Viikkotiedote 10/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 10/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

AYY:n ja lakiasiaintoimisto Havumäki ja Grönqvistin yhteistyö on päättynyt helmikuuhun 2016. Havumäki ja Grönqvist tarjosivat AYY:n jäsenille maksutonta lainopillista neuvontaa. AYY kartoittaa mahdollisuuksia samankaltaisen palvelun tarjoamiseen jäsenilleen tulevaisuudessa.

 

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Opintotuesta leikataan! Opintotukimielenosoitus Helsingissä 9.3. ja banderollityöpajat 7.-8.3.
  3. Hae oppirahaa opiskelua ja oppimista edistäville projekteille
  4. YTHS:n allergisen nuhan teemapäivät
  5. Opiskelijoiden Beer Pongin SM-kisat Smökissä 25.3.!
  6. Aalto Gamers Shuffled Tournament: CS:GO ft. SIK-lan
  7. Teekkarispeksin liput myynnissä
  8. Kotiolutilta 22.3.2016
  9. DADA proudly presents their first Sound Festival – Ääniaalto!
  10. Cafe Lingua – 10.3. 2016
  11. Global Mindedness -kysely korkeakouluopiskelijoille
  12. Vastaa ravintoloiden laatukyselyyn käydessäsi lounaalla 8. – 10.3.
  13. Aalto Strategy Case Competition 2016

 

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 10

Viikko 11

2.    Opintotuesta leikataan! Opintotukimielenosoitus Helsingissä 9.3. ja banderollityöpajat 7.-8.3.

Hallitus kaavailee merkittäviä leikkauksia opintotukeen. Tuesta halutaan vähentää 70 miljoonaa 2019 mennessä ja 150 miljoonaa pitkällä aikavälillä. Tämä tarkoittaa noin neljänneksen siivua nykytasosta.

Ennen vaaleja luvattiin, että koulutuksesta ei leikata. Niin vaan leikattiin, ja tuloksena syntynyt kiristystarve yliopistoissa näkyy myös Aallossa. Erikseen luvattiin, että opintotukea ei heikennetä, mutta nyt on luvassa merkittäviä muutoksia.

Tämä on saatava loppumaan. Opintotuki on opiskelijan perusturva, ei koulutuspoliittisen ohjaamisen väline.

Mitä siis tehdä? Näytä, että opiskelijat eivät tätä purematta niele. Keskiviikkona 9.3. Helsingissä järjestetään opintotukimielenosoitus koulutusleikkauksia vastaan ja AYY on menossa mukana. Mukaan kaivataan yhdistyksiä, lippuja, banderolleja, härpäkkeitä, menoa ja meininkiä!

Tule näyttämään päättäjille, että näin ei voi jatkua!

Mielenosoituksen Facebook-event: https://www.facebook.com/events/983431838405738/. Tietoja päivitetään sitä mukaan kuin niitä saadaan.

Kaikille avoin TOKYO:n banderollityöpaja 7.3. Otaniemessä ja 8.3. Arabiassa

Puuttuuko banderolli?

Tule purkamaan hallituksen leikkauspolitiikan aikaansaamat höyryt banderolleihin TOKYO:n taiteilijoiden opastuksella! Banderollityöpaja järjestetään maanantaina 7.3. klo 17 Otaniemessä Jämeräntaival 3 A:n pelitilassa sekä tiistaina 8.3. klo 17 Arabiassa TOKYO Hubissa (Hämeentie 135 C)

Kaikki banderolleihin tarvittavat välineet ovat jo paikalla odottamassa, joten paikalle ei tarvitse raahata kuin itsensä sekä vapaavalintaiset ruokansa ja juomansa sekä kaverinsa!

Otaniemen Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1687539171521837/

Arabian Facebook-event: https://www.facebook.com/events/985546701538775/

3.    Hae oppirahaa opiskelua ja oppimista edistäville projekteille

Aalto-yliopisto ja sen ylioppilaskunta myöntävät yhteistyössä oppirahaa päräyttäville opiskelua ja oppimista edistäville projekteille. Voit hakea rahaa yksin, yhdessä tai yhdistyksenä – kunhan idea on hyvä me haluamme auttaa sen toteuttamisessa!

Haku on jatkuva ja hakemukset käsitellään kuukausittain, tarkoitus on että hyvä ideasi ei pääse happanemaan vaan pääset heti toteuttamisen makuun. Hakemukset käsittelee ja hyväksyy Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan koulutuspoliittinen sektori ja Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori.

Lisätietoja: https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/2015/04/15/oppirahaa-kansalle/

4.    YTHS:n allergisen nuhan teemapäivät

”Tiistaina 15.3.2016 klo 12–15

Tiistaina 12.4.2016 klo 12–15

YTHS, Otaniemen toimipiste, Otakaari 12

Allergisen nuhan teemapäivänä voit uusia allergisen nuhan lääkereseptisi lääkärin pikavastaanotolla ilman ajanvarausta. Lisäksi saat tietoa allergisesta nuhasta ja sen hoidosta. Jokaiselle allergiselle nuhapotilaalle tehdään oirekysely, jonka pohjalta tarvitsemaasi lääkitystä voidaan tarvittaessa tehostaa/muuttaa.”

5.    Opiskelijoiden Beer Pongin SM-kisat Smökissä 25.3.!

”Aalto Beer Pong järjestää opiskelijoiden Beer Pong SM-kisat pitkäperjantaina 25.3. Smökissä Otaniemessä. Paikalle odotetaan 96 joukkuetta taistelemaan mestaruudesta.

Ilmoittautuminen aukeaa osoitteessa http://abp.ayy.fi/ 11.3. kello 12.00 ja ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen hinta on 6e/pari (ei sis. pelijuomia), jokaisella parilla 2 varmaa peliä. Smökkiin saa tulla myös kannustamaan omia suosikkeja kohti mestaruutta ja pelaamaan hupipelejä. Sisäänpääsy on ilmainen. Turnaus alkaa kello 16.00 ja turnauspaikkana toimii Otaniemen Smökki, Jämeräntaival 4, Espoo.

Turnausaikataulu julkistetaan noin viikkoa ennen tapahtumaa, ja pelisääntöihin pääset tutustumaan etukäteen osoitteessa: http://abp.ayy.fi/the-game/rules/.

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/1564460977199582/

6.    Aalto Gamers Shuffled Tournament: CS:GO ft. SIK-lan

Are you a gamer? Interested in meeting fellow gamers of Aalto? Join this casual tournament and play for fun!

WHERE: Otakaari 5, Sähkötalo (at SIK-lan)
WHEN: 12 March from 14:00 onwards
FORMAT: Random shuffle. The competing teams will be formed randomly from all participants by shuffling. Depending on the number of participants, shuffling will be done after a certain number of matches to mix the teams repeatedly. Winning the tournament will be based on your personal RWS (Round Win Shares)
PURPOSE: Kicking-off Aalto Gamers. The purpose of the tournament is mainly to kick off Aalto Gamers activities in a fun and exciting spirit – not CS:GO itself. So, don’t worry even if you have never played much Counter-Strike – come, spend some time laughing at ridiculous plays, and meet the gamers of Aalto!
REGISTER: tinyurl.com/aaltocsgo

The tournament will be organized as a part of the semi-annual SIK-lan.

Follow us at https://www.facebook.com/aaltogamers for updates on our events and activities.

7.    Teekkarispeksin liput myynnissä

Kevään 2016 Teekkarispeksin ””Atlantis 1860″” ensi-ilta lähestyy ja liput ovat myynnissä! Tällä kertaa produktio kuljettaa katsojat Britannian rannikolle vuoteen 1860. Eristyneellä saarella asuvassa kyläyhteisössä pelätään Jumalaa, haaveillaan Lontoosta ja rakennetaan rautatiesiltaa mantereelle. Pienen kylän rauha alkaa rakoilla, kun mystisiin oppeihin vihkiytynyt madame Blavatsky ilmestyy saarelle ja nostattaa Atlantis-hurmoksen. Kenen usko on oikea? Kuka jää ja kuka lähtee? Löytyykö myyttinen Atlantis?

Ensi-ilta on 14.3. klo 19.00, ja näytöksiä on maaliskuun ja huhtikuun aikana pääkaupunkiseudun lisäksi Kuopiossa, Oulussa, Turussa ja Tampereella. Liput 12-26e. Sivulla http://www.teekkarispeksi.fi saat esimakua tulevasta! Sivuilta löytyy myös lippukauppa, ostathan oman lippusi pian!

 

8.    Kotiolutilta 22.3.2016

Suomen Olutseura, Viikki Brewing Society, Akateeminen Olutseura ja KYllä Oluelle kutsuvat kaikki oluista kiinnostuneet viettämään kotiolutiltaa Alina-saliin Uudelle Ylioppilastalolle 22.3.2016 kello 18 alkaen. Tarjolla on kunkin seuran valmistamat aidot käsityöläisoluet! Paikalle on lisäksi kutsuttu arvovaltainen raati arvostelemaan oluet.

Ilmoittautuminen: Ensin 6.3.2016 klo 23:59 asti vain em. järjestöjen jäsenille, jonka jälkeen ilmoittautuminen on avoin kaikille. Ilmoittautuminen viimeistään 20.3.2016 klo 23:59 mennessä.

Hinta: 10 €. Maksu AOSin uudelle tilille Handelsbanken FI58 3131 3003 2400 58

SWIFT/BIC: HANDFIHH

Maksun viestiksi Oma Nimi (osallistujat) + Kotiolutilta.

Maksut viimeistään 20.3.2016. Merkitse maksun saajaksi AOSin rahastonhoitaja Ilmo Teikari.

Ilmoittautumislomake: http://goo.gl/forms/Q6pnwFuJG9″

9.    DADA proudly presents their first Sound Festival – Ääniaalto!

Come and experience MediaLab’s 5th floor under a new aural and visual experience. On Thursday 10th and Friday 11th March, Ääniaalto will fill the space with fixed sound & A/V works, as well as having performances on each day from 16.30.

**** FREE ENTRANCE ****

OPENING ON THURSDAY 10th March, 4pm

MEDIALAB 5th FLOOR, MIESTENTIE 3, ESPOO

To read more about the event, and see the programme, visit: https://www.facebook.com/events/162853340766666/ ”

10.                  Cafe Lingua – 10.3. 2016

”Uusia tyyppejä, kulttuureja ja kieliä? Teetä, saunaa ja paljuilua talvi-illan hämärtyessä? Keskustelukavereita kaikkialta maailmasta? Kyllä vain, tätä ja paljon muuta on Mosaicin Café Lingua.

 

Kerran kuussa Mosaic muuttaa jonkun Otaniemen tiloista illan ajaksi kaikille avoimeksi pop-up kahvilaksi. Pointtina on tutustua ihmisiin, harjoitella kieliä, oppia eri ihmisistä ja kulttuureista ja nauttia samalla kupponen teetä. Myös omia juomia voi tuoda mukaan, ja pyyhekin on kelpo seuralainen mikäli sauna ja palju kiinnostavat!

MITÄ: Mosaicin Café Lingua

MILLOIN: Torstaina 10.03.2016; 18:30 ->

MISSÄ: Rantasauna, Otaniemi

PALJON MAKSAA: No ei mitään!

 

11.                  Global Mindedness -kysely korkeakouluopiskelijoille

Oletko opiskellut nykyistä tutkintoasi vähintään 2 vuotta etkä ole ollut osana opintojasi ulkomailla vaihto-opiskelussa tai harjoittelussa? Jos kuulut joukkoon, käy vastaamassa Global Mindedness –kyselyyn ja kerro, mitä mieltä olet erilaisten näkemysten ja ihmisten kohtaamisesta.

Kysely: https://www.webropolsurveys.com/S/782FE868CBD00220.par

Global Mindedness on CIMOn (Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus) kysely, joka tuottaa tietoa siitä, kuinka korkeakouluopiskelijat suhtautuvat kansainvälisiin vuorovaikutustilanteisiin ja erilaisen kohtaamiseen. Kyselyä on tehty ulkomaille lähteville opiskelijoille ja nyt myös niille, jotka eivät ole olleet vaihdossa.

Kysely sisältää väittämiä vuorovaikutustilanteista sekä kysymyksiä taustastasi. Kysely on suomenkielinen ja vastaaminen vie noin 10 minuuttia.”

12.                  Vastaa ravintoloiden laatukyselyyn käydessäsi lounaalla 8. – 10.3.

Aallon henkilöstö- ja opiskelijaravintoloita koskeva laatukysely Arabian, Otaniemen ja Töölön kampuksilla on käynnissä tiistaista torstaihin 8. – 10.3.2016. Kyselyssä kartoitetaan mm. ruokalistojen vaihtuvuutta, ravintoloiden aukioloaikojen sopivuutta, tärkeimpiä syitä ravintolavalintaan, mikä merkitys on ruoan ympäristövaikutuksella. Kyselyn lopussa voit vielä esittää parannusehdotuksia.

Kyselylomakkeita jaetaan henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan mm. lounaslippuja.

13.                  Aalto Strategy Case Competition 2016

Are you a case cracking champion? Want to put your knowledge and skills to test, add more value to your CV and network with top students and corporate partners? The application period for Aalto Strategy Case Competition 2016 is now open!

Aalto Strategy Case Competition brings the best Bachelor’s and Master’s degree students from different schools to compete on a real case. The competition will be held on Thursday 21st and Friday 22nd of April 2016 at Aalto Design Factory. Teams will compete in strategic analysis and strategy formulation for a real Finnish case company to test their skills in teamwork, analysis, and presentation. Winners will take home an amazing network of top students, valuable merit in their CV, and a unique prize from our main partner – The Boston Consulting Group.

Form a team of four and apply by March 14th, 2016 at http://ascc.aalto.fi/apply/