Viikkotiedote 9/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 9/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

Masentaako talvi? Nosta tiistaina 1.3. Suomen kansallisvuodenaika uuteen kukoistukseen: Talviaalto on täällä!

Opintotuesta leikataan, taas! Nyt tarvitaan joukkovoimaa: tule näyttämään päättäjille, että näin ei voi jatkua!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
2. Opintotuesta leikataan! Opintotukimielenosoitus Helsingissä 9.3.
3. TOKYOn opintotukimielenosoitusta ennakoiva banderollityöpaja 7.3.
4. Apply for the Humans vs. Zombies committee 2016!
5. Edustajiston workshop 3.3.2016 – Tule mukaan!
6. Hae KV-tutoriksi!
7. KY Economics & Aaltoes: Start Up Your Career
8. TeamUp Bootcamp 3.-6.3.2016
9. Tandemshakkia Fyysikkokillan kiltahuoneella joka torstai
10. Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistyksen palstahaku on auki!
11. SELL-kisat Tampereella 13.-15.5.2016, ilmoittautuminen käynnissä
12. YTHS:n kevään ryhmät ovat käynnissä
13. Haku BESTin kesäkursseille on auki 20.3 asti!
14. Tuo ylimääräiset miestenvaatteesi turvapaikanhakijoille!
15. Tervetuloa juhlimaan 101-vuotiasta Koneinsinöörikiltaa Cuba Nightiin 19.3.2016
16. Annihilaatio 2016

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
Viikko 8
29.2. AEGEE-Helsinki after work movie night
1.3. Talviaalto
2.3. Ristin kilta: Kokemuksia yhtälöstä muslimi(opiskelija) + evankeliumi = X
3.3. TRIP Veneenhoitoilta
3.3. Representative Council Workshop 1/2016
4.3. TeamUp Bootcamp
5.3. Ristin killan avoin sählyvuoro
5.3. Ristin killan avoin lautapeli-ilta

Viikko 9
8.3. Naistenpäivän serenadikonsertti
8.3. Naistenpäivän tempaus päärakennuksen aulassa
9.3. Ristin kilta: Vili Sarento: Jumalan rakkaus
9.3 Opintotuki mielenosoitus

2. Opintotuesta leikataan! Opintotukimielenosoitus Helsingissä 9.3.

Hallitus kaavailee merkittäviä leikkauksia opintotukeen. Tuesta halutaan vähentää 70 miljoonaa kolmen vuoden sisällä ja 150 miljoonaa pitkällä aikavälillä. Tämä tarkoittaa noin neljänneksen siivua nykytasosta.

Ennen vaaleja luvattiin, että koulutuksesta ei leikata. Niin vaan leikattiin, ja tuloksena syntynyt kiristystarve yliopistoissa näkyy myös Aallossa. Erikseen luvattiin, että opintotukea ei heikennetä, mutta nyt on luvassa merkittäviä muutoksia.

Tämä on saatava loppumaan. Opintotuki on opiskelijan perusturva, ei koulutuspoliittisen ohjaamisen väline.

Mitä siis tehdä? Näytä, että opiskelijat eivät tätä purematta niele. Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL järjestää opintotukimielenosoituksen koulutusleikkauksia vastaan Helsingissä keskiviikkona 9.3. ja AYY on menossa mukana. Mukaan kaivataan yhdistyksiä, lippuja, banderolleja, härpäkkeitä, menoa ja meininkiä!

Facebook-event löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/983431838405738/. Tietoja päivitetään sitä mukaan kuin niitä saadaan.

Tule näyttämään päättäjille, että näin ei voi jatkua!

PS: Hämmentääkö, mistä oikein on kyse? Edunvalvonta-asiantuntijamme Elli valottaa taustoja blogissa: /blogi/2016/02/25/opintotukileikkaukset-uhkaavat/

3. TOKYOn opintotukimielenosoitusta ennakoiva banderollityöpaja 7.3.
Opintotukiin ollaan jälleen puuttumassa ja leikkauksia vastaan järjestetään mielenosoitus Helsingissä 9.3.2016 klo 13!

Tule purkamaan hallituksen leikkauspolitiikan aikaansaamat höyryt banderolleihin TOKYOn taiteilijoiden opastuksella! Banderollityöpaja järjestetään maanantaina 7.3. klo 17 ja paikkana toimii pelitila Otaniemessä (Jämeräntaival 3 A).

Kaikki banderolleihin tarvittavat välineet ovat jo paikalla odottamassa, joten pelitilaan ei tarvitse raahata kuin itsensä sekä vapaavalintaiset ruokansa ja juomansa ja kaverinsa!

Tässä linkki facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1687539171521837/

4. Apply for the Humans vs. Zombies committee 2016!
[X] Ever felt the need to feel the real thrill of survival? Or better yet, felt like it would be cool to have other people run for their lives as the zombie apocalypse endangers the future of humankind? Just say yes, and join the gamemaster force of the Humans vs. Zombies committee!

[X] Humans vs. Zombies is an extremely intensive role-playing experience organized twice a year, which calls for hundreds of Otaniemi students to join forces fighting the brain-hungry parasite-ridden zombies in the brink of the apocalypse! We are now looking for recruits to be the game masters of this year’s games. The committee plans the course of the gameplay and organizes the game during the playdays in this April and autumn. More importantly, the committee will have a great time planning events and get-togethers, which will improve your game-organizing skills and lets you do stuff with other fun-and-action-loving people! Please join now, and tell all the important facts about yourself right here: /stop/en/culture-events/humans-vs-zombies/

[X] If you ever felt like playing the puppet master, now is your chance!

[X] If you missed it, here’s the link: /stop/en/culture-events/humans-vs-zombies/

5. Edustajiston workshop 1/2016 3.3.2016 17.00

Vuoden eka workshop on työn alla! Workshoppiin on tulossa kaksi aihetta työstettäväksi:

1) Edustajiston kieliasiat, millaisia käytäntöjä voitaisiin kehitellä, jotta edustajisto olisi helposti lähestyttävä ja jotta edustajistotyö olisi mahdollisimman helppoa ja mielekästä meille kaikille

2) Kuntavaalit tulevat syksyllä 2017, mutta valmistelutyö on tärkeää aloittaa jo nyt. Edustajistoa on pyydetty päättämään, mitkä ovat AYY:n kärkitavoitteet kuntavaalivaikuttamistyössä

Workshoppailun jälkeen on sauna lämpimän, muista nappaa pyyhe mukaan!

Älä huoli vaikket olisikaan edustajiston jäsen, kaikki AYY:n jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan!

Tapahtuma Facebookissa: https://facebook.com/events/199358720422876/

6. Hae KV-tutoriksi!
Haluatko auttaa Aallon uusia kansainvälisiä opiskelijoita saamaan hyvän startin uudessa kulttuurissa ja treenata samalla kulttuurienvälistä kommunikaatiota? Hae kv-tutoriksi!

Kansainvälisten opiskelijoiden tutoreilla on erinomaisen tärkeä tehtävä toimia uusien kansainvälisten opiskelijoiden (sekä vaihto-opiskelijoita että tutkinto-opiskelijoita) ryhmän johtajana, tutustuttaa heidät kampuksen ja suomalaisen opiskelijakulttuurin saloihin. Kv-tutorit pääsevät tutustumaan uusiin kulttuureihin, tutustuvat opiskelijoihin ympäri maailmaa ja oppivat työelämässäkin tärkeinä pidettyjä kv-taitoja. Kv-tutorit voivat saada opintopisteen, todistuksen tutoroinnista ja kulukorvauksen.

Uusia kv-tutoreita rekrytoidaan alkukeväisin. Opiskelijayhdistykset koordinoivat hakuja ja Aallon korkeakoulujen (CHEM, ELEC, ENG ja SCI, BIZ ja ARTS) kanssa yhteistyössä. Lisää tietoa kv-tutoroinnista ja linkit hakulomakkeeseen /jasenille/uudet-opiskelijat/tutorointi/kv-tuutorointi/

7. KY Economics & Aaltoes: Start Up Your Career 3.3.
Start Up Your Career -tapahtuma järjestetään 3.3. klo 19.00-21.00 KY-talon 3. kerroksessa Yläkertsillä, osoitteessa Pohjoinen Rautatienkatu 21b. Luvassa on kattava kokonaisuus työnhausta, uramahdollisuuksista, yrittäjyydestä sekä opintojen suunnittelusta. KY Economics järjestää tapahtuman yhteistyössä Aaltoesin, Euroopan suurimman opiskelijavetoisen yrittäjyysjärjestön kanssa. Mukana myös Ulkoministeriö sekä aTalent.

Ohjelma KY-talon Yläkertsillä alkaa ruoka- ja juomatarjoilulla. Lavaohjelma alkaa Aaltoesin sekä Smartly.io:n perustaja Kristo Ovaskan puheenvuorolla urapolustaan ja jatkuu värikkäällä paneelikeskustelulla persoonallisuuden merkityksestä työnhaussa. Lavaohjelman jälkeen vuorossa on vielä kiertelyä yhteistyökumppaneidemme ständeillä, jossa mahdollisuus muun muassa osallistua aTalentin CV/Linkedin-klinikkaan. Tapahtuma on suunnattu taloustieteen opiskelijoille, mutta on avoin kaikille kiinnostuneille!

MITÄ: Start Up Your Career -ura- ja opintotapahtuma
MISSÄ: KY-talon Yläkertsi, Pohjoinen Rautatienkatu 21b, 3. krs
HINTA: Ilmainen
MILLOIN: 3.3. klo 19.00-21.00
KENELLE: Tapahtuma on kaikille avoin

FB-event: https://www.facebook.com/events/1066682613399185/

8. TeamUp Bootcamp 3.-6.3.2016
Oletko miettinyt oman yrityksen perustamista?

Tule mukaan TeamUp:iin, jossa eritaustaiset opiskelijat pystyvät löytämään tiimin, jonka kanssa lähteä suunnittelemaan aloittavaa yritystä. Aaltoes tarjoaa ohjelman ajan tilat, työkalut ja maailmanluokan coachauksen.

Jos kiinnostuit, käy nettisivuillamme http://teamup.aaltoes.com ja hae mukaan ohjelman aloittavaan Bootcamp-viikonloppuun!

9. Tandemshakkia Fyysikkokillan kiltahuoneella joka torstai

Tandemshakki (englanniksi Bughouse chess) on nopeatempoinen shakkivariantti neljälle pelaajalle. Pelissä lyödyt nappulat tulevat joukkuetoverin käyttöön, joka voi omalla vuorollaan pelata ne toiselle laudalle. Tarkempi kuvaus säännöistä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tandemshakki

Koska peliä pelataan joukkueissa, voi siihen helposti osallistua myös hyvin eri tasoisia pelaajia. Riittää, että osaat pelata tavallista shakkia joten kuten. Loput opit kyllä pelaamalla!

Pelaamme tandemia joka torstai kello 17.30 alkaen. Paikkana on Fyysikkokillan kiltahuone (Otakaari 1 pääaula, portaat alas Aino-kahvilan keskeltä). Liity meidän Facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/1563544303968214/ tai lähetä sähköpostia heikki.j.pulkkinen@aalto.fi jos harkitset pelaamaan tulemista!

10. Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistyksen palstahaku on auki!
Kevät lähestyy, ja on aika hakea taas viljelypalstaa.

Jos sinulla oli viime vuonna palsta, mutta emme ole olleet sinuun yhteydessä, tarkoittaa se sitä, että joudut hakemaan palstaa uudestaan tänä vuonna. Jos sinulla ei ollut viime vuonna palstaa, nyt on mahdollisuutesi päästä viljelemään Otaniemeen.

Hakulomake löytyy osoitteesta http://tinyurl.com/viljely16. Huomaathan, että hakuaikaa on maaliskuun 13. päivään asti.

Jos olet tällä hetkellä Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistyksen jäsen, mutta et aio hakea palstaa etkä halua enää kuulua yhdistykseen, niin ilmoitathan sen hallitukselle osoitteeseen garden-hal@list.ayy.fi.

Laittakaa sanaa eteenpäin myös kavereillenne! Palstaa voivat hakea Aalto-yliopiston opiskelijat, henkilökunta ja AYY:n työntekijät.

11. SELL-kisat Tampereella 13.-15.5.2016, ilmoittautuminen käynnissä
SELL Student Games -tapahtuma on yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä opiskelijaliikuntatapahtumista Baltian maissa ja Suomessa. Lajit: Frisbeegolf, Futsal, Jalkapallo 7vs7, Judo, Lentopallo, Koripallo, Paini (kreikkalais-roomalainen), Painonnosto, Pöytätennis, Rugby 7vs7, Salibandy, Shakki, Sulkapallo, Suunnistus, Ultimate (frisbee), Voimanosto, Yleisurheilu.

Aallon opiskelijoiden ilmoittautumisia tapahtumaan hoitaa Unisport, lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://unisport.fi/news/fi/3979734/sell-kisat-13-15-5-2016-tampereella-ilmoittautuminen-on

12. YTHS:n kevään ryhmät ovat käynnissä!
YTHS:n kevään ryhmät ovat käynnissä. Ryhmät järjestetään Töölön YTHS:llä. Vielä mahtuu mukaan!

Elämäntaitokurssi
Haluatko oppia jokaiselle hyödyllisiä elämäntaitoja sekä hyvän mielen ja arjen ylläpitämistä? Haluatko oppia hallitsemaan arkeasi ja ajankäyttöäsi paremmin? Kurssilla käsittelet omaan elämääsi liittyviä asioita ja harjoittelet ongelmien ratkaisemista. Opit tunnistamaan tunteita ja ajatuksia sekä työskentelemään ajatusten kanssa. Saat itsellesi työkalupakin, jonka avulla voit vaalia hyvinvointiasi, mielialaasi ja elämänhallintaasi.

Lääkäri tai terveydenhoitaja voi laittaa sinut ehdolle ryhmään ja Paula Aarnio-Tervo tai Minna Pohjolainen on yhteydessä sinuun vielä ennen ryhmän alkua. Voit myös itse olla yhteydessä, jos haluat lisätietoja kurssista. (Puhelinaika tai soittopyyntö numerosta 046 710 1027)

Fysioterapia ryhmät:
Sitovat ilmoittautumiset 1.12.2015 alkaen fysioterapeutin puhelinajalle, jonka voi varata ajanvarauspuhelimesta 046 710 1027. Ilmoittautuminen lukukaudessa vain yhteen ryhmään kerrallaan. Peruutukset puhelinautomaattiin 046 7101028 tai sähköisesti http://yths.fi

Niska-selkäkuntosaliryhmä
Ryhtiä tukevien lihasten vahvistamista, liikkuvuusharjoittelua sekä venyttelyä. Vinkkejä, miten käyttää kuntosalilaitteita niska- ja selkävaivojen ennaltaehkäisemiseksi sekä avuksi lieviin oireisiin. Huom! Ryhmä toteutuu pääosin 6. kerroksen kuntosalilla.

Vkot 9-11 (4.3. – 18.3.) + vko 16 (22.4.) Pe 13.30 4x60min

Ryhtiryhmä
Harjoitteita hyvän ryhdin saavuttamiseksi ja niska-selkävaivojen ennaltaehkäisemiseksi.

Vkot 7-11 (17.2. – 16.3.) Ke 9.30 5x60min
Vkot 10-14 (8.3. – 5.4.) Ti 8.30 5x60min

Alaselkäryhmä -> HUOM! Ajankohta siirretty alkamaan 2.5.!
Keskivartalon lihaksia vahvistavia ja alaselän hallintaa tukevia harjoitteita. Alaselkäryhmä sopii ennaltaehkäisevänä tai lievästi oireileville. Ei akuuteille selkäkipuisille!

Vkot 18 -21 (2.5 – 23.5.) Ma 14.45 4x45min

Polviryhmä
Linjauksen, askelluksen, vahvistavien harjoitteiden ja venyttelyjen läpikäyntiä. Sopii lievästi polvioireiselle, jolla polvi oireilee rasituksessa tai sen jälkeen.
Vko 13+ vko 15 (sisältää kaksi ryhmäkertaa 1.4. ja 15.4.) Pe 13.30 2x60min

Rentousryhmä
Eri rentousmenetelmiin tutustumista.
Vkot 13-17 (30.3. – 27.4.) Ke 14.30 5x60min

Hengitellen rennoksi -ryhmä
Venyttäviä ja rentouttavia hengitys- ja liikeharjoituksia rentouttamaan jännittynyttä kehoa ja mieltä.

Vkot 8-11 (24.2. – 16.3.) Ke 14.30 4x60min

13. Haku BESTin kesäkursseille on auki 20.3 asti!
Avaruuden valloitusta Kreikassa ja vihreää energiaa ja Espanjan hiekkarannoilla? Älykästä kaupunkisuunnittelua Portugalissa vai Oluen panemista Tšekissä? Mistä sinun kesäsi koostuu?

BEST tarjoaa 50 eri mahdollisuutta nähdä Eurooppaa viikon mittaisella kurssilla kesän aikana. Viikon kurssin aikana tutustutaan valitun kurssin aiheisiin paikallisen BESTin ryhmän ja yliopiston yhteystyössä järjestämien luentojen, projektien ja yritysvierailujen kautta. Kurssit eivät ole pelkkää akateemista suorittamista, vaan vapaaehtoiset huolehtivat kurssilaisten viihtyvyydestä ja pääset bilettämään muiden osallistujien kanssa iltaohjelman yhteydessä. Kurssit ovat mitä tehokkain tapa verkostoitua kansainvälisesti opintojen aikana samalla pitäen hauskaa ja karruttaen omaa osaamista kiinnostavista aiheista.

Tätä et halua missata! Mikä parasta, kurssit kustantavat Aallon opiskelijoille enintään 27 euroa ja hinta sisältää kaiken kohdemaassa: Kurssin akateemisen osuuden, majoituksen, ruoat, kurssin aikaiset kuljetukset sekä vapaa-ajan ohjelmaa joka päivä.

Kaikki kurssit https://best.eu.org/student/courses/coursesList.jsp
Ohjeet hakemiseen http://besthelsinki.fi/kurssit/ Seuraa myös sivuamme Facebookissa saadaksesi tietoa tapahtumistamme ja vinkkejä kursseille hakemiseen https://facebook.com/BESTHelsinki

14. Tuo ylimääräiset miestenvaatteesi turvapaikanhakijoille!
Löytyykö kaapistasi käyttökelpoista miesten vaatetta ja kenkiä, joita ei kuitenkaan tule käytettyä? Anna niille uusi elämä turvapaikanhakijan käytössä! Otaniemen vastaanottokeskuksessa asuu nelisensataa miestä. Suurimmalla osalla alkaa olla vaateasiat kunnossa, mutta vieläkin on heitä jotka tarpovat lumikasojen läpi sandaaleissa ja jotka jakavat talvitakin huonekaverinsa kanssa.

Tuo siis ylimääräiset kaapintäytteet ostarille, AYY:n ja parturiliikkeen väliseen liiketilaan Alepan takana, tiistaisin klo 16-18 tai lauantaisin klo 13-15.

15. Tervetuloa juhlimaan 101-vuotiasta Koneinsinöörikiltaa Cuba Nightiin 19.3.2016!
Juhlaohjelma:
16.00 Cocktail-tilaisuus Energy Garagella, K4-rakennus, Otaniemi, 02150 Espoo
18.00 Pääjuhla Tapahtumatalo Bankissa, Unioninkatu 20, 00130 Helsinki
0.00 Jatkot paikassa X

Ilmoittautuminen alkaa 29.2.2016 klo 12.00 osoitteessa http://koneinsinoorikilta.fi/cn101

Hinnasto:
Opiskelijat 75€
Valmistuneet 90€

LYHYESTI:
MITÄ? Koneinsinöörikillan 101-vuotisjuhla
MISSÄ? Tapahtumatalo Bank, Unioninkatu 20, 00130 Helsinki
MILLOIN? lauantaina 19.3.2016
MITÄ MAKSAA? Opiskelijat 75€, valmistuneet 90€

Lisätietoja:
Kiia Kauppila
CN101-vastaava
kira.kauppila@aalto.fi

16. Annihilaatio 2016!
Annihilaatio vuosimallia 2016 on täällä! Varaudu 9.3. laittamalla urheiluvaatteet päälle, sillä teemana on kesäkuntoon 2016! Alkulämpö otetaan Otarannan kerhotilassa klo 18 ja itse urheilusuoritus tapahtuu Namussa klo 22 alkaen. Namussa on luvassa huikeita juomatarjouksia ja ennennäkemätöntä ohjelmaa Bimbot Oy:n hostaamana. Liput kustantavat 3€/5€, ja lippuun sisältyy etkot.

Lisätietoja ja lipunmyyntiajat löytyy facebookista:
https://facebook.com/events/225041987835888/