Viikkotiedote 6/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 6/2012

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Laskiaisrieha Ullanlinnanmäellä tiistaina 21.2.
  3. Takaisinsoittopalvelu alkaa YTHS:n kaikissa toimipisteissä
  4. Teekkarispeksi esittää: OLIPA KERRAN – liput myynnissä nyt!
  5. Tule ja näe KY-Speksi 2012 ”Luojan tähden, paetkaa!”
  6. Kemistikillan juhlaviikon päräyttävimmät bileet ovat täällä!
  7. Nordjobb-haku on alkanut
  8. Apply now: Student Conference in Maribor, Slovenia, June 22nd – July 2nd 2012
  9. Hae kesäkouluun Stanfordiin
  10. Uratupa – CV ja hakemus osana tehokasta työnhakua
  11. Haku kansainväliseen IAESTE harjoitteluun on auki!
  12. TEDxLive Aalto Design Factoryllä 29.2
  13. Tule kuulemaan Dialogi-seminaariin, mitä Y-sukupolvi työelämältään haluaa!

1. Tällä viikolla tapahtuu

Ti 7.2.: Laitesukelluksen peruskurssi ja laitesukelluskokeilu

2. Laskiaisrieha Ullanlinnanmäellä tiistaina 21.2.

Syökö kevään opiskelut jo? Tekisikö mieli ottaa viikosta päivä vapaata? Ei hätää, sillä laskiaistiistaina, 21.2.2011 koittaa Helsingin Kaivopuistossa opiskelijoiden kevättalven ykköspiristys, Ullanlinnanmäen Laskiaisrieha! Lystikkään, lumisen ja vauhdikkaan iltapäivän ajan mäki täyttyy kelkoista, pulkista, liukureista ja niitä ohjastavista iloisista opiskelijoista pääkaupunkiseudulta ja kauempaa. Pulkka kainaloon ja mukaan mäkeen!

Vapaan laskemisen ja lystinpidon ohella tiedossa on musiikkia ja päheätä ohjelmaa. Päivän kruunaa legendaarinen Akateeminen Mäenlaskukilpailu, jossa joukkueet kisaavat toinen toistaan kekseliäämmillä ja näyttävämmillä rakennelmilla Laskiaisen huikeimman mäenlaskuvälineen tittelistä. Viime vuonna rinteessä nähtiin hävittäjiä, jatkojohtoa, tankkeja sekä beduiinipartio; tule mukaan seuraamaan kuka vie skaban tällä kertaa! Tai jos vasara pysyy kädessä ja kelkka ohjaksissa, kokoa oma joukkue suunnittelupöydän ääreen ja ilmoittaudu mukaan. Säännöt ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.laskiaisrieha.fi

Paras meininki mäessä on klo 12-16 välillä, mutta ei meno siihen pääty vaan jatkuu hämärästä aamunkoittoon asti Gravitaatio-bileissä Helsingin keskustassa: www.gravitaatio.fi & Facebookissa.

Mukana menossa Vapaateekkarit, Aaltoliike ja AYY!

PS. paranna maailmaa ja laita Ulliksella roskat roskikseen.

3. Takaisinsoittopalvelu alkaa YTHS:n kaikissa toimipisteissä

Takaisinsoittopalvelu alkaa porrastetusti kaikissa YTHS:n toimipisteissä 1.2. ja 8.2.2012 alkaen. Helmikuun 1. päivä takaisinsoitto alkaa Helsingin, Espoon, Turun, Rauman, Vaasan, Tampereen, Hämeenlinnan, Seinäjoen ja Jyväskylän toimipisteissä. Helmikuun 8. päivä takaisinsoitto alkaa Kuopion, Lappeenrannan, Joensuun, Savonlinnan, Oulun, Kajaanin ja Rovaniemen toimipisteissä.

Takaisinsoittopalvelun toimintaan voit tutustua tarkemmin YTHS:n verkkosivuilla www.yths.fi.

4. Teekkarispeksi esittää: OLIPA KERRAN – liput myynnissä nyt!

Näe totuus satujen takana. Mitä tapahtuu lopun jälkeen? Teekkarispeksi kiidättää lavalle jälleen huikaisevan teatterielämyksen, joka saa Grimmin veljekset kierimään haudassaan – naurusta.

Yli satapäisen tekijäjoukon kokoon loihtima Olipa kerran on täysiverinen musikaali, johon improvisaatio tuo viime silauksen. Tule katsomaan, mitä kaikkien satujen sankarille ja prinsessojen pelastajalle, prinssi Rohkealle, lopun jälkeen oikeasti tapahtui. Tule kokemaan musikaali, jolla on sielu. Sielu, joka saa sinut nauramaan. Sillä Teekkarispeksi on kuin teatteria, mutta hauskempaa.

Liput myynnissä nyt: http://teekkarispeksi.fi – osta omasi, ennen kuin ne loppuvat!

5.Tule ja näe KY-Speksi 2012 ”Luojan tähden, paetkaa!”

Tämän vuoden odotetuin KY-Spektaakkeli on täällä! Tule ja näe kauppatieteilijöiden loistava KY-Speksi 2012 ”Luojan tähden, paetkaa”! Luvassa on huikeita näyttelijänsuorituksia, ratkiriemukkaita vitsejä, hulvattomia omstartteja sekä tietenkin sulosointuista laulua ja silmiähivelevää tanssia!

Helsingin näytökset järjestetään Kulttuuriareena Gloriassa klo 19:00 seuraavina päivinä:

  • to 16.2.
  • ke 22.2.
  • to 23.2.
  • pe 24.2.
  • ke 29.2.
  • to 1.3.
  • pe 2.3.

Hae oma lippusi Kauppakorkeakoulun päärakennuksen ala-aulasta 6.2., 8.2., 14.2., 15.2., 16.2., 22.2., 23.2., 24.2., 28.2.,29.2. tai 1.3. Vaihtoehtoisesti voit ostaa lipun suoraan nettilippukaupasta.

6. Kemistikillan juhlaviikon päräyttävimmät bileet ovat täällä!

Mikä olisikaan parempi tapa jatkaa Laskiaisriehan ja Gravitaation jälkeen, kuin suunnata torstaina 23.2. kemistipHuksien järjestämiin Afterski-tunnelmiin Le Bonk-klubille! Nyt siis pipo ja pleksit päähän ja Tornin juurella sijaitsevan Le Bonkin lämpimään syleilyyn viettämään ikimuistoista iltaa ystävien kanssa!

Illan menossa mukana myös Kemistikillan oma tanssiryhmä CanCan! Showtime klo 23:00

Paikalle kannattaa tulla jo varhain, sillä ovien auettua klo 20:00 tiskillä vallitsevat vähintäänkin opiskelijaystävälliset hinnat aina klo 22:00 asti! Lipunmyynti TKK:n päärakennuksen aulassa:

  • 14.2.-16.2. klo 10-12
  • 21.2. klo 10-12
  • 23.2. klo 10-12

Liput ennakkoon 2€ ja ovelta 3€ (käteisellä). Ennakkolipun ostaneiden kesken Le Bonkissa arvotaan iltaa piristävä palkinto!

7. Nordjobb-haku on alkanut

Oletko Pohjoismaan tai EU:n jäsenvaltion kansalainen, 18–28 -vuotias vuonna 2012 (eli syntynyt 1.1.1984 – 1.7.1994) ja osaat ruotsia, norjaa tai tanskaa vähintään tyydyttävästi? Nordjobb on kesätöitä Pohjoismaissa. http://www.nordjobb.net/

Harjoittelupaikkoja Suomen Nordjobbissa : Kiinnostaako sinua nuorisotyö ja käytännön kokemus pohjoismaisesta yhteistyöstä? PNN ja Nordjobb tarjoaa tulevana kesänä kolme korkeakouluharjoittelupaikkaa.

Lisätietoja

8. Apply now: Student Conference in Maribor, Slovenia, June 22nd – July 2nd 2012

SCiM (Student Conference in Maribor) is the biggest project of the Department of International Affairs at the Student Organization of University in Maribor, Slovenia. Each year more than 80 students from different countries are gathered at this event. This year’s topic is connected with the European year of Active Ageing and Solidarity between generations. Travel costs are on you, other costs will be covered by the organisers. Apply by 25th March. More information: www.scim.si, or on Facebook (SCiM 2012 – Student Conference in Maribor).

9. Hae kesäkouluun Stanfordiin

Jälleen haetaan erinomaisia opiskelijoita kesäkouluun Stanfordin yliopistoon! Nyt Sinulla on Aallon opiskelijana (loppuvaiheen kandit ja alkuvaiheen maisterit) mahdollisuus hakea Stanfordin yliopiston järjestämään kesäkouluun (Stanford Summer International Honors Program SSIHP). Haku päättyy 17.2.12.

Lisätietoja ja hakuohjeet.

10. Uratupa – CV ja hakemus osana tehokasta työnhakua

tiistaina 7.2.2012 klo 14-16

paikka: Otakaari 7 B, seminaarisali 330

Käymme läpi hyvän CV:n ja hakemuksen laatimisen periaatteita ja niiden käyttöä työnhaussa. Tilaisuus koostuu alustuksesta ja keskusteluista. Valmennuksen vetävät urapsykologi Seija Leppänen ja yrityspalvelusihteeri Kirsi Havu Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalveluista.

Ilmoittaudu koulutukseen täällä.

Ryhmään mahtuu 20 tekniikan alan tutkinto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Valmennus pidetään suomeksi.

11. Haku kansainväliseen IAESTE harjoitteluun on auki!

IAESTE ohjelman kautta on tarjolla yli 70 lähinnä tekniikan alan harjoittelupaikkaa ympäri maailmaa. Paikkoja on tarjolla 6 eri maanosassa useilla eri tekniikan aloilla. Vuosittain kymmenet Aalto-yliopiston opiskelijat löytävät oman alan kesätyön ulkomailla IAESTEn kautta! Haku on auki 6.-17.2.2012

Lisätietoa ja paikkakuvaukset.

Ura- ja rekrytointipalvelut järjestää toimistollaan IAESTE-iltapäivän 9.2.2012 klo 15.00,osoitteessa Otakaari 7B, 3. krs. IAESTE-iltapäivässä voit kysellä tarkempia tietoja paikkatarjouksista ja hakuprosessista. Kerromme myös harjoittelupaikkojen rahoitusmahdollisuuksista ja IAESTE toiminnasta Suomessa ja maailmalla. Ilmoittauduthan tapahtumaan viimeistään 8.2.klo 14.00. Lisätietoa.

12. TEDxLive Aalto Design Factoryllä 29.2

TEDxAaltoUniversity järjestää TEDxLive-tapahtuman Aalto Design Factoryllä 29.2 alkaen klo 18:00. Tilaisuudessa näytetään keskiviikon live webcast TED2012 Global -tapahtumasta Californiasta. Luvassa on inspiroivia esityksiä, seurustelua, aitoa TEDx-tunnelmaa sekä yllätysohjelmaa. Tilaisuus on avoin kaikille, paikkoja rajoitetusti.

29. helmikuuta, 18:00 eteenpäin, Aalto Design Factory (Betonimiehenkuja 5c) Rekisteröityminen 20.02. mennessä täällä.

Lisätietoja: www.tedxaalto.com

13. Tule kuulemaan Dialogi-seminaariin, mitä Y-sukupolvi työelämältään haluaa!

  • Mikä: Dialogi-seminaari
  • Milloin: Perjantaina 10.2.2012 klo 09.00-12.00
  • Missä: Mediakeskus Lume, Hämeentie 135 C

Seminaarissa julkistetaan viestintätoimisto Ellun Kanojen tekemän Dialogi-selvityksen tulokset ja haastetaan vanhat tavat ajatella. Dialogi on yhdeksän suomalaisen edelläkävijäyrityksen ja Aallon opiskelijoiden vuoropuhelu paremman työelämän puolesta. Selvitys paljastaa, mitä mieltä yhdeksän työnantajaa ja 1700 opiskelijaa ovat tulevaisuuden työn tekemisen tavoista, joustoista, etätyöstä, palkitsemisista, kansainvälisyydestä, yrittäjyydestä.

Ilmoittautumiset keskiviikkoon 8.2.2012 mennessä ja lisätietoja:

Viikon linkki

SELL-kisojen ilmoittautuminen on hyvässä vauhdissa! Varsinainen ilmoittautuminen päättyy 20.3 (myöhemmin voi myös ilmoittautua, mutta hieman korkeammalla hinnalla), joten nyt on aika aktivoitua! Katso lisätietoja kisojen kotisivuilta. http://sell2012.fi/