Viikkotiedote 7/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 7/2012

AYY juhli 2-vuotista taivaltaan 4.-5.2.2012 iloisissa merkeissä. Juhlien aikana käytiin kierroksella tähdissä Tiedekeskus Heurekan Planetaariossa, tanssittiin vauhdikkaiden rytmien tahtiin Helsinki Clubilla ja nautittiin trooppisesta viidakosta kirkkaan ja lumisen talven keskellä Gardeniassa.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus ja vuosijuhlatoimikunta 2012 kiittävät juhlijoita mahtavasta juhlasta sekä jäsenistöä kahdesta upeasta vuodesta. Toivotamme onnea ja inspiraatiota alkaneeseen kevääseen! Valokuvia juhlista, jatkoilta ja brunssilta löytyy täältä.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. AYY:n Töölön asuntotoimiston palvelut tarjotaan toistaiseksi Otaniemen asuntotoimiston kautta
  3. Suunnittele mitalit SELL2012 –kisoihin kisojen vihreän teeman mukaisesti
  4. Lähde liikkumaan -kurssi alkaa maaliskuussa
  5. YTHS:n uusi teemapäivä kannustaa syömään terveellisesti
  6. Teekkaripurjehtijoiden infoilta
  7. Osallistu teekkaripurjehtijoiden Laivurikursseille
  8. Kansalaiskysely – Parempaa elämää työllä!
  9. Osallistu kyselyyn WebOodista, voita iPad 2!
  10. EntreMill – työelämälähtöinen uravalmennusohjelma korkeakouluopiskelijoille! Haku käynnissä NYT!
  11. Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. AYY:n Töölön asuntotoimiston palvelut tarjotaan toistaiseksi Otaniemen asuntotoimiston kautta

AYY:n Töölön asuntotoimisto on ollut suljettuna 27.1. lähtien. Itsenäisen toimipisteen sulkemiseen päädyttiin, koska asuntotoimiston asiakasmäärät ovat Töölössä olleet jatkuvasti vähäisiä ja lähes kaikki asumispalvelut ovat jäsenten tavoitettavissa myös etänä esimerkiksi sähköisesti.

Tällä hetkellä Töölössä ei tarjota asuntopalveluita, vaan kaikki asiat hoidetaan toistaiseksi Otaniemen asuntotoimiston kautta.

Asuntopalveluiden tarjoamista Töölössä ei kuitenkaan lopeteta kokonaan, vaan jatkossa ne siirretään osittain Töölön palvelupisteen yhteyteen. Asuntojen avaimia on yhä mahdollista noutaa ja palauttaa palvelupisteelle. Avainten luovuttamista varten asukas tarvitsee tavanomaiseen tapaan allekirjoitetun vuokrasopimuksen ja henkilöllisyystodistuksen. Lisäksi Töölön palvelupiste neuvoo yksinkertaisissa asumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Avainten luovutus- ja asumisen neuvontapalvelut käynnistetään Töölön toimipisteellä uudelleen mahdollisimman nopeasti ja siitä tiedotetaan jäsenistöä vielä erikseen.

Syvällisempää neuvontaa ja vastauksia kaikissa asumiseen liittyvissä kysymyksissä annetaan jatkossakin Otaniemen asuntotoimistossa, sähköpostitse osoitteesta asuntotoimisto@ayy.fi ja puhelimitse (katso osoite ja yhteystiedot täältä). Netti- ja sähköpostipalvelu toimivat siis kuten ennen.

Lisäkysymykset asiasta voi esittää asumisen asiantuntijalle Jaakko Koivulalle (etunimi.sukunimi@ayy.fi, 050 520 9444) ja AYY:n hallituksen asumisasioista vastaavalle jäsenelle Lauri Ikoselle (etunimi.sukunimi@ayy.fi 050 520 9416).

3. Suunnittele mitalit SELL2012 –kisoihin kisojen vihreän teeman mukaisesti

Suunnittelukilpailun tavoitteena on kestävän tuotesuunnittelun avulla tuottaa mitaleja kisojen osanottajille. Kilpailu on avoin kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille. Kierrätys, monikäyttöisyys ja ympäristöystävälliset materiaalivalinnat sekä muut kestävät käytännöt toimivat ensisijaisina kriteereinä mitaleja arvioitaessa. Noin 2000 kilpailijaa keskimäärin 15 maasta tulee osallistumaan kisoihin ja karkeasti arvioituna mitaleita tullaan tarvitsemaan noin 800 kpl. Mitalit jaetaan ensimmäiseksi, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille, ja suunnitelmassa voidaan tämä seikka tuoda esiin monin eri tavoin (erivärisyydellä, kaiverruksilla, yms.). Kolmea erilaista mitalia/palkintoa jaetaan kilpailijoille kutakin noin 265 kpl. Mitaleissa tulee lisäksi olla näkyvissä Aalto-yliopiston ilme/logo jollain tapaa.

Kilpailuaikataulu, budjetti ja palkkio

Kilpailuehdotelmat lähetetään osoitteeseen hille.hakkinen@sell2012.fi 29.2.2012 mennessä. Mitalien/palkintojen tuotantoon on varattu yhteensä 4700 euroa (budjetin alitus on plussaa). Mitalien tuotanto tulee suunnitella niin, että mitalit ovat valmiita viimeistään kaksi viikkoa ennen kisoja (toukokuun alussa 2012).

Parhaan suunnitelman lähettänyt opiskelija saa palkinnoksi 300 euron lahjakortin eettiseen päivittäistavarakauppaan.

Lisätietoja

4. Lähde liikkumaan -kurssi alkaa maaliskuussa

Lähde liikkumaan -kurssi alkaa viikolla 10. Kurssilla liikutaan vertaisohjaajien ohjaamissa ryhmissä ja osallistujat pääsevät itse vaikuttamaan kurssin sisältöön. Kiinnostuitko? Lue lisää kurssista ja ilmoittaudu.

5. YTHS:n uusi teemapäivä kannustaa syömään terveellisesti

”Opiskelijan omppupäivä” on YTHS:n uusi terveyden edistämisen teemapäivä, jota vietetään ensimmäistä kertaa maanantaina 13.2.2012. Päivän tarkoitus on kannustaa opiskelijoita terveellisiin elämäntapoihin.

Päivittäinen hedelmien syöminen auttaa opiskelijoita jaksamaan paremmin opinnoissaan sekä virkistää mieltä ja kehoa. Päivän tarkoitus on palauttaa myös omppu-sana takaisin sille kuuluvaan arvoon terveellisen ruokavalion symboliksi. Teemapäivänä opiskelijoille jaetaan omenia kaikissa YTHS:n toimipisteissä.

YTHS:n piiriin kuuluvat opiskelijat voivat kysyä säätiön terveydenhoitajilta lisätietoa terveellisistä elämäntavoista, hyvistä ruokailutottumuksista ja keinoista edistää omaa terveyttään.

Päivä on samalla YTHS:n 58. syntymäpäivä. Säätiön säädekirja allekirjoitettiin 13.2.1954.

Lisätiedot: YTHS:n viestintäpäällikkö Sari Krappe, p. 046 710 1540, sari.krappe@yths.fi

6. Teekkaripurjehtijoiden infoilt

Teekkaripurjehtijat on kaikille aaltolaisille ja myös Aallon ulkopuolisille opiskelijoille tarkoitettu purjehduskerho. Torstaina 16.2. klo 18 Trip järjestää infoillan. Illan aikana esitellään kevään kursseja, sähköveneprojektiamme ja tulevia tapahtumia. Kuuntele myös kesätyövinkit sähköveneen pääsponsorilta ABB:ltä. Muuten voi viettää rennosti iltaa ja tutustua uusiin ja vanhoihin trippiläisiin. Paikkana on Ossinlinnan sauna Otaniemessä. Tervetulleita ovat kaikki, jotka ovat kiinnostuneet kuulemaan Tripin toiminnasta. Nähdään siis Ossinlinnassa!

  • Mitä: Infoilta uusille jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille. Ja vanhoillekin.
  • Milloin ja missä: To 16.2. klo 18 alkaen Ossinlinnassa, Otakaari 18.
  • Mitä mukaan: Oma pyyhe.
  • Miten: Saavu vain paikalle!

7. Osallistu teekkaripurjehtijoiden Laivurikursseille

TRIP (Teekkaripurjehtijat) järjestää taas tänä keväänä Suomen navigaatioliiton saaristo- ja rannikkolaivurikurssit. Kurssit ovat suomenkielisiä. Ilmoittautuminen kursseille on nyt avattu.

Saaristolaivurikurssi on navigoinnin ja mm. vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi. Opit esimerkiksi löytämään tiesi oikeiden viittojen välistä, ottamaan suuntia kartalta ja tunnistamaan muita aluksia valojen perusteella. Opetus lähtee alusta joten esitietoja ei vaadita. Luentoja järjestetään 7 kappaletta. Luennot järjestetään tiistaisin klo 17.30 – n.20.

Rannikkolaivurikurssi on jatkoa saaristolaivurikurssille, ja antaa lisätietoja mm. vuorovedestä, säästä ja tutkan käytöstä. Kurssi koostuu 6 luennosta, jotka järjestetään torstaisin klo 17.30 – n.20. Rannikkolaivurikurssin suorittamisen edellytyksenä on läpäisty saaristolaivuritutkinto, mutta TRIP:in kursseilla molempien tutkintojen suorittaminen yhtä aikaa on mahdollista.

Kursseille pääset, kun olet TRIP:n jäsen ja maksat kurssimaksun (60 € sisältäen tenttimaksun). Tämän lisäksi kuluja tulee kurssilla käytettävästä kurssikirjasta ja muusta materiaalista sekä mahdollisesta diplomimaksusta. Kokonaisuudessaan Tripin kurssit ovat kansalaisopistojen kursseja edullisempia ja paremmin korkeakouluopiskelijoille suunniteltuja.

Lisätietoja, tarkemmat aikataulut ja ilmoittautumiset netissä.

Tervetuloa mukaan!

8. Kansalaiskysely – Parempaa elämää työllä!

Työministeri Lauri Ihalaisen vetämänä valmistellaan kansallista työelämän kehittämisstrategiaa. Mukana on ministeriöitä, työmarkkinajärjestöjä ja muita työelämätoimijoita. Työn tukemiseksi tarvitaan myös kansalaisten näkemyksiä ihannetyöpaikasta ja siitä miten työnteon mielekkyyttä pystyttäisiin parantamaan.

Kyselyssä etsitään vastauksia mm. siihen, minkälaista työn tulevaisuuden työpaikalla olisi oltava, millaiseen työpaikkaan on helppo työllistyä, millaisessa työpaikassa on hyvä työskennellä ja saavuttaa hyviä tuloksia. Vastauksia halutaan sekä työelämässä että työvoiman ulkopuolella olevilta.

Kysely löytyy täältä ja siihen voi vastata 7.2. – 26.2.2012 välisenä aikana. Kyselystä löytyy tietoa myös työ- ja elinkeinoministeriön nettisivuilta. Vastaaminen vie aikaa vain muutaman minuutin.

9. Osallistu kyselyyn WebOodista, voita iPad 2!

Aalto-yliopisto kartoittaa mielikuvaa WebOodista Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointi-hankkeeseen liittyen. Heille on erityisen tärkeätä huomioida opiskelijoiden mielipiteet WebOodin tarjoamien toimintojen tärkeydestä sekä niiden käytettävyydestä. Opiskelijoille tarjottavat palvelut opintojen ja opiskelun tueksi on mittava kokonaisuus ja tällä kyselyllä aloitetaan kartoitustyö palvelukokonaisuuden kehittämistä varten.

Kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti ja luottamuksellisesti. Kyselyn tuloksia käytetään Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointi-hankkeessa, joka on käynnissä Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Tampereen yliopiston kesken sekä Aalto-yliopiston omassa opiskelijoille tarjottavan palvelukokonaisuuden kehittämistyössä.

Kysely on suomenkielinen ja se sulkeutuu 26.2.2012. Kyselyssä arvontaan ilmoittautuneiden kesken arvotaan iPad 2 (arvo noin 500 euroa).

Linkki kyselyyn

Lisätietoja kyselystä antaa: Mari Riihiaho, Projektisuunnittelija, Aalto-yliopisto, Opintohallinnon tietojärjestelmät mari.riihiaho@aalto.fi

10. EntreMill – työelämälähtöinen uravalmennusohjelma korkeakouluopiskelijoille! Haku käynnissä NYT!

EntreMill on suomenkielinen työelämään kytketty uravalmennusohjelma, johon sisältyy lähiopetuksena tapahtuvaa valmennusta, ohjausta ja konsultointia yhdistettynä yritystyöskentelynä tapahtuvaan työssäoppimiseen ja/tai oman yritysidean työstämiseen ohjelmaan valituissa yrityksissä. Valmennus perustuu tehokasta työllistymistä edistäviin toimenpiteisiin ja niiden työelämätaitojen kehittämiseen, joita ei koulussa opita. Valmennusohjelma sopii hyvin opiskelijoille, koska sen yhteydessä voit samanaikaisesti opiskella, tehdä opinnäytetyötä tai työskennellä osa-aikaisesti.

Valmennusohjelma on tarkoitettu innostuneille ja motivoituneille korkeakoulututkintoa suorittaville ja valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille (amk/yliopisto) tai vastavalmistuneille, jotka kaipaavat sparrausta työelämään siirtymisessä ja työelämävalmiuksien kehittämisessä. Tavoitteena on, että ohjelmaan osallistuvat työllistyvät tai perustavat oman yrityksen heti valmennuksen aikana – tai pian sen jälkeen!

Valmennus ja työssäoppiminen ovat osa Uudenmaan ELY -keskuksen ESR osarahoitteista EntreMill hanketta ja siten valmennusohjelma on valituille opiskelijoille maksuton! Valmennuksen järjestää Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus ja se toteutetaan Helsingissä Pienyrityskeskuksen tiloissa. Työssäoppiminen tapahtuu valituissa yrityksissä. Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät täältä.

Hyödynnä nyt ainutlaatuinen tilaisuus ja hae mukaan 29.2.2012 klo 17.00 mennessä! Huomioithan ystävällisesti, että valmennusohjelma on suomenkielinen!

Lisätietoja: Laura Ahtikoski, EntreMill projektipäällikkö, puh. 040 353 8440, laura.ahtikoski@aalto.fi

11. Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

Murjottelun harjoittelupaikkojen opiskelijahaku aukeaa 15.2. osoitteessa into.aalto.fi/murjottelu ja kestää 1.3. asti.

Murjottelu KickOff, to 16.2. klo 14-16, Aalto Design Factory

Murjottelu on Aalto-yliopiston poikkitieteellinen kesäduunikampanja, joka auttaa opiskelijoita haastavan oman alan harjoittelupaikan hankkimisessa. Tule kuulemaan lisää kesän 2012 harjoittelupaikoista Murjottelu KickOffiin Aalto Design Factorylle torstaina. Ilmoittaudu mukaan CareerWebin tapahtumissa.

Tulevat suomenkieliset koulutukset:

  • Menesty haastattelussa –workshop(ECON) , ke 15.2. klo 9-12, sali C-350.
  • Itsetuntemus & Itsensä johtaminen –workshop (ECON), ti 14.2.2012 klo 9-12, sali A-306
  • Uratupa: Näin menestyt haastattelussa (CHEM, ELEC, ENG, SCI) keskiviikkona 22.2.2012 klo 14-16, Otakaari 7B, seminaarisali 432

Ilmoittaudu koulutuksiin CareerWebin tapahtumakalenterin kautta.

Muuta:

IAESTE hakuohjelman haku päättyy 17.2. Vielä ehdit siis hakea kansainväliseen tekniikan alan harjoitteluun. Lisätietoa ja hakuohjeet www.iaeste.fi