Viikkotiedote 4/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 4/2012

AYY:n toisia synttäreitä juhlitaan 4.-5.2.2012 Heurekassa. Ilmoittautuminen juhliin on käynnissä 27.1.2012.saakka. http://www.vuosijuhlat.fi/

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Aalto 2.0 – AYY 2v-vuosijuhla 4.-5.2.2012
  3. Haku auki Aavan alaisiin toimikuntiin
  4. City Adventure –tapahtuma 27.1.
  5. Ulkomaisten opiskelijoiden MPR-rokotuksia tehostetaan
  6. Uuden ryhmätyötilan tupaantuliaiset
  7. Liity Polyteknikkojen Orkesteriin
  8. Tervetuloa Aalto Cocktailin järjestämille Cocktailsitseille
  9. AIESEC work abroad programme
  10. AYY:n liikuntasektori tiedottaa
  11. Polyteknikkojen Ilmailukerho järjestää purjelentokoulutuksen (GPL)
  12. Aalto Aikikain aikidonäytös ma 30.1. klo 16:30 ja kevään treenit aloittelijoille
  13. Ristin killan uusien kasvojen saunailta Rantsun isolla puolella to 26.1. klo 18.00
  14. AaltoES:n tapahtumat tammikuussa
  15. Ura- ja rekrytointipalveluita kauppatieteiden opiskelijoille
  16. Study Abroad Fair – Destination Europe

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Aalto 2.0 – AYY 2v-vuosijuhla 4.-5.2.2012

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta juhlii kaksivuotista taivaltaan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna riemukkaissa tunnelmissa. Ilonpito starttaa lauantaina 4.2. kello 19:00 tiedekeskus Heurekassa, missä päästään hyvän seuran, ruuan, juoman ja musiikin lisäksi nauttimaan myös Tulevaisuus 20X0 -näyttelystä sekä planetaarionäytöksestä. Jatkoille Helsinki Clubille siirrytään juhlimaan kello 23. Sunnuntaina lysti jatkuu vielä villin, veikeän ja railakkaan viidakkobrunssin merkeissä Viikin Gardeniassa klo 12. Brunssille on bussikuljetus Otaniemestä Töölön ja Arabianrannan kautta.

Pääjuhlan hinta on opiskelijoille 70€ ja muille 90€ sisältäen juhlan Heurekassa sekä jatkot. Sunnuntain brunssin hinta on 15€. Pukeutuminen lauantaina vapaamuotoisen juhlavasti, esimerkiksi cocktail-asuun. Brunssilla pukukoodista ei stressata.

Ilmoittautuminen sulkeutuu 27.1. tai paikkojen täyttyessä. Ilmoittautuminen ja lisätietoja osoitteessa www.vuosijuhlat.fi.

3. Haku auki Aavan alaisiin toimikuntiin

Haluaisitko tehdä ensi vuonna jotain siistiä ja aivan uutta? Tässä on sinun mahdollisuutesi. Haku Seikkailuseuraan, Trippiin ja Art Goes Aaltoon on auki perjantaihin 27.1. asti osoitteessa ayy.fi/stop. Alla lyhyet kuvaukset jokaisesta toimikunnasta.

Seikkailuseura
Ovatko uuden opiskelijat kivoja? Haluatko tehdä jotain täysin uutta ja erilaista? Oletko kävelevä ideakone ja täynnä intoa päästä toteuttamaan niitä? Jos vastasit kyllä, tässä on sulle elämäsi diili!

Seikkailuseura toimii ylioppilaskunnan Uudet opiskelijat -sektorilla ISOtoimikunnan ja fuksitoimikunnan ohella, ja järjestää monenlaista jännittävää ohjelmaa uusille opiskelijoille koko Aallon laajuudella. Toimikunta on upouusi, joten kaikki on mahdollista. Miltäs kuulostaisi vaikkapa kampusjuoksu, seikkailumökkeily tai alternative reality game? Mitä tahansa jännittävää uusien opiskelijoiden kannattaa matkallansa Aaltolaisiksi kokea, sen voi seikkailuseura antaa.

Vastaukset kysymyksiisi antaa seikkailuseuran puheenjohtaja ja uusien opiskelijoiden vastaava Johanna Vesterinen (etunimi.sukunimi@ayy.fi, 0408219333).

Art Goes Aalto
Art Goes Aalto (AGA) on toimikunta, joka järjestää kulttuuritapahtumia kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille. AGA:ssa pääset toteuttamaan itseäsi ja tapaat paljon uusia kavereita.

Ylioppilaskunnan alaisena toimikuntana AGA:lla on tapahtumien järjestämiseen paljon resursseja käytettävissään. Lisäksi nuorena toimikuntana Art Goes Aallolla on mahdollisuus toteuttaa melkein mitä kulttuuriin liittyviä tapahtumia tahansa, kun vuosia jatkuneet perinteet eivät ole sitä velvoittamassa!

Viime vuonna järjestettiin mm. ulkoilmaelokuvateatteri, kirpputori sekä televisiosarja Arvostele mun illallinen -tyyppinen tapahtuma.

Lisätietoja Art Goes Aallon puheenjohtajalta, Eeva Henriksonilta (etunimi.sukunimi@ayy.fi, 0407784140).

Trippi
Aavan alaisessa reissutoimikunnassa pääset tutustumaan opiskelijaexcursioiden ja matkojen maailmaan, sekä järjestämään unelmasi opiskelijatripin. Tavoittelet sitten bussikyytiä Oktoberfesteille tai Rovaniemen Poronkusema Approon matkaamista laadukkaassa Aaltoseurassa, on tämä toimikunta valintasi. Toimikunnassa mahdollisia ovat niin mukavat rämäreissut opiskelijatapahtumiin, kunnianhimoiset yritysexcursiot kuin viikon matka Kiinassa. Tarvitset vain reipasta tekemisen meininkiä ja halua pusertaa Aaltolaiset matkalle.

Kaikkiin heränneisiin kysymyksiin vastaa Niko Ferm (etunimi.sukunimi@ayy.fi, 0509943120).

4. City Adventure –tapahtuma 27.1.

Tervetuloa kansainvälisen kauden avajaisiin! Tapahtuma alkaa hauskalla rastikilpailulla lumisessa Helsingissä. Lähtöpiste on Narinkkatorilla klo 16.00. Kilpailijat muodostavat 5-7 hengen tiimit ja saavat ohjeistuksen kisaan. Ota mukaasi

  • kamera (tai kamerallinen puhelin)
  • keino siirtää kuvat tietokoneelle myöhemmin (kuten muistikortti, USB-piuha, Bluetooth)
  • haalarit ja muuten säänmukainen vaatetus!

Kisa on mahtava tilaisuus päästä tutustumaan uusiin ja vanhoihin ulkkareihin sekä kansainvälisyydestä kiinnostuneisiin suomalaisiin paremmin ja voittaa upeita palkintoja!

Kisamateriaalit on palautettava klo 21 mennessä Otaniemen Rantasaunan pienelle puolelle. Voittajat palkitaan myöhemmin samana iltana. Rantasaunalla on tarjolla juomaa, ruokaa, sauna, julkinen karaoke ja kansainvälinen ilmapiiri!

Lyhyesti:

  • Mitä: rastikilpailu ja jatkot
  • Missä: Helsinki ja Rantasauna
  • Milloin: 27.1. klo 16.00 (älkää myöhästykö!)

Facebook-event

5. Ulkomaisten opiskelijoiden MPR-rokotuksia tehostetaan

Kv-opiskelijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä paikalliseen YTHS:n toimipisteeseen, ellei heitä ole vielä rokotettu tuhkarokkoa vastaan. THL suosittaa, että ulkomaalaisten opiskelijoiden tuhkarokkorokotuksiin kiinnitetään oppilaitoksissa erityistä huomiota ja tarvittaessa tarjotaan täydennysrokotuksia kesäkuun 2012 loppuun asti. Ellei opiskelija ole sairastanut tuhkarokkoa, hänellä tulee olla kaksi MPR-rokotusta, jotta hän olisi suojassa tuhkarokolta. Ulkomaalaisten opiskelijoiden rokotuksiin voi käyttää THL:stä tilattua maksutonta rokotetta. Tuhkarokko on infektiotaudeistamme tarttuvimpia. Tauti leviää suojattomien kautta hyvin myös rokotetussa väestössä.

6. Uuden ryhmätyötilan tupaantuliaiset

Aalto Design Factorysta sekä Aalto Hub Töölöstä inspiroitunut tila viettää tupaantuliaisia keskiviikkona 25.1. klo 11:45-14 Konetekniikka 1 talossa (Otakaari 4, 2. krs). Tila on osa opiskelijoiden ja henkilökunnan syksyn lopulla aloittamaa yhteisprojektia opiskelutilojen parantamiseksi K1-talossa. Paikalla on projektin väkeä kertomassa projektista ja nykyaikaisen opiskelutilan jatkumisesta sosiaalisen median puolelle (http://tinyurl.com/AaltoStudents). Tila on tarkoitettu Aaltolaisille ja keskiviikosta eteenpäin kaikkien vapaasti käytössä.

Lisätietoja
Design Factory
Aalto Hub Töölö

7. Liity Polyteknikkojen Orkesteriin

Polyteknikkojen Orkesteri juhlistaa tänä vuonna 90-vuotista taivaltaan juhlakonsertilla ja vuosijuhlalla lauantaina 14. huhtikuuta sekä kevätkiertueella 24.-25.3. Juhlintaan voi vielä osallistua orkesterin riveissä, sillä tilaa uusille soittajille on. Erityisesti jousisoittajia kaivattaisiin lisää, mutta muillekin varmasti tilaa löytyy. Kevätkauden ohjelmistossamme on Sibeliuksen Pohjolan tytär, Mendelssohnin Viulukonsertto e-molli, solistina Silja Fontana, ja Brahmsin 2. sinfonia. PO harjoittelee maanantaisin klo 18-21 Servin Mökissä (Jämeräntaival 4, Espoo), tervetuloa mukaan!

Lisätietoja netistä  ja osoitteesta tiedottaja@polyteknikkojenorkesteri.fi

8. Tervetuloa Aalto Cocktailin järjestämille Cocktailsitseille

Luvassa on vuoden tyylikkäimmät sitsit kun Otaniemen Design Factorylla kohtaavat cocktail ja laulu! Kaiva kaapista Casual Cocktail -asukokonaisuutesi ja valmistaudu vuoden elämykseen. Luvassa on Linnan juhlia suunnitelleen herran valmistamia makuelämyksiä, railakkaita lauluja ja tietysti cocktaileja. Cocktailsitsit maksavat vaivaiset 12e ja mukaan pääset ilmoittautumalla netissä, minkä jälkeen lähetämme sinulle maksuohjeet.

Ilmoittautuminen sulkeutuu ti 24.1. Tapahtuma on suomenkilinen.

  • MITÄ: Cocktailsitsit
  • MISSÄ: Design Factory, Otaniemi
  • MILLOIN: to 26.1.2012 klo 19 ->
  • HINTA: 12e, jolla saa 5 sitsijuomaa ja herkullista sitsiruokaa
  • DRESSCODE: Casual Cocktail
  • ILMOITTAUDU VIIMEISTÄÄN: ti 24.1.2012
  • Yhteistyössä: Vehmaan Maut ja Mixtec

Event Facebookissa

9. AIESEC work abroad programme

Are you looking for international experience?

AIESEC offers Expert internships which focus on programming and marketing in Taiwan and Globe Internships which focus on volunteering in Brazil, Taiwan, Malaysia, Kenya, Nigeria, Romania and VietNam in spring and summer 2012.

The deadline for applications is 3rd February 2012. Online application

INFO EVENING on 27.1.2012 at 18.00 in Pieni Puoli, KY Building, Pohjoinen Rautatiekatu 21 B, 3rd floor. For more information please contact AIESEC Aalto Outgoing Exchange: chi.phan@aiesec.net

10. AYY:n liikuntasektori tiedottaa

  • Yhdessä liikkumaan – hae vertaisohjaajaksi liikuttamaan itseäsi ja muita: Otaniemessä käynnistyy maaliskuussa uusi liikuntaryhmä, johon haetaan 2-4 ohjaajaa opiskelijoiden parista. Ohjaajille luvassa hyvät palkinnot. Lue lisää
  • Tulevia OSM-kisoja: Avantouinnin OSM-kisat Nokialla 16.-18.3.2012. Lumikenkäilyn OSM-kisat Espoossa 4.2. Finlandiahiihto 50km Lahdessa 26.2. Lisätietoja kisoista ja ilmoittautumisesta.
  • UniSportin uudet sivut: Käy tutustumassa UniSportin uusittuihin nettisivuihin ja tutustu samalla kevään liikuntatarjontaan.

11. Polyteknikkojen Ilmailukerho järjestää purjelentokoulutuksen (GPL)

Oletko koskaan haaveillut lentämisestä? Jos olet niin nyt sulla olisi täydellinen mahdollisuus aloittaa purjelennon harrastus sillä PIK järjestää tänä keväänä taas purjelentolupakirjakurssin!

Kurssin esittely ja teoriaosuus alkaa 30.1.2012 18.00 Otaniemessä ja lento-osa järjestetään myöhemmin keväällä Räyskälässä. Teoriakurssi maksaa 150€ ja siihen sisältyy opetus (43 oppituntia) ja kurssimateriaali. Kurssille osallistuminen edellyttää jäsenyyttä kerhossa, jäseneksi voi liittyä kuukausikokouksessa joka pidetään seuraavan kerran 25.1.2012 alkaen klo.18. Paikkana on Ossinlinna.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen kurssille: purjelento@pik.fi Koulutus on suomenkielinen.

www.pik.fi

12. Aalto Aikikain aikidonäytös ma 30.1. klo 16:30 ja kevään treenit aloittelijoille

Aalto Aikikai järjestää aikidonäytöksen maanantaina klo 16:30 Jämeräntaival 5 A:n tatamisalissa. Treenit aloittelijoille alkavat torstaina klo 16:30 samassa paikassa. Tarkemmat tiedot löytyvät seuran kotisivulta.

13. Ristin killan uusien kasvojen saunailta Rantsun isolla puolella to 26.1. klo 18.00

Aika aloittaa opiskelut uusien ja vanhojen tuttujen kanssa lämpimissä tunnelmissa! Luvassa uskovien yhteyttä, saunomista, vatsan täytettä, lepoa ja Sanan antia. Ilta on holiton ja mukaan voi tulla vaikka vain käväisemään. Tule rohkeasti mukaan ja nähdään rantsulla.

Myös perinteinen keskiviikon ilta kappelilla klo 18.30(+akateeminen vartti), vieraana Mikael Jumppanen aiheenaan: Tässä olen, lähetä minut ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” Matt 11:28

14. AaltoES:n tapahtumat tammikuussa

26.1 4p.m. Insiders’ Insights – The Gaming Industry @Aalto Venture Garage, Betonimiehenkuja 3, 02150 Espoo, Finland

Valuable insights into the gaming industry to students and budding entrepreneurs, with the focus on:

  • the state and future of the industry – trends and developments
  • breaking into the business
  • start up stories

Event on Facebook

31.1 4p.m. Get Involved with Aaltoes @Aalto Venture Garage, Betonimiehenkuja 3, 02150 Espoo, Finland

  • Do you want to have an impact on the future of the Finland?
  • Do you want to know what is a startup?
  • Would you like to work in a startup in Helsinki, Sillicon Valley, New York, Berlin, Moscow or London?
  • Are you willing to learn & work faster and harder than ever before?

If the answer is YES to any of the previous questions, then we have got something for you! Come to Aalto Venture Garage on 31.1. and you’ll get the answers.

RSVP

Food and Drinks will be served on both events

15. Ura- ja rekrytointipalveluita kauppatieteiden opiskelijoille

(ECON) Mursut kesäksi töihin! –koulutus ti 24.1.klo 9 – 11.30 Kauppiksen päärakennuksen salissa A-201. Tilaisuus on suunnattu kauppakorkeakoulun mursuille, mukaan voi ilmoittautua vielä maanantaina. Tarkempi ohjeistus CareerWebin tapahtumissa

Englanninkielisille ECON tutkinto-opiskelijoille on tarjolla seuraava tapahtuma:

(ECON) KY Career Afternoon, Wed 25.1., Introduction to finding employment in Finland, with KONE and Rovio. For international School of Economics degree students. More information.

Huomaa myös, että CareerWebin tapahtumakalenterissa on käynnissä ilmoittautuminen moniin työnhakukoulutuksiin.

Aallon ura- ja rekrytointipalvelut löytyvät nyt myös Facebookista!

16. Study Abroad Fair – Destination Europe

Kiinnostaako vaihto-opiskelu ulkomailla? SCI järjestää kaikille tekniikan alan opiskelijoille suunnatun Study Abroad –vaihto-opiskelumessut Otaniemen päärakennuksella 25.-26.1. Tapahtuma kerää partneriyliopistojen edustajat, kotimaiset yhteistyökumppanit sekä Aallon omaa henkilökuntaa vastaamaan kysymyksiin, joita ulkomailla opiskelua suunnittelevat pohtivat aina vaihtopaikan valinnasta opintojen hyväksymiseen. Tule paikalle, saat vastaukset kysymyksiisi yhdellä kertaa!

  • Ke 25.1. klo 10-14 Vaihtomessut, päärakennuksen ala-aula (Otakaari 1)
  • To 26.1. klo 10-14 Vaihtomessut, päärakennuksen ala-aula

Info-desk

Messujen infopisteessä voit kysyä vaihto-opiskelusta, opintotuesta ulkomailla opiskelun aikana sekä saada neuvontaa vaihto-opintojen suunnitteluun koulutusohjelmien suunnittelijoilta. Messuilla paikalla myös Otaniemen kansainvälisiä opiskelijoita, joilta voit kysyä heidän kotiyliopistoistaan – ja vaikka siitä, millaista se vaihto-opiskelu oikein on?

Lisätietoa

Viikon linkki

Joko katsoit vuosijuhlavideon? Stay tuned for more!