Viikkotiedote 44/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 44/2011

Vielä muutama päivä aikaa äänestää AYY:n edustajistovaaleissa! Sähköinen äänestys on auki tiistaihin 1.11. klo 23.59 saakka osoitteessa ayy.fi/vaalit ja uurnavaali järjestetään keskiviikkona 2.11. klo 10.00-16.00. Uurnavaalipaikkasi löydän vaalikirjeestä, joka on toimitettu kaikille äänioikeutetuille sähköpostitse.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Hae HOAS:n valtuuskuntaan
  3. Varaa aikasi influenssarokotusta varten
  4. TTER:n kevennetty haku aukeaa 1.11.
  5. Yliopistolaisten oma liikuntakeskus – UniSport Otahallissa
  6. Nuoret designerit 25 vuotta
  7. Peruskorjaus aiheuttaa melua ja muutoksia jalankulkuun
  8. TalentIT -messut torstaina 3.11. Dipolissa
  9. BEST Training Days goes Microsoft
  10. Nuorten ääni kuuluviin
  11. Pyhä kuuluu kaikille -taidekilpailu opiskelijoille käynnistyy
  12. Teekkarikuva2011 -näyttely

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Hae HOAS:n valtuuskuntaan

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (HOAS) sääntöjen mukaan AYY:llä on oikeus nimittää tiettyihin elimiin omat edustajansa. HOAS:n valtuuskuntaan AYY:llä on oikeus nimittää yhdeksän (9) jäsentä kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Säätiön sääntöjen erovuoroisuus määräyksen perusteella tänä syksynä AYY:n hallitus valitsee valtuuskuntaan neljä (4) jäsentä kaudelle 2012-2013.

Hoasin valtuuskunnan tehtäviin kuuluu muun muassa säätiön tilinpäätöksen, talousarvion ja toimintaohjelman vahvistaminen. Valtuuskunnan varsinaiset kokoukset ovat toukokuussa pidettävä kevätkokous ja marraskuussa pidettävä syyskokous.

Mikäli edustaminen valtuuskunnassa kiinnostaa, hae tehtävää täyttämällä hakulomake täällä. Hakemus tulee tehdä 8.11.2011 kello 16 mennessä.

3. Varaa aikasi influenssarokotusta varten

YTHS jakaa maksuttomia kausi-influenssarokotteita lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville opiskelijoille. Varaa aikasi rokotusta varten, yhteystiedot ja puhelinnumerot löydät YTHS:n kotisivuilta www.yths.fi/ toimipisteet.

Lisätietoa riskiryhmistä ja kausi-influenssarokotteista löydät www.thl.fi.

4. TTER:n kevennetty haku aukeaa 1.11.

Löytyykö idea, mutta rahoitus puuttuu? Jatkuva, kevennetty haku on PIAN auki!

Teekkaritoiminnan edistämisrahasto (TTER) voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Marraskuussa avataan jatkuvasti auki oleva TTER:n kevennetty haku, jossa rahastolta voi anoa korkeintaan 300 euron avustussummaa lyhyellä projektikuvauksella. Kevennetty haku on tarkoitettu pienille, nopealla aikataululla toteutettaville projekteille. Hakija voi vaihtoehtoisesti saada joko hakemansa avustussumman tai ei lainkaan avustusta, kannattaa siis miettiä haettavaa summaa tarkasti! Avustus maksetaan jälkikäteen lyhyttä loppuraporttia sekä projektin tilinpäätöstä vastaan.

Hakemuksia kevennettyyn hakuun voi lähettää 1.11.2011 alkaen toukokuun loppuun saakka. Mikäli kevennetty haku saavuttaa suosiota, jatketaan sitä jälleen ensi syksynä.

Ohjeet kevennetylle avustuskierrokselle:

  1. Kirjoita lyhyt (maksimissaan yksi A4) vapaamuotoinen hakemus projektista. Hakemuksen tulee sisältää ainakin lyhyt projektikuvaus sekä talousarvio.
  2. Lähetä hakemus osoitteeseen tter@list.ayy.fi. Laita sähköpostiin myös hakijan yhteystiedot ja tilinumero, jolle mahdollinen avustus maksetaan.
  3. Avustuspäätökset ilmoitetaan hakijoille kuukausittain.
  4. Myönnetty avustus maksetaan lyhyttä kuvallista loppuraporttia sekä projektin tilinpäätöstä vastaan. Nämä lähetetään osoitteeseen tter@list.ayy.fi.

