Yhdistystiedote viikolle 7/2016

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 7/2016

Tiedotteen sisältö

  1. Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen alkaa 1.3.
  2. Otaxin pääylläpitäjäilmoitukset on tehtävä 29.3 mennessä
  3. Gorsun käytössä huomioitavaa
  4. Kriisitilanteen jälkihoito opiskelijayhteisössä: toimintaohjeita
  5. Ilmoittaudu Smökin keittiökoulutukseen

 

  1. Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen alkaa 1.3.

AYY:n vuosittainen yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustusten hakeminen käynnistyy 1.3. ja loppuu 31.3. Jokaisen AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen ja toiseen luetteloon kuuluvan yhdistyksen on jätettävä yhdistysilmoitus. Yhdistysilmoituksen täyttämättä jättäminen voi johtaa yhdistyksen poistoon rekisteristä. Toiminta-avustusta voivat hakea ainoastaan yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon kuuluvat yhdistykset ja hakeminen toimii samalla yhdistysilmoituksena. Mikäli et tiedä, mihin luetteloon yhdistyksesi kuuluu, ota yhteyttä järjestöasiantuntijaan. Sekä toiminta-avustusten haku että yhdistysilmoitus tehdään TAHLO-järjestelmässä (https://tahlo.ayy.fi/). Tarkempi ohjeistus hausta ja yhdistysilmoituksen jättämisestä lähetetään helmikuun aikana.

Mikäli tiedät jo nyt, ettei yhdistyksesi ennätä ajoissa, kerro siitä järjestöasiantuntijalle (jarjestoasiat@ayy.fi). Ajoissa pyydettyjä höllennyksiä voidaan myöntää perustelluista syistä, ilmoittamatta myöhästyneitä tai puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.

Toiminta-avustukset ja yhdistysilmoitukset käsitellään mahdollisimman nopeasti ja avustukset myönnetään huhti-toukokuussa.

Toiminta-avustuksen edellytyksenä on yhdistysprofiili AYY.fi:ssä, jonka päivityksestä yhdistykset vastaavat omatoimisesti (/wp-admin/). Mikäli ongelmia ilmenee (esim. tunnus on unohtunut), laita sähköpostia osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Samasta osoitteesta saat muutenkin lisätietoja ja apua yhdistysilmoituksen ja avustustenhaun kanssa. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numerolla 050 520 9442. Puhelimitse tavoitat järjestöasiantuntijan parhaiten arkisin klo 10 – 14.
 

  1. Otaxin pääylläpitäjäilmoitukset on tehtävä 29.3 mennessä

Koskien yhdistyksiä joilla on verkkosivut tai tunnukset AYY:n web-hotellipalvelu Otaxilla.

Otaxin pääylläpitäjäilmoitukset on tehtävä 29.3. mennessä. Niiden tilien osalta, joilta ilmoituksia ei ole tehty, lukkiutuvat tunnukset 1.4. ja sivusto suljetaan.

Samalla ilmoittajan täytyy tarkistaa ajossa olevat sovellukset, käyttäjät joilla on pääsy tunnukselle jne. Tarkemmat ohjeet löydätte ilmoituslomakkeesta. Jättäkää ilmoituksen tekemiseen ja sivuston tarkistamiseen riittävästi aikaa.

Ilmoituksen voi tehdä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/

Lisätietoja Otaxin palveluista löydätte osoitteesta /yhdistykset/palvelut/it-palvelut/www-palvelut-otaxilla/

AYY: IT:n tavoittaa tietotekniikka@ayy.fi
 

  1. Gorsun käytössä huomioitavaa

AYY:lle on tullut erityisesti joulu-tammikuussa paljon palautetta Gorsun varausten tuomasta meluongelmasta JMT 5:n asukkaille. Tilan seinät ja katto eivät blokkaa kaikkea tilasta tulevaa meteliä, mikä puolestaan vaikuttaa merkittävästi erityisesti tilan läheisyydessä asuvien asumisviihtyvyyteen. Tästä syystä AYY muistuttaa kaikkia tilan käyttäjiä tilojen yleisistä käyttösäännöistä, ja erityisesti niiden kohdasta ”Tilaa käytetään lakien, sääntöjen ja hyvien tapojen mukaisesti”. Tämän lisäksi tila on tuttuun tapaan käytössä klo 03 asti, mutta erityisesti koska kyseessä on asuinkiinteistön yhteydessä oleva tila, tulee huomioida Teekkarikylän järjestyssääntöjen 4 §: ”arkisin kello 23–07 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä 00–09 välisenä aikana on laulu, soitto, kovaääninen tv:n, radion, stereoiden ynnä muiden vastaavien käyttö ja kaikenlainen muu melun aiheuttaminen kiellettyä, pois lukien oikeaoppisesti suoritettu teekkarihymni.”

Ohjeiden noudattamatta jättänyttä rangaistaan tilojen yleisten käyttösääntöjen ja niiden yhteydessä kerrottujen sanktioiden mukaisesti.

Mahdollisten ongelmien jatkuessa AYY tulee muuttamaan tilan käyttöajan päättymään klo 23.

Lisätietoja antaa tarvittaessa
Johanna Pietiläinen
Hallintopäällikkö
johanna.pietilainen@ayy.fi

 

  1. Kriisitilanteen jälkihoito opiskelijayhteisössä: toimintaohjeita

AYY:n Aallon yhteinen ohjeistus opiskelijayhteisölle kriisitilanteiden jälkihoitoon on julkaistu. Ohje on ytimekäs ja suositeltavaa luettavaa järjestötoimijoille. Aalto-pappi Jenni Vainio piti aiheesta alustuksen myös viimeisimmässä yhdistyskoulutuksessa.

Kriisitilanteen jälkihoito opiskelijayhteisössä / toimintaohjeita: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842

Alustus (vain suomeksi): /wp-content/uploads/Kriisitilanteen_jaelkihoito_yhdistyskoulutus2015.pdf

 

  1. Ilmoittaudu Smökin keittiökoulutukseen

Haluaisitko sinä tai yhdistyksesi pitää bileet Smökissä ja kokkailla tarjoilut itse? Aiheuttaako suurtalouskeittiössä operointi ja laitteiden käyttö kuitenkin päänvaivaa ja kylmää hikeä?

Ongelmiisi on ratkaisu: Smökin keittiökoulutus.

Koulutus järjestetään torstaina 25.2.2016 klo 17.00 alkaen.

Ilmoittaudu mukaan ke 24.2. klo 15.00 mennessä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/hallinto/ilmoittautuminen-servin-mokin-keittiokoulutukseen/. Vahvistamme ilmoittautumisesi sähköpostitse. Koulutukseen mahtuu maksimissaan 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin 20, pääsevät loput ilmoittautuneet mahdollisten peruutusten takia varasijoille. Koulutus pidetään suomeksi!

Lisätietoja: vuoden 2014 IE-tirehtööri Henry Sanmark (henry.sanmark@ayy.fi)

Mikäli olisit kiinnostunut osallistumaan englanninkieliseen koulutukseen myöhemmin keväällä, ota yhteys hallintopäällikköön (johanna.pietilainen@ayy.fi, 050-5209434).

 

 

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Ahto Harmo (ahto.harmo@ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *