Viikkotiedote 10/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 10/2012

Toiminta-avustushaku on käynnistynyt! Katso ohjeet ja lisätiedot avustusten hakemiseen täältä.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Tekniikan opiskelija: Lähde kv-ISOksi!
  3. International winter sports day – 1,2,3, GO!
  4. Opintopsykologien työpajoja opiskelijoille
  5. Keskustelutilaisuus Euroopan tulevaisuudesta
  6. Hanki Supergolf -pelioikeuksia KY-Slicen kautta
  7. Espoon kaupunkisuunnittelu kysyy mielipiteitä saaristosta
  8. Veneily ja ympäristö -teemailta
  9. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa
  10. Annihilaatio goes ST. PATRIC
  11. Bad Taste –sitsit 15.3.

1. Tällä viikolla tapahtuu

Ke 7.3. ADS Weekly Debate

2. Tekniikan opiskelija: Lähde kv-ISOksi!

Oletko ollut vaihdossa jossain päin maailmaa ja koitko, ettei sinua otettu vastaan toivomallasi tavalla? Vai oletko ehkä vain kiinnostunut tapaamaan lukuisia hienoja uusia ihmisiä ja samalla kehittämään kielitaitojasi? Tämä on sinun tilaisuutesi tehdä näitä asioita ja samalla auttaa muita. Lähde kv-ISOksi Aalto-yliopistoon tuleville ulkomaalaisille opiskelijoille.

Vaihtari-ISOna toimiminen on erittäin palkitsevaa, kiitollista ja hauskaa hommaa. Käytännössä se tarkoittaa pienen vaihto-opiskelijaryhmän auttamista lukuvuoden 2012-2013 aikana. Suurin työmäärä sijoittuu syyslukukauden ensimmäisille viikoille, mutta kaikkein eniten ISOtoiminnasta saa irti pyöriessään ulkkareiden mukana koko vuoden ajan. Samalla saat ympäri maailmaa ystäviä, joiden kotikaupungeissa sinulla on sitten joskus majoitus valmiina.

Kv-ISOksi voit ilmoittautua täällä. Ilmoittautuminen on avoinna 15.4.2012 asti. ISOt koulutetaan kahdessa tapahtumassa huhti- ja elokuussa.

Lisätietoja saat korkeakoulusi Kv-suurvisiiriltä:
Jatta-Mari Rouvinen, jatta-mari.rouvinen@aalto.fi (CHEM)
Heidi Huppunen, heidi.huppunen@aalto.fi (ELEC)
Katharina Jokinen, katharina.jokinen@aalto.fi (ENG)
Riina Kärnä, riina.karna@aalto.fi (SCI)

3. International winter sports day – 1,2,3, GO!

Came to Finland but yet to experience the thrill and the chill of winter sports? On Monday 12 March in Paloheinä is your chance – come take both your international and local friends to have some unforgettable time! We offer a chance to practice a few very traditional Finnish winter sports which include cross-country skiing and sliding down a hill with a sledge. There will also be some cool surprise program to check out! Later on we will continue to Otaniemi for a sauna party at Rantasauna starting at 21:00.

With the student card you can rent a skiing set in Paloheinä for 19€ and a sledge for just 3,5€. Without the card the prices are 22€ and 4€. In case you have your own equipment feel free to bring it along and save the money! More information.

The activity in Paloheinä will start around 17:00. You can travel there yourself or join with us at the following meeting points:
Otaniemi mall at 16:00
Rautatientori bus stop for 66A at 16:10

Paloheinä is located at:
Pakilantie 124, 00670 Helsinki

4. Opintopsykologien työpajoja opiskelijoille

Opintopsykologit järjestävät taas keväällä maksuttomia suomenkielisiä työpajoja Aalto-yliopiston opiskelijoille.

  • Sterssi hallintaan -työpajaan voi ilmoittautua torstaihin 15.3. saakka. Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 22.3.
  • Mindfullness -työpajan ilmoittautuminen sulkeutuu maanantaina 12.3. ja ensimmäinen tapaaminen on torstaina 15.3.

Lisätietoja ja työpajojen tarkemmat aikatalutu löytyvät opintopsykologien sivuilta Intosta.

5. Keskustelutilaisuus Euroopan tulevaisuudesta

Valtioneuvoston kanslia, ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus ja Helsingin yliopisto järjestävät keskustelutilaisuuden Euroopan tulevaisuudesta tiistaina 13.3.2012 Helsingin yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (Aleksanterinkatu 5) klo 12.45–15.00. Tilaisuus on osa eri puolilla maata järjestettävää seminaarisarjaa, joka lähti käyntiin Helsingistä syyskuussa 2011 (www.vnk.fi/euroopantulevaisuus).

Tilaisuudessa kuullaan pääministeri Jyrki Kataisen sekä Euroopan keskuspankin entisen pääjohtajan Jean-Claude Trichet’n puheenvuorot. Tilaisuuden avaa Helsingin yliopiston rehtori Thomas Wilhelmsson. Keskustelun moderaattorina toimii Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen. Tilaisuus on englanninkielinen. Keskustelutilaisuus on yleisölle avoin.

Pyydämme kaikilta osallistujilta ennakkoilmoittautumista viimeistään
torstaina 8.3. täällä. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana videolähetyksenä ja -tallenteena osoitteessa www.vnk.fi/euroopantulevaisuus. Keskustelua voi lisäksi seurata twitter-kanavalla #EUtulET. Sisäänkäynti ja ilmoittautuminen avataan klo 12.15. Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin ja varautumaan henkilöllisyytensä todistamiseen.

Lisätietoja

6. Hanki Supergolf -pelioikeuksia KY-Slicen kautta

Ota aikainen startti golfkesään! KY-Slice myy edullisia Supergolf-pelioikeuksia hintaan 27 euroa kappale (maaliskuun jälkeen hinta nousee eurolla). Lisäksi tilauksen yhteydessä saa Supergolfin vuosijäsenmaksun jopa ilmaiseksi. Tilauksen eräpäivä on perjantaina 16.3. Lisätietoa tilauksesta täältä.

7. Espoon kaupunkisuunnittelu kysyy mielipiteitä saaristosta

Kaupunkisuunnittelukeskus kartoittaa Espoon saariston erityispiirteitä, jotta ne voidaan huomioida maankäytön suunnittelussa. Kyselyyn toivotaan vastauksia alueen maanomistajilta, asukkailta ja käyttäjiltä sekä muilta saaristosta kiinnostuneilta.
Espoon saariston osayleiskaavaluonnos ja kysely valmistellaan yhteistyössä Finnish Consulting Group Oy:n kanssa. Vireillä oleva Espoon saariston osayleiskaavaluonnos laaditaan oikeusvaikutteisena osayleiskaavana, mitä käytetään rakennusluvan myöntämisen perusteena.

Espoon saariston osayleiskaava: käyttäjä – ja maanomistajakysely on julkaistu Espoon kaupungin verkkosivuilla espoo.fi/kaavoitus ja se on avoinna 20.2.– 20.3.2012.

Linkki kyselyyn.
Vastausten tietoja tai osaa niistä voidaan käyttää Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen tutkimuksissa, julkaisuissa ja näyttelyissä.

Lisätietoja
Suunnitteluavustaja Tuija Siren, p. 8162 4344 tuija.siren@espoo.fi (kysely)
Yleiskaavateknikko Anne Pitkänen p. 8164 2208 (tietoa luparatkaisuista)

8. Veneily ja ympäristö -teemailta

Teekkapurjehtijat järjestää maanantaina 12.3.2012 klo 18 keskusteluillan OK20 isolla puolella. Illan teemana on veneily ja ympäristö.

Ohjelmassa on alustus illan teemasta, jonka jälkeen pohditaan ja keskustellaan, mitä kerho tai itsenäinen veneilijä voisi tehdä luontoystävällisen veneilyn edistämiseksi. Alustuksen pitää kerhon jäsen Ville Karvinen, joka työskentelee tutkijana Suomen ympäristökeskuksen merikeskuksessa. Esittelyssä myös Tripin luontoystävällisen veneilyn koeprojektin eVeneen tilanne.

Teemailta on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille, niin Tripin jäsenille kuin muillekin. Kevään saaristolaivurikurssilaisille suosittelemme tätä erityisesti, sillä kurssin ympäristöasioiden opetus tapahtuu tässä tilaisuudessa. Illan mittaan on myös helppo tutustua kerhon jäseniin.

Paikkana on OK20:n sitsi- ja saunatilan iso puoli Otaniemessä. Sisäänkäynti on Otakaari 20:n ja Jämeräntaival 1:n väliseltä pihalta, alin kerros. Tilaisuudessa on pientä tarjoilua ja sauna on lämpimänä – ota siis pyyhe mukaan.

9. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

Koulutukset
CV ja hakemus -workshop
Ti 13.3. klo 9-11, Kauppakorkeakoulun päärakennus sali A-306
Koulutukseen kuuluu ennakkotehtävä, jonka palautus ja ilmoittautuminen CareerWebissä to 8.3. mennessä. Mukaan mahtuu max 25 Kauppakorkeakoulun tai tuotantotalouden opiskelijaa. Lue lisää CareerWebistä.
Koulutus pidetään suomeksi.

Tutkimukset
Vastaa Universumin urakyselyyn
Vastaajien kesken arvotaan Nokian Lumia –puhelin, 1000 euron stipendi sekä matkalahjakortti. Tutkimuksessa kysytään muun muassa uratavoitteistasi, mitkä ovat Suomen ihanteellisimpia työnantajia sekä mitä kautta haluaisit saada tietoa eri työnantajista. Tutkimustulokset julkaistaan toukokuussa 2012 Kauppalehdessä sekä Universumin Tulevaisuuden yritykset -julkaisussa. Vastaa täällä.

10. Annihilaatio goes ST. PATRIC

Vuoden parhaat baaribileet, fyysikkofuksien järjestämä Annihilaatio tulee taas.Bileet on pistetty uuteen uskoon, sillä tänä vuonna Annihilaatio goes ST. PATRICK!

Pukeudu siis teeman mukaisesti vihreään ja/tai kultaan. Ota kaverisi mukaan ja saavu paikalle Bar Bäkkäriin, joka on illan kunniaksi kokenut muodonmuutoksen Irlantilaiseen henkeen. Luonnollisesti tunnelmakin on riehakas ja juomien hinnat on laskettu opiskelijaystävälliselle tasolle. Parhaan alun bileille saat kello 22-24, kun Happy Hour sammuttaa janosi, ilman kukkaron ikävää keventymistä. Paikalla on myös ammattikuvaaja, jotta voit muistella menoasi vielä jälkikäteenkin.

Liput maksavat 2e etukäteen ja 3e ovelta. Upean haalarimerkin saat omaksesi 2,5 euron hintaan.

Lipunmyyntiajat ja lisätietoa facebookista.

11. Bad Taste –sitsit 15.3.

Oletko koskaan kokeillut juhlimista spandex-haalareissa, sandaaleissa ja sukissa, rapisevassa tuulipuvussa tai kenties verkkopaidassa? Tule paikalle 15. maaliskuuta, pukeudu huonon maun mukaan ja liity mauttomuuden mestareihin! Laula niin lujaa kuin pystyt ja unohda tavalliset vaatteesi kotiin. Näytä ”bad taste”, mutta syö ja juo ”good taste”!

Koktailtilaisuus alkaa klo 18:00 Smökissä. Sitsit alkavat klo 19:00. Jatkot OK20:ssä!
Hinta: 15/13e (alkoholillinen/alkoholiton)

Lipunmyynti Otaniemiemen päärakennuksen aulassa:
To 8.3. klo 11 – 13
Pe 9.3. klo 11 – 13
Ma 12.3. klo 11 – 13
Ti 13.3. klo 11 – 13
Ke 14.3. klo 11 – 13

Tapahtuma Facebookissa
Be there, be BAD TASTE!