Tarkempia tietoja kevennetystä hakukierroksesta TTER:n nettisivuilta.

5. Yliopistolaisten oma liikuntakeskus – UniSport Otahallissa

UniSport, yliopistolaisten liikuntakeskus Otahallissa, on aloittanut toimintansa 1.9! Otahallista löydän muun muassa kuntosalitiloja yhteensä 800 m2 kolmessa kerroksessa, 55 h ryhmäliikuntaa (mm. Zumbaa, BODYPUMP®, sisäpyöräily jne..) viikossa, yleisiä palloiluvuoroja (mm. sähly, futsal, kori- ja lentopallo) jne. Kaikki tämä maksaa yliopistolaisille vain 89€ vuodessa!

Ota opiskelijakorttisi mukaan ja tule liikuttumaan! Lisätietoja www.unisport.fi!

Aallon hyvinvointiviikolla 1. – 3.11. tapahtuu myös UniSport Otahallissa

  • Avoimet ovet tiistaina 1.11. klo 6.45 – 18. Lue lisää täältä.
  • Late Night with UniSport 3.11. klo 19 – 24. Lue lisää täältä.
  • Tee hyvää ystävällesi – teet hyvää itsellesi! Tuo ystäväsi UniSportiin hyvinvointiviikolla 30.10. – 4.11., saat kausikorttiisi kuukauden lisää aikaa! Kampanja koskee Aalto-yliopiston ja Helsigin yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa, max 1 lisäkk/kausikortti.

6. NUORET DESIGNERIT 25 VUOTTA

Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun muotoilun laitoksen ainejärjestö Nuoret Designerit Ry täyttää 25 vuotta, ja on aika juhlistaa saavutusta järjestön historian ensimmäisillä vuosijuhlilla! Muutamia paikkoja vielä jäljellä pääjuhlaan, NuDe toivottaa kaikki ystävänsä tervetulleiksi! Muista myös jatkot!

Saavu siis Design Factorylle lauantaina 5.11. kello 18:00!

Ilmoittaudu osoitteessa http://tinyurl.com/nude25v/ torstaihin 3.11. mennessä! Rajoitettu, kiintiöity osallistujamäärä. Illalliskortin hinta on à 20€, sis. cocktail, kolmen ruokalajin illallinen, puna- ja valkoviini.

Pukukoodi: Juhlava.

Illan viralliset jatkot kello 21 alkaen avoinna kaikille aaltolaisille ravintola Molly Malone’sissa. Tykkää meistä facebookissa ja opi tuntemaan meidät http://nude.ayy.fi/ Tervetuloa!

7. Peruskorjaus aiheuttaa melua ja muutoksia jalankulkuun

Otakaari 1:n peruskorjauksen louhintatyöt alkoivat 27.10.2011. Työ aloitetaan kallionporauksella A- ja M-siiven välisellä piha-alueella ja ne jatkuvat Y- ja M-siiven välissä rakennuksen pohjoispuolella viikolla 44 (31.10.-4.11.). Porauksesta tulee aiheutumaan huomattavaa ja jatkuvaa melua. Töiden arvioitu kokonaiskesto on kuukausi. NCC Rakennus Oy pahoittelee aiheuttamaansa meluhaittaa.

Otakaaren puolelle rakennetaan jalankulkukäytävä työmaaparakkien viereen. Jalankulku ohjataan työmaan kulkuportin edestä. Portin kautta kulkee osa työmaan raskaasta liikenteestä, joten varovaisuutta tulee noudattaa portin edessä kuljettaessa.

Katso myös koontisivu Otakaari 1:n peruskorjauksesta täältä.

8. TalentIT -messut torstaina 3.11. Dipolissa

Suomen suurimmat ICT-alan rekrytointimessut järjestetään 3.11. Otaniemessä. TalentIT-messuilla opiskelijat ja muut alasta kiinnostuneet voivat luoda suoria kontakteja ICT-alan työnantajiin sekä saada vinkkejä avoinna olevista työpaikoista. Messut ovat myös loistava väylä kerätä tietoa itse toimialasta, erilaisista työnantajista ja heidän tarjoamistaan uravaihtoehdoista.

Tämän vuoden TalentIT-messujen teemana on urakunto. Työnantajia on pyydetty tuomaan messuilla esiin oman organisaationsa keinoja henkilöstönsä hyvinvoinnin varmistamiseksi ja työpaikalla viihtymiseksi. Teeman tarkoitus on saada myös opiskelijat pohtimaan omaa jaksamistaan ja huolehtimaan työkunnostaan pitkälläkin tähtäimellä.

Tänä vuonna messuille on ilmoittautunut 60 mielenkiintoista näytteilleasettajaa, ja mukana on kaikenlaisia organisaatioita start-up -yrityksistä kansainvälisesti tunnettuihin huippuihin. Messupäivän aikana Dipolin Klondyke-salissa järjestetään ”Paikka auki!” -infoja, joissa yritykset esittelevät omalla vuorollaan opiskelijoille tarjoamiaan työpaikkoja.

Käy katsomassa lisätietoja messuista ja ilmoittaudu ”Paikka auki!” -infoihin Intossa.

9. BEST Training Day 9.11.

When: 9.11.2011, 16:00

Where: Microsoft Finland, Keilaranta 7, 02150 Espoo

What: BEST Helsinki organizes the second training day of this semester for Aalto students and this time we are heading to the awesome (you’ll see ;)) Microsoft office at Keilaranta to hear about the cool new things they have been working on!

After the training, there will be more interesting discussions over delicious dinner and in the sauna!

Sign up here.

10. Nuorten ääni kuuluviin

Nuorten yhteiskuntatakuussa taataan jokaiselle alle 25-vuotiaalle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle työ-, harjoittelu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta. Tavoite on haastava, mutta yhdessä voimme sen saavuttaa. Juuri Sinun mielipiteesi on tosi tärkeä!

Sinä 15 – 29 -vuotias! Vastaa kyselyyn ennen 7.11.2011. Kyselylomakkeelle pääset tästä. . Kysely on suomenkielinen

Työ- ja elinkeinoministeriö ja nuorten yhteiskuntatakuu –työryhmä kiittää avustasi!

11. Pyhä kuuluu kaikille -taidekilpailu opiskelijoille käynnistyy

Opiskelijoille suunnattu Pyhä kuuluu kaikille -taidekilpailu alkaa marraskuun 1. päivänä. Kilpailun tavoitteena on antaa nuorten aikuisten ikäryhmälle konkreettinen mahdollisuus pohtia taiteen keinoin suhdettaan pyhään. Kilpailun kautta saadaan myös tietoa siitä, mitä nuoret aikuiset pitävät pyhänä. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

Kilpailu on avoin pääkaupunkiseudun yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, ammattikouluissa ja -opistoissa päätoimisesti opiskeleville riippumatta taiteellisen osaamisen tasosta tai opiskelualasta. Teemaa voi käsitellä haluamastaan näkökulmasta ilman rajoituksia. Kilpailusarjoja on kolme: kuvallinen ilmaisu, sanataide sekä multimedia tai kollaasi.

Jokaisessa sarjassa jaetaan 700 euron pääpalkinto sekä 200 euron palkinto. Lisäksi opiskelijoista koostuva esiraati valitsee kaikista kilpailutöistä yhden työn, joka palkitaan 200 eurolla. Kilpailuun voi osallistua 1.11.2011 ja 31.1.2012 välisenä aikana. Palkitut työt ovat esillä Pyhä kuuluu kaikille -näyttelyssä Lasipalatsin näyttelytilassa Helsingissä 26.4.–8.5.2012.

Kilpailun järjestää pääkaupunkiseudun evankelis-luterilaisten seurakuntien oppilaitostyö.

Lisätietoja: www.pyhakilpailu.net

Joanna Valtari pyhakilpailu@gmail.com tai Katja Kangas 09 8050 2547.

12. Teekkarikuva2011 -näyttely

Teekkarikuva2011 -kilpailun voittajat julkistetaan osoitteessa http://teekkarikulttuuri.ayy.fi/teekkariperinneviikko/ keskiviikkona 2.11.2011. Kilpailukuvista järjestetään näyttely Otaniemen kampuksen päärakennuksen aulassa 3.-10.11.2011. Saavu paikalle ihailemaan kilpailun tuotoksia!

Viikon linkki

Onko sinulla suunnitelmia ensi vuodelle? Käy tsekkaamassa iso kasa mahdollisuuksia osoitteesta ayy.fi/stop.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *