Vuoden 2015 toiminta-avustukset on jaettu

AYY:n hallitus on päättänyt vuoden 2015 toiminta-avustuksista kokouksessaan 23/2015.

Jokaista yhdistystä informoidaan myönnetystä summasta erikseen sähköpostitse. Tämän lisäksi avustuksen määrä sekä erityisen suuren tai muuten merkittävän muutoksen perustelu on päivitetty yhdistystietokanta Tahloon (http://tahlo.ayy.fi). Mikäli sähköpostia ei ole tullut eikä Tahlosta löydy lukuja, ota yhteyttä järjestöasiantuntijaan (jarjestoasiat@ayy.fi).

Lista myönnetyistä avustuksista kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Avustuksia haki yhteensä 151 yhdistystä, joista 17 oli erityisasemayhdistyksiä. Avustuksia myönnettiin 18 000 euroa erityisasemayhdistyksille ja 48 989 muille yhdistyksille. Avustuksiin käytettävissä oleva kokonaisrahamäärä nousi viime vuodesta, koska aiemmin projektiavustuksiin ja korotettuihin toiminta-avustuksiin allokoiduit rahat siirrettiin budjetissa toiminta-avustuksiin. Vuonna 2014 toiminta-avustusta myönnettiin erityisasemayhdistyksille 17 150 euroa ja muille yhdistyksille 41 975 euroa.

Kokonaissavustusmäärän nousemisen lisäksi käytössä oli ensimmäistä kertaa vuonna 2014 laadittu ja hyväksytty pisteytysmalli. Pisteytysmallin vaihdon seurauksena suurimmille yhdistyksille myönnettävät summat hieman laskivat ja yhteisöllisen, poikkitieteellisen ja kansainvälisen toiminnan painotus nousi.

Avustusten myöntämisen yhteydessä tarkistettiin, että jokainen avustusta saava yhdistys täyttää AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäisen luettelon ehdot. Puuttuvista tai selittämättä myöhästyneistä liitteistä rangaistiin rokottamalla myönnettävää avustusta.

Tiedustelut ja kysymykset voi osoittaa järjestösektorille osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi