Viikkotiedote 7/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 7/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
2. Lähde järjestämään teekkariperinnejuhlaa!
3. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!
4. Ilmoittaudu Smökin keittiökoulutukseen
5. Hae KV-tutoriksi!
6. Talviaalto tulee 1.3.!
7. Application period for Tieto GenerationT trainee program has started!
8. Kiinnostavatko kestävän kehityksen kysymykset? AYY hakee koordinaattoria kehitysyhteistyön teemaviikolle
9. Retuperän WBK:n levynjulkistuskonsertti
10. Teekkaripurjehtijoiden navigointikurssit alkavat
11. Helmikuussa chattailaan deittailusta ja jännittämisestä – tule mukaan! Nyytin keskusteluryhmiin mahtuu!
12. Pakollinen ruotsi suorittamatta? IV-periodin kursseilla tilaa!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
Viikko 7
17.2. Kappeli-ilta: Peli-ilta
18.2. KY-Speksi 2016: Messias-Protokolla
19.2. KY-Speksi 2016: Messias-Protokolla
20.2. ESN Aalto Beer Pong Tournament

Viikko 8
22.2. Ice Climbing with A!dventures
24.2. Ristin kilta: rukous- ja ylistysilta
25.2. Smökin keittiökoulutus
26.2. ESN Aalto trip to Saariselkä, Lapland
26.2. Aalto Startup Spring 2016 Kick-Off

2. Lähde järjestämään teekkariperinnejuhlaa!
Teekkarius täyttää tänä vuonna 144 vuotta, minkä kunniaksi järjestetään Teekkariperinneviikko 7.-13.11.2016. Viikon kruunaa Teekkariperinnejuhla, joka tuo yhteen teekkareita vuosien varrelta riippumatta iästä tai koulutusalasta. Teekkariperinnetirehtööri hakee nyt toimikuntaa järjestämään Teekkariperinnejuhlaa. Lähde mukaan!

Haku ja lisätietoja osoitteessa: /stop/kulttuuri-ja-tapahtumat/teekkariperinnejuhlatoimikunta

3. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!
AYY järjestää järjestyksenvalvojakurssin maaliskuun alussa 4.-7.3.2016. Koulutuksen saa maksutta lupautuessaan toimimaan neljässä (4) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana vuoden 2017 loppuun mennessä.

Kurssille mahtuu alustavasti kymmenen osallistujaa ja se järjestetään AYY:n tiloissa Otaniemessä.

Ilmoittautuminen on auki ja sulkeutuu 22.2.2016.

Kurssi pidetään suomeksi.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/vapaaehtoiset/kouluttaudu-jarjestyksenvalvojaksi/

4. Ilmoittaudu Smökin keittiökoulutukseen
Haluaisitko sinä tai yhdistyksesi pitää bileet Smökissä ja kokkailla tarjoilut itse? Aiheuttaako suurtalouskeittiössä operointi ja laitteiden käyttö kuitenkin päänvaivaa ja kylmää hikeä?

Ongelmiisi on ratkaisu: Smökin keittiökoulutus.

Koulutus järjestetään torstaina 25.2.2016 klo 17.00 alkaen.

Ilmoittaudu mukaan ke 24.2. klo 15.00 mennessä osoitteessa https://lomake.ayy.fi/hallinto/ilmoittautuminen-servin-mokin-keittiokoulutukseen/. Vahvistamme ilmoittautumisesi sähköpostitse. Koulutukseen mahtuu maksimissaan 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin 20, pääsevät loput ilmoittautuneet mahdollisten peruutusten takia varasijoille. Koulutus pidetään suomeksi!

Lisätietoja: vuoden 2014 IE-tirehtööri Henry Sanmark (henry.sanmark@ayy.fi)

Mikäli olisit kiinnostunut osallistumaan englanninkieliseen koulutukseen myöhemmin keväällä, ota yhteys hallintopäällikköön (johanna.pietilainen@ayy.fi, 050-5209434).

5. Hae KV-tutoriksi!
Haluatko auttaa Aallon uusia kansainvälisiä opiskelijoita saamaan hyvän startin uudessa kulttuurissa ja treenata samalla kulttuurienvälistä kommunikaatiota? Hae kv-tutoriksi!

Kansainvälisten opiskelijoiden tutoreilla on erinomaisen tärkeä tehtävä toimia uusien kansainvälisten opiskelijoiden (sekä vaihto-opiskelijoita että tutkinto-opiskelijoita) ryhmän johtajana, tutustuttaa heidät kampuksen ja suomalaisen opiskelijakulttuurin saloihin. Kv-tutorit pääsevät tutustumaan uusiin kulttuureihin, tutustuvat opiskelijoihin ympäri maailmaa ja oppivat työelämässäkin tärkeinä pidettyjä kv-taitoja. Kv-tutorit voivat saada opintopisteen, todistuksen tutoroinnista ja kulukorvauksen.

Uusia kv-tutoreita rekrytoidaan alkukeväisin. Opiskelijayhdistykset koordinoivat hakuja ja Aallon korkeakoulujen (CHEM, ELEC, ENG ja SCI, BIZ ja ARTS) kanssa yhteistyössä.

Lisää tietoa kv-tutoroinnista ja linkit hakulomakkeeseen /jasenille/uudet-opiskelijat/tutorointi/kv-tuutorointi/

6. TALVIAALTO TULEE 1.3.!
Loskaa, arktista pakkasta ja harmaata kaikissa sävyissään – onko sinunkin talvesi ollut tätä? Nyt on aika nostaa Suomen kansallisvuodenaika uuteen kukoistukseen, sillä Talviaalto on täällä!

Talviaalto on yhteisöjaosto Aavan ensimmäistä kertaa järjestämä kaikille Aallon opiskelijoille tarkoitettu urheilullinen energiapiikki, johon osallistuaksesi tarvitset vain avoimen mielen. Tiistaina 1.3. tiedossa on arvaamattoman sään mukaisesti enemmän tai vähemmän talvista liikuntaa, joka sopii kaikille sohvaperunoista olympiatason urheilijoihin. Lisäksi luvassa on jälkilöylyt, Aallon omien urheiluyhdistysten tarjoamia lajiesittelyjä ja yllätysohjelmaa, joista tarkempaa tietoa on luvassa myöhemmin. Ohjelma alkaa Otaniemen rannassa urheilukentän lähistöllä kello 15, tarkempi aikataulu ja osallistuvat yhdistykset julkaistaan piakkoin. Varaa päivä kuitenkin jo nyt kalenteristasi!

FB-event: https://www.facebook.com/events/1688013164746464/

MITÄ: Talviaalto!
MILLOIN: Tiistaina 1.3.2016 klo 15 alkaen
MISSÄ: Otaniemen Otarannan urheilukentän lähistössä
MIKSI: Wappukeho kuntoon 2016
KENELLE: Juuri sinulle!
MITÄ MAKSAA: Ei mitään

7. Application period for Tieto GenerationT trainee program has started!
Are you graduating soon and interested in business and IT? If yes, Tieto GenerationT -trainee program is your chance! GenT -trainee program is a Nordic, 10 months long program which gives you an understanding of Tieto and its business. During the program you get to participate in four training modules in different Tieto locations complemented with online sessions in-between. The program gives you an opportunity to build a wide network across the company and enables a rapid career development. Read more and apply by March 6 at: http://www.tieto.com/careers/students/gent-trainee-program

Check out also our interesting summer job opportunities at http://www.tieto.fi/kesätyö

8. Kiinnostavatko kestävän kehityksen kysymykset? AYY hakee koordinaattoria kehitysyhteistyön teemaviikolle
Kehitysyhteistyön teemaviikko on osa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) koordinoimaa viestintä- ja globaalikasvatushanketta, joka toteutetaan Ulkoasiainministeriön hanketuella. Teemaviikon tavoite on tuoda globaalin kehityksen ongelmat ja ratkaisut lähelle opiskelijan arkipäivää.

Koordinaattori on vastuussa AYY:n paikallisen teemaviikon järjestelyistä. Koordinaattori kokoaa ympärilleen opiskelijoista koostuvan vapaaehtoisryhmän, jonka avulla teemaviikko toteutetaan. Työn suunnitteluvaihe ajoittuu keväälle. Eniten työtä on syksyllä järjestettävän teemaviikon aikana ja sen jälkeisen raportoinnin yhteydessä noin kuukauden tapahtuman jälkeen.

Tehtävästä maksetaan kertaluontoinen palkkio, joka on suuruudeltaan 1530 €. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee lähettää osoitteeseen rekrytointi@ayy.fi tiistaihin 23.2.2016 klo 17 mennessä. Koordinaattorin perehdytys tehtävään tapahtuu SYL:n toimistolla Helsingissä 14-15.3.2016. On tärkeää, että koulutuspäivät sopivat ainakin suurelta osin koordinaattorin kalenteriin.

Lisätietoja tehtävästä ja kehitysyhteistyöviikosta: Kansainvälisten asioiden asiantuntija Milla Ovaska, milla.ovaska@ayy.fi, puh. 050 520 9446 (lomalla 17-28.2.2016) ja AYY:n hallituksen kv-vastaava Rosa Väisänen rosa.vaisanen@ayy.fi, puh. 0505272401. Lisätietoja tehtävästä: /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-koordinaattoria-kehitysyhteistyon-teemaviikolle/

9. Retuperän WBK:n levynjulkistuskonsertti
Maailman paras uudempaa ranskalaista torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri, Retuperän WBK, on virittänyt itsensä siihen retusaatiopisteeseen, että orkesterin musiikillinen tuotanto on jälleen kerran päätynyt äänilevylle.

Levyn julkistus tapahtuu 02.04. klo 16 Tapiolan pääpalokunnantalolla järjestettävässä suuressa levynjulkistuskonsertissa. Konsertissa Retuperän WBK:n kemiallisesti vahvistettu torwiseitsikko esittää Torturo Caninin johtamana klassisen musiikin kirkkaimpia lasihelmiä, jotka valtakunnansovittaja Simeon Suihkutsalo on retusoinut orkesterille sopiviksi.

Solistina konsertissa toimii orkesterin lisäksi Retuperän WBK:n oma poika, moniläpiötähtitaivaan kirkkain musta aukko, Juhani Luikku.

Lippuja voi ostaa internetistä osoitteesta http://liput.rwbk.fi
Lippujen hinnat 15/30€ (Opiskelijat / Ihmiset)

10. Teekkaripurjehtijoiden navigointikurssit alkavat
Haluaisitko oppia tuntemaan merellä suunnistamisen salaisuuksia? Kuka väistää ja ketä? Entä mitä eroa on viittapoijulla ja poijuviitalla, ja miten löytää juuri sinne kivoimpaan saunasaareen? Nyt on syytä olla tarkkana, sillä perinteiset Teekkaripurjehtijoiden navigointikurssit alkavat jälleen pian ja ilmoittautuminen on auki!

Saaristolaivurikurssi on navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi. Opetus alkaa perusteista, joten esitietoja ei vaadita. Rannikkolaivurikurssilla puolestaan syvennetään taitoja ja mukaan tulevat mm. vuorovesi, sääoppi ja tutkan käyttö. Voit halutessasi käydä molemmat kurssit samaan aikaan.

Saaristolaivurikurssi alkaa tiistaina 23.2.2016. Opetus järjestetään tiistaisin klo 17:30–20 luentosalissa S2 osoitteessa Otakaari 5 A (Sähkötalo).

Rannikkolaivurikurssi alkaa torstaina 10.3.2016. Opetuskerrat järjestetään torstaisin klo 17:30 – 20 luentosalissa S1 osoitteessa Otakaari 5 A (Sähkötalo).

Kurssit päättyvät valtakunnalliseen tutkintoon perjantaina 22.4.2016 klo 18–22.

Teekkaripurjehtijat tarjoaa kurssin jäsenistölleen erittäin opiskelijaystävälliseen hintaan! Kurssimaksu 70 € sisältää tutkintomaksun. Myös pelkkään tutkintoon voi osallistua, hintaan 45 €.

Kurssille osallistuaksesi sinun tulee olla TRIPin jäsen.

Ilmoittautumiset, jäseneksi liittyminen sekä lisätiedot kerhon nettisivuilla:

Saaristo: http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=211

Rannikko: http://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=214

11. Helmikuussa chattailaan deittailusta ja jännittämisestä – tule mukaan! Nyytin keskusteluryhmiin mahtuu!

Nyytin ryhmächateissa voit ihmetellä elämää, parantaa maailmaa tai vaikkapa tuulettaa tunteita yhdessä toisten kanssa. Jos siis olet juttuseuraa vailla ja ajatusten vaihto kiinnostaa, niin liity mukaan keskusteluun joka toinen torstai klo 18 – 20.00. Mukana juttelemassa on aina Nyytin työntekijä sekä välillä asiantuntijoita eri aloilta.

Chatin löydät Nyytin nettisivuilta: http://nyyti.fi, kuten myös kevätkauden kaikkien chattien tarkemmat ajankohdat ja aiheet.

Helmikuussa chattaillaan:

Torstai 25.2.2016 klo 18 – 20.00: Helpotusta jännittämiseen
Jännittääkö esiintyminen tai muiden seura? Rajoittaako jännittäminen opiskelua tai muuta elämää? Et ole yksin kokemuksesi kanssa. Tule juttelemaan jännittämisestä ja keinoista sen helpottamiseksi.

Tervetuloa mukaan!

12. Pakollinen ruotsi suorittamatta? IV-periodin kursseilla tilaa!
IV-periodissa alkavilla ruotsin kursseilla on vielä paljon vapaita paikkoja. Nyt sinulla on oiva tilaisuus suorittaa tutkintoon kuuluvat pakolliset ruotsin opinnot.

Alla lista ryhmistä, jotka alkavat IV-periodissa eli 22.2. alkavalla viikolla; poikkeuksena kurssin LC-5411 ryhmä H13, joka alkaa 29.2. Opiskelijavalinnat tehdään Oodissa ilmoitetun prioriteetin mukaan, mutta ryhmiin voi ilmoittautua kaikkien korkeakoulujen opiskelijat.

Kie-98.5410 Tekniikan alan ruotsia

  • H4 ke ja pe 8.30–10.00 (Etusijalla TIK-fuksit)
  • H5 ma 16.15–17.45 ja to 8.30–10.00 (Etusijalla TIK-fuksit)

LC-5411 Tekniikan alan ruotsia perusteellisesti

  • H2 ma 8.30–10.00 ja to 12.30–14.00 (Etusijalla SCI-fuksit)
  • H3 ma ja pe 14.15–15.45 (Etusijalla TIK-fuksit)
  • H13 ma ja ke 16.00–17.30 (Etusijalla ne SCI:n opiskelijat, jotka valmistuvat ennen tutkintosäännön siirtymäajan päättymistä 31.10.2016. HUOM! Alkaa 29.2.)

Molemmat kurssit valmentavat toisen kotimaisen kielen kirjalliseen ja suulliseen kokeeseen. Valmentavia kursseja suositellaan kaikille opiskelijoille, joilla ei ole erityistä perehtyneisyyttä ruotsin kieleen ja oman alan perussanastoon.

Sinulle sopivan kurssin löydät helpoiten tekemällä ruotsin lähtötasotestin https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=13426802