Viikkotiedote 5/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 5/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
2. Kysely Aallon perheellisille opiskelijoille
3. Kiinnostavatko kestävän kehityksen kysymykset? AYY hakee koordinaattoria kehitysyhteistyön teemaviikolle
4. Haluaisitko suorittaa siviilipalveluksen, mutta paikka puuttuu? AYY etsii kiinteistöapulaista
5. Gravitaatio 2016
6. Seuraa AYY:n somekanavia
7. Teekkarispeksin 2016 lipunmyynti on avattu
8. First Karaoke event of the spring 5.2.
9. TAK talviratapäivä 14.2.
10. OtaKopin pesäpallojoukkueiden kasaussaunat

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 5
2.2. PSK Kuplan laitesukelluskokeilu 2016
3.2. Ristin kilta: Teeilta
3.2. Meioosi
4.2. PSK Kuplan laitesukelluksen peruskurssi 2016
6.2. ESN Aalto visit to Nuuksio National Park

Viikko 6
8.2. ESN Aalto Shrove Monday Baking
9.2. Gravitaatio 2016
9.2. Laskiaisrieha
9.2. OtaKopin miesten maakuntasarjajoukkueen aloitussauna
10.2. Ristin kilta: Outi ja Jouko Lahtinen: Minä, Sinä ja vuorovaikutus

2. Kysely Aallon perheellisille opiskelijoille

Hei Aallon perheellinen opiskelija! Kerro meille, miten ylioppilaskunta voisi olla mukana edistämässä perheellisten opiskelijoidemme sujuvaa opiskelua. Liity myös Facebook-ryhmään, jossa voit keskustella erityisesti perhearjen ja opintojen yhteensovittamisesta. Kysely sulkeutuu 8.2.2016.

Linkki kyselyyn: http://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/?p=287

Linkki ryhmään: https://www.facebook.com/groups/1632326910390380/

3. Kiinnostavatko kestävän kehityksen kysymykset? AYY hakee koordinaattoria kehitysyhteistyön teemaviikolle

Kehitysyhteistyön teemaviikko on osa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) koordinoimaa viestintä- ja globaalikasvatushanketta, joka toteutetaan Ulkoasiainministeriön hanketuella. Teemaviikon tavoite on tuoda globaalin kehityksen ongelmat ja ratkaisut lähelle opiskelijan arkipäivää.

Koordinaattori on vastuussa AYY:n paikallisen teemaviikon järjestelyistä. Koordinaattori kokoaa ympärilleen opiskelijoista koostuvan vapaaehtoisryhmän, jonka avulla teemaviikko toteutetaan. Työn suunnitteluvaihe ajoittuu keväälle. Eniten työtä on syksyllä järjestettävän teemaviikon aikana ja sen jälkeisen raportoinnin yhteydessä noin kuukauden tapahtuman jälkeen.

Tehtävästä maksetaan kertaluontoinen palkkio, joka on suuruudeltaan 1530 €. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee lähettää osoitteeseen rekrytointi@ayy.fi tiistaihin 23.2.2016 klo 17 mennessä. Koordinaattorin perehdytys tehtävään tapahtuu SYL:n toimistolla Helsingissä 14-15.3.2016. On tärkeää, että koulutuspäivät sopivat ainakin suurelta osin koordinaattorin kalenteriin.

Lisätietoja tehtävästä ja kehitysyhteistyöviikosta: Kansainvälisten asioiden asiantuntija Milla Ovaska, milla.ovaska@ayy.fi, puh. 050 520 9446 (lomalla 17-28.2.2016) ja AYY:n hallituksen kv-vastaava Rosa Väisänen rosa.vaisanen@ayy.fi, puh. 0505272401. Lisätietoja tehtävästä: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-koordinaattoria-kehitysyhteistyon-teemaviikolle/

4. Haluaisitko suorittaa siviilipalveluksen, mutta paikka puuttuu? AYY etsii kiinteistöapulaista

Tiesitkö, että ylioppilaskuntasi toimii siviilipalveluslain (1446/2007) mukaisena siviilipalveluspaikkana. Tällä hetkellä ylioppilaskunta tarjoaa kerrallaan kolmea (3) työpalvelutehtävää: kiinteistöapulainen, graafinen suunnittelija (AD), IT-tukihenkilö.

Aloitusajat kuhunkin tehtävään löytyvät siviilipalveluskeskuksen paikkahakemistosta. Ylioppilaskunta ei valitettavasti pysty ottamaan uutta siviilipalvelusvelvollista merkittävästi aiemmin kuin edeltävän velvollisen työpalvelus päättyy. Tällä hetkellä haemme kiinteistöapulaista vuodelle 2016 siten, että aloitusaika olisi helmikuussa.

Arvostamme luovuutta, tarkkuutta ja yhteistyökykyä. AYY tarjoaa siviilipalvelusmiehelle viihtyisän työympäristön Espoon Otaniemessä, veikeät ja mukavat työkaverit, asunnon työpaikan läheisyydestä sekä muut lakisääteiset etuisuudet.

Kiinteistöapulaisen tehtävänä on huolehtia ylioppilaskunnan järjestötilojen ja asuinkohteiden kunnossapidosta ja kehityksestä yhdessä järjestö- ja asuntosektoreiden sekä rakennusmestarin kanssa.

Työnkuvaan kuuluvat vuokrattavien tilojen ja Teekkarikylän asuinkohteiden kunnon ja varusteiden tarkastaminen, sekä näihin liittyvät pienet korjaustyöt. Kiinteistöapulaisen työhön sisältyy ajoittain toimistotöitä ja juoksevien asioiden hoitoa ylioppilaskunnan toimistolla. Hakijalta toivotaan kokemusta rakennusalalta sekä kunnossapidosta. Vähintäänkin B-ajokortti on välttämätön. Lyhyesti sanottuna haemme talonmiestä vastaavaa henkilöä.

Mikäli olet kiinnostunut ylioppilaskunnasta siviilipalveluspaikkana, ota yhteyttä ylioppilaskunnan pääsihteeriin (paasihteeri(at)ayy.fi / 050 520 9415).

5. Gravitaatio 2016

Gravitaatio on täällä taas! Alkuvuoden suurimmat poikkitieteelliset pippalot laskiaistiistaina 9.2. The Circuksessa!

Saavu siis pulkkailun jälkeen lämmittelemään The Circukseen, jossa menosta ja meiningistä huolehtivat loistokkaat esiintyjämme: Tiisu ja Uniklubi! Artistien välissä ja bileiden loppupuolella tanssilattian pitää kuumana DJ!

6. Seuraa AYY:n somekanavia

Onko mennyt ohi, missä kaikkialla somessa AYY on läsnä?

Seuraa
– Facebookissa: https://www.facebook.com/ylioppilaskunta
– Twitterissä: @AYY_FI, https://twitter.com/AYY_FI
– Instagramissa: @AYY_FI, https://instagram.com/ayy_fi/

7. Teekkarispeksin 2016 lipunmyynti on avattu

Kevään 2016 Teekkarispeksin ”Atlantis 1860” lipunmyynti on nyt avattu! Tällä kertaa produktio kuljettaa katsojat Britannian rannikolle vuoteen 1860. Ensi-ilta on maaliskuussa, ja näytöksiä on pääkaupunkiseudun lisäksi Kuopiossa, Oulussa, Turussa ja Tampereella. Sivulla http://www.teekkarispeksi.fi saat esimakua tulevan spektaakkelin tunnelmista. Samasta paikasta löydät myös lippukaupan. Tervetuloa katsomaan!

8. First Karaoke event of the spring 5.2.

OtaKaLa – Otaniemi Karaoke Singers organizes the first karaoke event of the spring! Bring yourselves and buddies with to enjoy the cozy evening in good company and melodic atmosphere! We have songs mainly in Finnish and English in addition to a couple of Swedish ones in between.

What: Karaoke and refreshments
Where: Neste Cabinet (Otakaari 3A)
When: 5th February 2016 from 18 onwards
Why: Why not to sing ”Yesterday”, when you can sing today

9. TAK talviratapäivä 14.2.

Tylsistyttääkö loskan seassa ruuhkajonoissa mateleminen tai tekisikö mieli lähteä ajelemaan mökille, mutta talvisen mökkitien vaatimat rallitaidot ovat vielä kesän jäljiltä ruosteessa? Ei hätää, sillä ratkaisun näihinkin murheisiin tuo TAK talviratapäivä!

Teekkarien Autokerho järjestää talviratapäivän Hyvinkään Vauhtipuiston rallicrossradalla sunnuntaina 14.2. kello 12-15. Kerhon jäsenille tämä iloinen ajoharjoittelusessio maksaa 15 € (per auto) ja ilman jäsenyyttä hintaa kertyy 30 €, tai sitten voi 12 € jäsenmaksua vastaan liittyä jäseneksi vaikka vasta kyseisenä päivänä.

Oleellisimpana autoa koskevana vähimmäisvaatimuksena on toimivat turvavyöt, joten mitään varsinaista ralliautoa ei tarvitse omasta tai ystävän tallista tätä tapahtumaa varten löytyä. Paikan päällekään ei tarvitse yksin löytää tietään, sillä järjestämme yhteislähdön Otaniemestä.

Lisätiedot löytyy kerhon kotisivuilta osoitteesta http://tak.ayy.fi tai lärvikirjan sivulta https://www.facebook.com/events/572616769581394

10. OtaKopin pesäpallojoukkueiden kasaussaunat

Aallon pesäpalloyhdistys OtaKoppi kasaa jälleen joukkueita ensi kesäksi. Joukkueet pelaavat miesten maakuntasarjaa, naisten aluesarjaa ja miesten kuntopesistä.

Kuntopesis on mukava tapa liikkua ja pitää kuntoa yllä pesäpallon parissa. Otteluita on ennen juhannusta ja elo-syyskuussa yhteensä noin 10, riippuen sarjaan osallistuvien joukkueiden määrästä. Jos olet kiinnostunut pelaamaan, niin ilmoittaudu alustavasti mukaan sähköpostitse (otakoppi-hallitus@list.ayy.fi) ja saat lisätietoa kevättalven aikana. Joukkue kokoontuu huhti-toukokuussa muutaman kerran harjoitusten merkeissä. Tervetuloa mukaan!

Miesten maakuntasarjan ja naisten aluesarjan joukkueet järjestävät sauna/hengailuillat, joissa kootaan porukkaa ja ajatuksia yhteen kunkin joukkueen osalta. Tervetuloa tutustumaan toimintaan! Mikäli et pääse paikalle, mutta olet kiinnostunut toiminnasta, laita viestiä osoitteeseen otakoppi-hallitus@list.ayy.fi.

Miesten maakuntasarja: tiistai 9.2. klo 18, Rovio-sauna
Naisten aluesarja: maanantai 22.2. klo 18, Ossinkulman kerhotila (Otakaari 18A)