Suunnittele mitalit SELL2012 -kisoihin

SUUNNITTELUKILPAILU Aalto-yliopiston opiskelijoille

Suunnittele mitalit SELL Student Games 2012 -urheilukisoille kisojen vihreän teeman mukaisesti

Perinteinen SELL Student Games -tapahtuma tulee olemaan osallistujamäärältään yksi vuoden 2012 suurimmista ja kansainvälisimmistä urheilutapahtumista Suomessa. Kisat järjestetään Espoon Otaniemessä 17.-20.5.2012 ja kisaisäntinä toimivat Aalto-yliopiston urheiluseura ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta. Kyseessä on kaikille maailman korkeakouluopiskelijoille, myös ammattikorkeakouluille, avoin monilajinen rento opiskelijaliikuntatapahtuma, jonka kisaisännyys kiertää vuorovuosin SELL-maiden (Suomi, Eesti, Latvija, Lietuva) kesken.

Vuoden 2012 kisojen kantavana teemana on kestävä kehitys, ja sen asettamiin tavoitteisiin pyritään SELL -kisoissa muun muassa liikkumisen, ruokailun, hankintojen ja ympäristökasvatuksen osa-alueilla. Kisoille on myönnetty sen ympäristösuunnitelman perusteella SLU: n ekomerkki.

Suunnittelukilpailun tavoitteena on kestävän tuotesuunnittelun avulla tuottaa mitaleja kisojen osanottajille. Kilpailu on avoin kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille. Kierrätys, monikäyttöisyys ja ympäristöystävälliset materiaalivalinnat sekä muut kestävät käytännöt toimivat ensisijaisina kriteereinä mitaleja arvioitaessa. Noin 2000 kilpailijaa keskimäärin 15 maasta tulee osallistumaan kisoihin ja karkeasti arvioituna mitaleita tullaan tarvitsemaan noin 800 kpl. Mitalit jaetaan ensimmäiseksi, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille, ja suunnitelmassa voidaan tämä seikka tuoda esiin monin eri tavoin (erivärisyydellä, kaiverruksilla, yms.). Kolmea erilaista mitalia/palkintoa jaetaan kilpailijoille kutakin noin 265 kpl. Mitaleissa tulee lisäksi olla näkyvissä Aalto-yliopiston ilme/logo jollain tapaa.

Hyvän suunnitelman kriteerit:

  • ympäristövastuullisuus
  • tuotannon aikataulutus
  • materiaalivalintojen toteutettavuus
  • visuaalisesti ja rakenteellisesti miellyttävä ja inspiroiva muotoilu

Suunnittelun tueksi

Kilpailuaikataulu, budjetti ja palkkio:

Kilpailuehdotelmat lähetetään osoitteeseen hille.hakkinen@sell2012.fi 29.2.2012 mennessä. Mitalien/palkintojen tuotantoon on varattu yhteensä 4700 euroa (budjetin alitus on plussaa). Mitalien tuotanto tulee suunnitella niin, että mitalit ovat valmiita viimeistään kaksi viikkoa ennen kisoja (toukokuun alussa 2012).

Parhaan suunnitelman lähettänyt opiskelija saa palkinnoksi 300 euron lahjakortin eettiseen päivittäistavarakauppaan.

Lisätietoja ja kilpailuun liittyvät kysymykset:

Hille Häkkinen, ympäristöasiantuntija
SELL Student Games 2012, www.sell2012.fi
hille.hakkinen@sell2012.fi
+358 50 407 1884