Viikkotiedote 3/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 3/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

Taas on ilmassa tempauksen tuoksu! Tsekkaa ja lähde mukaan tekemään: http://tempaus.fi

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
2. Lähde mukaan järjestämään vuoden 2016 tempausta! DL 31.1.2016
3. Gravitaatio 2016
4. Polijazzin tunnit alkavat 26.1 (viikko 4)! Tervetuloa tanssimaan!
5. Teekkaripurjehtijoiden infoilta ke 27.1.2016 klo 16 Ossinsaunalla
6. Tankotanssia Otaniemessä
7. Tule laitesukelluskokeiluun tai laitesukelluksen peruskurssille
8. Teekkarispeksin 2016 lipunmyynti on alkaa 18.1.2016
9. Club Lagoon on taas täällä!
10. Tule mukaan ESN Aaltoon!
11. Finnish Game Jam Otaniemi 29.1.-31.1.2016 @Startup Sauna
12. Mindfulness työpajat alkuvuodesta

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
Viikko 3
19.1. Talvipäivä
20.1. ESN Aalto recruitment evening
20.1. Markku Toimela: Töissä Pohjois-Koreassa
20.1. Polyteknikkojen Kuoron koelaulut
21.1. ESN Aalto Wine and Cheese evening
23.1. ESN Aalto Winter Olympics

Viikko 4
27.1. Hannu ja Lea Muilu: Armolahjat
28.1. Club Lagoon
30.1. ESN Aalto Cottage trip

2. Lähde mukaan järjestämään vuoden 2016 tempausta! DL 31.1.2016

Viimeksi Tempaus järjestettiin Aalto-yliopiston syntyessä. Tällöin opiskelijat muodostivat ihmisketjun Otaniemestä aina Helsingin Arabiaan asti. Tempaukset ovat opiskelijoiden tapa vaikuttaa ajankohtaisiin asioihin pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin tosissaan. Nyt on taas aika kääriä hihat ja järjestää aaltolaisten kesken uusi Tempaus. Mikäli olet innokas, hae mukaan tekemään uutta ainutlaatuista spektaakkelia! Tsekkaa http://tempaus.fi ja hae!

3. Gravitaatio 2016

Gravitaatio on täällä taas! Alkuvuoden suurimmat poikkitieteelliset pippalot laskiaistiistaina 9.2. The Circuksessa!

Saavu siis pulkkailun jälkeen lämmittelemään The Circukseen, jossa menosta ja meiningistä huolehtivat loistokkaat esiintyjämme: Tiisu ja Uniklubi! Artistien välissä ja bileiden loppupuolella tanssilattian pitää kuumana DJ!

4. Polijazzin tunnit alkavat 26.1 (viikko 4)! Tervetuloa tanssimaan!

Keväällä on luvassa seuraavat tunnit:

ITÄMAINEN TANSSI / Karita Kajanto
Maanantaisin: alkeet 18 – 19
Perjantaisin: jatko 19 – 20

BREAKDANCE / Victor Bäck
Torstaisin: alkeet 19 – 20, jatko 20 – 21

NYKYTANSSI / Sini Heinonen
Torstaisin: alkeet klo 16.30 – 17.45, jatko 17.45 – 19.00

HOUSE / Sanna Hoang
Perjantaisin: alkeet 17 – 18, jatko 18 – 19

Ilmoittaudu osoitteessa http://polijazz.ayy.fi/ (HUOM! Sivuja päivitetään
tällä hetkellä, mutta aukeavat viimeistään kurssien alkamisviikolla). Mukaan voi tulla myös kesken kauden!

Tunnit pidetään Otaniemessä, Jämeräntaival 3A:n monitoimitilassa.
Polijazzilla on myös vapaaharjoitteluvuoroja!

Ensimmäisenä tiiviskurssina breakdance 25.4. Maalis-huhtikuussa luvassa myös zoukin ja hip-hopin tiiviskursseja, joten pysy kuulolla!

5. Teekkaripurjehtijoiden infoilta ke 27.1.2016 klo 16 Ossinsaunalla

Kiinnostaako sinua raikas meri-ilma ja purjehtimisen jalot taidot? Haluatko oppia lukemaan merikarttaa ja tunnistamaan Helsingin edustan pahimmat karikot? Haluatko retkeillä Suomen kauniissa saaristossa rennossa ja hyvässä seurassa, etsien tunnelmallisimpia nuotiopaikkoja, lämpöisimpiä rantasaunoja ja kauneimpia auringonlaskuja? Tunnetko todella eläväsi vasta kun loki näyttää kaksinumeroisia lukuja ja vesi lentää? Viihdytkö kevätauringossa rapsuttelemassa veneenkylkeä?

Olitpa sitten jo kokeneempi merikarhu tai kuivalla viihtyvä maakrapu, tule keskiviikkona 27.1. Ossinsaunalle (Otakaari 18) kuulemaan Teekkaripurjehtijoiden toiminnasta ja vuoden aikana järjestettävistä aktiviteeteista! Infoa luvassa ainakin talven ja kevään kurssitarjonnasta, kevään talkoista ja kesän purjehdusreissuista. Tarjolla on myös ruokaa sekä juomaa, eikä lysti maksa yhtikäs mitään!

