Viikkotiedote 5/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 5/2012

SELL-kisojen ilmoittautuminen on jo hyvässä vauhdissa! Varsinainen ilmoittautuminen päättyy 20.3 (myöhemmin voi myös ilmoittautua, mutta hieman korkeammalla hinnalla), joten nyt on hyvä aika aktivoitua! Katso lisätietoja kisojen kotisivuilta.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. AYY:n vuosijuhlien avoimet jatkot Helsinki Clubilla lauantaina 4.2.
  3. Gravitaatio saapuu jälleen laskiaistiistaina 21.2.
  4. Neljäs valtakunnallinen korkeakoulujen terveystutkimus käynnistyy
  5. Startup Life
  6. Shoot for the Stars with TalentMatch!
  7. Tervetuloa PSK Kuplan Laitesukelluksen Peruskurssille ja laitesukelluskokeiluun 2012!
  8. Sambakoulu Império do Papagaion bateria hakee uusia jäseniä
  9. Ilustrum – kv-aaltolaisesta lähtöisin oleva ilmainen peli julkaistu
  10. Etsitään esiintyjiä 4.ScienceSLAM Helsinki tapahtumaan
  11. Lääkärileikit: Rakkauden ammattilainen

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. AYY:n vuosijuhlien avoimet jatkot Helsinki Clubilla lauantaina 4.2.

Menikö vuosijuhlailmoittautuminen ohi vai törsäsitkö opintotuen vuokraan tai muuhun turhaan? Ei hätää, Aalto 2.0 järjestää kaikille avoimet jatkot Helsinki Clubilla, erittäin opiskelijabudjettiin sopivaan hintaan. Tule kokemaan vuosijuhlafiilis jatkoille!

Jatkojen pääsylipun hinta on 4 euroa, joka sisältää narikan. Tämän lisäksi tarjolla on pientä purtavaa yöllä ja opiskelijahintaiset juomat!

Illan aikana meitä viihdyttää DJ, sekä mahtava bändi Pikku2!

ELI:

  • Paikka: Helsinki Club (Yliopistonkatu 8 )
  • Aika: 4. helmikuuta klo 23.30. – 03.30.
  • Pääsylippu (sisältää narikan): 4 euroa
  • Juomat opiskelijan kukkaroon sopivilla hinnoilla.

3. Gravitaatio saapuu jälleen laskiaistiistaina 21.2.

Bulkka, Bulla ja Bileet! Gravitaatio tulee jälleen omana upeana itsenään laskiaistiistaina 21.2!

Kyseessä ovat alkuvuoden suurimmat poikkitieteelliset bileet, ja luvassa on pelkkää mahtavuutta! The Circuksessa järjestettävä Gravitaatio toimii Ullanlinnanmäen Laskiaisriehan virallisina jatkoina. Siis wau! Ja musiikista vastaavat huikeat herrat Jare & VilleGalle, Haloo Helsinki sekä tietenkin tanssilattian täynnä pitävä DJ. Tule siis lämmittämään itsesi pulkkamäessä peuhaamisen jälkeen railakkaan meiningin saattelemana!

  • Mitä: Gravitaatio 2012
  • Missä: The Circus
  • Milloin: Laskiaistiistaina 21.2.2012 ja ovet aukeavat kello 20
  • Miten pääsee: Ostamalla lipun etukäteen hintaan 10 €/ovelta tai Tiketistä hintaan 12 €
  • Mitä muuta: Hilpeä haalarimerkki 2 € ja baaritiskillä opiskelijaystävälliset hinnat!

Tarkemmat tiedot lipunmyynnin paikoista sekä ajankohdista seuraavat myöhemmin. Pidä muutenkin silmä tarkkana tiedotuksen suhteen, sillä lisää infoa satelee ohjelmasta, bussikyydeistä sekä kaikesta muusta, mistä vuoden 2012 Gravitaatio on tehty!

4. Neljäs valtakunnalinen korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus käynnistyy

YTHS:ssä käynnistyy jälleen laaja valtakunnallinen korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus tammikuun lopussa 2012. Tänä vuonna kysely lähetetään yhteensä kymmenelle tuhannelle yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijalle.

Kyselylomakkeessa on perinteisiä terveyden ja terveyskäyttäytymisen kysymyksiä, mutta siinä kartoitetaan myös muita elämän alueita, jotka liittyvät opiskelijan terveyteen ja jaksamiseen. Tämän vuoden erityisteemoja ovat oppimisvaikeudet, rahapelaaminen, kiusaamis- ja väkivaltakokemukset, seksuaalisuus sekä liikunnan rooli opiskelijan elämässä.

Kymmenen tuhatta opiskelijaa tulee siis pikapuoliin saamaan postiluukustaan kyselylomakkeen. Siihen voi vastata joka perinteisesti paperilomakkeella tai sähköisesti. Jotta tutkimuksen tulokset ovat uskottavia, on tärkeää saada hyvä vastausprosentti. YTHS toivoo opiskelijoiden runsasta osanottoa tutkimukseen.

Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen vastaavana tutkijana toimii YTHS:n yhteisöterveyden ylilääkäri Kristina Kunttu.

Lisätietoja

5. Startup Life

Startup Life is for you! Intern at a startup, experience a life-changing summer and learn from the best entrepreneurs in the world. We send the most talented students from Aalto University to do internships in Helsinki and around the globe. We have positions for software developers, graphical and industrial designers and business students in Silicon Valley, New York, London, Berlin, Moscow and Helsinki.

Come up with tricky questions on the program and be sure to attend info events on 8th and 15th, 6pm @ Aalto Venture Garage (Betonimiehenkuja 3D, Espoo).

DL for applications 29.2.

Look for more info.

6. Shoot for the Stars with TalentMatch!

TalentMatch combines matching in social media and networking events with easy access to add-on services to create a marketplace where internationally qualified, right talent is in the right place, at the right time.

Here’s how you can join:

  1. post professional profile on www.talentmatch.fi and click the “follow” button.
  2. assess your work behaviour and let your friends and colleagues assess you as well
  3. stay informed of the most recent job openings and those jobs that match your experience and working style best
  4. expand your network at Talent Talks® Matchmaking events on March 29th and June 7th 2012

TalentMatch is a service provided by Otaniemi Marketing Ltd and Technopolis Plc. Further information & inquiries to oin@otaniemi.fi.

7. Tervetuloa PSK Kuplan Laitesukelluksen Peruskurssille ja laitesukelluskokeiluun 2012

Kevään kurssin info-luento järjestetään tiistaina 7.2.2012 klo 17.00 Aalto yliopiston Rakennus- ja ympäristötekniikan talolla osoitteessa Rakentajanaukio 4 A. Info-luento kestää noin pari tuntia. Luennolla käydään läpi kurssin sisältö, aikataulu sekä mitkä ovat kurssin osallistumisen edellytykset ja ilmoittaudutaan kurssille. Lisäksi saat tietoa Kuplan toiminnasta.

Kurssin luennot ja allasharjoitukset tullaan pääsääntöisesti pitämään tiistai-iltaisin kevään aikana ja kurssi päättyy toukokuussa pidettävään avovesileiriin. Vuoden 2012 kurssin hinta on 390e. Alennettu opiskelijahinta 360 eur on voimassa opiskelijalle, jolla on voimassa oleva yliopistotason opiskelijakortti.

Järjestämme kurssin aloituksen yhteydessä ti 7.2. myös laitesukelluskokeilun. Tapahtumassa saat perustietoa sukellusharrastuksesta ja pääset kokeilemaan laitesukeltamista uima-altaassa kokeneen kouluttajan johdattamana. Kokeilun jälkeen ehdit vielä halutessasi mukaan kevään kurssille.

Laitesukelluskokeiluun osallistuminen ei velvoita osallistumaan kurssille. Laitesukelluskokeiluun tulee ilmoittautua etukäteen, koska paikkoja on tarjolla rajoitettu määrä. Mikäli haluat osallistua laitesukelluksen peruskurssille, mutta et introsukellukselle, sinun ei tarvitse ilmoittautua – tulet vain paikalle aloitusluennolle.

Kurssin nettisivut on avattu täällä.
Lisätietoa laitesukelluskokeilusta sekä ilmoittautuminen.

Kurssi ja laitesukelluskokeilu järjestetään vain suomenkielellä.

8. Sambakoulu Império do Papagaion bateria hakee uusia jäseniä.

Jos olet ihan tavallinen lattarirytmeistä kiinnostunut opiskelija, tule tutustumaan sambarumpuryhmään Sambakoulu Império do Papagaion harjoitustilaan keskiviikkoisin kello 18-19.30 (Oksasenkatu 1-2, väestönsuoja). Helmikuun 8. päivänä on luvassa jatkobaterian näytös alkeistunnin päätteeksi. Kannattaa tulla ainakin kuuntelemaan.

Tutustumiskerta on maksuton, etkä tarvitse omaa rumpua tai kapuloita – soitamme koulun soittimilla. Aiempaa rumpalikokemustakaan ei tarvita, mutta musisointikokemuksesta on toki hyötyä.

Tervetuloa!

www.papagaio.fi

9. Ilustrum – kv-aaltolaisesta lähtöisin oleva ilmainen peli julkaistu

Sähkötekniikan korkeakoulun kv-opiskelija Albert Abellon start-up-yritys ilustrum on julkaissut pelinsä suomenkielisenä! Tukekaa Albertin kulttuurialoitetta, ja kokeilkaa peliä osoitteessa www.ilustrum.com. Pelattavissa on englanninkielisten kokoelmien lisäksi myös suomenkielinen keräilykokoelma, joka löytyy puolestaan osoitteesta www.ilustrum.com/catalog/collection/65. Tässä ajankulua synkkien talvipäivien ratoksi!

10. Etsitään esiintyjiä 4.ScienceSLAM Helsinki tapahtumaan

ScienceSLAM Helsinki on tapahtuma jonka tavoitteena on lisätä luovasti ja hauskasti suuren yleisön tietoutta tieteestä ja tutkimuksesta. Neljäs ScienceSLAM Helsinki tapahtuma pidetään 27.03.2012 Korjaamolla ja etsimme taas innostuneita ja ennakkoluulottomia tutkijoita kertomaan tutkimuksestaan yleisölle.

Tutkijat tieteenalaan katsomatta ovat tervetulleita, edellytyksenä on ainoastaan että esitys pohjautuu omaan tutkimusprojektiin. Jokaisella esiintyjällä on kymmenen minuuttia aikaa esitellä tutkimuksensa ja voittaa yleisön äänet puolelleen. Puhtaan tieteellisen sisällön lisäksi tärkeää on esityksen selkeys ja viihdyttävyys. Tyyli on vapaa. Tutkimusprojektinsa voi esittää perinteikkäämpänä puheena, videoesityksenä tai vaikka tanssien. Vain mielikuvitus on rajana! Tapahtuman ja esitysten kieli on Englanti.

VIIMEINEN HAKEMUSTEN JÄTTÖPÄIVÄ on 27.2.2012. Ilmoittautumislomake löytyy verkkosivuiltamme. Lisätietoa tapahtumasta ja hakumenettelystä saa joko verkkosivuiltamme tai ottamalla yhteyttä suoraan sähköpostitse.

Pikaisiin kuulumisiin!

ScienceSLAM Helsingin järjestäjät

web: www.scienceslam.fi
mail: mail@scienceslam.fi

11. Lääkärileikit: Rakkauden Ammattilainen

Keskiviikkona 8.2. klo 21-04, Kaarle XII:ssa.
City-lehti: ”Vuoden parhaat lääkisbileet”

Lääkärileikit vie sinut menneisiin vuosikymmeniin, lämpimiin suviöihin, jolloin iskelmä soi ja tanssilavat raikasivat. Aikaan, jolloin lääkärin ammatti oli kutsumus, ja motivaationa rakkaus. Tule siis löytämään sisäinen rakkauden ammattilaisesi ja kenties tapaat päiväuniesi kuuman kunnanlääkärin, joka voi luovuttaa sydämensä juuri sinulle… Levyjä pyörittämässä Radio Helsingin iskelmä-DJ Mikko Mattlar– lisäksi live-musiikkia!

Liput 7/9€ (etukäteen/ovelta) ja haalarimerkki 2€, varaa tasaraha! Lippuja myydään seuraavasti:

  • Haartman 1.2 ja 8.2 klo 12-13
  • Ruskeasuo 1.2 ja 8.2 klo 12-13
  • Porthania 6.2 klo 11-12 ja 7.2 klo 12.30-13.30
  • Kumpula
  • Viikki 6.2 klo 11-12
  • TKK:n päärakennus 6.2 klo 10.30-12.30
  • Kauppis 6.2 klo 11.30-12.30

Viikon linkki

Vuosijuhlalippu taskussa, mutta et tiedä miten tulisi pukeutua. Peukkumies auttaa! http://vimeo.com/35579336