Viikkotiedote 8/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 8/2012

Laskiaisrieha ja Gravitaatio valloittavat pääkaupungin tiistaina. Riehakasta viikkoa kaikille.PS.Vuosijuhlakuvia löytyy nyt AYY:n Flickr:sta.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Teekkarikylän asukastyytyväisyyskysely 2012
  3. Tule mukaan tekemään ylioppilaskunnan ympäristösuunnitelmaa
  4. Yleisölle avoimet luennot kansalaisalotteista 28.2. ja 2.3.
  5. Stipendejä opintomatkoihin eurooppalaisille nuorille
  6. NRG Battle – World edition in Kuala Lumpur
  7. SEFI Student Contest 2012
  8. Hae Asian Exchange -opiskelijavaihtoon
  9. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa
  10. Tule Kristillisille teekkaripäiville 2-4.3
  11. Naisten pesisjoukkue etsii uusia pelaajia

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Teekkarikylän asukastyytyväisyyskysely 2012

AYY:n Teekkarikylässä asuville vuokralaisille tarkoitettuun asukastyytyväisyyskyselyyn on mahdollista vastata helmikuun ajan. Jos sinulla on mielipiteitä esimerkiksi Qparkista, pizzamainoksista tai yleisesti Teekkarikylässä elämisestä, niin nyt on hyvä tilaisuus saada äänesi kuuluviin! Kysely on auki helmikuun loppuun saakka ja se löytyy suomeksi ja englanniksi täältä.

3. Tule mukaan tekemään ylioppilaskunnan ympäristösuunnitelmaa

AYY suunnittelee tämän vuoden aikana ympäristövaikuttamistaan ja tähän tarvitaan kiinnostuneita ihmisiä. Kokoamme paraikaa 4-6 henkilön ydinryhmää miettimään miten AYY suhtautuu ympäristökysymyksiin ja kehittelemään ympäristösuunnitelmaa.

Jos kiinnostuit, lähetä sähköpostia osoitteeseen anna.af.hallstrom@ayy.fi ja ilmaise mielenkiintosi! Myös yksittäisiä ympäristöasioihin liittyviä ideoita saa lähetellä.

4. Yleisölle avoimet luennot kansalaisalotteista 28.2. ja 2.3.

Suomessa otetaan 1. maaliskuuta käyttöön valtiollinen kansalaisaloite ja 1. huhtikuuta tulee voimaan EU:n kansalaisaloite. Valtiollinen kansalaisaloite antaa mahdollisuuden saada aloitteensa eduskunnan käsittelyyn. EU:n kansalaisaloitteella voi vaikuttaa rajat ylittäviin eurooppalaisiin asioihin.

Mistä asioista kansalaisaloitteita voi tehdä? Mitä aloitteisiin vaaditaan? Miten muuten kansalainen voi vaikuttaa lainsäädäntötyöhön Suomessa ja EU:ssa? Uudenmaan Eurooppatiedotus ja eduskuntatiedotus järjestävät kaksi yleisölle avointa luentotilaisuutta Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa:

Ti 28.2. klo 12.30-13.30

Kansalaisaloite: uusi valtiollinen vaikuttamiskeino Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Johannes Koskinen

Pe 2.3. klo 13-14

EU:n kansalaisaloite – miten vaikutetaan? Euroopan parlamentin jäsen Anneli Jäätteenmäki

Tilaisuuksia edeltää kahvitarjoilu. Tervetuloa!

www.eurooppatiedotus.fi

5. Stipendejä opintomatkoihin eurooppalaisille nuorille

Saksalainen Schwarkopf-säätiö myöntää stipendejä opintomatkoihin eurooppalaiselle nuorisolle. Stipendejä voi hakea 1.3. asti ja ikäraja stipendin saannille on 26 vuotta. Lisätietoja

6. NRG Battle – World edition in Kuala Lumpur

The NRG Battle – World Edition is the competition for innovation and sustainability, organized during the World Gas Conference in Kuala Lumpur. 100 global top talents work for four days in multidisciplinary teams of five, on challenging cases provided by companies from the energy sector. At the end of the four days, each team presents their idea in a 3-minute pitch to an expert jury, consisting of CEO’s and Directors. The jury nominates three teams that will pitch their idea once more to 5000 delegates at the World Gas Conference, who will then choose the winner of the NRG Battle – World edition.

Participation is free of charge for students, including flight tickets, accommodation and food & drinks. Students can check www.nrgbattle.com to sign up and read all about the NRG Battle – World Edition. This is the chance of a lifetime for Bachelor, Master, MBA or PhD students interested in a career in the energy sector.

7. SEFI Student Contest 2012

Onko sinulla mahtava idea opetuksen parantamiseksi insinöörialoilla? Miten taataan että tulevaisuuden DI on työmarkkinoiden huippuosaaja? Jos opetuksen kehittäminen kiinnostaa, osallistu SEFI Student Contest-kilpailuun!

Kaikki ideat, pienet ja suuret, paikalliset ja kansainväliset, ovat jakamisen arvoisia. Voittajaidean kehittelijöistä kutsutaan 1-2 henkilöä SEFIn vuosikongressiin Thessalonikiin esittelemään ideansa ja ryhmä saa tämän lisäksi 1000€ lahjakortin. Deadline on jo 28.2. – nyt aivonystyrät hyrräämään!

Lisätietoa

8. Hae Asian Exchange -opiskelijavaihtoon

Haku vuoden 2012 ja 2013 lukukausille on käynnissä seuraaviin Aasian kohteisiin:

  • Guangzhou University (Kanton, Kiina)
  • Kasetsart University (Bangkok, Thaimaa)
  • Siam University (Bangkok, Thaimaa)
  • Prince of Songkla University (Phuket, Thaimaa)
  • Udayana University (Bali, Indonesia)

Hakujen takarajat vuonna 2012

  • 2012 kesälukukaudet: 29.2.
  • 2012 syyslukukaudet: 30.6.
  • 2013 kevätlukukaudet: 31.10.

Asia Exchangen vaihdot ovat freemovereille, jotka eivät lähde oman korkeakoulun vaihtokohteisiin. Vaihdot kestävät 4-12 kuukautta ja saat hyväksynnän viikossa. Hakulomake, kohdetietoa ja opiskelijakokemuksia löytyy osoitteesta www.asiaexchange.fi

9. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

Succeed in a job interview -workshop (ECON)

Wednesday, 22nd February, from 9 to 12 am at C-350 (main building)

In the workshop, you will hear general guidelines and tips on how to prepare yourself for an interview and on what the recruiters normally wish to find out about you. You will also have the opportunity to practice your skills in an interview situation. Enrollment in CareerWeb Events

MURJOTTELUN haku on auki

Murjottelun harjoittelupaikkojen opiskelijahaku on nyt auki aina tuonne 1.3. asti. Haku tapahtuu Murjottelun sivujen kautta osoitteessa into.aalto.fi/murjottelu. Sivuilta löydät myös listauksen kesäksi tarjolla olevista harjoittelupaikoista. Tänä vuonna opiskelijoiden on mahdollista hakea Murjottelun kautta 15 eri yrityksen ja organisaation poikkitieteellisiin harjoittelupaikkoihin.

10. Tule Kristillisille teekkaripäiville 2-4.3

Kristilliset teekkaripäivät lähestyvät, ja ne järjestetään tänä vuonna Lappeenrannassa. Kulmakivi-kerho toivottaa teekkarit ja teekkarihenkiset lämpimästi tervetulleiksi 2.-4.3. Kuusirannan leirikeskukseen, Nuijamaan kylään, n. 20 km:n päähän Lappeenrannasta.

Otaniemestä on tapahtumaan yhteiskyyti, josta kustannuksia tulee muutama kymppi. Ilmottaudu mukaan lähettämällä nimesi, puhelinnumerosi ja ruokavaliosi torstaihin 23.2. mennessä osoitteeseen tiedottaja@ristinkilta.fi.

11. Naisten pesisjoukkue etsii uusia pelaajia

OtaKoppi ry on Aalto-yliopiston opiskelijoiden pesäpalloyhdistys, jolle on kuluneen talven aikana perustettu uusi naisten joukkue.

Joukkue lähtee ensi kesänä pelaamaan aluesarjaa ja etsii parhaillaan lisää pelaajia riveihinsä. Mukaan ovat tervetulleita kaikentasoiset pelaajat ja harrastelijat! Toimintaa pyöritetään pilke silmäkulmassa rennolla meiningillä, joten lähde rohkeasti mukaan. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä (elina.kekki(ät)iki.fi) ja kysele lisää.

Lisätietoja: http://otakoppi.fi/