Mitä: Tripin infoilta
Missä: Ossinsaunalla
Milloin: ke 27.1. klo 17 alkaen
Hinta: 0e
Mukaan: Meriseikkailuille avoin mieli ja halutessasi saunakamppeet

Lämpimästi tervetuloa!

Lisää tietoa Teekkaripurjehtijoista löydät myös nettisivuiltamme:
http://trip.ayy.fi/wordpress/

6. Tankotanssia Otaniemessä

Ne ovat täällä – tankotanssitunnit Otaniemessä!

Otanko ry on AYY:n piirissä toimiva yhdistys, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden harrastaa tankotanssia Otaniemessä.

Tunnit alkavat keskiviikkona 20.1. Tunnit pidetään Yhdistystilassa (Jämeräntaival 1), jossa meillä on viisi korkealaatuista Fitpolea, joilla treenata päätä huimaavia spinnejä ja temppuja. Kaikki tekniikkatunnit lähtevät alkeista eli aiempaa harrastustaustaa lajista tai valtavaa voimatasoa ei tarvita! Jos olet kuitenkin ehtinyt harrastaa tankotanssia jo aiemmin, järjestämme myös vapaita treenejä, joissa kukin saa treenata oman taitotasonsa mukaan haluamiaan liikkeitä.

Tarkemmat tiedot mm. tuntien ajankohdasta ja jäsenhakulomakkeen (tunneille osallistuminen vaatii jäseneksi liittymisen) löydät Facebook-sivumme (https://www.facebook.com/otankoayy/) Tietoja-osiosta.

Tervetuloa koukuttumaan mahtavaan lajiin!

7. Osallistu PSK Kuplan toimintaan! Tule laitesukelluskokeiluun tai peruskurssille!

PSK Kupla järjestää laitesukelluskokeilun helmikuussa. Aiheeseen johdattava pakollinen luento järjestetään tiistaina 2.2. klo 18-19.30 Otaniemessä Sähkötekniikan korkeakoululla salissa E111. Siirrymme tästä varsinaiseen kokeiluun Tapiolan uimahallille aikaväliksi 20.00-23.00. Tapahtumassa saat perustietoa sukellusharrastuksesta ja pääset kokeilemaan laitesukeltamista uima-altaassa kokeneen kouluttajan johdattamana.

Paikka on tarjolla rajallinen määrä, ole siis nopea! Ilmoittautuminen ja lisätiedot täältä: http://kupla.ayy.fi/psk/kurssit/laitesukelluskokeilu/

PSK Kupla järjestää laitesukelluksen peruskurssin keväällä 2016!

Sukelluskurssin onnistuneesti suoritettuasi saat kansainväliset normit täyttävän CMAS */P1 -sukellusluokituksen, joka on vastaava kuin esim.
PADI:n OWD -luokitus. Olet kurssin jälkeen siis kuin kotonasi jopa 15-20 metrin syvyydessä!

Sukelluskurssi alkaa torstaina 4.2. ilmaisella ja kaikille avoimella info-luennolla, jolla kerrotaan tarkemmin kurssista ja sille osallistumisesta. Lisäksi saat tietoa Polyteknikkojen sukelluskerho Kuplan toiminnasta. Luento järjestetään klo 18.00-19.30 Otaniemessä Sähkötekniikan korkeakoululla salissa E111, osoite Otakaari 5A.

Ennakkoilmoittautumisen ja lisätiedot löydät täältä: http://kupla.ayy.fi/psk/kurssit/lspk/

Tervetuloa mukaan!

PS. Oletko käynyt sukelluskurssin jo ulkomailla? Harkitse peruskurssin kanssa rinnakkain järjestettävää kuivapukukurssia!

8. Teekkarispeksin 2016 lipunmyynti on alkaa 18.1.2016

Kevään 2016 produktion ”Atlantis 1860” lipunmyynti alkaa maanantaina 18.1. kello 18.00. Ensi-ilta on maaliskuussa, ja näytöksiä on pääkaupunkiseudun lisäksi Kuopiossa, Oulussa, Turussa ja Tampereella.

Sivulla http://www.teekkarispeksi.fi voit saada esimakua tulevan spektaakkelin tunnelmista. Saman linkin kautta löydät lipunmyynnin alkamisen jälkeen lisätietoja tulevasta Teekkarispeksistä ja itse lippukaupan. Tervetuloa katsomaan!

9. Club Lagoon on taas täällä!

Tule kokemaan KY:n Kulttuurijaoston järjestämät talven parhaimmat kesäbileet. Ota mukaan haalarisi ja rantavaatteesi palmupuiden ja kuuman auringon syleilyyn. Club Lagoon vie sinut aurinkoiseen paikkaan kauas pois talven pimeydestä, eikä sinun tarvitse matkata Kamppia pidemmälle! Jokainen on tervetullut haalareilla tai ilman. Kuuluuhan auringonpaiste kaikille! Nähdään The Circuksessa 28. tammikuuta.

Kiinnostuitko? Käy katsomassa tapahtuman facebook-sivu http://on.fb.me/1N8Tlbq !

10. Tule mukaan ESN Aaltoon!

ESN Aalto on osa Euroopan laajuista Erasmus Student Networkia. Nyt sinulla on mahdollisuus liittyä mukaan järjestämään tapahtumia vaihto-opiskelijoille. Järjestämme jäsenillemme myös omia tapahtumia ja jäsenenä sinulla on mahdollisuus päästä mukaan ESN Finlandin tapahtumiin. Jäsenemme koostuvat suomalaisista opiskelijoista, kansainvälisistä maisteriopiskelijoista ja vaihto-opiskelijoista.

Pääset mukaan toimintaamme tulemalla kokoukseemme. Liity facebook ryhmäämme https://www.facebook.com/groups/esnaalto20152016/, jossa kokouksista ilmoitetaan noin viikkoa aikaisemmin ja löydät lisätietoa tapahtumistamme. Järjestämme rekrytointitapahtuman 20.1. klo 18 JMT 5a:n olohuoneessa (https://facebook.com/events/1549529118706156/) jossa kerromme lisää toiminnastamme ja jäseneksi liittymisestä. Meihin voi olla yhteydessä myös sähköpostitse (contact@esnaalto.org). Lisää tietoa löytyy nettisivuiltamme http://esnaalto.org/.

11. Finnish Game Jam Otaniemi 29.1.-31.1.2016 @Startup Sauna

Interested in game development, design or concepting? Want to create awesome game project over a weekend with great people? DOT ry and Aaltoes are organizing a Finnish Game Jam site as part of the Global Game Jam.

A Game Jam brings together all types of game developers and designers, amateur, professional and students. Typically participants work in small teams, racing to produce as complete a game as possible with limited time and resources. Join with your friends or just by yourself, team formation will happen on the spot.

GET YOUR FREE TICKETS NOW:
https://www.eventbrite.com/e/fgj-otaniemi-tickets-19937661081
https://www.facebook.com/events/457693784438615/

12. Mindfulness työpajat alkuvuodesta

Mindfulness – ulottuvuuksia yliopistoelämään työpaja

Tule harjoittelemaan keskittymiskykyä ja vapautumista jumittavista ajatusmalleista. Mindfulness taitojen kautta sinulla on mahdollisuus lisätä elämäniloa ja tasapainoa. Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen.

Kokoontumisajat: Seuraava työpaja pidetään perjantaisin klo 9-11, 15.1.-12.2.2016 Otakaari 1:ssä, luokka Majakka (M140). Työpajan viisi kokoontumiskertaa muodostavat kokonaisuuden ja työpajasta saa eniten irti, jos osallistuu jokaiselle kokoontumiskerralle.
Työpajaan voi tulla mukaan vielä 22.1. alkaen!
Lisätiedot: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=6300082

Ilmoittautumiset: opintopsykologi(at)aalto.fi.

Mindfulness stressinhallinnassa

Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään vähentävän stressiä ja ahdistusta. Mindfulness-harjoittelu on keino lisätä itsetuntemusta, parantaa keskittymiskykyä ja oppia tunteiden säätelyä.

Työpajassa on kahdeksan kahden tunnin mittaista kokoontumista, joissa tehdään erilaisia mindfulness -harjoituksia sekä käsitellään kokoontumiskerran teemaa myös keskustellen. Tavoitteena on integroida mindfulness-harjoittelu osaksi jokaisen osallistujan arkea, joten omatoiminen harjoittelu kokoontumiskertojen välillä on olennainen osa työpajaa. Harjoitteluun on hyvä varata noin 30-40 minuuttia päivässä koko kahdeksan viikon ajan.

Työpajaan osallistuminen edellyttää kaikille kokoontumiskerroille osallistumista sekä sitoutumista omatoimiseen harjoitteluun kokoontumiskertojen välillä. Työpajan vetäjät haastattelevat osallistujat ennen työpajan aloitusta, jotta voimme varmistaa työpajan soveltuvan kunkin osallistujan tarpeisiin. Ryhmässä osallistujien ei tarvitse tuoda esille syitä minkä vuoksi osallistuu työpajaan.

Työpajaan osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta mindfulness-harjoittelusta. Voit kuitenkin osallistua myös, jos olet osallistunut aiemmin opintopsykologien työpajoihin tai muille mindfulness-kursseille.

Työpaja pidetään perjantaisin klo 13-15, 29.1. – 18.3. 2016. Työpajan kokoontumiset ovat Otakaari 1:ssä, luokka Majakka (M140).

Ilmoittautumiset: opintopsykologi(at)aalto.fi.
Lisätiedot: https://into.aalto.fi/display/fiopintopsykologi/Mindfulness+stressinhallinnassa