Viikkotiedote 39/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 39/2012

AYY:n Facebook-sivulla on jo yli 3500 Aaltolaista! Tule mukaan osoitteessa www.facebook.com/ylioppilaskunta.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Hae AINOn linjapaperia ja tulevaisuutta pohtivaan toimikuntaan
  3. Hae huomionosoitustyöryhmään
  4. Solusiivouksista luovutaan 1.10. alkaen.
  5. Meistä tuli Prosessiteekkareita
  6. Liity AYY:n edunvalvontayhteisöön
  7. Lakinlaskijaiset 2012
  8. Otatarhan ajot & NättiJussi.140
  9. Suuri väittelyilta – Kaupungin kuumin keskustelutapahtuma 3.10.
  10. Aalto Lunch Beat vol. 4 – THE TIME MACHINE 26.9. 12:00-13:00
  11. Purjehtimaan
  12. Elokuvakerho Montaasin kaitafilmikurssi 5.–7.10.
  13. Polyteknikkojen juomapeliyhdistyksen vuosijuhlabileet ja sillis
  14. Choral Evensong – an evening prayer with relaxing and beatiful music for students
  15. Teekkarispeksin Speksi-ilta tiistaina 25.9. klo 18-> @OK20
  16. ESN Aalto info session for Erasmus in School project
  17. Hakuilmoitus Aasian opiskelijavaihdoista
  18. Stipendejä Aalto-yliopiston tekniikan alan opiskelijoille, opettajille, jatko-opiskelijoille ja tutkijoille

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Hae AINOn linjapaperia ja tulevaisuutta pohtivaan toimikuntaan

Onko sinulla visio siitä, millainen AYY:n lehden tulisi olla tulevaisuudessa? Hae mukaan toimikuntaan tämän lomakkeen kautta!

Haku on auki torstaihin 27.9.2012 saakka.

Työryhmä tulee kokoontumaan syksyn 2012 aikana tarpeen mukaan.

Taustaa: AYY:n edustajisto päätti kokouksessaan 6.9. nk. Mediakysymyksestä . Päätöksen myötä ylioppilasmedia Aate lakkautetaan 1.3.2013 alkaen ja Ainolehti jatkaa toimintaansa uudella konseptilla. (ks. Lisätietoja edustajistowikistä edustajisto.ayy.fi, kokous 8/2012, kokousasia 10) Edustajisto hyväksyi kokouksessaan myös ponnen, jossa hallitus velvoitettiin kokoamaan jäsenistön keskuudesta työryhmä, jonka tehtävänä on Ainon uuden linjapaperin valmistelu ja lehden uudelleenkonseptointi.

3. Hae huomionosoitustyöryhmään

Haluatko mukaan pohtimaan ketä palkitaan ylioppilaskunnan huomionosoituksilla? Huomionosoitustyöryhmän tehtävän on pyytää hakemukset ylioppilaskunnan huomionosoitusten saajiksi, käsitellä hakemukset ja tehdä ylioppilaskunnan hallitukselle esitys huomioinosoitusten saajista.

Huomionosoitustyöryhmän sihteerinä toimii hallintopäällikkö Janne Koskenniemi ja asiantuntiajäsenenä arkistonhoitaja/museonjohtaja Tiina Metso.

Nyt valittava huomionosoitustyöryhmä toimii vuoden 2013 loppuun. Ryhmää on mahdollista täydentää vuoden 2013 aikana. Huomionosoitustyöryhmän jäseniksi toivotaan motivoituneita ihmisiä eri taustoilta.

Hakulomake löytyy täältä.

4. Solusiivouksista luovutaan 1.10. alkaen.

Teekkarikylän ja Leppävaaran soluasuntojen vuokraan on kuulunut solun yhteistilojen säännöllinen siivous huoltoyhtiön toimesta. 1.10. alkaen astuu voimaan uusi kiinteistönhoitosopimus, johon ei enää kuulu solujen yhteistilojen siivousta. Tämän jälkeen asukkaiden on huolehdittava asuntonsa siisteydestä itse. Rappukäytävät ja talon yleiset tilat siivotaan tämänkin jälkeen normaalisti.

Solujen yhteistilojen siivouksesta luovutaan korkeiden kustannuksien ja AYY:n vuokralaisten tasavertaisen kohtelun vuoksi. Helsingin kohteissa solujen yhteistilojen siisteys ei ole missään vaiheessa kuulunut vuokraan.

1.10. jälkeen solujen asukkaiden on huolehdittava yhteistilojen siisteydestä ja pidettävä asuntonsa yleisesti hyväksyttävässä kunnossa. Esimerkiksi jätteiden säilyttäminen solutiloissa tai parvekkeilla on ankarasti kielletty ja se voi johtaa varoituksiin ja jopa vuokrasopimusten purkamiseen. Jos soluasunnon havaitaan olevan sopimattomassa kunnossa, asiasta annetaan siivoukehotus. Kehotuksen jälkeen asunto voidaan siivota AYY:n toimesta ja siivouksen kustannukset laskutetaan tällöin yhteisvastuullisesti kaikilta solun asukkailta. Ongelmatapauksissa asukas voi ottaa yhteyttä oman talonsa linnanisäntään tai suoraan AYY:n asuntotoimistoon.

Kysymyksiin vastaa ja lisätietoja muutoksesta antaa asumisen asiantuntija Jaakko Koivula (050 520 9444, etunimi.sukunimi@ayy.fi).

5. Meistä tuli Prosessiteekkareita

Lauantaina 15. syyskuuta 53 aalto-yliopiston opiskelijaa perustivat uuden yhdistyksen, jonka tarkoituksena yhdistää Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijat. Yhdistyksen perustamiskokouksessa hyväksyttiin yhdistykselle ensimmäiset säännöt ja hallitus loppuvuodelle 2012.

Yhdistyksen nimeksi ei haluttu kemistin-, puun- ja vuorenjalostajakiltaa, vaikka se koulun hakukohteen kanssa sopisikin. Yhdistyksen nimeksi valikoitui Prosessiteekkarit, josta käytetään lyhennettä PT.

Yhdistyksen toiminta koostuu f/pHuksikasvatuksesta, edunvalvonnasta, yritysvietailuista yhteistyössä kiltojen kanssa ja hauskanpidosta. Varsinainen toiminta alkaa ensi vuonna, loppuvuosi 2012 käytetään suunnitteluun ja suhteiden luomiseen.

Prosessiteekkareiden ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Mikaela Mirsch. ”Syksyn aikana tärkein tehtävämme on saattaa yhdistys sille tolalle, että sen toiminta täyttää AYY:n erityisasemayhdistyksen kriteerit vuonna 2013.”, linjaa uusi puheenjohtaja. Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Emilia Stenman, Mikko Kiviluoma, Laura Lundell, Mikko Laine, Julia Nyström, Anni Nisov ja Paavo Mälkönen.

Tänä päivänä opiskelijat ottivat harppauksen kohti syksyä ’13. Nyt on vain itse kandiuudistuksen korkeakoulussa yritettävä pysyä perässä. Yhdistyksen nettisivut löytyvät osoitteesta prosessiteekkarit.ayy.fi.

6. Liity AYY:n edunvalvontayhteisöön

Haluatko tietää mitä Aallon, Suomen tai maailman opiskelijaedunvalvontakentällä tapahtuu? Vaivaako mieltäsi jokin aiheeseen liittyvä kysymys? Oletko kohdannut opiskelijaedunvalvonnallisia epäkohtia, joista haluat keskustella?

Liity AYY:n edunvalvontayhteisöön facebookissa.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edunvalvontayhteisö on täysin epävirallinen ja kaikkeen sitoutumaton alusta edunvalvonnalliselle keskustelulle ja toiminnalle AYY:ssä, Suomessa ja maailmalla. Yhteisöön mukaan tuleminen ei sido mihinkään, eikä liittyäkseen tarvitse olla hallinnon opiskelijaedustaja tai edes Aallon opiskelija. AYY:n edunvalvontasektorit seuraavat yhteisöä tiiviisti, ja pyrkivät välittämään opiskelijoiden näkemystä päätöksentekijöille.

7. Lakinlaskijaiset 2012

1.10. Otaniemessä raikaa ja lujaa! Illan hämärtyessä Dipolissa pamahtavat käyntiin Lakinlaskijaiset 2012! Nämä ylioppilaskunnan suurimmat juhlat tarjoavat elämyksiä laidasta laitaan! Lavalla nähdään Kuningasidea, Ruudolf ja Karri Koira sekä Pariisin Kevät!

Musiikkia tarjoaa lisäksi elektronisen musiikin yhdistys Entropy, loistavat DJ:t sekä OtaKaLa karaoken merkeissä. Ja puolen yön aikaan on tietenkin aika laskea lakit perinteisin menoin.

Lippuja saa eri kampuksilta pääkaupunkiseudulla sekä Tiketistä. Katso tarkemmat lisätiedot tapahtumasta sekä lipunmyyntipaikat osoitteesta www.lakinlaskijaiset.fi tai Facebookista.

8. Otatarhan ajot & NättiJussi.140

Lakinlaskijaispäivänä järjestetään klo 14 alkaen Otatarhan ajot, kilpailu jota et halua missata! Suunnittele, väsää, rakenna, haasta itsesi ja muut, innostu. Kaikkea tätä on tarjolla Alvarin aukiolla 1.10.!

Teekkarius 140-juhlasyksynä taistellaan Otaniemen herruudesta myös NättiJussi.140 -kilpailussa, joka on ”wipeout” -tyylinen esterata, jonka voittajalle luvassa huikeita palkintoja.

Ilmoittautuminen molempiin tapahtumiin on auki! Lisätietoja mm. Facebookista.

9. Suuri väittelyilta – Kaupungin kuumin keskustelutapahtuma 3.10.

Suuri väittelyilta – Kaupungin kuumin keskustelutapahtuma Apollo Live Clubilla (Mannerheimintie 16) keskiviikkona 3.10. klo 19. Ovet aukeavat klo 18.

Väittelemässä:

  • Samuli Putro–Jone Nikula: Paraneeko ihminen vanhetessaan?
  • Anni Sinnemäki–Wille Rydman: Onko ihminen oman onnensa seppä?
  • Matti Vanhanen–Eero Heinäluoma: Verotuksen kannustavuus Vs. oikeudenmukaisuus

Kommentaattorina on toimittaja Ruben Stiller. Väittelyt käydään suomeksi.
DJ Mikko Mattlar.

Liput 5/6 euroa. Ennakkoliput Tiketistä.

10. Aalto Lunch Beat vol. 4 – THE TIME MACHINE 26.9. 12:00-13:00

The self claimed Aalto dancing authority brings you the next instalment of lunchtime disco-getaways. As always guests are served with an ONE HOUR of DJ-led dancing experience this time spiced up with rhythms, basslines and moves from the past, present and the future!

Registeration required, further information.

Note! If you do not care to dance like there’s no tomorrow, have your lunch break somewhere else.

Note 2! No prior dancing experience required.

11. Purjehtimaan

Kiinnostaako purjehdus? Haluaisitko päästä kokeilemaan? Tule Teekkaripurjehtijoiden esittelypurjehdukselle! Jos Kampuskerkelot menivät ohitse, etkä päässyt ilmoittautumaan Tripin esittelypurjehdukselle, niin vielä ei ole myöhäistä!

Esittelypurjehduksia järjestetään iltaisin ma-to 24.-27.9. ja ma-to 1.-4.10. Purjehdukset ovat ilmaisia ja aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Ilmoittautua voi niin kauan kuin tilaa riittää.

Ilmoittautumislomakkeen ja lisätietoja löydät täältä.

PS. Kannattaa myös merkitä kalenteriin Tripin infoilta ma 29.10. OK20:n isolla puolella. Luvassa tietoa kerhosta ja kursseista sekä tietysti sauna ja mukavaa seuraa!

12. Elokuvakerho Montaasin kaitafilmikurssi 5.–7.10.

Montaasin legendaarisella elokuvanteon peruskurssilla käydään läpi käsikirjoittamisen, kuvakerronnan, valaisun ja kuvauksen alkeet sekä kuvataan ryhmissä lyhytelokuvat 8 mm värifilmille. Kurssi tarjoaa siis ainutlaatuisen tilaisuuden tehdä leffa vuosi vuodelta harvinaisemmalle kaitafilmille.

Filmit lähetetään kehitettäväksi laboratorioon, jonka jälkeen ne leikataan Montaasin filmileikkaamossa ryhmien erikseen sopimana ajankohtana. Leikkaaminen tapahtuu ns. klassisella menetelmällä eli pätkimällä ja teippaamalla.

Kurssin tarkempi aikataulu löytyy täältä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostilla: montaasi@list.ayy.fi Kurssilla on 15 paikkaa ja sen hinta on 20 euroa Montaasin jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, voit hoitaa jäsenmaksun, 10 euroa, samalla kurssimaksun kanssa. Jäseneksi voit liittyä täällä.

13. Polyteknikkojen juomapeliyhdistyksen vuosijuhlabileet ja sillis

Tervetuloa juhlistamaan Polyteknikkojen Juomapeliyhdistyksen kolmivuotistaivalta Otaniemen Gorsuun perjantaina 28.9. klo 21 alkaen saunan ja mullistavien juomapelien merkeissä! Luvassa myös yllätysesiintyjä! POJU järjestää myös silliksen JMT3:n kattosaunalla lauantaina 29.9. klo 12 eteenpäin, jossa luvassa pikkupurtavaa ja pelejä viiden euron hintaan. Nähdään siellä!

Tapahtuma facebookissa!

14. Choral Evensong – an evening prayer with relaxing and beatiful music for students

University Chaplains are organizing with Anglican chaplaincy of St. Nicholas Choral Evensong services for students.

Service time & place

Kallion kirkko (Kallio Church), Itäinen papinkatu 2, Wednesdays 5.15pm (17.15),
*26.9. *17.10. *28.11.

What is Choral Evensong? In a fully choral service of anglican evensong, all of the service except the introduction, lessons, and some the final prayers are sung or chanted by the officiating cleric and the choir. Our Choral Evensong is a little bit contemporary but follows anglican tradition. Service is in English.

We are looking for students to help us with music (mostly singing) or reading texts and prayers. If you are interested please contact Henri Järvinen, University Chaplain, henri.jarvinen@evl.fi / 050 355 9294

More info here.

15. Teekkarispeksin Speksi-ilta tiistaina 25.9. klo 18-> @OK20

Tiesithän, että Teekkarispeksi on paljon muutakin kuin taitavimmat näyttelijät ja tanssijat?

Speksi-illassa saat kurkistaa pintaa syvemmälle, mitä kaikkea speksin kulisseissa tapahtuu: Esitystämme on vuosittain toteuttamassa suuri joukko taitavia lavastajia, puvustajia ja maskeeraajia. Näytelmämme musiikista vastaa oma Speksibändimme, jonka esittämät kappaleet olemme sanoittaneet ja sovittaneet itse. Myös ääni- ja valoteknikot takarivin pimeydessä ovat leivissämme! Vai kiinnostaisiko kenties yritysmarkkinointi ja mainostaminen pr-tiimeissämme?

Ensi kevään Teekkarispeksissä sinulla on mahdollisuus tehdä kaikkea tätä ja paljon muuta, siis hyppää kyytiin! Tule Speksi-iltaan tapaamaan speksiläisiä ja löydä paikkasi joukoistamme! Illalla on myös mahdollisuus saunoa, joten ota pyyhkeesi mukaan.

Tervetuloa tutustumaan Teekkarispeksiin!

16. ESN Aalto info session for Erasmus in School project

Would you like to see what a Finnish school looks like? What makes the Finnish school system so famous? Do you want to teach Finnish children about your home country? Teach them some French or German? Or how to make your favorite food or play your national sport?

If you answered YES to at least one of the previous questions this project is for you! ESN Aalto is organizing an info session for those who are interested. Come and here more at the ERASMUS IN SCHOOLS INFO AT:

  • Time: Thursday 27.09 at 16.30 – 18.00
  • Place: Aalto Design Factory – The Stage, Betonimiehenkuja 5, 02150, Espoo

Erasmus in Schools is a nationwide project aimed for all Erasmus students interested in visiting local/nearby schools during their stay in Finland. It is a great way to make the most out of one’s exchange period by getting to know the Finnish culture and schooling system a bit better.

Erasmus students can visit Finnish comprehensive (grades 1-9) and upper secondary (10-12) schools. Erasmus students can work as teachers’ helpers, carry out a project with the class, give a lecture on a certain topic etc. Depending on what the student, the teacher and the school prefers.

School visitors will also receive MOVIE TICKETS and official certificate of participation as a small thank-you!

17. Hakuilmoitus Aasian opiskelijavaihdoista

Lähde vaihtoon Kaakkois-Aasiaan tai Kiinaan! Asia Exchangen vaihdossa opiskelet kansainvälisessä ryhmässä englanniksi ja tutustut samalla paikalliseen kulttuuriin. Vielä ehdit hakea vaihtoon kevääksi 2013! Lisätietoa osoitteesta www.asiaexchange.fi.

Uusin vaihtokohteemme on Malesian Kuala Lumpurissa sijaitseva University of Malaya (UM). UM on kansainvälisesti arvostettu huippuyliopisto ja tarjolla on satoja kursseja monista eri tiedekunnista.

Hakuajat päättyvät

  • Kevätlukukausi 2013: 1.10. / 16.10. / 31.10. kohteesta riippuen
  • Kesälukukausi 2013: 10.3.
  • Syyslukukausi 2013: 1.6. / 1.7. kohteesta riippuen

Haku tapahtuu Asia Exchangen kautta ja hyväksynnän saat viikossa.

18. Stipendejä Aalto-yliopiston tekniikan alan opiskelijoille, opettajille, jatko-opiskelijoille ja tutkijoille

Sähkötekniikan korkeakoulun opinto- ja opiskelijapalvelut julistaa haettavaksi seuraavat stipendit:

  • Yhdistetyn opiskelijarahaston tuotosta yksi 1000 euron stipendi opinnoissaan hyvin menestyneille ylempää perustutkintoa suorittavalle tekniikan alan opiskelijalle, joka on suorittanut myös tekniikan kandidaatin tutkinnon Aalto-yliopistossa. Hakuilmoitus Intossa.
  • Julius Tallbergin rahaston tuotosta kolme 1000 euron stipendiä opinnoissaan hyvin menestyneille ylempää perustutkintoa suorittaville tekniikan alan opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet myös tekniikan kandidaatin tutkinnon Aalto-yliopistossa. Hakuilmoitus Intossa.
  • Kansallis-Osake-Pankin rahaston tuotosta yksi 1000 euron stipendi Aalto-yliopiston tekniikan alan opettajalle tutkimustyön avustamiseksi. Hakuilmoitus Intossa.
  • Oy Strömberg Ab:n rahaston tuotosta yksi 1000 euron stipendi Aalto-yliopiston opettajalle sähkötekniikkaan liittyvän tutkimustyön avustamiseksi. Hakuilmoitus Intossa.
  • Ernst Wirtzenin rahaston tuotosta yksi 3500 euron stipendi Aalto-yliopiston tekniikan alan jatko-opiskelijalle Yhdysvaltoihin tehtävää noin vuoden kestävää opintomatkaa varten. Hakuilmoitus Intossa.
  • Rapal Oy:n opiskelijarahastosta kaksi 1500 euron stipendiä tekniikkaa opiskeleville opinnoissaan hyvin menestyneille ylempää perustutkintoa suorittaville opiskelijoille, joka ovat suorittaneet myös tekniikan kandidaatin tutkinnon Aalto-yliopistossa. Stipendit on suunnattu ensisijaisesti rakennetun ympäristön talouteen suuntautuneille opiskelijoille. Stipendit on tarkoitettu ensisijaisesti kansainväliseen harjoitteluun. Hakuilmoitus Intossa.
  • Rapal Oy:n opiskelijarahastosta yksi 2000 euron apuraha parhaasta rakennetun ympäristön taloutta käsitelleestä diplomityöstä, lisensiaatintutkimuksesta tai tohtorin väitöskirjasta. Hakuilmoitus Intossa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *