Esa-Pekka Mattila palkittiin Vuoden Aalto-urheilijana 2015

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) hallitus on valinnut vuoden 2015 Aalto-urheilijaksi pyörätuolikelaaja Esa-Pekka Mattilan. Sprinttimatkoissa (100m ja 200m) kunnostautunut Mattilan on edustanut Suomea mm. Lontoon paralympialaisissa sekä useita kertoja nuorten ja aikuisten EM- ja MM-kilpailuissa. Paras sijoitus EM-kilpailuista on vuodelta 2012, kun Mattila sijoittui 100m:llä neljänneksi. Tällä hetkellä hän valmistautuu lokakuun MM-kisoihin Qatarissa. Urheilusaavutustensa lisäksi Mattila on suorittanut opintonsa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa menestyksekkäästi ja osallistunut yhteisön toimintaan aktiivisesti. Hänet tunnetaan avoimena ja huumorintajuisena opiskelijana.

Aalto-yliopiston vararehtori Eero Eloranta ja AYY:n liikuntavastaava Rosa Nylén palkitsivat Mattilan sunnuntaina 20.9.2015 ennen Aaltokympin lähtölaukausta.

Aalto-urheilija on valittu vuodesta 2010 alkaen. Palkinnon edellytyksenä on, että opiskelija on menestynyt omassa lajissaan kansallisella tai kansainvälisellä tasolla, vienyt opintojaan menestyksekkäästi eteenpäin, ja että tämä on reilu ja rehti yhteisön jäsen. Vuoden Aalto-urheilijan valitsee AYY:n hallitus saamiensa ehdotusten perusteella.

Aalto-urheilijat kautta aikain:

  • 2014: Keilaaja Juhani Tonteri
  • 2013: Joukkuevoimistelija Marianne Vikkula
  • 2012: Taekwondoka Joonas Heikkinen
  • 2011: Muodostelmaluistelija Venla Kuuluvainen
  • 2010: Uimari Katja Lehtonen

Lisätietoja:

AYY:n hallituksen jäsen Rosa Nylén, etunimi.sukunimi(a)ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *