AYY: Piia Kuosmanen SYL:n puheenjohtajaksi 2014

Tiedote

4.9.2013

Julkaisuvapaa heti

 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) esittää Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi vuodelle 2014 tekniikan kandidaatti Piia Kuosmasta.

Piia on 29-vuotias informaatioverkostojen opiskelija. Nykyisessä toimessaan AYY:n hallituksen puheenjohtajana hän on johtanut ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa. Aiemmin Piia on toiminut aktiivisesti killassaan, hallinnon opiskelijaedustajana sekä AYY:n edustajiston 1. varapuheenjohtajana. Hän oli myös keskeisessä roolissa POP – Paremman oppimisen puolesta –projektin käynnistämisessä Aallossa.

”Olen tehnyt koko vuoden Piian kanssa töitä isojen, Aalto-yliopistoa ja ylioppilaskuntaa parantavien projektien parissa. Piian kyky saada ihmiset tekemään parhaansa yhteisten tavoitteiden puolesta tulee valjastaa kaikkien Suomen opiskelijoiden parhaaksi SYL:ssa”, kannustaa Martin Aalto, AYY:n edustajiston puheenjohtaja.

Nykyisessä taloustilanteessa opiskelijaliikkeen täytyy toimia vahvana sivistyksen puolestapuhujana, myös huomisen opiskelijoiden parhaaksi. Seuraaviin eduskuntavaaleihin valmistautumista ja puolueiden linjoihin vaikuttamista täytyy jatkaa ensi vuonna, jotta opiskelijoiden ääni kuuluu kaduilla ja kabineteissa. Vaikeina aikoina tarvitaan kirkkaita ääniä.

”Yhtenäiselle opiskelijaliikkeelle on ensi vuonna entistäkin suurempi tarve. SYL on parhaimmillaan aktiivinen tulevaisuuden rakentaja ja yhteiskunnallinen keskustelija. Lupaan tehdä kaikkeni, jotta maito ja hunaja virtaavat valtakunnassa”, sanoo Kuosmanen.

SYL valitsee hallituksen vuodeksi 2014 liittokokouksessaan Korpilammella 29.-30. marraskuuta. SYL edustaa Suomen yliopisto-opiskelijoita valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Janne Koskenniemi, 050 520 9415, janne.koskenniemi@ayy.fi
Kampanjapäällikkö Hannu Jaakkola, 050 520 9445, hannu.jaakkola@ayy.fi
Piia Kuosmanen, 050 520 9420, piia.kuosmanen@ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *