Hae mukaan Otaniemen aluesuunnittelun työryhmään!

Nyt on mahdollisuutesi vaikuttaa Otaniemen kehittymiseen! Otaniemi on suuren muutoksen ja kehityksen edessä. Aalto-yliopiston toiminnan keskittyminen Otaniemeen vuodesta 2015 lähtien ja Länsimetron rakentaminen ovat tuoneet täysin uusia mahdollisuuksia alueen kehittymiselle. Otaniemen asemakaavat uudistetaan alkaen Otaranta-Servinniemen alueesta. Tämän alueen kaava on jo vireillä ja luonnos nähtävillä. Seuraavaksi vuorossa on Otaniemen keskusta-alue (metroasemat, uusi ARTS rakennus, ostoskeskus, kirjasto), jolle kampuksen painopiste on siirtymässä.

Ylioppilaskunnalla on alueen merkittävänä toimijana hyvät edellytykset vaikuttaa kaavojen lopulliseen sisältöön, sekä koko Otaniemen kehitykseen. Ylioppilaskunnan kannalta tärkeimmät tavoitteet ovat opiskelija-asumisen lisääminen, Otaniemen palvelukannan kehittäminen ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien turvaaminen. Työryhmän tehtävänä on tuottaa konkreettisia ehdotuksia, joilla näitä tavoitteita voidaan toteuttaa kaupunkisuunnittelussa. Ylioppilaskunta tulee esittelemään työryhmän ehdotuksia muun muassa kaupunkisuunnittelulautakunnalle ja kaupunkisuunnitteluviraston pääsuunnittelijoille.

AYY hakee Otaniemen aluesuunnittelun työryhmään Otaniemen kaupunkisuunnittelusta kiinnostuneita AYY:n jäseniä. Työryhmän jäseneltä odotetaan perusymmärrystä asemakaavoituksesta. Yhdyskuntasuunnittelun, maankäytön suunnittelun ja/tai liikennetekniikan osaaminen, opinnot ja alan kokemus luetaan eduksi hakijoille. Työryhmään pyritään muodostamaan monipuolinen kokoonpano, jossa eri näkökulmat ovat edustettuina.

Työryhmän ensimmäisenä tehtävänä on Otaniemen keskusta-alueen kaavaluonnoksen analysointi sekä muutosehdotusten ja huomautusten työstäminen ylioppilaskunnan lausuntoa varten. Kaavaluonnos tulee nähtäville huhti-toukokuun vaihteessa ja kaavan tulkinta työryhmässä aloitetaan toukokuun alkupuolella.

Työryhmän jäseneltä odotetaan kiinnostusta olla osana Otaniemen suunnitteluprosessia, sekä sitoutumista työryhmän työskentelyyn. Työryhmän jäseniltä odotetaan kokouksiin osallistumista (noin kerran kuukaudessa). Lisäksi työryhmän jäseneltä odotetaan Toukokuun aikana hieman suurempaa työmäärää (n. 2-3 workshoppia), sillä Otaniemen keskusta-alueen kaavaluonnoksen kommentoinnille ja muutosehdotusten jättämiselle on aikaa vain 30 arkipäivää esille asettamisesta. Tehtävä on voimassa vuoden 2014 loppuun, jonka jälkeen työryhmän jatkosta päätetään erillisesti. Työryhmän työskentelykieli on suomi.

Hae mukaan osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/asuminen/hakulomake-otaniemen-aluesuunnittelun-tyoryhmaan/

Työryhmän vastuuhenkilönä toimii asumisesta ja kuntavaikuttamisesta vastaava AYY:n hallituksen jäsen Pyry Haahtela.

Lisätietoja kannattaa kysyä joko soittamalla suoraan Pyrylle (040 480 8627) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pyry.haahtela@ayy.fi

Aiheeseen liittyvää aineistoa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *