Viikkotiedote 42/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 42/2012

AYY:n vuoden 2013 toimijoiden rekrytoinnit käynnistää haku AYY:n edustajiston puheenjohtajistoon, hallituksen muodostajaksi sekä hallitukseen. Haku jaostoihin ja toimikuntiin alkaa myöhemmin marraskuussa. Nyt on elämäsi tilaisuus päästä kasvattamaan AYY:aa, nuorta ja vetreää ylioppilaskuntaasi. Katso lisää osoitteesta ayy.fi/stop/

Teekkarius140-vuosi ja juhlaviikko huipentuu Teekkarius 140-juhlaan 10.11. Helsingin Kaapelitehtaalla. Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 19.10. mennessä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/140-ilmoittaudu/

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Haku AYY:n vaihtostipendeille 1.10.-31.10.
  3. Aava presents: Back to the 20th century
  4. Haku AYY:n hallitukseen ja edustajiston puheenjohtajistoon on auennut
  5. AYY:n Kehyviikko 15.-18.10.
  6. Etsintäkuulutus: vuoden 2012 kansainvälinen teko!
  7. Tuholaisia pääkaupunkiseudulla: ohjeita AYY:n asukkaille
  8. Ilmoittautuminen Teekkarius 140-juhlaan avoinna 19.10.saakka
  9. Tule tekemään Teekkarius140-sillistä!
  10. Hae teekkaritoiminnan edistämisrahaston johtokuntaan
  11. Linus Torvalds at Open Innovation House, Tuesday 23 October at 14:00
  12. AATE: Video workshop vol 2: broadcasting multi-camera live show
  13. Opiskelijoiden kunnallisvaalipaneelit 16.10. ja 22.10.
  14. AYY & ADS: Hallopedien väittelykoulutus 27.10.2012
  15. UNIRYHMÄ -hyvän unen etsintä
  16. Aalto Cocktailin Infoilta to 18.10.
  17. Tule hengailemaan
  18. Lähde viikonloppureissulle Pietariin HEBAn kanssa
  19. Espanjalaista elokuvaa ilmaisnäytöksinä Tapiolassa 15.10.2012 ja Helsingissä 16.-17.10.2012
  20. KY Finance and Nordea Markets & Investment Banking: Fun sport event in Salmisaari on 19.10.
  21. Bordelli 26.10.2012 @ Smökki

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Haku AYY:n vaihtostipendeille 1.10.-31.10.

AYY jakaa jäsenillensä stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä ja yhteisötoiminnan pisteytyksen ohjeistossa. Stipendien koko määräytyy rahastojen tuottojen perusteella. AYY:lla on kolme omaa stipendiä ja niiden suuruudet vuonna 2012 ovat seuraavat: vaihtostipendi max. 800 €, yhteisöstipendi n. 500 € ja opintostipendi n. 500 €

Syksyn 2012 hakuaika on 1.10.2012 kello 8.00 – 31.10.2012 kello 23.59. Syksyn hakukierroksella jaetaan vain vaihtostipendejä.

Stipendihakulomake.

Lisätietoja: hallituksen jäsen Eetu Pursiainen (eetu.pursiainen(at)ayy.fi)

3. Aava presents: Back to the 20th century

Koe vuosisadan bileet 1900-luvun alusta loppuun tiistaina 16.10. Kaapelitehtaan Puristamossa! Illan aikana ollaan mukana Titanicin viimeisillä hetkillä, lavalla nähdään rockin Kuningas ja fiilistellään Ultra Bran viimeistä keikkaa. Kieltolain iskiessä kannattaa pitää silmät auki hedelmäkauppiaiden ja muiden hiippareiden varalta. Loppuillasta levyjä pyörittää DJ EAS ja MPH.

Juhlat alkavat 19:00 ja takaisin nykyhetkeen palataan viimeistään 3:00 mennessä. 18 euron sisäänpääsymaksuun sisältyy koko illan juomat sekä pientä naposteltavaa.

Let’s party like it’s 1999..and 1952..and 1921..and..1980..and …!

Pähkinänkuoressa:

  • Mitä? Back to the 20th century
  • Missä? Kaapelitehtaan Puristamo (Tallberginkatu 1)
  • Milloin? Tiistaina 16.10. klo 19 – 03
  • Kuinka paljon? 18€, Open Bar

Tapahtuman järjestää AYY:n Aaltoyhteisöjaosto Aava. K-18.

Ilmoittautuminen osoitteessa https://lomake.ayy.fi/aava/vuosisadan_bileet/

4. Haku AYY:n hallitukseen ja edustajiston puheenjohtajistoon on auennut

Mikä ylioppilaskunnassa on kohdillaan, entä mikä mättää? Haluatko oikeasti vaikuttaa? Nyt on elämäsi tilaisuus päästä kasvattamaan AYY:tä, nuorta ja vetreää ylioppilaskuntaasi.

Next Stop AYY rekrytointisivut osoitteessa ayy.fi/stop ovat auenneet ensimmäisiltä osiltaan päivitettyinä 12.10. AYY:n rekrytoinnit käynnistää haku AYY:n edustajiston puheenjohtajistoon, hallituksen muodostajaksi sekä hallitukseen. Haku jaostoihin ja toimikuntiin alkaa myöhemmin marraskuussa.

Hallituksen muodostajan ja edustajiston puheenjohtajan haku päättyy 26.10. Hallitusehdokkaiden toivotaan jättävän hakemuksensa 18.11. mennessä, jotta heidän osallistumisensa hallitusehdokkaiden paneeliin 19.11. voidaan järjestää.

Tarkemman aikataulun ja lisää tietoa hallituspaikoista löydät osoitteesta ayy.fi/stop. Mikäli tiedät jo jonkin sinua kiinnostavan vastuualueen hallituksessa, voit ottaa rohkeasti yhteyttä tänä vuonna asiasta vastanneeseen hallituslaiseen. Yhteystiedot löydät osoitteesta ayy.fi/hallitus.

5. AYY:n Kehyviikko 15.-18.10.

AYY-Kehy osallistuu valtakunnalliseen kehitysyhteistyöviikkoon 15.-18.10. aiheenaan Ruoka ihmisoikeutena. Tulossa kahvitusta, kestävän kehityksen työpaja, excu Kepaan, leffailta ja seminaari, jossa puhuvat Pekka Haavisto (vihr.), kokki Sasu Laukkonen ja paneelikeskustelijat miettivät Reilun ja vapaan kaupan eri puolia. Tervetuloa!

Http://www.facebook.com/kehyviikko2012AYY

6. Etsintäkuulutus: vuoden 2012 kansainvälinen teko!

On tullut aika palkita vuoden kansainvälinen teko. Onko opettajasi, opiskelijajärjestö tai joku muu tehnyt jotain erityistä tehdäkseen Aallosta kansainvälisemmän? Ansaitseeko joku tuntemasi tunnustuksen nerokkaasta ideasta tai ahkerasta ponnistelusta kansainvälisten opiskelijoiden auttamiseksi? Ehdota siis tekoa vuoden kansainvälinen teko –palkinnon saajaksi!

Palkinnon voi saada kuka tahansa aaltolainen henkilö, ryhmä tai järjestö, joka on tehnyt Aallosta kansainvälisemmän tai paremman paikan joko kansainvälisille opiskelijoille tai kansainvälisiä kokemuksia etsiville kotimaisille opiskelijoille. Teon pitäisi sijoittua vuoteen 2012 tai vuoden 2011 loppuun.

Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen international@ayy.fi viimeistään 25 lokakuuta. Liitä mukaan perustelu sille, miksi juuri tämä teko pitäisi valita palkinnon saajaksi.

Palkinto luovutetaan saajalle kansainvälisellä viikolla 12-18.11.2012.

7. Tuholaisia pääkaupunkiseudulla: ohjeita AYY:n asukkaille

Lähiaikoina lehdistä on saanut lukea opiskelija-asuntoja vaivaavista tuhoeläimistä. Suomessa on pitkään saanut pysyä rauhassa tuhoeläimiltä, mutta nyt ongelma on palannut myös tänne meille. Tuholaiset ovat sitkeä riesa, joiden hävittäminen vaatii skarppia toimintaa sekä asukkaalta, että vuokranantajalta.

Yleisimpiä opiskelija-asuntoja vaivaavia tuholaisia ovat tällä hetkellä luteet ja turkiskuoriaiset. Molempia on löytynyt myös AYY:n asunnoista. Paras tapa välttää tuhoeläimiä, on pitää hyvää huolta asunnon siisteydestä ja hygieniasta. Mikäli havaitset asunnossasi mitään tuhoeläimiin viittaavaa, ota aina heti yhteyttä AYY:n asuntotoimistoon. Asuntotoimisto tilaa välittömästi tuholaistorjunnan ammattilaiset tarkastamaan asunnon ja toteuttamaan vaadittavat myrkytykset. Tästä ei koidu asukkaalle mitään kustannuksia.

Valitettavasti AYY ei voi maksaa muita korvauksia tai antaa vuokranalennuksia tuhoeläimien vuoksi. Tämän takia on jokaisen oman edun mukaista pitää asunto niin hyvässä kunnossa, että tuhoeläimet eivät sinne pääse pesiytymään. Jos tilanne pääsee pitkittymään, niin pahimmassa tapauksessa esimerkiksi luteiden vuoksi voidaan joutua hävittämään asunnosta kokonaisia huonekaluja. Niidenkään korvaamisen kustannuksiin AYY ei voi osallistua. Mitä nopeammin AYY saa tiedon tuholaisista, sitä helpompi ja nopeampi ne on hävittää ja sitä pienemmällä todennäköisyydellä vaiva pääsee leviämään muiden asukkaidenkin ongelmaksi tai aiheuttaa suurempia kustannuksia kenellekään.

Tämän vuoksi olkaa myös tarkkana, jos aiotte ottaa jonkin jostain löytyneen hylätyn huonekalun omaan käyttöönne! Tarkistakaa huonekalut vähintäänkin tarkkaan tuhoeläinten varalta ja pelatkaa mieluummin varman päälle, kuin kantakaa epähuomiossa asuntonne täyteen elikoita jonkin vanhan nojatuolin mukana.

Mikäli asunnossa havaitaan tuhoeläimiä, AYY ei myöskään voi tarjota toista asuntoa kyseisen asunnon asukkaille, ennen kuin tuholaistilanne on korjattu. Muuten tuholaiset voivat päästä leviämään esimerkiksi myrkytyksen alta siirrettyn asukkaan mukana suoraan uuteen asuntoon ja ongelma alkaisi alusta.

Jos tuhoeläimistä ei tehdä ilmoitusta AYY:lle ja vuokralaisen tietoisen toiminnan takia ongelma pääsee pahenemaan tai esimerkiksi leviämään muihin asuntoihin, silloin kustannuksia tuholaistorjunnasta voidaan osoittaa kyseiselle vuokralaiselle. Tämä esimerkiksi jos asunto on pidetty erityisen siivottomassa ja tuhoeläimille otollisessa kunnossa, tuhoeläimistä ei ole ilmoitettu AYY:lle ja sen jälkeen tuholaiset on viety mukanaan uuteen AYY:n asuntoon.

Tietoa luteista.

Tietoa turkiskuoriaisista.

Kysymyksiä ja kommentteja voi esittää asumisen asiantuntija Jaakko Koivulalle (050 520 9444, etunimi.sukunimi@ayy.fi).

8. Ilmoittautuminen Teekkarius 140-juhlaan avoinna 19.10.saakka

Teekkarius 140-juhlia juhlitaan Helsingissä Kaapelitehtaalla 10.11.2012!

Ilmoittautuminen näihin vuoden komeimpiin teekkarijuhliin aukeaa 3.10.2012 klo 12 osoitteessa https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/140-ilmoittaudu/ .

Lisätietoja juhlavuodesta ja juhlista löytyy osoitteesta www.teekkarius140.fi. Löydä tapahtuma myös facebookista.

9. Tule tekemään Teekkarius140-sillistä!

Onko teillä noin 8-10 hengen reipas kaveriporukka? Tarvitsetteko hieman yhteistä rahaa, kun tiedossa on matka tai muu projekti? Nyt tienaamiseen on ainutlaatuinen tilaisuus!

Tulkaa järjestämään Teekkarius140-juhlaviikon päättävää silliaamiaista yhdessä kavereiden kanssa ja käärikää samalla mukavat taskurahat! Silliaamiainen järjestetään Servin Mökissä 11.11.2012 klo 12 alkaen ja hommia tulisi tehtyä tuo sunnuntaipäivä sekä mahdollisesti vähän etukäteen. Mikäli kiinnostus tai innostus heräsi, lähettäkää hintatarjouksenne osoitteeseen pauliina.makkeli@ayy.fi tai arne.kiaupa@ayy.fi mahdollisimman pian.

10. Hae teekkaritoiminnan edistämisrahaston johtokuntaan

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä ja taloudessa toimii Teekkaritoiminnan edistämisrahasto. Rahaston tarkoituksena on apurahoja jakamalla tukea AYY:n ja sen jäsenten ja sen yhteydessä toimivien yhteisöjen pyrkimyksiä, herättää ja ylläpitää harrastusta teknillisiin, tieteellisiin, taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin sekä kulttuurin harjoittamiseen.

Rahaston johtokunta koostuu neljästä AYY:n ja kolmesta Pyöreän Tornin Kilta ry:n valitsemasta henkilöstä. Johtokunnan jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja johtokunnan puheenjohtaja valitaan AYY:n johtokuntaan valitsemista henkilöistä. Johtokunnan nimittää ylioppilaskunnan edustajisto. Rahaston johtokunta on vastuussa rahaston apurahojen jakamisesta hakemusten perusteella, kun taas rahaston varojen hoitaminen on AYY:n hallituksen tehtävä. Johtokunta tarjoaa jäsenilleen ainutlaatuisen näköalapaikan opiskelijatoimintaan, sillä rahaston mahdollisuus jakaa avustuksia on AYY:n mittakaavassa erittäin merkittävä.

Rahaston johtokunnasta vapautuu erovuoroisuuspykälän perusteella kuluvan vuoden lopussa kaksi paikkaa, joihin etsitään fiksuja ja monipuolisia henkilöitä. Täytä hakulomake 23.10.2012 klo 16 mennessä ja kerro miksi juuri sinut pitäisi valita johtokuntaan. Pääsihteeri kuittaa hakemukset vastaanotetuiksi varmistettuaan liitteiden luettavuuden. Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo sekä enintään yhden sivun mittainen henkilökohtainen näkemys siitä, miten rahasto voisi parhaalla tavalla toteuttaa tehtäväänsä. Jos sopisit mielestäsi myös johtokunnan puheenjohtajaksi, kerro asiasta hakemuksessasi. Johtokunnan jäsenet valitaan suoraan hakemusten perusteella

11. Linus Torvalds at Open Innovation House, Tuesday 23 October at 14:00

  • Date and time: Tuesday 23 October at 14-15.30
  • Venue: 1st floor Seminar Hall, Open Innovation House, Otaniementie 19B, Espoo

Linus Torvalds is a world famous computer programmer. He is the founder and coordinator of Linux. This year the Technology Academy of Finland has named Torvalds joint winner of the 2012 Millenium Technology Prize, one of the technology commmunity’s highest honors.

On October 23 the Aalto University students (and faculty) have a unique chance to discuss with Mr Torvalds. The disucssion is moderated by Prof. Marko Turpeinen, Director EIT ICT Labs Helsinki.

The event is open to all Aalto students and faculty, no registration is required. The seminar hall has 150 places – first come first serve!

More info here.

12. AATE: Video workshop vol 2: broadcasting multi-camera live show

Have you ever wanted to make your own TV show? In this workshop we will go through the basics of live video broadcast production. We will also produce a live show together with the Teekkari Section of AYY!

The course will cover the basics of the following themes:

  • working as a camera operator (cameraman)
  • working as a multi camera director
  • how to set up a studio for multi camera live show
  • the basics of live broadcast sound engineering

The course is held in AATE studio, Jämeräntaival 1 A, basement floor.

SCHEDULE

  • First session on Tue 23rd October 5pm: principles of multi-camera work (video mixing, directing, operating the camera)
  • Second session on Thu 25th October 5pm: we begin to build the live setup (lights, sound, intercom system, cameras etc). Also training included.
  • Third session on Tue 30th October 5pm: building & training continues
  • Fourth session (live show) on Wed 31st October 4pm

No previous skills needed. You can also participate single sessions (if you can’t make all of them). Welcome!

Info: vesa.rajala@ayy.fi / 050 520 9425

Event on Facebook.

13. Opiskelijoiden kunnallisvaalipaneelit 16.10. ja 22.10.

Kiinnostavatko kunnallisvaalit? Ehdokkaisiin voit käydä tutustumassa vaikkapa Helsingissä sekä Espoossa järjestettävissä paneeleissa. Paneeleissa käsitellään opiskelijoiden näissä vaaleissa esiin nostamia aiheita eli mm. asumista, liikkumista ja opiskelijaterveydenhuoltoa.

Helsingissä ylioppilaskunnat ja opiskelijakunnat järjestävät kunnallisvaalipaneelin Vanhalla ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3) maanantaina 22.10. klo 18-20.

Espoossa opiskelijakunnat METKA ja LAUREAMKO järjestävät kunnallisvaalipaneelin Leppävaarassa Metropolian toimipisteen aulassa (Vanha maantie 6) tiistaina 16.10 klo 15.30-16.30.

14. AYY & ADS: Hallopedien väittelykoulutus 27.10.2012

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY ja Aalto Debating Society ADS järjestävät Aallon hallinnon opiskelijaedustajille väittelykoulutuksen lauantaina 27.10.2012 Design Factorylla. Koulutus on tarkoitettu kaikille hallinnon opiskelijaedustajille ja sellaisiksi tulevaisuudessa haluaville.

Ohjelma alkaa 10.00 ja kestää 16.00 saakka. Koulutuksessa harjoitellaan väittelyn jaloa taitoa ja opitaan paremmiksi argumentoijiksi. Paremmista retorisista taidoista on hyötyä hallinnon työryhmissä kamppaillessa sekä myös tosielämässä.

Koulutuksen sisällön tarjoaa ADS ja ruokatarjoilut AYY. Tarjoilujen mitoittamiseksi ilmoittaudu mukaan täällä.

15. UNIRYHMÄ -hyvän unen etsintä

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan hyvästä unesta ja sen edellytyksistä! Tapaamiset YTHS Töölön toimipisteessä ke 7.11., 14.11. ja 21.11.2012 Klo 13.30-15.30. Keskustelua ohjaavat th Tiina Karppinen ja th Kirsi Helosuo Rentoutusta vetää ft Leena Serkamo.

Ryhmä on maksuton ja suomenkielinen. Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse 31.10. mennessä tiina.karppinen@yths.fi

16. Aalto Cocktailin Infoilta to 18.10.

Haluatko osallistua ehkäpä Aallon tyylikkäimmän kerhon, Aalto Cocktailin toimintaan?

Aalto Cocktail järjestää info-illan KY:n saunalla (KY-talon 3. krs) torstaina 18.10 klo 20. Tervetulleita ovat kylterit, teekkarit ja taikkilaiset!

Kerromme toiminnastamme ja tavoista osallistua siihen. Tie tiskin taakse alkaa jo samana iltana; hallitus opettaa halukkaille kädestä pitäen drinkkien tekoa! Aikaisempaa kokemusta coctailien tai drinkkien valmistuksesta ei tarvitse.

17. Tule hengailemaan

AYY järjestää syksyn aikana kaksi hengailuiltaa Otaniemessä. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Monet tulevat Hengailuiltaan yksin tai ensimmäistä kertaa, joten sinunkaan ei tarvitse miettiä, tunnetko paikalta jo jonkun. Voit tulla piipahtamaan tai viipyä koko illan. Illat pidetään 18.10 ja 21.11 klo 18-22 Otarannan kerhotilassa osoitteessa Otaranta 8 B. Illan aikana on tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa hengaamaan! Lisätietoja sopo@ayy.fi.

18. Lähde viikonloppureissulle Pietariin HEBAn kanssa

Venäjänkerho HEBA järjestää viikonloppureissun syksyiseen Pietariin 2.11. – 5.11. Lähtö perjantai-iltapäivällä ja paluu aikaisin maanantaiaamuna. Matkan hinta on noin 160 EUR + viisumi. HUOM! Viisumi tulee hankkia itse, kertaviisumin saa noin 1,5 viikossa. Ilmoittauduthan viimeistään keskiviikkona 17.10. Lisätiedot. Tervetuloa mukaan!

19. Espanjalaista elokuvaa ilmaisnäytöksinä Tapiolassa 15.10.2012 ja Helsingissä 16.-17.10.2012

Espanjalaisen elokuvan viikko

15.10.2012 Kino Tapiola, Mäntyviita 2, Espoo
16.10 -17.10.2012 Kino (Kulttuurikompleksi Andorra), Eerikinkatu 11, Helsinki

Suomi-Espanja Seura ry järjestää yhteistyössä Espanjan Suurlähetystön kanssa espanjalaisen elokuvan viikon 15.-17.10.2012. Elokuviin on vapaa pääsy (ikärajoitusten puitteissa). Elokuvien kieli on espanja, tekstitys englanniksi.

Tarkemmat aikataulut ja tiedot elokuvista täällä.

20. KY Finance and Nordea Markets & Investment Banking: Fun sport event in Salmisaari on 19.10.

The event includes playful sports together with Nordea’s financial professionals such as beach volley and sand golf. After the sporting events, we will continue the evening with snacks, drinks, and sauna.

This is a great opportunity for you to:

  • Become more familiar with Nordea professionals
  • Learn more about work opportunities at Nordea
  • Have fun in a warm (+26 C) environment in the Finnish autumn

Time: 19.10.2012 starting at 17:00
Place: Salmisaaren liikuntakeskus, Biitsi.fi Areena, Energiakatu 3

As the number of participants is limited, we kindly ask you to confirm your attendance to Anni Räihä (anni.raiha@nordea.com) by Monday 15 October. Please include information on your major subject and number of completed credits.

21. Bordelli 26.10.2012 @ Smökki

Näistä bileistä puhutaan. Edellisestä Bordellista puhutaan seuraavaan asti, mutta toisaalta seuraavasta on puhuttu jo edellisestä lähtien. Vähäpukeinen teema on pakollinen, sillä sisään ei pääse normaaleissa vaatteissa. Kuvamateriaalia näistä bileistä ei ole, mutta hurjat tarinat elävät. Näiden bileiden lippujono täyttää päärakennuksen käytävät vuodesta toiseen eikä yksikään lippu jää ilman uutta dominaa.

Lipunmyynti ke 17.10. klo 10 @ Päälafka / Töölö (Päärakennuksen aulassa) / Arabia (Ravintola Kipsarin edessä). Liput 10 €, haalarimerkki 2€. Lippuja myydään max. 2kpl/hlö. Suurin osa lipuista on myynnissä Otaniemessä.

Tapahtuma on K18. Kamerat ovat ehdottomasti kielletty!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *