itsestäsi ja siitä, miksi haluat osallistua ryhmän toimintaan. Ilmoita kiinnostuksestasi viimeistään perjantaihin 28.10. mennessä. Valinnat tehdään ja niistä ilmoitetaan 4.11. mennessä.

5. Lähde mukaan AYYADVENTURES-seikkailulle

AYY:n Kansainvälinen Viikko tulee. Lähde mukaan AYYDVENTURES-seikkailulle, etenkin matkan Päättärille 12.11. Design Factorylle! Lisätietoja eri tapahtumista tulee lähiaikoina. Seuraa meitä Facebookissa.

Berliini, Bali, Shanghai… Aattele kaikkia niitä paikkoja joihin oot aina halunnu matkustaa. Me viedään sut sinne, kuudessa päivässä. Matkallasi Otaniemen viihteen mekkaan harjoita vieraita kieliä, maistele maailman makuja ja haasta kohtalosi Aasian uhkapeleissä.

Arvioidut saapumisaikanne:

Polijazz järjestää myöskin zouk-tanssikurssin ilmoittautuneille. Oppimiasi taitoja pääset kokeilemaan Päättärillä!

Pysähdy ainakin kahdella väliasemalla niin palkitsemme sinut Pääteasemalla 🙂

6. Voi hyvin Aallossa –hyvinvointiviikko 31.10. – 3.11.

Marraskuussa Aallossa vietetään Voi hyvin Aallossa -hyvinvointiviikkoa.Viikon tavoitteena on esitellä Aallon terveyden ja hyvinvoinnin toimijoita sekä muistuttaa kaikkia liikunnan, terveellisen ravinnon ja levon sekä virkistyksen tärkeydestä!

Viikon aikana järjestetään kolme hyvinvointipäivää, kampuskohtaiset ohjelmat löydät linkkien takaa Insidesta (vaatii kirjautumisen Aalto-tunnuksilla):

Tutustu myös facebook-tapahtumaan, joka esittelee ylioppilaskunnan järjestämää ohjelmaa hyvinvointiviikolla.

7. Liikuntavälineitä lainaksi AYY:n Otaniemen palvelupisteeltä

AYY lainaa jäsenistölleen liikuntavälineitä Otakaari 11 palvelupisteellä Otaniemessä. Välineet ovat lainattavissa palvelupisteen aukioloaikoina. Palvelupisteeltä löytyy mm. jalkapalloja, lentopalloja, sählymailoja, sulkapallomailoja, mölkky ja liuta lautapelejä. Lainatessasi liikuntavälineitä muistathan aina kirjata ylös lainakaapissa olevaan vihkoon yhteystietosi ja välineen jonka olet lainannut ja palauttaa sen HETI käytön jälkeen. Palvelu poistetaan jäsenistön käytöstä, mikäli välineet eivät löydä tietään takasin lainavälinekaappiin.

8. URATUPA Näin käytän tehokkaasti eri työnhakukanavia (CHEM, ENG, ELEC, SCI, +)

ke 26.10.2011 klo 14.15-16, Otakaari 7 B, 3. krs, seminaarisali 331.

Tilaisuudessa käydään läpi tehokkaimmat työnhakukanavat: julkinen ja hiljainen haku, suorat kontaktit kiinnostavaan kohdeyritykseen sekä henkilöverkosto. Ota mukaasi yksi työpaikkailmoitus: joko sellainen työtehtävä jota voisit itse hakea tai muutoin sinua kiinnostava työtehtävä.

Valmennus koostuu tietoiskuista ja työskentelystä pienissä porinaryhmissä.

Valmennus pidetään keskiviikkona 26.10. klo 14.15-16 osoitteessa Otakaari 7, 3. krs, seminaarisali 331. Valmennuksen vetää urapsykologi Seija Leppänen Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalveluista.

Mukaan mahtuu 20 Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu koulutukseen

TERVETULOA!

9. Apurahoja tekniikan alan opiskelijoille ja opettajille

Viiden Sähkötekniikan korkeakoulun rahaston tuotosta jaettavat stipendit ovat haettavissa 31.10. asti. Opiskelijarahastosta ja Julius Tallbergin rahastosta jaetaan apurahoja Aallon tekniikan alan opiskelijoille, Ernst Wirtzenin rahastosta, Kansallis-Osake-Pankin rahastosta ja Oy Strömberg Ab:n rahastosta Aallon opettajille. Hakuohjeet löytyvät hakuilmoituksista Inton apurahapalstalta.

Apurahojen hakuaikaa on pidennetty hakemusten vähyyden vuoksi.

10. Johtamisen Erityishanke on taas käynnistynyt!

Kauppakorkeakoulun johtamisen opiskelijoille suunnattu opiskelijavetoinen kurssi Erityishanke on käynnistynyt lukuvuoden 2012 osalta. Kurssi toteutetaan opintomatkana ja kohteeksi on täksi vuodeksi valittu Kuala Lumpur, jonne 15 opiskelijan ryhmämme suuntaa ensi maaliskuussa. Käy tutustumassa nettisivuihimme ja seuraamassa projektimme edistymistä osoitteessa http://erityishanke.kyweb.fi/

11. Come dine with me

Illallinen, mutta kenen seurassa ja missä? Tästä illallisesta et tiedä kumpaakaan etukäteen! Ainoa asia, mitä lupaamme on vähintäänkin mielenkiintoinen ilta höystettynä yllätysmenulla ja uusilla Aalto-tuttavuuksilla.

Voit osallistua illalliseen joko yhtenä illan kokeista tai vieraista. Kumman tahansa valitsekin, Art Goes Aalto tekee plaseerauksen puolestasi ja saat tietää muut osallistujat vasta paikan päällä.

Rekisteröidy kokiksi tai vieraaksi viimeistään 31.10. Illallismaksu vieraille on 5 euroa. Illan isännän budjetti on jokaiselta vieraalta saatava 5 euroa sekä AYY:n 20 euron tuki illalliselle.

Rekisteröidy vieraaksi
Rekisteröidy kokiksi

Tervetuloa Seikkailuun!

Viikon linkki

Ylioppilasmedia Aatteen nettisivut ovat auenneet. Käy katsomassa uusimmat pätkät ja tutustumassa kulttuurikeskushankkeeseen osoitteessa http://aatemedia.fi/. Käy tykkäämässä Aatteesta myös facebookissa ja pysyt kärryillä siitä, mitä juuri nyt tapahtuu. https://www.facebook.com/AateMedia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *