Viikkotiedote 3/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 3/2012

AYY:n toisia synttäreitä juhlitaan 4.-5.2.2012 Heurekassa. Ilmoittautuminen juhliin on käynnissä 27.1.2012.saakka. http://www.vuosijuhlat.fi/

AYY toivottaa kaikille mukavaa, menestyksekästä ja kiireetöntä alkanutta vuotta 2012.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Aalto Thinks 2012 – Kuka puhuu ja mistä?
  3. TTER:n vuoden ensimmäinen hakukierros, DL 29.1.
  4. Contact Forum -rekrytointimessut Kaapelitehtaalla 26.1.
  5. Työkaluja jännittäviin tilanteisiin -työpaja
  6. Ura- ja rekrytointipalveluita tekniikan opiskelijoille
  7. Viestinnän ja kielten kursseja tarjolla
  8. Leffalippuja koehenkilöille
  9. Björn Savén Suomi-Amerikka -apuraha Yhdysvalloissa opiskeluun
  10. Liikunta tiedottaa
  11. Tanssiyhdistys Polijazzin kevään tanssitunnit alkavat 19.1.
  12. Judo-Kan järjestää judon alkeiskurssin, tule seuraamaan näytöstä la 21.1. klo 15
  13. Club Lagoon 02.02.2012
  14. Ennakkonäytös Kansanhiihto 15.2.2012/”Aalto-kampanja”
  15. Kristillinen meditaatio opiskelijoille ja henkilökunnalle

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Aalto Thinks 2012 – Kuka puhuu ja mistä?

AYY järjestää keväällä 2012 Aalto Thinks –foorumin, jossa opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus vuoropuheluun Suomen huippujohtajien ja –vaikuttajien kanssa.

Käy täyttämässä tapahtuman kyselylomake 29.1.2012 mennessä täällä  ja vaikuta siihen, mistä tapahtumassa puhutaan ja kenelle puheenvuoroja jaetaan!

3. TTER:n vuoden ensimmäinen hakukierros, DL 29.1.

Uusi vuosi, uudet kujeet? Hae avustusta TTER:lta! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Vuoden ensimmäinen hakukierros on avattu. Hakuaika päättyy sunnuntaina 29.1.2012 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Kannattaa myös muistaa, että pieniä, nopealla aikataululla toteutettavia projekteja varten on avoinna TTER:n jatkuvasti auki oleva kevennetty haku aina toukokuun loppuun asti! Kevennetyn haun kautta voi anoa korkeintaan 300 euron avustussummia lähettämällä lyhyen hakemuksen sähköpostitse.

Tarkempia tietoja löytyy TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Lisätietoja voi kysellä myös sähköpostitse osoitteesta tter@list.ayy.fi.

4. Contact Forum -rekrytointimessut Kaapelitehtaalla 26.1.

Etsitkö kesätöitä? Kiinnostaako työharjoittelu? Tarvitsetko vinkkejä CV:n hiomiseen rekrytoinnin ammattilaiselta? Pohditko tulevaa uraasi? Kannattaa suunnata Kaapelitehtaalle 26.1. klo 10-17!

Tänä vuonna Contact Forum -messuille osallistuu noin 80 yritystä useilta eri aloilta. Messut tarjoavat oivan mahdollisuuden tutustua näihin työnantajiin ja parhaassa tapauksessa löytää itselleen sopivia töitä.

Esiintymislavalle nousee monia kovan luokan puhujia ja mukana myös ilmainen CV-klinikka. Meltwater Group järjestää pienryhmätilaisuuden sosiaalisesta mediasta ja siihen osallistuvilla on mahdollisuus vakuuttaa rekrytointihenkilökunta ja päästä jatkohaastatteluun. Messuilta löytyy myös ammattivalokuvaaja CV-valokuvia varten! Kuvaus maksaa kaksi euroa, joka mahdollisine lisälahjoituksineen menee AYY:n Kehitysyhteistyöjaoston kummihankeprojektiin Swazimaassa!

Messuille pääset kätevästi ilmaisbusseilla Aallon kampuksilta Otaniemestä, Töölöstä ja Arabiasta! Tapahtuma on ilmainen.

Lue lisää tapahtuman nettisivuilta tai Facebookista.

5. Työkaluja jännittäviin tilanteisiin -työpaja

Keväällä 2012 järjestetään Aalto-yliopiston perustutkinto-opiskelijoille Työkaluja jännittäviin tilanteisiin –työpaja. Työpaja on tarkoitettu opiskelijoille, joilla jännitys vaikuttaa opiskeluun ja jotka toivoisivat keinoja jännityksen kanssa pärjäämiseen. Jännittämistä on monenlaista, yksi jännittää esiintymistä, toinen sosiaalisia tilanteita, kolmas jotakin aivan muuta. Työpajassa on tarkoitus ja mahdollisuus käsitellä erilaisia tilanteita ja jännittämistä yleensä – osallistujien omista lähtökohdista. Työskentelytapoina käytetään keskustelua sekä yksin ja yhdessä tehtäviä harjoituksia. Työpajan vetäjinä toimivat opintopsykologit Minna Nevala ja Paula Venäläinen.

Työpajan kokoontumiset ovat perjantaisin 27.1.-2.3. klo 10-12 Otaniemessä Innopoli 2:ssa (Tekniikantie 14). Ilmoittautumiset 20.1. mennessä sähköpostilla opintopsykologi(at)aalto.fi.

Työpajan työskentelykieli on suomi.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet

6. Ura- ja rekrytointipalveluita tekniikan opiskelijoille

Kesätyönhaku on jo ajankohtaista! Muistathan hyödyntää Ura- ja rekrytointipalvelujen tarjoamia palveluita ja harjoitteluohjelmia. Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa tekniikan alan opiskelijoille:

7. Viestinnän ja kielten kursseja tarjolla

Ihmetteletkö, miten jotkut osaavat lukea japanin kielen merkkejä? Haluaisitko vielä kohentaa englannin kielen osaamistasi tai oppia esimerkiksi ranskaa? Haluatko parantaa esitelmä-, kokous- tai neuvottelutaitojasi ja samalla omia työnsaantimahdollisuuksiasi?

Kielikeskus tarjoa viestinnän kurssien lisäksi myös englannin, espanjan, italian, japanin, kiinan, portugalin, ranskan, ruotsin, saksan, suomen ja venäjän kielen opetusta.

Tulee, me opetamme sinut puhumaan!

Lisätietoja löydät täältä.

8. Leffalippuja koehenkilöille

Mediatekniikan laitos hakee koehenkilöitä iPad-käytettävyystutkimukseen Otaniemessä. Edellytyksenä osallistumiselle on sujuva suomenkielen taito. Testi kestää noin tunnin. Palkkiona osallistumisesta Finnkinon leffalippu.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Aalto SCI Mediatekniikan laitos, Visuaalisen median tutkimusryhmä

9. Björn Savén Suomi-Amerikka -apuraha Yhdysvalloissa opiskeluun

Björn Savén Suomi-Amerikka -apuraha (aikaisemmin IK Suomi-Amerikka -apuraha) tarjoaa vuosittain lahjakkaille talouden, kauppatieteiden tai teknillisen korkeakoulun opiskelijoille mahdollisuuden laajentaa akateemista ja kansainvälistä osaamistaan Yhdysvaltojen huippuyliopistoissa. Lukuvuodeksi tarkoitetun apurahan määrä on 30 000 euroa. Lisätietoja.

Hakukriteerit

  • Suomen kansalaisuus
  • 23–30 vuoden ikä
  • Kauppatieteen tai teknillisen alan ylempi tai alempi korkeakoulututkinto suomalaisesta oppilaitoksesta tai vastaava
  • Tavoite opiskella vähintään yksi vuosi yliopistotason tutkintoa varten Yhdysvalloissa, tähtäimessä ura talouden tai teollisuuden alalla Suomessa

Kuinka hakea apurahaa?

Björn Savén Suomi-Amerikka -apurahaa hallinnoi Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton Apurahasäätiö, jonka internet-sivuilta www.sayl.fi saa lisätietoja apurahan hakukriteereistä. Hakuaika päättyy 27. tammikuuta 2012.

10. Liikunta tiedottaa

  • Otahallin koris- ja lentissarjoihin ilmoittautuminen päättyy 15.1. Ilmoittautumiset ja sarjatiedot UniSportin sivuilta.
  • Lähde kokeilemaan Lacrossea. Tutustuminen ti 17.1 klo 20.30-21.30 Myllypuron Pallomyllyssä. Lisätietoja.
  • SELL 2012 kotikisoihin ilmoittautuminen on auki. Käy ilmoittautumassa SELL-kisojen kotisivuilla.

Lisätietoja heidi.heiskanen@ayy.fi

 11. Tanssiyhdistys Polijazzin kevään tanssitunnit alkavat 19.1.

Aalto-yliopistolaisten tanssiyhdistys Polijazzin kevään viikkotunnit starttaavat viikolla 3 ja jatkuvat viikolle 19. Vakioviikkotunteina on tarjolla nykytanssia, breakkia, streettiä ja caribbean streettiä. Katso aikataulut täältä. Tervetuloa jatkamaan tutun lajin parissa tai ihastumaan uusiin tansseihin!

Kaikki viikkotunnit pidetään Jämeräntaival 3a:n monitoimitilassa Otaniemessä (ks. kartta). Ensimmäinen tunti on ilmainen kokeilukerta, ja voit osallistua tunneille myös kesken kauden. Polijazzin jäsenmaksu 35 euroa oikeuttaa käymään yhdellä vakioviikkotunnilla kevään ajan. Jos haluat käydä kahdella viikkotunnilla, maksu on 45 euroa, ja kolmella tunnilla käymisestä maksu on 50 euroa. Maksu maksetaan Polijazz ry:n tilille 130930-59683 Nordea Otaniemi viitteellä 13.

Ilmoittaudu tunneille osoitteessa http://polijazz.ayy.fi/ tai tulemalla suoraan tunnille. Liitythän myös Polijazzin facebook-ryhmään!

12. Judo-Kan järjestää judon alkeiskurssin, tule seuraamaan näytöstä la 21.1. klo 15

Ovatko talven liukkaat yllättäneet ja kaatuessa pelottaa, että jotain menee rikki? Tai tuntuuko oma kunto rapistuneen niin, että portaiden nouseminen on muuttunut vuorikiipeilyksi? Ei hätää, sillä tänä keväänä Judo-Kan järjestää aikuisten (yli 16-vuotiaiden) alkeiskurssin lauantaisin 21.1. alkaen. Kurssilla harjoitellaan judon perustaitoja kaatumisista heittoihin ja sidonnoista käsilukkoihin.

Alkeiskurssin näytös sekä ensimmäiset ilmaiset kokeiluharjoitukset järjestetään lauantaina 21.1. klo 15.00 Rastaalan koululla, Kalasääksenkatu 4. Varsinaiset harjoitukset alkavat lauantaina 28.1. klo 11.00-12.30. Kurssille ei ole kuntovaatimuksia, mutta mikäli Sinulla on tuki- ja liikuntaelinvaivoja, keskustelethan niistä valmentajien kanssa ennen ensimmäisten harjoitusten alkua.

Kurssin hinta on 100€ (80€ opiskelijoille) + 55€ Judoliiton jäsenmaksu, joka sisältää mm. kattavan judotapaturmavakuutuksen. Omalla vakuutuksella ja täysin omalla vastuulla harjoiteltaessa Judoliiton jäsenmaksu ei ole pakollinen.

Ennakkoilmoittautuminen on auki seuran kotisivuilla, osoitteessa www.judo-kan.fi.

Lisätietoja: Henri Koponen, henri.koponen@judo-kan.fi

13. CLUB LAGOON 02.02.2012

CLUB LAGOON 02.02.2012 @ The Circus – Kesäisimmät & poikkitieteellisimmät haalaribileet Luvassa kuumaa tunnelmaa ja kylmiä juomia – tietysti opiskelijaystävällisin hinnoin.

Helletunnelman järjestää Kulttuurijaosto (KUJ ry).
Tapahtuma Facebookissa

 14. Ennakkonäytös Kansanhiihto 15.2.2012/”Aalto-kampanja”

Aalto-yliopiston opiskelijoille on tarjolla lippuja Kansanhiihto 2012 -näytelmän ennakkonäytökseen 15.2.2012 kello 19.00 hintaan 10 euroa/lippu. Kyseessä on latu-uskottava tragikomedia hiihtävän kansan sankareista.

Kansanhiihto pohtii millaista on sankaruus nykymaailmassa, kun kilpailussa ei keinoja kaihdeta eikä latua anneta. Jos ihminen putoaa pois yhteiskunnan kilpahiihdosta onko hänellä enää mitään arvoa?

Nämä ”Aalto-yliopiston kampanjaliput” täytyy lunastaa viimeistään 23.1.2012 mennessä, lippujen määrää ei ole rajoitettu ts. voi varata useampiakin lippuja ko. esitykseen. Lippuja on kuitenkin rajoitettu määrä, joten kannattaa toimia nopeasti.

Liput 15.2. Kansanhiihtoon varataan ja lunastetaan lippumyymälästämme p. 010 7331 331, mainitse lippuja varatessasi koodi ”Aalto-yliopisto”.

Lisätietoja esityksestä saat täältä.

15. Kristillinen meditaatio opiskelijoille ja henkilökunnalle

12.1.2012 alkaen

  • Aika: torstaisin klo 12.00-12.20
  • Paikka: Hiljainen huone, Päärakennus, Otakaari 1 N
  • Järjestäjä: Otaniemen kampuksen Aalto-papit

TERVETULOA!

Viikon linkki

Orientoidu uuden vuoden alkuun ilmoittautumalla AYY:n vuosijuhlille, jotka järjestetään Heurekassa 4.2.2012. Maistiaisiksi voit katsella vuosijuhlavideon vol. 1 osoitteesta http://vimeo.com/33864830