Dipoli luovutettiin Aalto-yliopistolle juhlallisin menoin

yleistilanneAalto-yliopiston ylioppilaskunta on luovuttanut Dipolin Aalto-yliopistolle juhlallisin menoin tänään tiistaina. Dipolissa järjestetyssä tilaisuudessa kuultiin Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teerin ja AYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusun puheet sekä nautittiin Retuperän WPK:n esittämästä uudemmasta ranskalaisesta torwimusiikista.

Tilaisuudessa allekirjoitettiin myös käyttösopimus, joka antaa AYY:lle mahdollisuuden varata ja käyttää Dipolia merkittävimpiin tapahtumiinsa tulevaisuudessakin. Sopimuksen myötä voidaan luottaa siihen, että opiskelijat pääsevät käyttämään taloa myös jatkossa.  Rehtori Tuula Teeri allekirjoittaa sopimuksen hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusun ja pääsihteeri Janne Koskenniemen valvovan silmän alla.

Yksi AYY:n edeltäjäylioppilaskunnista, Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta (TKY), rakennutti Dipolin ylioppilaskuntatalokseen Vanhan Polin seuraajaksi, kun Teknillinen korkeakoulu siirtyi Espoon Otaniemeen. Arkkitehtikilpailujen jälkeen talon suunnittelivat Raili ja Reima Pietilä. Dipolin peruskivi muurattiin 12.3.1965 ja talon vihkiäisiä vietettiin 29.9.1966. Vuonna 1968 Dipolin eteen pystytettiin Reijo Perkon suunnittelema avautuva ja sulkeutuva Käpy-taideteos. 1990-luvulta lähtien talo on ollut vuokrattuna Teknilliselle korkeakoululle (TKK) ja sittemmin Aalto-yliopistolle koulutus- ja kongressikeskukseksi. AYY:n edustajisto hyväksyi Aalto-yliopisto kiinteistöjen tarjouksen Dipolista kokouksessaan 19.12.2013 ja kauppakirjat allekirjoitettiin 14.3.2014.

Lisätietoja:

AYY hallituksen puheenjohtaja Lauri Lehtoruusu lauri.lehtoruusu@ayy.fi, 050 520 9420

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *