Viikkotiedote 48/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 48/2011

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Next Stop AYY – Haku vapaaehtoispesteihin on auki!
  3. Halloped haut auki 30.11. asti
  4. Iittalan myymälöissä alennus Aalto-yliopiston opiskelijoille
  5. Tutustu Tsinghuan yliopiston opiskelijoihin
  6. Apply for AIESEC internship in Canada
  7. Leffalippuja koehenkilöille
  8. Apply to NordicMUN
  9. Tervetuloa Helsinki Refugee Film Festival -tapahtumaan!

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Next Stop AYY – Haku vapaaehtoispesteihin on auki

Jaostolaiseksi, toimikuntaan tai jänniin elimiin? AYY tarjoaa monenlaisia hommia yhteisöstä, kulttuurista, kansainvälisyydestä, opintoedunvalvonnasta, liikunnasta, teekkarikulttuurista, viestinnästä ja yrityssuhdetoiminnasta kiinnostuneille.

Jaostot muodostavat ylioppilaskunnan vapaaehtoisuuden sydämen toimiessaan suoraan osana sen eri sektoreita. Kovalla työllä jaostolaiset tekevät AYY:n toiminnan näkyvimpiä juttuja, mikä palkitsee ikimuistoisilla kokemuksilla, uusilla taidoilla ja ystävillä. Jaostoja ovat Aava, Aura, Aalto-Liike, Kopojory, Ryhmä X, Kv-jaosto ja TJ. Ota mystisistä nimistä selvää ja löydä omasi!

Toimikunnat taasen ovat helppo ja hauska tapa osallistua ylioppilaskunnan toimintaan ja hankkia kokemusta spesifioidummalta alalta. Toimintaa löytyy vaikkapa erilaisten tapahtumien, uusille opiskelijoille järjestettävän ohjelman tai kehitysyhteistyön parista. Tulisiko sinusta vaikkapa trippitoimikuntalainen?

Haku jaostojen puheenjohtajiksi sulkeutuu 2.12. ja suurimpaan osaan muita tehtäviä 7.12.

Lisätietoja: ayy.fi/stop

3. Halloped haut auki 30.11. asti

Muistutukseksi ja/tai tiedoksi, että halloped-haut ovat käynnissä 30.11. asti: /stop/hallopedit/yleista/

Lisäksi AYY hakee ensi vuodeksi korkeakoulujen vastaavia hallinnon opiskelijaedustajia koordinoimaan kunkin korkeakoulun hallinnon opiskelijaedustajien toimintaa ja tukemaan AYY:n koulutuspoliittisen sektorin toimintaa: /stop/jaostot/koulutuspoliittinen-johtoryhma/

Lisätietoja aiheesta saa AYY:n koulutuspoliittiselta asiantuntijalta Janne Peltolalta, janne.peltola@ayy.fi tai puh. 050 520 9438

4. Iittalan myymälöissä alennus Aalto-yliopiston opiskelijoille

Arvon aaltolaiset, Iittala tarjoaa kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille 10-% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista, kaikissa pääkaupunkiseudun Iittala Outlet ja Iittala-myymälöissä. Edun saa esittämällä voimassaolevan opiskelijakortin ja etu on voimassa 31.08.2012 saakka. Alennus ei koske tilaustuotteita kuten Arabian Fujin kukat ja Memories, numeroituja tuotteita, Myiittala Aalto-maljaa, Art Works-, Claritas ja Vodou -kokoelmia.

5. Tutustu Tsinghuan yliopiston opiskelijoihin

AYY tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan kiinalaiseen kulttuuriin ja kiinalaisiin ihmisiin. AYY ja ystävyysylioppilaskuntamme Tsinghuan yliopistosta (Peking) haluavat lähentää Aallon ja Tsinghuan opiskelijoita erilaisten projektien kautta tulevina vuosina.

Ensimmäinen näistä on hyvin yksinkertainen. Jos sinua kiinnostaa tutustua Kiinan parhaimman yliopiston opiskelijoihin niin lähetä nimesi, ikäsi, pääaineesi (koulutusohjelmasi), sähköpostisi osoitteeseen international(at)ayy.fi. Kerro myös mitä mahdollisia muita yhteydenpitovälineitä (kuten esim. skype) käytät ja kuvaile muutamalla lauseella mitä juuri sinä haluaisit oppia tulevalta kiinalaiselta kaveriltasi (englanniksi).

Joulukuun alussa yhdistämme halukkaat henkilöt keskenään ja jaamme heidän yhteystietonsa toisilleen. Tämän jälkeen kaikki on teistä kiinni. Voitte tutustua uuteen kaveriin sähköpostitse kerran, voitte soitella viikoittain skypellä tai voitte vaikka ystävystyä niin paljon, että olet jo tammikuussa matkalla Pekingiin.

6. Apply for AIESEC internship in Canada

Are you interested in working abroad? Do you have educational background and/or working experience in programming? AIESEC Aalto is offering internships opportunities in Canada for Aalto students.

Era Environmental Consulting in Montreal requires programmers with knowledge of SQL, Javascript, Visual Basic, C/C++, .Net, ASP. Duration: 6-8 months. Salary $2000/month.

CATI Training Systems in Montreal requires a programmer with the knowledge of C/C++, Active X, Open GC, Visual studio. Duration 12 months. Salary $2500-$3000/month.

Apply by sending your Study Transcript, CV and cover letter to our Project Leader in Outgoing Exchange of AIESEC Aalto at emma.lottanen@aiesec.net by 23:59 December 04th, 2011.

For more information, please visit our website.

7. Leffalippuja koehenkilöille

Mediatekniikan laitos etsii koehenkilöitä kahteen kokeeseen. Edellytyksenä osallistumiselle on sujuva suomenkielen taito. Kumpikin koe kestää noin tunnin. Kokeisiin osallistuminen ei ole toisiaan poissulkevaa, halutessasi voit osallistua molempiin.

Tabletilla suoritettava käytettävyyskoe. Palkkiona Finnkinon leffalippu. Ilmoittautumislinkki.

Aikakauslehtitutkimus. Palkkiona Finnkinon leffalippu/lounasseteli. Ilmoittautumislinkki.

Aalto SCI Mediatekniikan laitos, Visuaalisen median tutkimusryhmä

8. Apply to NordicMUN

Nurmijärvellä Kiljavanrannassa pidetään 23.-26.4.2012 yhteispohjoismainen Malli-YK-kokous (Nordic MUN). Kokouksen teemana on ilmastonmuutos ja kokouskielenä englanti. Tapahtumassa järjestetään samanaikaisesti sekä yleiskokous- että turvallisuusneuvostosimulaatio.

Sähköinen ilmoittautuminen kokoukseen on käynnissä ja päättyy 10.12.2011.

Kutsut, ilmoittautumislomakkeet (yleiskokous, turvallisuusneuvosto, puheenjohtajat, opettajaseminaari) ja lisätietoa tapahtumasta löytyy tapahtuman nettisivuilla osoitteessa www.nordicmun.com Hallintohenkilöstöön tai mediatiimiin haluavia pyydetään lähettämään lyhyt vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse osoitteeseen: nordicmun(at)ykliitto.fi Lähetä hakemuksesi mielellään jo heti tänään!

9. Tervetuloa Helsinki Refugee Film Festival -tapahtumaan!

Pakolaisneuvonta ry järjestää Suomen ensimmäisen pakolaiselokuvafestivaalin Helsinki Refugee Film Festivalin 25.–26.11. Suomen elokuvasäätiön auditoriossa, Kanavakatu 12.

Elokuvien lisäksi festivaaliohjelmassa on työpajoja ja puhetilaisuuksia. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä tietoa pakolaisuudesta, siirtolaisuudesta, ihmiskaupasta ja poliittiseen vainoon liittyvistä kysymyksistä.

Festivaaliohjelman seitsemän näytöstä koostuu 13 hienosta ja ajatuksia herättävästä elokuvasta. Elokuvien joukossa on sekä kansainvälisesti palkittuja että opiskelijoiden tekemiä debyyttielokuvia, ensi kertaa Suomessa valkokankaalla nähtäviä elokuvia sekä hieman vanhempia mutta yhä ajankohtaisia elokuvia.

Tapahtumassa esitetään dokumentteja, täyspitkiä sekä lyhytelokuvia Suomesta, Pohjoismaista ja muista Euroopan maista sekä mm. Kongosta, Brasiliasta ja Uudesta Seelannista.

Kaikkiin festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

http://helsinkirefugeefilmfestival.wordpress.com/
www.pakolaisneuvonta.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *