Viikkotiedote 12/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 12/2012

Suomenkielisen viikkotiedotteen sähköpostiversioon oli viime viikolla lipsahtanut väärä linkki. Kysely, joka kartoittaa jäsenistön mielipiteitä AYY:n ja Coston mahdollisesta yhteistyöstä, löytyy täältä.

Ennakkotiedoksenne: Viikko- ja yhdistystiedote pääsiäislomailevat viikolla 14 ja 15. Yhdistystiedote EI siis ilmesty pitkäperjantaina 6.4. eikä viikkotiedote maanantaina 8.4.

Mukavaa viikkoa kaikille!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Hae toiminta-avustusta ja tee yhdistysilmoitus 1.4. mennessä
  3. SELL-kisojen edullisimman ilmoittautumisen DL 20.3. – Kiirehdi mukaan!
  4. TTER:n vuoden 2012 II hakukierros, DL su 1.4.
  5. Vuokrasopimukset AYY:n vuokraamiin asuntoihin on mahdollista laatia jatkossa etänä
  6. AYY:n Helsingin asuntokohteiden avainliikenne hoidetaan Töölöstä käsin
  7. ATSHHII!! Siitepölykausi alkaa, tule uusimaan reseptisi ajoissa ja vaivatta
  8. Opiskelijoiden designpääkaupunkivuoden hanke World Student Capital 2012 avataan 23.3. Korjaamolla
  9. Aalto Design Factory – Avoimet ovet
  10. Masters of Aalto 2012 – Performers wanted for MoA Slam 12
  11. Julkkudiilit 2012
  12. Myyjähaku Lasipalatsi Design Markets -myyntitapahtumaan jatkuu 31.3. asti.
  13. Järjestyksenvalvojan peruskurssi
  14. Rahoitusta haettavana kansainvälisiin opiskelijaprojekteihin
  15. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa
  16. Meet Employers at Talent Talks Matchmaking Event

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Hae toiminta-avustusta ja tee yhdistysilmoitus 1.4. mennessä

AYY jakaa yhdistysluettelonsa ensimmäiseen rekisteriin merkityille yhdistyksille toiminta-avustusta. Yhdistysilmoituksen voi tehdä ja toiminta-avustusta hakea torstaista 1. maaliskuuta 2012 alkaen verkossa täytettävän lomakkeen kautta. Lomakkeen tarkempi osoite ilmoitetaan hakupäivän aamuna ayy.fi:n etusivulla. Haku kestää maaliskuun ajan päättyen 1. huhtikuuta 2012.

Muistattehan, että vaikka yhdistyksenne ei hakisikaan rahallista toiminta-avustusta, pitää yhdistysilmoituslomake kuitenkin täyttää vuosittain.

Lisätietoja
Toiminta-avustusten jakoperusteet

Pisteytysmalli

Mikäli sinulla on hausta jotain kysyttävää tai haluat antaa palautetta, ota yhteyttä AYY:n järjestösektorin toimijoihin mieluiten sähköpostitse osoitteella jarjestoasiat@ayy.fi.

3. SELL-kisojen edullisimman ilmoittautumisen DL 20.3. – Kiirehdi mukaan!

SELL Student Games on perinteinen, kansainvälinen opiskelijaurheilutapahtuma, jota isännöi vuonna 2012 Aalto-yliopiston ylioppilaskunta sekä Aalto-yliopiston urheiluseura. Kisat järjestetään Espoossa, Otaniemessä, 17- 20.5. Suosittujen lajien, kuten jalkapallon ja koripallon kiintiöt täyttävät nopeasti, joten toimi ajoissa!

ILMOITTAUTUMISET: 20.3/ 25.4/ 11.5 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Aalto-yliopiston joukkueenjohtajan toimii Heidi Heiskanen (heidi.heiskanen@ayy.fi) Tärkeää! Ilmoita yhteyshenkilölle nimesi, lajisi ja syntymäaikasi sekä mahdolliset ennätyksesi/ tasosi. Ilmoita myös majoituksen tarpeesta. Toimita yhteyshenkilölle valokuvasi (valokuva tulee kisapassiin).

LAJIT: Koripallo, lentopallo, jalkapallo (7 vs 7), salibandy, ultimate (5 vs 5), frisbeegolf, judo, miekkailu, tennis, shakki, sulkapallo, suunnistus, uinti ja yleisurheilu.

OSALLISTUMISMAKSU: Unisport tukee Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistumista! Maksu ainoastaan 40€/hlö/3 pv, jos ilmoittautuminen tehdään ennen 20.3.2012 (25€/hlö/2 pv, 10€/hlö/1 pv)!

Osallistumismaksu sisältää:

  • Osallistumisoikeuden kilpailuihin ja oheistapahtumiin
  • Ruokailut (aamiainen, lounas, päivällinen)
  • HSL:n seutulippu kisojen ajan

Lattiamajoitus on varattavissa erikseen hintaan 5€/hlö/pv.

www.sell2012 ja www.facebook.com/sell2012

Lämpimästi tervetuloa Otaniemeen keväällä 2012!

4. TTER:n vuoden 2012 II hakukierros, DL su 1.4.

TTER:n vuoden 2012 toinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 300€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Hakuaika päättyy sunnuntaina 1.4.2012 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Vuoden III hakukierros järjestetään syksyllä 2012. Jatkuva haku on kuluvan kevään osalta auki toukokuun loppuun asti! Katso lisätietoja TTER:n nettisivuilta.

5. Vuokrasopimukset AYY:n vuokraamiin asuntoihin on mahdollista laatia jatkossa etänä

Vuokrasopimusten laatiminen on nyt mahdollista hoitaa täysin etänä: vuokrasopimus voidaan lähettää asukkaalle sähköpostitse. Omakätisesti allekirjoitettu vuokrasopimus tulee tässä tapauksessa toimittaa takaisin AYY:n asuntotoimistoon postitse (osoite: Asuntotoimisto/AYY, PL 69, 02150 Espoo) tai sähköpostin liitetiedostoksi skannattuna .PDF -muodossa

Vuokrasopimus on allekirjoitettava, ennen kuin asukkaalle luovutetaan avaimia asuntoon tai asuminen voi alkaa. Vuokrasopimuksen voi edelleen allekirjoittaa myös henkilökohtaisesti AYY:n asuntotoimistolla Otaniemessä.

Perheasuntojen vuokrasopimuksissa tulee olla molempien asuntoon muuttavien ihmisten allekirjoitus. Jos perheasuntoon muuttava kumppani ei ole AYY:n jäsen, tulee etänä palautetun allekirjoitetun vuokrasopimuksen yhteydessä toimittaa kopio kumppanin henkilöllisyystodistuksesta tai virkatodistus. Näin AYY voi varmistua, että perheasuntoa on haettu todellisin perustein.

Hakija toimittaa vuokrasopimuksen postilla tai sähköpostilla AYY:lle omalla vastuullaan. AYY ei esimerkiksi vastaa väärään osoitteeseen postitettujen vuokrasopimusten käsittelyn mahdollisesta viivästymisestä.

Tarkemmat ohjeet löytyvät AYY:n nettisivuilta kohdasta vuokrasopimus.
AYY:n asuntotoimiston yhteystiedot.

6. AYY:n Helsingin asuntokohteiden avainliikenne hoidetaan Töölöstä käsin

Kaikkien Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Helsingissä sijaitsevien asuntokohteiden avainten palauttaminen ja luovuttaminen on siirretty Töölön palvelupisteelle (Runeberginkatu 14-16). Töölön palvelupiste on avoinna ma-to klo 10:30 – 14:30.

Avaimia voi palauttaa suoraan palvelupisteelle, tai palvelupisteen ollessa suljettuna, kauppakorkeakoulun infotiskin vahtimestarille. Jos avaimet palautetaan vahtimestarille, tulee ne sulkea kirjekuoreen ja liittää mukaan oma nimi ja tarkka tieto siitä, mihin asuntoon avaimet kuuluvat. Kirje osoitetaan AYY:n Töölön palvelupisteelle. Avaimet on aina palautettava vuokrasopimuksen päättymispäivää seuraavana arkipäivänä klo 12:00 mennessä.

Avaimien noutaminen tapahtuu palvelupisteeltä sen aukioloaikoina. Mukaan tarvitset henkilöllisyystodistuksen ja allekirjoitetun vuokrasopimuksen. Jos vuokrasopimus alkaa tai loppuu perjantaina, on avainten noutamisesta tai palauttamisesta sovittava erikseen etukäteen AYY:n asuntotoimiston kanssa.

Suositeltavin tapa vaihtaa avaimet, on tehdä se suoraan edellisen asukkaan kanssa. Ohjeet ja tarvittavat lomakkeet avainten vaihtamiseen edellisen asukkaan kanssa saat AYY:n asuntotoimistosta (katso yhteystiedot täältä).

Kaikkien Espoon kohteiden (Otaniemi ja Leppävaara) avainliikenne hoidetaan entiseen tapaan AYY:n asuntotoimiston kautta (Otakaari 11).

Töölön palvelupisteen yhteystiedot

Lisätietoja:
Asumisen asiantuntija Jaakko Koivula (etunimi.sukunimi@ayy.fi, puh. 055 520 9444)

7. ATSHHII!! Siitepölykausi alkaa, tule uusimaan reseptisi ajoissa ja vaivatta

Allergisen nuhan teemapäivä maanantaina 26.3.2012

  • YTHS, Otaniemen toimipiste klo 12- 14
  • YTHS, Töölön toimipiste klo 12- 14.30

Allergisen nuhan teemapäivänä voit uusia allergisen nuhan lääkereseptin lääkärin pikavastaanotolla ilman ajanvarausta, lisäksi saat tietoa allergisesta nuhasta ja sen hoidosta. Jokaiselle allergiselle nuhapotilaalle tehdään oirekysely, jonka pohjalta tarvitsemaasi lääkitystä voidaan tarvittaessa tehostaa/muuttaa.

8. Opiskelijoiden designpääkaupunkivuoden hanke World Student Capital 2012 avataan 23.3. Korjaamolla

World Student Capital -vuoden avajaisia vietetään 23.3. Kulttuuritehdas Korjaamolla klo 15. Vuoden avaa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen. Ohjelmassa on paneelikeskustelu ”Opiskelija kaupunkilaisena” ja ratkaisupaja-demo aiheesta ”Varastoista asunnoiksi – rakennusten muuntaminen asuinkäyttöön”. Raadin puheenjohtaja, projektijohtaja Mikko Toivonen (Helsinki Education and Research Area) avaa Opiskelija-asumisen uudet muodot -ideakilpailun. Klo 20 alkavaa WSC-klubia tähdittävät Regina, Zebra and Snake ja dj Erkko.

http://worldstudentcapital.fi/kutsu

9. Aalto Design Factory – Avoimet ovet

  • Paikka: Betonimiehenkuja 5 C
  • Päivä: 20.3.2012
  • Aika: 9:00-16:00
  • Kenelle: Aallon opiskelijoille ja henkilökunnalle, Aallon sidosryhmille ja yhteistyötahoille

”Päivä Aalto Design Factoryssä”

Tervetuloa haistelemaan, maistelemaan, kuulostelemaan ja näkemään miltä tyypillinen päivä Aalto Design Factoryssä näyttää. Kuten tavallista, opiskelijoilla on keskeisin rooli toiminnassamme ja henkilökuntamme tarjoaa opastettuja kierroksia tiloissamme ja kertoo ADF-projektista. Lounasaikaan sinulla on mahdollisuus tulla tekemään ja suunnittelemaan oma lounaspitsasi autenttisen italialaisen pitsakokin kanssa vain parin euron hintaan.

Factoryn ovet ovat avoinna – tervetuloa tutustumaan!

10. Masters of Aalto 2012 – Performers wanted for MoA Slam 12

Are you passionate about your thesis/ research work and cannot wait to share it with others? Is there a hidden entertainer in you that urges to come out? Can you explain your topic so that it even gets your kitty excited? Then join us with your contribution at MoA Slam!

  • What? MoA Slam 2012
  • When? 16.5.2012
  • Where? MoA 12 exhibition hall (Jätkäsaari, Helsinki)

MoA Slam is a collaboration between ScienceSLAM and Aalto University’s ”Masters of Aalto 2012” festival to promote fun and creativity in science. The event is organized as a playful open-stage competition of short scientific presentations. The length of each contribution is maximum 10 minutes. Performers can come from all Aalto schools and departments. The medium of presentation is free and can range from a more traditional talk, to a dance choreography or self-composed song. Only your creativity is the limit! Everything is allowed to convince the audience of your topic. The winning contribution will be rewarded with the “MoA Slam 2012″ award and 500€ prize money. The language of the event is English.

If you want to participate with your contribution at MoA Slam 2012, then contact moa@scienceslam.fi! Deadline for applications is the 13.4.2012. More information on the event and how to apply can be found on www.scienceslam.fi/moa-slam-2012.

11. Julkkudiilit 2012

Kevät taas saa ja sitä myöten myös Julkku-ukko toimittelijajoukkonsa kera heräilee talvisesta horrostilastaan. Wapun lähestyessä uhkaavasti lähestyy myös uusimman Julkun otsikkoaika.

Julkun myynnin ennakkodiilejä voi tehdä Teknillisen korkeakoulun päälafkalla Otaniemessä tiistaisin ja torstaisin klo 12-14 aina 24.4 asti. Diilin tekemällä varmistat itsellesi rahaa, myyjälaukun (Marimekon olkalaukku) ja kevään päräyttävimmän t-paidan. Näiden lisäksi varmistat paikkasi Julkun julkkarigaalaan ja sitä edeltävään VIP-tilaisuuteen. Olit yksin tai sitten kaverien kanssa tee Wapun paras päätös ja lähde myymään Julkkua!

Diilimme ovat seuraavanlaiset:

lehtiä | laukkuja | paitoja | rahaa

  • 400 | 4 | 4 | 1100€
  • 200 | 2 | 2 | 500€
  • 100 | 1 | 1 | 225€
  • 50 | 0 | 1 | 100€

Lisää diileistä ja myymisestä löytyy täältä ja kysymykset diileistä voi ohjata osoitteeseen (esa-pekka.raisanen@julkku.fi)

12. Myyjähaku Lasipalatsi Design Markets -myyntitapahtumaan jatkuu 31.3. asti.

Lasipalatsi Design Markets järjestetään 1.-4.8.2012 Helsingissä Lasipalatsin aukiolla. Tapahtuma on nuorten suunnittelijoiden esittely- ja myyntitapahtuma, joka kerää kiinnostavat tuotemerkit suuren valkoisen teltan alle. Tapahtuman järjestävät Kulttuuriosuuskunta Kick! Ja Lasipalatsin Mediakeskus Oy.

Suunnitteletko ja valmistatko itse uuskäsityö- tai designtuotteita? Oletko nuori suunnittelija? Myytkö tuotteitasi pääasiallisesti netissä tai satunnaisesti eri liikkeissä, mutta kaipaat lisää näkyvyyttä toiminnallesi ja tuotteillesi? Lasipalatsi Design Markets etsii toritapahtumassa myytäväksi soveltuvia miesten, naisten ja lasten vaatteita, koruja, asusteita, paperi- ja sisutustuotteita, taidekäsitöitä tai taidetta valmistavia tekijöitä.

Etsimme myyjiksi suunnittelijoita, joilla ei vielä ole vakiintunutta toimintaa. Tapahtuma on valtakunnallinen, eli myyjäksi voivat hakea myös yksittäiset suunnittelijat/työryhmät pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.Haluamme tukea nuoria suunnittelijoita, joten emme etsi tekijöitä, joilla jo on oma liike tai muuten menestynyt ura. Myyntipöydän voi vuokrata yksittäinen myyjä tai työryhmä.

Katso lisätiedot osoitteesta http://designmarkets.lasipalatsi.fi/

13. Järjestyksenvalvojan peruskurssi

Hei opiskelija! Oletko työtä vailla? Kiinnostavatko turvallisuusalan järjestyksenvalvojan tehtävät? Haluatko työllistyä opintojen ohella tai ensi kesänä? Suorita järjestyksenvalvojan peruskurssi! Kurssin suorittamisen jälkeen voi hakea poliisilta järjestyksenvalvojakorttia, joka oikeuttaa toimimaan järjestyksenvalvojana koko maassa.

Hämäläis-Osakunta järjestää yhteistyössä Turvakerroin OY:n ja Helsingin yliopiston kanssa ERITTÄIN EDULLISEN järjestyksenvalvojan peruskurssin. 32 tuntisen kurssin voi suorittaa tänä keväänä seuraavan viiden päivän kuluessa: 26.3, 27.3, 28.3, 29.3 ja 31.3. Kyseisinä päivinä tulee varata aikaa klo 16-22. Jokaiseen päivään on osallistuttava! Kurssi on suomenkielinen.

Kurssin hinnaksi opiskelijalle tuleen ainoastaan 66 euroa! Kurssi järjestetään, mikäli järjestäjän vaatima osallistujamäärä täyttyy. Ilmoittautumiset osoitteeseen: tuomo.tarvainen@gmail.com.

14. Rahoitusta haettavana kansainvälisiin opiskelijaprojekteihin

Aallon opiskelijaryhmillä on mahdollisuus hakea taloudellista tukea kansainvälistymistä edistäviin projekteihin. Hakemukset tulee lähettää viimeistään 31.3.2012 osoitteeseen international@aalto.fi. Projektien tulee olla opiskelijoiden suunnittelemia ja toteuttamia, edistää Aallon opiskelijoiden kansainvälistymistä, olla monitieteellisiä oppimishankkeita ja tukea kansi- ja maisteritason opintoja opintopisteytettyjen opintojen ohella.

Lisätietoja Insidesta (vaatii kirjautumisen Aalto-tunnuksilla) sekä leena.plym-rissanen@aalto.fi

15. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

Koulutukset

  • Omat osaamisalueet – kohti konkreettisia tavoitteita työelämässä -workshop (ECON)
    ke 21.3. klo 9-12, Kauppakorkeakoulun päärakennus Sali A-305. Koulutus pidetään suomeksi.
  • Työsopimuksen tekemisen tärpit ja työlainsäädäntö –koulutustilaisuus (ECON)
    to 22.3. klo 9-11 Kauppakorkeakoulun päärakennus Sali A-201. Koulutus pidetään suomeksi.

Lue lisää & ilmoittaudu mukaan CareerWebissä

16. Meet Employers at Talent Talks Matchmaking Event

Thursday, MARCH 29, 2012 at 13.30 – 18.30
Innopoli 2, Tekniikantie 14, Otaniemi

Talent talks® are structured, face-to-face networking events where ambitious companies & organizations can connect with professionals who aim high. The event is aimed at professionals and soon-to-be graduates and will be held in English. Event is free of charge but registration is required by March 21.

Program and registration details.